DrLo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Γενικά ειναι περίεργη η φάση. Το θέμα με τις webcm το κανει ακόμα πιο αισχρό... Το μόνο που το σώζει (κάπως) ειναι οτι ειναι τζάμπα. Δεν έχω ακόμα ικανό δείγμα από διάφορετικά uni για να κρίνω αλλά ΝΙΩΘΩ (δεν είμαι σίγουρος) ότι έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό από το πόσο "καλό" θεωρείται το uni που διοργανώνει το μάθημα. Το Financial Mathematics από το ΚΤΗ είναι ένα αξιόλογο μάθημα (αν εξαιρέσεις ότι τα βίντεο/διαλέξεις είναι στα σουηδικά) με την έννοια ότι είναι δομημένο έτσι όπως όλοι μας ξέρουμε τα πανεπιστημιακά μαθήματα. Τα Μαθήματα από το UU (Gotland Campus) φαίνεται ότι θέλουν βελτίωση όχι τόσο στο τρόπο ή στην ύλη αλλά λίγο ως προς το πόσο "βαθιά" μπαίνουν στο αντικείμενό τους ώστε να γίνουν καλά πναεπιστημιακά μαθήματα που να αντικατοπτρίζουν το brand του UU Αυτό από το University of Gavle είναι για γέλια.
viper2005 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 στο τελος εχουν survey για μελλοντικη βελτιωση ή @@?
DrLo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Το UU έχει course evaluation στο τέλος κάθε course (και νομίζω είναι και υποχρεωτικό). Πάνω κάτω όπως ξέρουμε τα course evaluations. To ΚΤΗ παράλληλα με τις εργασίες σου (5x1,5ECTS = 7,5 ECTS) έχει μια σειρά από self-asssesments που περιέχουν διάφορες ερωτήσεις ως προς τι έκανες την εβδομάδα (και καλά για να βλέπεις εσύ τι έκανες κάθε φορά) πχ πχ Στο τέλος έχει έα "lessons learned" που δεν το έχω δει αλλά μάλλον παίζει αυτό το ρόλο. Αν ξέρεις σουηδικά μπορείς να δεις τα βίντεο/παραδώσεις χωρίς να είσαι registered (φτάνει να έχεις τα link ... πχ ... How do you use Ho-Lee's binomial model to calculate interest derivative prices?) Το "Energy and its markets" δεν έχει προοπτική εξέλιξης. Ήταν ένα παλιό "μάθημα" που έστησε κάποια στιγμή κάποιος στο Linköping University και όταν "συνταξιοδωτήθηκε" το μετάφεραν στο Gavle. Δεν εξελίσσεται πλέον Για να καταλάβεις το ύφος του μπορείς να τρέξεις τις πρώτες σελίδες του εδώ
viper2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Ακόμα και το χειρότερο του coursera ειναι καλύτερο απο το (yellow) energy and markets... Επίσης Σε ενα μήνα τα αποτελέσματα.
mentoras99 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Ακόμα και το χειρότερο του coursera ειναι καλύτερο απο το (yellow) energy and markets... Επίσης Σε ενα μήνα τα αποτελέσματα. Μπορεις να κανεις μια μικρη συγκριση, σε επιπεδο courses, των coursera, και αυτων που προσφερονται απο σουηδικα πανεπιστημια;
viper2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Όπως προειπα ξέχασα να κάνω register στα περισσότερα και έμεινα μόνο με τα ιταλικά. So Δεν μπορω να εκφέρω γνώμη για τα uni
DrLo Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μπορεις να κανεις μια μικρη συγκριση, σε επιπεδο courses, των coursera, και αυτων που προσφερονται απο σουηδικα πανεπιστημια; To Financial Mathematics (ξαναλέω με αιξέρεση το ότι οι παραδόσεις είναι στα Σουηδικά) είναι πανω-κάτω το ίδιο με ένα αντίστοιχο (και από αντίστοιχο UNI) μάθημα του Coursera (+ ότι έχει εξέταση στο τέλος) ... ας πούμε κάτι σαν Certified track του Coursera. Τι σύγκριση τι βάζεις σε λίγο λάθος βάση, μάθημα από μάθημα έχει διαφορά (τόσο στη μία πλευρά όσο και στην άλλη) και έχει να κάνει νομίζω κυρίως με το πανεπιστήμιο και όχι με την "πλατφόρμα". Στο Coursera πρεπει να αναγνωριστεί η προσεγμένη λειτουργικότητα του interface του (αυτή του KTH είναι πολύ κοντά, σχεδόν ίδια) που κάνει ευχάριστη την παρακολούθηση μερικές φορές. Δε πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι το Coursera είναι κάτι "φρεσκο" ενώ τα DL βασίζονται σε λίγο κλασσικοτερες προσσεγίσεις (πχ ... διάβασμα -> παράδοση γραπτών εργασιών). ΥΓ: Με την επιφύλαξη του μικρού "δείγματος" ακαι από τις δύο πλευρές.
