Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπόν έχω 3 δίσκους..1 που έχω τα windows 8(πρώτος) , 1 που ειναι 2TB και τον έχω για τα αρχεία μου (δευτερος) και τον τελευταιο ο οποίος έχει 3 partition και το ένα το έχω για ubuntu λογισμικό(τρίτος)...όταν έχω τον πρώτο και τον δευτερο ανοίγουν τα windows αλλα σέρνεται λίγο...όπως στην μεταφορά δεδομένων σε εξωτερικό σε κάποιες ενέργειες τέλοσπαντων...ενώ όταν έχω τον πρώτο και τον τρίτο ή τον πρώτο τον δευτερο και τον τριτο,γενικά άμα έχω τον τρίτο συνδεμένο μου βγάζει αυτο το μηνυμα και δεν ανοίγει για κανένα λόγο...θέλω να πιστεύω πως τα διατύπωσα σωστά και έγινα κατανοητός :wacko:...

όσο για το bios δεν το λέει πουθενά αυτό που μου λές μπήκα παντού αλλά τίποτα

post-254989-0-53816000-1375663363_thumb.jpg

Sent from my iPhone using Insomnia

post-254989-0-68109700-1375663515_thumb.jpg

Πατησα κατα λάθος το F9 ενώ ήμουν στα bios και μου ανοιξες αυτό...πιστεύω αυτό ψάχναμε έτσι ;

post-254989-0-93513600-1375663792_thumb.jpg

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λοιπον,bios εχεις την εκδοση F8,εαν βγαλεις την beta,υπαρχει ακομη μια η F9 η οποια εχει να κανει με τον controller και για συσκευες με χαμηλο bandwidth.Εν πασει,δεν θεωρω οτι το προβλημα ειναι απο εκει.Καλο θα ηταν να'χεις τελευταιο bios,αλλα αν δεν ξερεις,αστο καλυτερα,διοτι μετα αν κατι δεν παει καλα θα τα βαλεις μαζι μου.

ΑΡΑ,με αυτα που μου λες,τα windows δεν ανοιγουν ΟΤΑΝ εχεις τον δισκο με τα UBUNTU.Οι χαμηλες ταχυτητες και τα κολληματα,εφοσον εχεις καθαρα windows 8 με τον 2TB πρεπει να ειναι θεμα drivers.Δεν ξερω τι σου δινει η Microsoft για την συγκεκριμενη μητρικη,αλλα η gigabyte ΔΕΝ υποστηριζει τα 8αρια σε drivers και συμβατοτητα.

Αρα συνοψιζω και σου λεω,οτι συμφωνα με αυτα που λες,τα 8αρια δεν ανοιγουν οταν εχεις και τα ubuntu συνδεδεμενα.Μπερδευεται ο loader και δεν σου μπουταρει.Λογικα,κατι δεν εγκατασταθηκε σωστα με τα ubuntu,και θα πρεπει να διορθωθει.

Ειλικρινα ubuntu δεν ειχα ποτε,και γενικως δεν ασχοληθηκα καθολου.Προσωπικα δεν μ'αρεσουν,και στο παρελθον ειχα 2 λειτουργικα (7αρια και XP) σε ξεχωριστους δισκους,και στο ξεκουδωνο καθε λιγο και λιγακι ειχα προβλημα με τον Loader και με κρεμαγε,και συνεχως εκανα repair.

Αγανακτησα,και εβαλα μετα Vbox.Το βαρεθηκα και αυτο,και ειμαι μονο με τα 8αρια.

Η λογικη δειχνει,οτι το προβλημα σου το δημιουργει αυτος με τα ubuntu που ΔΕΝ το ειπες απο την αρχη.Νομιζα οτι ηταν δισκοι μονο για δεδομενα.Οταν εχουμε προβλημα,αναφερουμε τι λειτουργικα εχουμε,εκτος απο την συνθεση.

Την εγκατασταση με τα 8αρια,και τα ubuntu,με πια σειρα την εκανες;

Δημοσ.

πρώτα τα 8αρια...τέλος πάντων ευχαριστώ πολύ μάλλον ειναι το πρόβλημα με την μητρική..σκέφτομαι να αλλάξω μητρική αλλα δεν θα υποστιριζει τον επεξεργαστη μου και μαλλον θα αλλάξω και επεξεργαστή...ευχαριστώ για την βοήθεια..αυτή είναι η μητρική που κοιτάζω (http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-z87-d3hprev_10/) θα ήθελα μια κριτηκή άμα γίνεται...ευχαριστώ και πάλι...

Δημοσ.

Κοιτα,εφοσον μου λες οτι το προβλημα ειναι οταν συνδεεις τον δισκο με τα Ubuntu,το προβλξμα ειναι εκει.

Εκτος κι αν σερνεται σε γενικες γραμμες και χωρις αυτον.Η μητρικη socket 775 ειναι σχετικα πλεον παλια.Δεν υποστηριζεται για win 8,απο τις περισσοτερες εταιρειες.Εχουν βγει ενα σωρο αλλα socket,οποτε οπως καταλαβαινεις,ειναι σαν να σου λενε,αντε καιρος για αλλη μητρικη.Δυστυχως.

Εαν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα για αναβαθμιση,σιγουρα ειναι και θα ειναι καλυτερα.Ειδικα με 1150 οπως βλεπεις.Πιστευω οτι το 1150,θα εχει υποστηριξη και για 9,10 windows.Παραπανω,κανεις δεν μπορει να ξερει.

Νομιζω οτι η καλυτερη επιλογη σε μοντελο gigabyte,ειναι αυτες που εχουν το γραμμα U,στην κωδικη ονομασια τους.Στα χρηματα που βλεπεις αυτην ομως,νομιζω οτι παλι δεν θα'χεις προβλημα.

Δεν ειχα gigabyte,αλλα αν δεν κανω λαθος,αυτο ισχυει σε γενικες γραμμες.Δηλαδη σε κατι τετοιο.

http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-z87x-ud3hrev_10/

Και αναλογως του budget,ακολουθουνε και τα υπολοιπα.Εαν δεν εισαι χρηστης που ψαχνεις τα μεγιστα,αυτη που σου εδειξα(αν εισαι ευχαριστημενος με την Gigabyte),και με εναν i5 4670k θα εισαι μια χαρα για τα επομενα χρονια.Εβαλα εκδοση κ στην cpu αν θελησεις oc.

Eαν παλι τα χρηματα ειναι πολλα,πας σε amd cpu και mobo και θα δωσεις σχεδον τα μισα.Λιγο παραπανω ισως.

Πες μου τι σκεφτεσαι,και τι διαθετεις,και θα το βρουμε.

Εγω αυτη την στιγμη ειμαι σε pc με 775 socket,αλλα με windows vista.Δοκιμασα να βαλω ta 7αρια,αλλα ειχα προβληματα.Ειμαι αρκετα εως παρα πολυ ευχαριστημενος,ειδικα με τον ssd που τον εχω επανω.Αλλα 775 και Ε8500,δεν παυει οταν ψαχνεις τα μεγιστα,να εισαι πισω σε αυτο που ψαχνεις.Εχω 8αρια με αλλο πσ.

Τελος να ρωτησω.Γιατι δεν μενεις με τα 7αρια;θα γλιτωσεις τα εξοδα προς το παρων,και θα εισαι μια χαρα,οπως και μου εχεις πει.

Εαν θελεις ομως οπωσδηποτε 8αρια,ισχυουν τα παραπανω.

Δημοσ.

κοίτα κάποια στιγμη θα κάνω αναβάθμιση μεσα στο χώριο ετσι και αλλιως..και σκεφτομαι την μητρική που σου είπα μαζί με έναν καλό i7 για να ειμαι καλυμμένος για τα επόμενα χρόνια και να μην χρειαστει να ξανακανω αναβαθμιση...ευχαριστώ για τις συμβουλες...

Δημοσ.

καλησπέρα και πάλι...τελικά μαλλον δεν ειναι το πρόβλημα η μιτρική αλλά μαλλον ο δίσκος με τα 2ΤΒ που όταν ειναι συνδεμένος στο pc μου κολλάει ολόκληρο το pc...μόλις τον αποσύνδεσα άρχισε να τρέχει μια χαρά το pc..και τον σύνδεσα σε άλλον υπολογιστή...μόλις τον συνδεσα άρχισε να κολλάει ο αλλος υπολογιστής...μπορεί να έχει πρόβλημα ο δίσκο ?? και αν ναι ποιες εκδοχες υπαρχουν??

Δημοσ.

Φιλε Παντελη,σου το ειπα και πιο πανω.Ο δισκος ειναι 2 ΤΒ,και δεν μπορω να φανταστω τι θα μπορουσε να παιζει.

Εχεις bios F8,Βαλε το F9,και ισως διορθωθει κατα πασα πιθανοτητα.Δες πως γινεται το bios update στις gigabyte.Εχει και στο youtube.

Σε αλλη περιπτωση,ρωτα εδω,και θα σου πουμε αν εχεις καποιο προβλημα.Ισως με το bios να γλυτωσεις αυτη την φασαρια.

Δεν εχεις να χασεις τιποτε,ΑΡΚΕΙ να κανεις την αναβαθμιση σωστα.Το ξανακανες ποτε;εχει και bios beta τελευταιο,αλλα επειδη ειναι beta,θα σου ελεγα να βαλεις το τελευταιο final.

Εδω παντως,μας περιεγραψες οτι το προβλημα το εχεις με τον δισκο που εχει ubuntu.

λοιπόν έχω 3 δίσκους..1 που έχω τα windows 8(πρώτος) , 1 που ειναι 2TB και τον έχω για τα αρχεία μου (δευτερος) και τον τελευταιο ο οποίος έχει 3 partition και το ένα το έχω για ubuntu λογισμικό(τρίτος)...όταν έχω τον πρώτο και τον δευτερο ανοίγουν τα windows αλλα σέρνεται λίγο...όπως στην μεταφορά δεδομένων σε εξωτερικό σε κάποιες ενέργειες τέλοσπαντων...ενώ όταν έχω τον πρώτο και τον τρίτο ή τον πρώτο τον δευτερο και τον τριτο,γενικά άμα έχω τον τρίτο συνδεμένο μου βγάζει αυτο το μηνυμα και δεν ανοίγει για κανένα λόγο...θέλω να πιστεύω πως τα διατύπωσα σωστά και έγινα κατανοητός :wacko:...

Ενω με τον 2 ΤΒ απλα σερνοταν.

Δημοσ.

συμφωνώ με αυτά που λες,απλά συνδεσα αυτόν τον δίσκο στον υπολογιστή ενος φίλου και δεν ανοίγει τώρα ο υπολογιστής του...όταν τον αποσυνδέω ανοίγει κανονικά...και ρωτάω μήπως έχει πρόβλημα ο δισκος η κάποιο ιο?

Δημοσ.

συμφωνώ με αυτά που λες,απλά συνδεσα αυτόν τον δίσκο στον υπολογιστή ενος φίλου και δεν ανοίγει τώρα ο υπολογιστής του...όταν τον αποσυνδέω ανοίγει κανονικά...και ρωτάω μήπως έχει πρόβλημα ο δισκος η κάποιο ιο?

Μπορει οντως ο δισκος να τα'χει παιξει.

Μπορει να εχει και Ιο.Ο μονος τροπος ειναι να τον συνδεσεις σε ενα HDD Docking και να ελεγχθει η Υγεια του,και για Ιους.

Εαν τον συνδεσεις εσωτερικα,αμφιβαλω με αυτα που μου λες αν μπορεσεις να τον ελεγξεις.

Ποσο καιρο τον εχεις τον δισκο;

Δημοσ.

τον έχω 3 χρόνια περιπου....πως γινεται να τον διορθωσω χωρις να χάσω τα αρχεια του??

Απο την στιγμη που δεν μπορεις να τον συνδεσεις εσωτερικα,και εχεις προβληματα,πρεπει να τον συνδεσεις εξωτερικα.

Καποιος φιλος σου δεν εχει HDD Docking;εκει μπορεις να τον ελεγξεις πρωτα για Ιους,και μετα να δεις την υγεια του.Εαν "χτυπησε" που λεμε,και αρχισε να μετραει αντιστροφη μετρηση,οτι προλαβεις να σωσεις σωσε.Αλλιως ενας δισκος δεν φτιαχνεται.Εκτος κι αν ειναι η πλακετα(που και'κει δεν μπορω να σου πω με βεβαιοτητα κλπ.

Εαν ειναι τελειως στα κοκκινα,backup και περιμενε με τον καιρο να σκασει "βομβα".Τον εχεις να δουλευει συνεχεια αυτα τα 3 χρονια;

Δημοσ.

Τι εννοείς hdd docking; Και τι διαδικασία πρέπει να κάνω για να δώ άμα έχει πρόβλημα ;

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR1ykSXs9ZYGfuHOxdKyr1-YxwR6C-Q7wGeaQZdSAJ2tyUZenwhOw

Κατι τετοιο.

http://www.bestprice.gr/search?q=Hdd+Docking+Station

Βαζεις το Hard Disk Sentinel,αν και συνηθως ο καθε κατασκευαστης εχει και δικο του εργαλειο για να κανεις διαγνωστικα στον δισκο.

WD ειναι;

http://support.wdc.com/product/download.asp?lang=en

Πας εδω,επιλεγεις τον δισκο που εχεις,και βαζεις την καταλληλη εφαρμογη να σου ελεγξει την κατασταση του δισκου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...