Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ισχύουν οτι είπαν τα παιδιά απο πάνω...

In other news

Σε μερικές μέρες ξεκινάνε τα courses που με έχουν στην reserve και ούτε φωνή ούτε ακρόαση...

Feelsbadman.jpg

Ποιά είναι αυτά ?

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

A! και κάτι που ξέχασα... πιστέυω οτι δεν έχεις στείλει mail στο πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει για πληροφορίες, και αναφέρομαι στο θέμα που έθιξες λιγες σελίδες πιο πίσω σχετικά με τα Αγγλικά, καθώς εμένα με δέχτηκαν το 2006 στη Στοκχόλμη με Michigan Proficiency που είχα πάρει το 2001... Τώρα αν δε δέχονται πλέον τα Proficiency και θέλουν αποκλειστικά IELTS/ TOEFL, δε γνωρίζω.

Σου ξαναπροτείνω να στείλεις σε καθε πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει και να τους πεις "είμαι ο τάδε, εχω αυτά τα χαρτία, τι άλλο θέλετε προκειμένου να ειναι κομπλέ η αίτηση μου; εχω αυτό το χαρτί στα Αγγλικά, το δέχεστε ή να δώσω IELTS?"

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου απαντήσουν.

Σε ενα πανεπιστημιο που εστειλα mail, και τους ειπα εχω το proficiency του michigan, δειτε απαντηση:

“MELAB test scores are valid for two years from the administration date, and no score reports can be issued for tests taken more than two years from the test date.”

Σαν να σου λέει...

Υπαρχει ευελιξια 'παρεκλισης' σε καποια πανεπιστημια, απο οσα κεντρικα οριζονται στο universityadmissions?

Γιατι λετε 'ρωτα το πανεπιστημιο που σε ενδιαφερει', αλλα εγω που ρωτησα καποιες διευκρινησεις, οι μισες απαντησεις ηταν 'κοιτα στο universityadmissions'! Λες και δεν ειχα κοιταξει πριν τους ρωτησω! Με υποχρεωσαν!

Δημοσ.

τους έστειλες οτι έχεις ECPE και σου απάντησαν για το  MELAB;;; οτι να'ναι....

ξαναστείλε τους γιατι το MELAB που σου είπαν είναι αλλή εξέταση τύπου IELTS, απ'οσο ξέρω..

πάντως το IELTS είναι εύκολο και προλαβαίνεις άνετα να δώσεις.

edit:

το universityadmissions δεν ορίζει τιποτα στην ουσιά, απλά κάνει την διαχείριση των αιτήσεων. Όλα τα κριτήρια θεσπίζονται απο το εκάστοτε τμήμα/ πρόγραμμα/ πανεπιστήμιο. Γι'αυτό σου λέω συνέχεια να επικοινωνήσεις μαζί τους...

τωρα εξαρτάται τι τους ρώτησες... αλλά μου φαίνεται περίεργο να τους ρώτησες για κριτήρια εισαγωγής και να σου είπαν κοίτα στο universityadmissions. Χάλασαν και οι Σουηδοί μου φαίνεται...

Αλήθεια, ποιο μαστερ σε ενδιαφέρει;

edit 2:

https://www.universityadmissions.se/en/All-you-need-to-know1/Applying-for-studies/English-requirements/Internationally-recognized-English-test/

προφανώς πλέον δεν δέχονται το ECPE και το έχουν αντικαταστήσει με το MELAB που σου είπαν. Άρα δίνεις IELTS χωρις δευτερη σκέψη.

Δημοσ.

edit:

τωρα εξαρτάται τι τους ρώτησες... αλλά μου φαίνεται περίεργο να τους ρώτησες για κριτήρια εισαγωγής και να σου είπαν κοίτα στο universityadmissions. Χάλασαν και οι Σουηδοί μου φαίνεται...

Τα κριτήρια εισαγωγής σχετικά με τη γλώσσα εξηγούνται στο universityadmissions.

Δεν ανααφέρει όριο  σε παλαιότητα οποτε ρωτάς το uni που σε ενδιαφέρει.

Προσωπικά είχα σχεδόν πάντα άμεσες απαντήσεις από το πανεπιστήμιο γιατί και σε πανεπιστήμια της Αγγλίας έχω δει να δέχονται CPE χωρίς σαφές όριο στη σελίδα τους αλλά όταν τους ρωτάς σου λένε για τα 2 χρόνια.

Σήμερα έστιελα email με μια ερώτηση σε ένα άλλο ... ήρθε και ticket οπότε υποθέτω θα έρθει απάντηση τις επόμενες μέρες.

Από που προκύπτει ότι δε δέχονται proficiency ?

το λέει καθαρά

Internationally recognised English tests

...

...

...

...

University of Cambridge ESOL Examinations

Cambridge English: Advanced (Certificate in Advanced English)
English 6
Cambridge English: Proficiency (Certificate of Proficiency in English)
English 7
* Please note: the Cambridge English First Certificate no longer fulfils the requirements.

Σε ενα πανεπιστημιο που εστειλα mail, και τους ειπα εχω το proficiency του michigan, δειτε απαντηση:

“MELAB test scores are valid for two years from the administration date, and no score reports can be issued for tests taken more than two years from the test date.”

Σαν να σου λέει...

Υπαρχει ευελιξια 'παρεκλισης' σε καποια πανεπιστημια, απο οσα κεντρικα οριζονται στο universityadmissions?

Εγώ γιατί δε καταλαβαίνω το ίδιο ?

Αν το πάρουμε αυστηρά σου λέει : "Θέλω TOEFL" ... τίποτα άλλο

Απο τη στιγμή που το score σου του TOEFL εξαφανίζεται μετά από 2 χρόνια δε θέτουν αυτοί κάποιο όριο , το θέτει η ETS (η εταιρεία του TOEFL)

Αντίστοιχα σου λένε "Θέλω CPE" ... αν το πάρουμε αυστηρά μπορείς να το στείλεις όποτε να ναι και μετά από 10 χρόνια αφού στο CPE "μετράει" το χαρτί ... δε γίνεται ηλεκτρονικά άρα δε χάνεται το σκορ σου (εκτός αν έχεις χάσει το χαρτί και έχουν 10 χρόνια - όπως στην περίπτωσή μου - οπότε το Cambridge δε σου βγάζει πλέον νέο αντίγραφο).

Δημοσ.

το θέμα είναι οτι δέχονται CPE, δηλαδή University of Cambridge, ενω o  mentoras εχει το αμερικάνικο proficiency δηλαδή University of Michigan, το οποίο είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε πανεπιστημίου εαν το δεκτεί ή οχι (στην Ευρώπη τουλάχιστον).

Δημοσ.

το θέμα είναι οτι δέχονται CPE, δηλαδή University of Cambridge, ενω o  mentoras εχει το αμερικάνικο proficiency δηλαδή University of Michigan, το οποίο είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε πανεπιστημίου εαν το δεκτεί ή οχι (στην Ευρώπη τουλάχιστον).

αα, λάθος νόμιζα ότι μιλάμε για CPE

Δημοσ.

Ακριβως. Εχω του Michigan, και γι'αυτο, ουτε στο universityadmissions αναφερουν κατι, ουτε στην απαντηση τους το ανεφεραν καν!

Οριστε τι τους ρωτησα, για να καταλαβετε και ποσο 'σχετικη' ηταν η απαντηση τους (οτι να ναι):

I am having 'Proficiency' certification in English language, from Michigan University, which I took eight years ago. My english is almost perfect. Am I ok for the english language requirement?

Κι απαντηση....

To πανεπιστημιο στο οποιο απευθυνθηκα και τους ρωτησα διαφορα ηταν της Στοκχολμης.

Εγω τι να καταλαβω τωρα; Οτι δεχονται το Proficiency του Michigan?

Δημοσ.

ξαναστείλε τους και προκειμένου να περιγραψεις τον πιστοποιητικό που έχεις γραψε επι λέξη: "University of Michigan Certificate of Proficiency in English" και ημερομηνία που το πήρες όπως αναγράφεται στο χαρτί σου..

Μη χαμπαριάζεις, ορισμένες φόρες οι Σουηδοί είναι χειρότεροι απο εμας στη βαρεμάρα! trust me....!

Δημοσ.

I am having 'Proficiency' certification in English language, from Michigan University, which I took eight years ago. My english is almost perfect. Am I ok for the english language requirement?

Τώρα θα γίνω κακός ....

Όταν λες I am having 'Proficiency' certification in English language, from Michigan University, which I took ....

1o : 

Αν το διαβάσει κάποιος που ξέρει αγγλικά και δεν είναι από τα μέρη μας που "Proficiency" το καταλαβαίνουμε "το πτυχίο των αγγλικών το τάδε" το μεταφράζει

Εχω πιστοποίηση ικανότητας στα αγγλικά, από το τάδε ....

όχι κάποιο συγκεκριμένο πτυχίο / πιστοποίηση το οποίο έχει πολύ συγκεκριμένη ονομασία.

Προσωπικά δε θα έγραφα ποτέ "Ι have Proficiency certification from Cambridge University" ... θα έγραφα κάτι σαν "I hold a Certificate of Proficiency in English (C.P.E) awarded by University of Cambridge ... mpla mpla"

2ο 

Όταν γράφεις "from Michigan University" και (κυρίως) "which I took eight years ago" σαν να ήταν πάνω σε κάποιο τραπέζι και το πήρες ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ να γράφεις "My english is almost perfect" ... και το "Am I ok for the english language requirement?" παρά είναι informal ... ακόμα και για 'μενα.

Πήγαινε δώσε τάκα-τάκα κανα IELTS - TOEFL (ότι είναι πιο φθηνό) ... αν χρειάζεσαι Level 6 (που στο TOEFL αντίστοιχει στο 90) είναι πολύ έυκολο ... όχι ότι το 100 (7) είναι δύσκολο αλλά πραγματικά θα πρέπει να προσπαθήσεις να βγάλεις κάτω από 90.

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα έστιελα email με μια ερώτηση σε ένα άλλο ... ήρθε και ticket οπότε υποθέτω θα έρθει απάντηση τις επόμενες μέρες.

Ticket 62559: Application domumentation requirements ...................,

tack för att du använder vår support. Ditt jobb (62559) har blivit löst.

Vänligen bekräfta lösningen. .

Was your issue resolved?/Löste detta ditt problem? Ja Nej Lägg till anteckning

Cecilia Carlsten skrev 2013-10-15, kl. 11.34:

Hello,

We have access to documents in previous applications, so you don't need to send these again.

Best regards

University of Gävle

BTW:

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για εμπρόθεσμες αιτήσεις για Spring '14

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

να υποθεσω οτι το μεγαλυτερο νουμερο ειναι η κορυφη;

The merit rating is based on the grades you submitted in your supporting documentation, and other factors the university has chosen to consider. The merit rating scale can vary between different courses/programmes. Thus, the merit rating scale of one course might have a range of 0-50 points, whereas a different program might have a minimum score of 0 points and a maximum of 180 points.

https://www.universityadmissions.se/en/process

thanks

Δημοσ.

να υποθεσω οτι το μεγαλυτερο νουμερο ειναι η κορυφη;

The merit rating is based on the grades you submitted in your supporting documentation, and other factors the university has chosen to consider. The merit rating scale can vary between different courses/programmes. Thus, the merit rating scale of one course might have a range of 0-50 points, whereas a different program might have a minimum score of 0 points and a maximum of 180 points.

https://www.universityadmissions.se/en/process

thanks

Ναι,

Το UU είχε maximum νομίζω το 999

btw

σε παλιότερο post είχε ρωτήσει κάποιος αν κάποιος DL φοιτητής θεωρείται "κανονικός" φοιτητής και είχα απαντήσει ότι πιθανόν να μην έχει κάποια προνόμια.

αν και δε ξέρω πως ακριβώς θα οριζόταν ο "κανονικός φοιτητής"

αλλά μου ήρθε πριν μέρες μια εκπτωτική κάρτα φοιτητή (η χρησιμότητά της είναι αμφίβολη εκτός Σουηδίας) που από ότι βλέπω έχει πάνω το σήμα των σιδηροδρόμβν πχ οπότε αν πούμε ότι είναι κάτι σαν "πάσο" μάλλον δεν διαφοροποιούν μεταξύ DL και campus.

Δημοσ.

και ειμαι στο 991 απο το 999;

ελα ρε, τι ειπες τωρα...

Νομίζω.

Εντάξει δεν είναι και γραμμική η κλίμακα (δηλαδή το 50% δεν είναι κάτω από 500) ... + ότι δε ξέρω το ελάχιστο.

Anyway ... για ποιό μάθημα πρόκειται - για αυτό που εισαι reserve ? (μιλάμε για UU ?)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...