mentoras99 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Να τα μας! Αυτο εδω τι ειναι ρε παιδες; http://www.teiath.gr/sdo/articles.php?id=15760&lang=el Τον μεσαζονταν θα κανουν στο ΤΕΙ Αθηνας; Κατι μου ξεφευγει...
viper2005 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Να τα μας! Αυτο εδω τι ειναι ρε παιδες; http://www.teiath.gr/sdo/articles.php?id=15760&lang=el Τον μεσαζονταν θα κανουν στο ΤΕΙ Αθηνας; Κατι μου ξεφευγει... Κοιτά να δεις που οι δικοί μας θα σου ζητήσουν λεφτα...
mentoras99 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Λεει χωρις διδακτρα, αλλα αυτους τους εχω ικανουν να 'πουλανε' το δωρεαν σουηδικο μαστερ!
DrLo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Να τα μας! Αυτο εδω τι ειναι ρε παιδες; http://www.teiath.gr/sdo/articles.php?id=15760&lang=el Τον μεσαζονταν θα κανουν στο ΤΕΙ Αθηνας; Κατι μου ξεφευγει... Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε αυτόματα κακόπιστοι. Ίσως να θελει το Linnaeus να αυξήσει το κύρος/αναγνώριση στην Ελλάδα του προγράμματος, ίσως όπως είχε πει και ο viper2005 διοργανοντας στο ΤΕΙ αθηνών τις εξετάσεις που απαιτούνται για να τύχει αναγνωρισης. Ψάξε στο universityadmissions , ίσως το ίδιο πρόγραμμα είναι μεν "Distance Learning" αλλά όχι με "No physical meetings required" ... ίσως απλά να διευκολύνει το ΤΕΙ το Linnaeus αντί να πηγαίνουν στη Σουηδία για κάποιες συναντήσεις ή εξετάσεις αυτές να γίνονται Ελλάδα. Ζήτα πληροφορίες από τη γραμματεία του ΤΕΙ (αν γίνεται αυτοπροσώπος) Σε κάθε περίπτωση θετικό βήμα είναι. edit Ίσως να είναι παλιά ανακοίνωση (έχει ημνια Ιούν.2012) Στο universityadmissions.se δε το βγάζει σαν distance ενώ ακολουθόντας το link από τη σελίδα του TEI σου δείχνει ότι υπάρχει το 100% distance LNU-62039 για το οποίο όμως όταν πατήσεις "Find Programme Start" σου λέει ότι δεν υπάρχει. Ίσως θα είναι καλύτερα να ρωτήσουν οι ενιδαφερόμενοι και στο ΤΕΙ και στο Linnaeus ... ίσως επίσης ανοίγει 15 Μαρτίου μαζί με αυτά του "2ου γύρου" (αν και θα έπρεπε να βγάινει ήδη απλά να είναι ακόμα κλειστό). Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2014 από DrLo
viper2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δεν ξερω αν το εχω πει αλλα αυτο με τις υποχρεωτικες συναντήσεις ειναι λιγο σκοτωμα...
viper2005 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 ευτυχως που στειλανε email Hello Call for one line Course GLOB06 Globalisation and Social policy 7,5 credits. Please look at the attachments and follow your self -registration between March 17th until March 20th
viper2005 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 ερωτηση εχει γραψει, κανεις, letter of intent για σουηδικο uni? οποιο info θα ηταν more than valuable. Thank you
DrLo Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 ερωτηση εχει γραψει, κανεις, letter of intent για σουηδικο uni? οποιο info θα ηταν more than valuable. Thank you Προσωπικά όχι καθώς έχω δηλώσει μόνο μεμονωμένα courses που δεν απαιτείται. Δε φαντάζομαι να είναι κάτι διαφορετικό από τα "συνηθισμένα" ίσως με μεγαλύτερη έμφαση στο * γιατί DL * παρόμοια εμπειρία από DL (πχ ΕΑΠ) * πως σκοπευεις να ανταποκριθείς εφόσον παράλληλα δουλεύεις * και "" απόδειξέ μου ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά, θα αφιερώσεις την προσπάθεια και δεν έκανες απλά μια "τσάμπα αίτηση" και ότι πιάσει"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα