Prof_Chaos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Για το ΕΑΠ δεν έχω την ίδια εικόνα (αν και όχι άμεση) Φίλος/κουμπάρος έχει τελειώσει το πρόγραμμα της Διοίκησης μονάδω υγείας (το υπολογιστικό μέρος της διπλωματικής του το έκανα εγώ) και μάλλον δεν είχε την ίδια εικόνα "παλουκιού". Η αδελφή μου ξεκίνησε μόλις ένα MSc σε εκπαίδευτικά .... αλλά πάλι αυτή είναι τόσο νέρντουλας που διάβασε 4-5 μήνες για να δώσει πιστοποίηση ΗΥ του δημοσίου (excel/word κλπ) οπότε μάλλον δε θα μου δώσει την πραγαμτική εικόνα. Το ΕΑΠ είναι δύσκολο αλλά οχι ακατόρθωτο.. Θέλει αυστηρό πρόγραμμα και αυτοπειθαρχία ,μιλάμε για 4-6 ώρες την ημέρα απο Σεπτέμβρη μήνα . Αν δεν είσαι εντός Schedule δεν περνάς ουτε ένα μάθημα... Τοσο απλά . Εϊμαι Δ.Ε.Ο δεύτερο έτος και στο πρώτο έτος διάβαζα κάθε μέρα τόσες ώρες και το τελευταίο 2μηνο πριν τις εξετάσεις 8-10 ώρες κάθε μέρα.. Το έχουν κάνει τόσο δύσκολο γιατι μπαίνεις με κλήρωση και όχι πανελλήνιες . Επίσης ένα 25-30 % καταφέρνει να πάρει πτυχίο , Οι περισσότεροι τα παρατάνε στο πρώτο έτος , Ποσοστιαία οι μισοί εισαχθέντες.
DrLo Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Το ΕΑΠ είναι δύσκολο αλλά οχι ακατόρθωτο.. Θέλει αυστηρό πρόγραμμα και αυτοπειθαρχία ,μιλάμε για 4-6 ώρες την ημέρα απο Σεπτέμβρη μήνα . Αν δεν είσαι εντός Schedule δεν περνάς ουτε ένα μάθημα... Τοσο απλά . Εϊμαι Δ.Ε.Ο δεύτερο έτος και στο πρώτο έτος διάβαζα κάθε μέρα τόσες ώρες και το τελευταίο 2μηνο πριν τις εξετάσεις 8-10 ώρες κάθε μέρα.. Το έχουν κάνει τόσο δύσκολο γιατι μπαίνεις με κλήρωση και όχι πανελλήνιες . Επίσης ένα 25-30 % καταφέρνει να πάρει πτυχίο , Οι περισσότεροι τα παρατάνε στο πρώτο έτος , Ποσοστιαία οι μισοί εισαχθέντες. 1. Τι είναι Δ.Ε.Ο ? 2. Δεν αμφισβητώ αυτό που λες, στην τελική ο καθένας εμβαθύνει όσο θέλει αυτός. Και το πολυτεχνείο το λέγαν δύσκολο αλλά αν απλά μάθαινες τα "κουμπιά" του μια χαρά το τελείωνες στην ώρα του και χωρίς πολλά-πολλά (= συνεχές διάβασμα στο εξάμηνο) , και με καλό βαθμό. 8-10 ώρες δε διαβαζα ούτε στις πανελλήνιες στο τέλος ... μόνο μια φορά θυμάμαι να έχω διαβάσει τόσο ... ένα σεπτέμβρη που καθάρισα όσα χρωστούσα αλλά μιλάμε για 13 μαθήματα ... μου φαίνεται εξαιρετικά μεγάλος χρόνος για ΕΑΠ.
mentoras99 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δε νομίζω να υπάρχει master με 1 μάθημα τη φορά. Δε το ξέρω, αλλά δύσκολο μου φαίνεται 1 μαθημα τη φορα, εγω θα το εννουσα για καθε χρονικη περιοδο, οχι 1 μαθημα το 6μηνο! Πχ ενα μαθημα καθε διμηνο, μετα το επομενο μαθημα κλπ
Prof_Chaos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 1. Τι είναι Δ.Ε.Ο ? Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών.. 2. Δεν αμφισβητώ αυτό που λες, στην τελική ο καθένας εμβαθύνει όσο θέλει αυτός. Και το πολυτεχνείο το λέγαν δύσκολο αλλά αν απλά μάθαινες τα "κουμπιά" του μια χαρά το τελείωνες στην ώρα του και χωρίς πολλά-πολλά (= συνεχές διάβασμα στο εξάμηνο) , και με καλό βαθμό. 8-10 ώρες δε διαβαζα ούτε στις πανελλήνιες στο τέλος ... μόνο μια φορά θυμάμαι να έχω διαβάσει τόσο ... ένα σεπτέμβρη που καθάρισα όσα χρωστούσα αλλά μιλάμε για 13 μαθήματα ... μου φαίνεται εξαιρετικά μεγάλος χρόνος για ΕΑΠ. Ναι στις περισσότερες σχολές αν ασχοληθείς μαθαίνεις αυτα τα κουμπιά πχ τι ζητάει ο καθηγητής , SOS , πρόσβαση σε περισσότερες σημειώσεις Βιβλιοθήκη κτλ. Εχεις το πλεονέκτημα τις παρακολούθησης στο αμφιθέατρο , Το ΕΑΠ δεν τα έχει αυτά ουτε κάν e-class ή ανάρτηση επιστημονικού υλικού βίντεο κτλ και αναγκάζεσαι να διαβάσεις όλη τη βιβλιογραφία που σου δίνουν σαν χαμένος. Εχει ωστόσο 5 συναντήσεις το χρόνο ανα Θ.Ε με τους καθηγητές αλλά αυτές είναι για να λύσουν πολύ βασικά πράγματα και πολλές φορές δεν υπάρχει χρόνος να το κανουν ουτε αυτό. Το 8 με 10 ώρες εξαρτάται απο τον κάθε άνθρωπο . Για κάποιον άλλο που μπορεί να μάθει 5 τόμους Δίκαιο ίσως είναι 5 ώρες ανα ημέρα . Εξαρτάται απο τον άνθρωπο και όπως είπες πόσο θέλεις να εμβαθύνεις. Οι απαιτήσεις πάντως που έχουν με μια αντικειμενικά μέτρια προς καλή βιβλιογραφία σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολλές. Επίσης κάποιοι καθηγητές εξαντλούν την αυστηρότητα τους στη βαθμολογία ,αλλα αυτό συμβαίνει σε πολλές σχολές. Είναι χαρακτηριστικό το ποσοστό που αναφέρω για το 20-25% των φοιτητών καταφέρνουν να αποφοιτήσουν κατα Μ.Ο στα 6 χρόνια αν δεν κάνω λάθος για τα χρόνια. Είναι γενικότερα μια σχολή που έχει τεράστιο περιθώριο βελτίωσης σε πολλούς τομείς . Το ΕΑΠ είναι μια καλή περίπτωση εαν κληρωθείς αλλά έχει αρκετές δυσκολίες κυρίως λόγο της κακής του οργάνωσης. Για μένα όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα και θέλει online degree κοιτάει πρώτα το Open της Αγγλίας το οποίο είναι πρότυπο και μετά το L.S.E.
Miracle Worker Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Για το ΕΑΠ υπάρχουν κριτήρια επιλογής ή μόνο κλήρωση; Ρωτάω γιατί κάποτε είχα μία συνάδελφο η οποία πραγματικά πρέπει να είχε νοητική στέρηση(δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες περί δουλειάς και είδους νοητικής στέρησης, μην καρφωθούμε ) και ήταν στο ΕΑΠ.
DrLo Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Για μένα όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα και θέλει online degree κοιτάει πρώτα το Open της Αγγλίας το οποίο είναι πρότυπο και μετά το L.S.E. To LSE δεν έχει distance learning. Έχει το University of London στο οποίο υπάγεται και το LSE μαζί με άλλα.. Τα προγράμματα δηλαδή είναι του UoL και υποστηρίζονται από τα πενεπιστήμια του (μεταξύ αυτών και το LSE) + ότι έχει και τη δυνατότητα μαθημάτων σε ιδιωτικά ιδύματα ανα τον κόσμο (αν δεν θέλεις να είναι 100% distance). Για το ΕΑΠ υπάρχουν κριτήρια επιλογής ή μόνο κλήρωση; Ρωτάω γιατί κάποτε είχα μία συνάδελφο η οποία πραγματικά πρέπει να είχε νοητική στέρηση(δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες περί δουλειάς και είδους νοητικής στέρησης, μην καρφωθούμε ) και ήταν στο ΕΑΠ. Μόνο κλήρωση. Κριτήρια έχει με την έννοια ότι πρέπει να πληρείς κάποια κριτήρια για να μπεις στην κληρωση.
viper2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Το ΕΑΠ είναι δύσκολο αλλά οχι ακατόρθωτο.. Θέλει αυστηρό πρόγραμμα και αυτοπειθαρχία ,μιλάμε για 4-6 ώρες την ημέρα απο Σεπτέμβρη μήνα . Αν δεν είσαι εντός Schedule δεν περνάς ουτε ένα μάθημα... Τοσο απλά . Εϊμαι Δ.Ε.Ο δεύτερο έτος και στο πρώτο έτος διάβαζα κάθε μέρα τόσες ώρες και το τελευταίο 2μηνο πριν τις εξετάσεις 8-10 ώρες κάθε μέρα.. Το έχουν κάνει τόσο δύσκολο γιατι μπαίνεις με κλήρωση και όχι πανελλήνιες . Επίσης ένα 25-30 % καταφέρνει να πάρει πτυχίο , Οι περισσότεροι τα παρατάνε στο πρώτο έτος , Ποσοστιαία οι μισοί εισαχθέντες. Λυσαξες στο διάβασμα... Εγω διαβαζα λιγότερο και οι πριν απο εμένα ακόμα πιο λίγο...
mentoras99 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Ενα καλο ίδρυμα με ενα καλο μαστερ, ειναι ιδανικος συνδυασμος. Αλλα πολλες φορες διαφορες συνθηκες αποκλειουν το ενα απο τα δυο. Και παντα ειχα την απορια, τελικα τι μετρά πιο πολυ; Ο τίτλος του ιδρύματος που κάνεις ένα μαστερ, ή το ίδιο το αντικείμενο του μαστερ; Γιατι εχω δει διαφορα τρομερα μεταπτυχιακα, σαν αντικειμενο-δομη-γνωση, που ομως δεν ειναι σε φημισμενα πανεπιστημια.
viper2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Ενα καλο ίδρυμα με ενα καλο μαστερ, ειναι ιδανικος συνδυασμος. Αλλα πολλες φορες διαφορες συνθηκες αποκλειουν το ενα απο τα δυο. Και παντα ειχα την απορια, τελικα τι μετρά πιο πολυ; Ο τίτλος του ιδρύματος που κάνεις ένα μαστερ, ή το ίδιο το αντικείμενο του μαστερ; Γιατι εχω δει διαφορα τρομερα μεταπτυχιακα, σαν αντικειμενο-δομη-γνωση, που ομως δεν ειναι σε φημισμενα πανεπιστημια. Αν αναφερεσαι για εδώ, τότε: τίτλος ιδρύματος.
mentoras99 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Αν αναφερεσαι για εδώ, τότε: τίτλος ιδρύματος. Και για εδω ενδιαφερομαι, αλλα και γενικοτερα, πχ ελλαδα-μεταπτυχιακα με φυσικη παρουσια.
viper2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Γενικότερα # Ελλάδα με φυσική παρουσία. Αλλα η κυρίαρχη άποψη σε αυτές τις κοινωνίες ειναι το όνομα μετράει επειδη δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αντίθετο.
mentoras99 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μου διευκρινιζετε αν ξερετε καποια πραγματα για το ilts? http://www.britishcouncil.gr/en/exam...osts-locationsΣτο Test version , το A>, και το Α, τι σημαινουν;Η ολη κρατηση γινεται ηλεκτρονικα απο εδω? (συνδεσμος "Check live information on test place availability")https://ielts.britishcouncil.org/Μπορω να κανω κρατηση, να κλεισω θεση, ηλεκτρονικα;Και η πληρωμη πως την κανω; Ηλεκτρονικα κι αυτη, γινεται;
DrLo Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μου διευκρινιζετε αν ξερετε καποια πραγματα για το ilts? http://www.britishcouncil.gr/en/exam...osts-locations Στο Test version , το A>, και το Α, τι σημαινουν; Η ολη κρατηση γινεται ηλεκτρονικα απο εδω? (συνδεσμος "Check live information on test place availability")https://ielts.britishcouncil.org/ Μπορω να κανω κρατηση, να κλεισω θεση, ηλεκτρονικα; Και η πληρωμη πως την κανω; Ηλεκτρονικα κι αυτη, γινεται; http://www.ielts.org/test_takers_information/what_is_ielts/academic_or_general_training.aspx
mentoras99 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Εχει καθολου 'διάλλειμα' στο 2ετες σουηδικο DL master, πχ καλοκαίρι, ή πάει σερί δίχως ανάσα μέχρι τέλους;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα