Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει καθολου 'διάλλειμα' στο 2ετες σουηδικο DL master, πχ καλοκαίρι, ή πάει σερί δίχως ανάσα μέχρι τέλους;

για να ειναι 2 χρονια, φανταζομαι πως ναι.

επισης 

Γιατι δεν κανεις μια αιτηση;

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μηπως ρε παιδια, ξερει κανεις;

Θα μου μεταφρασει, ελληνας δικηγορος, πτυχιο-αναλυτικη, απο ελληνικα, στα αγγλικα.

Μιλαμε για ελληνα δικηγορο, αλλα ομως, ολα οσα θα γραψει πανω, εκτος της σφραγιδας του και του επικυρώσιμου, θα ειναι φυσικα στα αγγλικα.

Τα ΚΕΠ κανουν αντιγραφα απο αυτο;

Το αντιστροφο γινεται σιγουρα, δηλαδη μεταφρασμενα απο αγγλικα σε ελληνικα, απο δικηγορο.

Αλλα αμα παω στο ΚΕΠ, και ειναι ολα στα αγγλικα, αν και θα ειναι απο ελληνα δικηγορο και με σφραγιδα και επικυρωσιμο, θα το επικυρωσουν;

Αν δεν το κανουν, εχω προβλημα, αν δεν μπορω να κανω αντιγραφα.

Δεν μπορω να βαλω το δικηγορο να μου βγαλει αυτος, καμια 10αρια αντιγραφα απο ολα οσα θελω.

Δεν μπορω να τον κάνω 'κεπ'.

Ουτε να βγαλω τωρα κανα δυο, και μετα να ξανατρεχω να βρω τον δικηγορο.

Ξερει κανεις;

Δημοσ.

Νομίζω γίνεται αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ήταν να το δοκιμάσω αλλά δε το έκανα γιατί δε τα χρειάστηκα άμεσα.

Όπως σου είπα το μεταφρασμένο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο αγγλικα ... είναι το αγγλικό κείμενο συνημμένο στο ελληνικό.

Δεν μπορω να βαλω το δικηγορο να μου βγαλει αυτος, καμια 10αρια αντιγραφα απο ολα οσα θελω.

Δεν μπορω να τον κάνω 'κεπ'.

Γιατί δε μπορείς ?

Δικηγόρος είναι ... έχει κάνει ή θα κάνει πολύ "χειρότερα" πράγματα στη ζωή του.

Δεν είναι πιο εύκολο να πας στο ΚΕΠ και να ζητήσεις να στο κάνουν από το να περιμένεις πιθανόν κάποιος να ξέρει εδώ.

Το πολύ πολύ να μη γίνεται ... δε θα σου κρατήσουν μούτρα. 

ontopic

Είχα δηλώσει ανάμεσα στα άλλα μαθήματα το "Milestones in Swedish History" και με βγάλαν "UNQUALIFIED" γιατί δεν είχα λέει το προαπαιτόυμενο (μάθημα Ιστορίας). Οπότε ρίχνεται μια πιο προσεκτική ματιά στα προαπιτούμενα ... σε άλλες περιτπωσεις είναι ελαστικοί σε άλλες όχι.

Δημοσ.

Αναποδη σκεψη:

μπορει καποιος να παιρνει συγκεκριμενα επιλεγμενα μαθηματα, τα οποια να ειναι ίδια ή σε άμεση αντιστοιχια με αυτα που διδάσκονται σε συγκεκριμενο σουηδικο DL master, και καποια στιγμη στο μελλον να γραφτει στο master και να βρεθει με σχεδον ολα τα μαθηματα ετοιμα/περασμενα/αναγνωρισμένα, και να εχει να κανει παρα μονο ελαχιστες επιπλεον απαιτησεις του master?

Δημοσ.

ποια η διαφορά σε αυτό; συγκεκριμενο timetable και φόρτο εργασίας έχει και στις δυο περιπτώσεις...  αν εννοείς να παίρνεις ένα ένα μάθημα το εξάμηνο, το μόνο που θα καταφέρεις τότε είναι να κάνεις πολυ παραπάνω χρόνο να τελειώσεις απο το να έκανες 1-2 χρονια το master, αν δεν σε νοιάζει ο χρόνος περάτωσης, οκ.

Παρόλα αυτά δες στο universityadmissions αν προσφέρονται τα μαθήματα του μεταπτυχιακού που σε ενδιαφέρει ως standalone courses.

Δημοσ.

Ειναι ενα θεμα, αν προσφερονται πχ, το συνολο των μαθηματων ενος master, και ως standalone courses.

Η διαφορα ειναι μεγαλη.

Γιατι ετσι, θα οριζα εγω τον ρυθμό που θα 'ετρεχα' τα μαθηματα.

Εχω χρονο, διαβαζω περισσοτερο. Δεν εχω χρονο? Δεν με πιεζει κανεις, κανενα deadline!

Γιατι δεν μπορω να δεσμευτω οτι για τα επομενα 2-4 χρονια, θα εχω βρεξει-χιονισει τοσες ωρες διαθεσιμες.

Η ζωή μεταβαλλεται καθε μερα. Απο τη στιγμη που δεν ειμαι στα 18, και full time student, να πω οτι θα διαθεσω τα επομενα 4 χρονια για σπουδες, ολα τα αλλα ειναι ευμεταβλητα. Ωρες εργασιας, τόποι εργασίας, διαθεσιμος ελευθερος χρονος κλπ.

Αυτο αν ισχυε, θα ηταν η απολυτη ευελιξια.

Ειμαι κι εγω βεβαια ανθρωπος του 'προγραμματος', μου αρεσει να ξερω εξαρχης οτι ξεκινω τωρα, τελειωνω τοτε. Αλλα δυστυχως ουτε τις απαιτησεις του master μπορω να προσδιορισω, ούτε της ίδιας της καθημερινής μου ζωης. Έχω την θέληση να κανω ενα master, αλλα οι γενικότερες συνθηκες, παίζουν σημαντικο ρολο.

Δημοσ.

ποια η διαφορά σε αυτό; 

Μία δαφορά που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι κάποιος (πχ μέντορας) μπορεί να μην έχει τα τυπικά προαπαιτούμενα για να γίνει δεκτός στο Master 

Τα courses (τα πρώτα) πιθανόν μπορεί να μην έχουν.

Τώρα για το αν γίνεται δε νομίζω κανείς μας να μπορεί να στο πει με σιγουριά. Από όσο έχω δει μόνο το MSc στο Lund παίζει να έχει όλα τα μαθήματα και stand-alone.

Για το υποθετικό σενάριο που κάτι τέτοιο γίνεται υποθέτω ότι θα γίνεται υπό προϋποθέσεις ... δε μπορεί πχ να τελειώσεις τα μαθήματα σε 10 χρόνια και να βγει πτυχίο.

Το πιο πιθανό που μπορεί να γίνεται (όπως σου έχω γράψει) είναι να μπορείς να μεταφέρεις κάποια μαθήματα σε πρόγραμμα που το επιτρέπει.

Δημοσ.

Γραφει στο site

You should send a copy of your IELTS Academic test results to:

University Admissions in Sweden

Εγω θα το στειλω, πχ. ως pdf, ή τυπωμενο μαζι με τα υπολοιπα χαρτια μου;

Ή ο φορεάς του IELTS απευθειας;

Γιατι κατά την εγγραφή στο ielts, γραφει

If you would like your results sent to specific academic institutions, government agencies, professional bodies or employers, please indicate this below. Results may be sent either electronically or by post to these institutions. The centre may charge a postal fee for results sent internationally or by courier.

Χρειαζεται να στειλει ο φορεας; Αν στειλει ηλεκτρονικα, δεν χρεωνει, και αν στειλει εντύπως, θα μου στειλει να πληρωσω το ταχυδρομικο μπουγιουρντί;

Δημοσ.

Γραφει στο site

You should send a copy of your IELTS Academic test results to:

University Admissions in Sweden

Εγω θα το στειλω, πχ. ως pdf, ή τυπωμενο μαζι με τα υπολοιπα χαρτια μου;

Ή ο φορεάς του IELTS απευθειας;

Γιατι κατά την εγγραφή στο ielts, γραφει

If you would like your results sent to specific academic institutions, government agencies, professional bodies or employers, please indicate this below. Results may be sent either electronically or by post to these institutions. The centre may charge a postal fee for results sent internationally or by courier.

Χρειαζεται να στειλει ο φορεας; Αν στειλει ηλεκτρονικα, δεν χρεωνει, και αν στειλει εντύπως, θα μου στειλει να πληρωσω το ταχυδρομικο μπουγιουρντί;

Στο GMAT υπάρχουν ηλεκτρονικοί κωδικοί για κάθε uni.

Στο ielts, τι εχει;

Επίσης

Σταματά να κανεις έτσι και κανε την αίτηση...

Δημοσ.

Παντως εγω δεν βλεπω στη σουηδικη σελιδα, να λεει οτι αν ειναι 'παλιο' ενα test(ανω των 2 ετων), οτι δεν το δεχονται.
Κανω λαθος;

----------------------------------------------------

Τελικά το 'proficiency' του michigan και λοιπων πανεπιστημιων, το δεχονται ως αποδειξη γνωσης της αγγλικης, μονο τα ελληνικά πανεπιστήμια, ή ούτε κι αυτά;

Δημοσ.

Παντως εγω δεν βλεπω στη σουηδικη σελιδα, να λεει οτι αν ειναι 'παλιο' ενα test(ανω των 2 ετων), οτι δεν το δεχονται.

Κανω λαθος;

----------------------------------------------------

Τελικά το 'proficiency' του michigan και λοιπων πανεπιστημιων, το δεχονται ως αποδειξη γνωσης της αγγλικης, μονο τα ελληνικά πανεπιστήμια, ή ούτε κι αυτά;

Στο TOEFL to χαρτί που πέρνεις εσύ δεν έχει καμία αξία. Μόνο το σκορ που πηγαίνει κατ' ευθείαν από την ETS (την εταιρεία που κάνει το TOEFL) μετρά και δέχονται.

Στα δύο χρόνια απλά το σκορ σου δεν εμφανίζεται πλέον στο account σου οπότε δεν είναι το θέμα αν το "δέχονται" ή όχι ... απλά δε θα μπορείς να το στείλεις.

Επίσης, στο TOEFL κατά την εγγραφή σου, μεσα στα εξέταστρα περιλαμβάνεται το δικαώμα να στείλεις το σκορ σου σε 5 κωδικούς (η σουηδία όλη είνια 1 .... όχι κάθε uni  ξεχωριστά). Στο μέλλον και για 2 χρόνια μπορείς να στείλεις το σκορ σου σε άλλα ίδρυματα για $18 κάθε φορά.

Κάτι αντίστοιχο υποθέτω θα ισχύει στο IELTS.

Επίσης

Σταματά να κανεις έτσι και κανε την αίτηση...

Αυτό ακριβώς ... 

βέβαια αν δεν έχεις σκορ αγγλικών ακόμα η αίτησή σου θα απορριφθεί έτσι κι αλλιώς.

Τόσο καιρό που το ψηρίζεις θα είχες πάρει σκορ σε Αγγλικά και θα είχες μάθει και μια νέα γλώσσα που λέει ο λόγος.

Δημοσ.

Παντως παιδια, απο ολους οσοι συμμετεχουμε εδω στην κουβεντα, περαν απο κανα δυο ατομα που εκαναν επιτοπου εκει στη σουηδια τα μαστερ τους, ουσιαστικα κανείς δεν έχει κανει/ολοκληρωσει ενα σουηδικο DL Master απο το universitysubmissions.

Καλα τα λεω;

Ειναι μια πρωτογνωρη εμπειρια μαλλον, και περιπου σαν 'αχαρτογραφητη' περιοχη, με την εννοια κανεις δεν ξερει επακριβως να πει, τα καθέκαστα ενός έστω 'δειγματοληπτικου'/μεμονωμενου DL master. Περισσοτερο το ψαχνουμε, και παμε με εκτιμησεις.

Τι λετε;

Δημοσ.

Παντως παιδια, απο ολους οσοι συμμετεχουμε εδω στην κουβεντα, περαν απο κανα δυο ατομα που εκαναν επιτοπου εκει στη σουηδια τα μαστερ τους, ουσιαστικα κανείς δεν έχει κανει/ολοκληρωσει ενα σουηδικο DL Master απο το universitysubmissions.

Καλα τα λεω;

Ειναι μια πρωτογνωρη εμπειρια μαλλον, και περιπου σαν 'αχαρτογραφητη' περιοχη, με την εννοια κανεις δεν ξερει επακριβως να πει, τα καθέκαστα ενός έστω 'δειγματοληπτικου'/μεμονωμενου DL master. Περισσοτερο το ψαχνουμε, και παμε με εκτιμησεις.

Τι λετε;

Εδώ και αρκετα χρόνια είμαι σε dl degree καταστάσεις (ΕΑΠ and Northern Ireland), οπότε μπορω να πω οτι δεν παίζει να ειναι πιο απαιτητικα σε χρόνο.

Θα δείξει.

Επίσης

Με βγάλανε unqualified σε ενα course...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...