mentoras99 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Με ποιο αιτιολογικο σε εβγαλαν unqualified?
DrLo Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Επίσης Με βγάλανε unqualified σε ενα course... Σε ποιό και γιατί ?
viper2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Στο ebusiness. Αιτιολογικό δεν εχει αλλα απο οτι κοίταξα στο site του αντίστοιχου uni, χρειαζεσαι 60 credits απο information technology... In other news Αυτό το θέμα με το reserve, μου κάθεται στο λαιμό...
mentoras99 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Τι εστι 'reserve'? Παντως, αν σε εκοψαν γι αυτο τον λογο, σχετικα 'αυστηρους' τους βρισκω. Εγω μπορει να ειμαι αυτοδιδακτος και να ξερω περισσοτερα απο την καθε γκομενιτσα που εβγαλε πληροφορικη σε ελληνικο αει. Γιατι να με κοψει, αν μπορω με διαφορους τροπους να αποδειξω οτι εχω τρελα και πολλες γνωσεις πανω στην πληροφορικη;
viper2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Αν έκανες την αίτηση, θα ήξερες τι εστι reserve... xD
DrLo Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Τι εστι 'reserve'? Παντως, αν σε εκοψαν γι αυτο τον λογο, σχετικα 'αυστηρους' τους βρισκω. Εγω μπορει να ειμαι αυτοδιδακτος και να ξερω περισσοτερα απο την καθε γκομενιτσα που εβγαλε πληροφορικη σε ελληνικο αει. Γιατι να με κοψει, αν μπορω με διαφορους τροπους να αποδειξω οτι εχω τρελα και πολλες γνωσεις πανω στην πληροφορικη; Αυστηρούς δε θα το έλεγα ... τυπικούς ίσως Μπορεί να ισχύουν όλα αυτά αλλά είναι πρακτικά αδύνατο να κάτσει το πανεπιστήμιο να εξακριβώσει τι ξέρει κάποιος ως αυτοδίδακτος Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα των τυπικών προσόντων.
mentoras99 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Στο ebusiness. Αιτιολογικό δεν εχει αλλα απο οτι κοίταξα στο site του αντίστοιχου uni, χρειαζεσαι 60 credits απο information technology... Οποτε απο οικονομικο κυκλο να περνούσα σε ΙΤ master, λογικα θα εχει την ιδια δυσκολια και απορριψη. Λες και το τι εκανε καποιος στο παρελθον, πρεπει αναγκαστικά να καθορίζει και τις μελλοντικές επιλογες εκπαιδευσης.
viper2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Θέλω να ελπίζω οτι αν είχα μερικά Microsoft certifications, θα γινόμουν δεκτός...
mentoras99 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Αν και στην παρουσα φαση δεν ειναι συγκρισιμα, coursera vs swedish master, καθως η εννοια του master υπαρχει ως εκπαιδευτικη διαδικασια για παρα πολλα χρονια και φυσικα εχει καθιερωθει, ενω το coursera ειναι μολις 2 ετων και 'υπο διαμορφωση', ωστοσο θα το πω, γι'αυτο μ'αρεσει το coursera: διαλέγεις οτι τραβα η ορεξη σου, χωρις να κρινει αν θα γινεις εισακτεος ή οχι. Αν μπορεις, εχεις τα κοτσια, το τελειωνεις το course. Αν οχι, δεν το τελειωνεις. Δεν σε κοβει κανεις προκαταβολικα. Αγγλικη γλωσσα; Κανενα τεστ. Αν ξερεις θα το τελειωσεις. Δεν ξερεις; Δεν θα τελειωσεις! Κι οχι δεν σου αναγνωριζουμε το Proficiency! Ελεος! Μου λενε 'περνα απο τη φαμπρικα του ielts', να μας δειξεις οτι ξερεις αγγλικα. Βρε αντε παραπερα. Deadlines? Λιγα, κι αυτα μεσα στο πλαισιο του καθε course. Ουτε μεχρι τοτε στειλε αιτηση, ούτε εντατικες εργασιες με αυστηρες προθεσμιες και σερί το ένα μαθημα πισω απο το αλλο κλπ. Πιεση για το ποτε θα κανω καθε μαθημα; Καμια. Κανω τωρα για 3 μηνες ενα course. Μετα δεν παιρνω κανενα για το επομενο διμηνο. Μετα επιλεγω καποιο αλλο. Οταν μπορω, αν μπορω, οπως μπορω. Δεν χανω τιποτε. Και οπως τα κανονιζουν εκει στο coursera/edx με την αμερικανικη υπηρεσια για τις διδακτικες μοναδες, οι διδακτικες μοναδες κανονικοτατα! Εστω κι αν τωρα ξεκινα αυτο. Ουτε στειλε χαρτια, ουτε να τα εξετασουμε, ουτε κοβεσαι και δεν εισαι εισακτεος κλπ. Η ευελιξία, ειναι το κλειδι. Οι ικανοι, θα τελειωνουν. Δεν το χαριζουν σε κανεναν. Εγω ο ιδιος μπηκα σε course με τρομερες απαιτησεις, και αναγκαστικα να το αφησω, καθως δεν θα το εβγαζα περα. Στην εποχη του internet και της πληρους απευλευθερωσης, το να συντηρουν καποια ιδρύματα και οργανισμοι, 'τεχνητους' περιορισμου, το θεωρω ανοητο. Το να υψωνεις τειχη, δεν θα σε παει μακρια... Το καλο με την ομαδα του coursera, και τα συναφη edx κλπ, τα οποια θεωρω οτι ειναι το μελλον στην εκπαιδευση, ειναι οτι κανουν κρουσεις στην αμερικανικη εταιρια που διαχειριζεται τις διδακτικες μοναδες, και μαλλον τα μηνυματα ειναι θετικα. Στο προσεχες, και οχι μακρινο μελλον, θα μπορω να παιρνω τα καλυτερα μαθηματα απο τα καλυτερα πανεπιστημια, και το καθενα απο αυτα θα αθροιζει τις διδακτικες μοναδες του. Και ηδη υπαρχουν και signature tracks για πιο επωνυμες πιστοποιησεις. Δεν θα μου κανει εντυπωση, αν μπορει καποιος σε λιγα χρονια, να διαλεγει εντελως ελευθερα ενα κυκλο μαθηματων απο μια 'δεξαμενη' με συναφη μαθηματα, και αυτο να οδηγει σε εναν ολοκληρωμενο τιτλο. Ήδη το edx προσφερει ορισμενα 'πακετακια' απο courses, με μια αλληλουχια, που ειναι σαν 'τιτλοι' με την κανονικη την εννοια, εστω και αν δεν μπορεις τα πεις master. Κι επαναλαμβανω, δεν σε κοβουν αν δεν εχεις σπουδασει συναφες αντικειμενο. Εγω πχ. εχω ταραξει τα ΙΤ. Και τα περνάω. Θα ηταν κριμα να μου το 'απαγορευσουν'. Αυτα. Εκτιμω τις δυνατοτητες για dl master απο σουηδια. Αλλα μπροστά στην ευελιξια και στο πνευμα πραγματικης ελευθεριας του coursera/edx, δεν πιανει μια, προσωπικη αποψη παντα. Θεωρω οτι το coursera και edx, δειχνουν ξεκαθαρα, τη μορφη των εκπαιδευτικων πραγματων που ερχονται. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2013 από mentoras99
DrLo Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 mentora τα έχεις πολύ μπερδεμένα στο μυαλό σου. εσύ δηλαδή θεωρείς το να πρέπει να αποδείξεις σε αυτόν που θα στήσει ένα μάθημα ότι μπορείς να μιλάς τη γλώσσα του μαθήματος είναι τείχος ? ή είναι τείχος ότι μπορείς να κάνεις αίτηση πό το σπίτι σου με 3 κλικ με ΧΑΛΑΡΟΤΑΤΕΣ προθεσμίες? Μη συγκρίνουμε μήλα με ελέφαντες. Και τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν περιορισμούς και διαδικασίες εισαγωγής, όπως και τα πανεπιστήμια που "στηρίζουν" του coursera ... άμα είναι να πούμε ότι και αυτά είναι για πέταμα. Πάρε μια απόφαση τι θες να κάνεις και ακολούθα το, αν σου αρέσει το Coursera μαγκιά σου κάνε αυτό αν σου αρέσει κάτι άλλο κάνε το άλλο και αυτό ευελιξία είναι. Το ότι κάτι σου αρέσει εσένα δε πάει να πει ότι οτιδήποτε άλλο δεν έχει νόημα. Θέλω να ελπίζω οτι αν είχα μερικά Microsoft certifications, θα γινόμουν δεκτός... Από μόνοα τους δε νομίζω να αρκούν. 1
mentoras99 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δεν απαξιωνω την τρομερη προσφορα των σουηδικων πανεπιστημιων. Απεναντιας, με εχει εντυπωσιασει. Απλα θεωρω ότι ακόμη και οι τελευταίοι περιορισμοι, πρεπει να αρθουν. Εγγραφή όποιος θελει οπου θελει, και αποφοίτηση σε οποιον μπορεί να ανταπεξελθει. Θεωρω πιθανο στο μελλον να δω συγκλιση των δυο τασεων, του coursera και των κλασικων master εστω και με dl. Και μαλιστα πιο πιθανο η ζυγαρια να κλινει προς το υποδειγμα του coursera(το οποιο ομως ήδη εχει κανει βηματα προς μια 'επισημοποιηση' αλλα ειναι το new kid on the block), με 'χαλαρωμα' των κλασικων master σε θεματα εισαγωγης, αλλα και διεκπεραιωτικων διαδικασιων των μαθηματων. Σε ολα τα master, οχι μονο αυτα που συζηταμε, υπαρχουν προϋποθεσεις εισαγωγης. Θεωρω οτι δεν επρεπε να υπαρχουν. Ασε με να αποδειξω στην πραξη, οτι και αγγλικα ξερω, και απο πληροφορικη ξερω, και να τα καταφερω μπορω. Μην με κοβεις προκαταβολικα. Ασε την πραξη να μιλησει. Στο coursera γινεται ακριβως ετσι. Μπαινουν ολοι οπου θελουν, οι μισοι τα παρατανε στη μεση, και λιγοι τελικα το ολοκληρωνουν το καθε μαθημα. Το 'εμποδιο' και η 'κρισάρα', δεν ειναι στην αρχη. Είναι στο 'τέλος'. Πιο τίμιο, και δικαιοτερο κατα την αποψη μου. Στα κλασικα master, τα εμποδια ειναι και στην αρχη, και ενδιαμεσα φυσικα. Το θεωρω ομως, για ολα τα master, too much να εχουν προϋποθεσεις εισαγωγης προκαταβολικα. Ειδικα τωρα με την ανοδο του ρευματος του coursera, αν συνεχισουν ετσι, ειναι πιστευω 'χαμενοι' απο χερι. Θα ψαχνουν φοιτητες με το τουφεκι, και κανενας πειραγμενος/καμμενος θα καταληγει στα master τους, και θα νιωθει και super wow που καταφερε και εγινε εισακτεος.
rg550 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Απλα θεωρω ότι ακόμη και οι τελευταίοι περιορισμοι, πρεπει να αρθουν. Εγγραφή όποιος θελει οπου θελει, και αποφοίτηση σε οποιον μπορεί να ανταπεξελθει. Σε ολα τα master, οχι μονο αυτα που συζηταμε, υπαρχουν προϋποθεσεις εισαγωγης. Θεωρω οτι δεν επρεπε να υπαρχουν. Ασε με να αποδειξω στην πραξη, οτι και αγγλικα ξερω, και απο πληροφορικη ξερω, και να τα καταφερω μπορω. Μην με κοβεις προκαταβολικα. Ασε την πραξη να μιλησει. Στα κλασικα master, τα εμποδια ειναι και στην αρχη, και ενδιαμεσα φυσικα. Το θεωρω ομως, για ολα τα master, too much να εχουν προϋποθεσεις εισαγωγης προκαταβολικα. θα συμφωνήσω με τον DrLo οτι είσαι κάπως μπερδεμένος... Αρχικά, οι περιορισμοί στα μαστερ δεν είναι δυνατό και δε πρέπει να αρθούν. Πως θα σε αξιολογήσει ένα πανεπιστήμιο που δε σε ξέρει προσωπικά; Θέτει κάποια minimum κριτήρια εισαγωγής προκειμενου να εξασφαλίσει δυο πράγμματα: 1. οτι θα υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερη σύγκλιση των (τυπικών έστω) γνώσεων των υποψηφίων προκειμένου να γίνει δουλεια 2. οτι πρέπει να διατηρήσει και να αυξήσει τη φήμη του και την αξιοπιστία του τόσο σε ακαδημαικό επίπεδο όσο και σε εργασιακό (και μιλάω για πανεπιστήμια εξωτερικού ε!) Φαντάσου κάποιος που δεν έχει ιδέα απο επιδημιολογία ή στατιστκή πχ. να γινόταν δεκτός σε μαστερ βιοστατιτικής για παράδειγμα... Έχεις τους περιορισμούς ως κατι το αρνητικό στο μυαλό σου, αλλά δεν είναι έτσι. Οι περιορισμοί είναι εμπόδιο μόνο όταν δεν πλήρεις τα κριτήρια που θέτει το κάθε πανεπιστήμιο. Και για να σου δείξω τι πραγματικά εστί περιορισμός θα σου πω τι συνέβη σε εμένα όταν τελείωσα το ΤΕΙ. Ηθελα που λές να κάνω τότε μεταπτυχιακό σε Πληροφοριακά Συστήματα και πήγα στην ΑΣΟΕΕ να ρωτήσω, και μου είπαν οτι απο ΤΕΙ απλά δεν δέχονται (σημείωση, βαθμός πτυχίου Αριστα...). Αυτό είναι περιορισμός, οχι αυτά που ζητάνε στη Σουηδία. Οσον αφορά τα εξ'αποστάσεως Σουηδικά μαστερ, αίτηση μπορεί να κάνει όποιος θέλει, όπου θέλει όποτε θέλει. Και αν τον κάνουν δεκτό και δεν ανταπεξέλθει, απο τη στιγμή που είναι δωρεάν, δεν έγινε και τίποτα... κάνεις δε θα έρθει να σε τουφεκίσει... τι είχες, τι έχασες κοινώς! Και μη συγκρίνεις τα courses του Coursera με ενα full μαστερ. Άλλη φιλοσοφία και δεν συγκρίνονται με εναν μεταπτχιακό τίτλο (δε λέω οτι είναι άχρηστα, αλλα δεν είναι το ίδιο, πως να το κάνουμε . Εαν πας να κάνεις αίτηση σε πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στο Coursera (Stanford για παράδειγμα), ζητάνε πολλά περισσότερα απ'οτι ζητάνε τα σουηδικά.
viper2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Ισχύουν οτι είπαν τα παιδιά απο πάνω... In other news Σε μερικές μέρες ξεκινάνε τα courses που με έχουν στην reserve και ούτε φωνή ούτε ακρόαση... Feelsbadman.jpg
DrLo Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δεν απαξιωνω την τρομερη προσφορα των σουηδικων πανεπιστημιων. Απεναντιας, με εχει εντυπωσιασει. Απλα θεωρω ότι ακόμη και οι τελευταίοι περιορισμοι, πρεπει να αρθουν. Εγγραφή όποιος θελει οπου θελει, και αποφοίτηση σε οποιον μπορεί να ανταπεξελθει. Γιατί να το κάνει αυτό όταν δεν το κάνει πχ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ασε με να αποδειξω στην πραξη, οτι και αγγλικα ξερω, και απο πληροφορικη ξερω, και να τα καταφερω μπορω. Εσύ ωραία το σκέφτεσε αλλά έλα και στη θέση του άλλου που πρέπει να οργανώσει ένα πρόγραμμα/τμήμα, να δει πόσα και τι resources πρέπει να έχει την 1η μερα του προγράμματος. Μην με κοβεις προκαταβολικα. Ασε την πραξη να μιλησει. ... γιατί δε ζητάς το ίδιο από το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ, το LSE, το Harvard κλπ ? επειδή είναι DL ? Στο coursera γινεται ακριβως ετσι. Μπαινουν ολοι οπου θελουν, οι μισοι τα παρατανε στη μεση, και λιγοι τελικα το ολοκληρωνουν το καθε μαθημα. To Coursera ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ .... δεν έχει καμία υποχρέωση να λειτουργεί σωστά και αποδοτικά, δε θα δώσει λόγο σε κανένα (παρά μόνο στους μετόχους του στο μέλλον) για το τι κάνει, αν οι μισοί "φοιτητές" του απλά εξαντλήσαν τον συδνυασμό απαντήσεων στα multiple test (υπάρχουν μαθήματα που γίνεται αυτό), ο κάθε φοιτητής έχει 2-3 προφίλ, άλλος γράφει για άλλον κλπ κλπ. Επίσης όπως λέει και η παροιμία "μεγάλη μπουκιά φάει μεγάλη κουβέντα μη πεις" ... κάτσε να δούμε πως θα εξελιχθεί (σε 500 χρόνια όσο το UU ή 150+ του ΕΜΠ) το Coursera και αν θα βάλει και αυτό στο πρόγραμμά του "φάμπρικες" και τα ξαναλέμε. Ισχύουν οτι είπαν τα παιδιά απο πάνω... In other news Σε μερικές μέρες ξεκινάνε τα courses που με έχουν στην reserve και ούτε φωνή ούτε ακρόαση... Feelsbadman.jpg Μα έτσι κι αλλιώς πρώτα θα ξεκινήσει το μάθημα και μετά θα επικοινωνήσουν για reserves ...μόνο τότε θα ξέρουν αν όντως έχουν κενές θέσεις. Έτσι έγινε και με εμένα. Μη μου απογοητεύεσαι. ΥΓ: πάντως αφού είσαι reserve παέι να πει ότι τα χαρτιά σου είναι πλήρη (τουλάχιστον για το επίπεδο το μαθήματος αυοτύ) ... άρα λύθηκε το θέμα που είχες ?
rg550 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 A! και κάτι που ξέχασα... πιστέυω οτι δεν έχεις στείλει mail στο πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει για πληροφορίες, και αναφέρομαι στο θέμα που έθιξες λιγες σελίδες πιο πίσω σχετικά με τα Αγγλικά, καθώς εμένα με δέχτηκαν το 2006 στη Στοκχόλμη με Michigan Proficiency που είχα πάρει το 2001... Τώρα αν δε δέχονται πλέον τα Proficiency και θέλουν αποκλειστικά IELTS/ TOEFL, δε γνωρίζω. Σου ξαναπροτείνω να στείλεις σε καθε πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει και να τους πεις "είμαι ο τάδε, εχω αυτά τα χαρτία, τι άλλο θέλετε προκειμένου να ειναι κομπλέ η αίτηση μου; εχω αυτό το χαρτί στα Αγγλικά, το δέχεστε ή να δώσω IELTS?" Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου απαντήσουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα