Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα...έχει αρκετό καιρό που πέρασα τα windows 8 και αναγκάστηκα αρκετές φορές να κάνω format και να τα ξαναπεράσω για διαφορετικό συνέχεια λόγο...ένας από αυτούς είναι ότι όταν συνδέω εσωτερικά έναν σκληρό δίσκο δεν ανοίγουν τα windows και μου λέει να κάνει restore και διαφορα τετοια...όταν αποσυνδέω όμως τον δίσκο που σύνδεσα ανοίγουν κανονικά τα windows..όποιος γνωρίζει το πρόβλημα ας με βοηθησει να το διορθώσω και εγώ αν διορθώνεται..ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλο θα ηταν να μας ελεγες ακριβως ποιο μηνυμα σου βγαζει.Παραταυτα κανω μια υποθεση.

Εφοσον αδυνατει να ξεκινησουν τα windows με τον δισκο που αναφερεις συνδεδεμενο,καθως ξεκιναει ο υπολογιστης,μπες στο bios και στο πεδιο Boot,στα boot option,δες μηπως παιρνει αυτον ως πρωτο,και εχεις το προβλημα.

Ως πρωτος,πρεπει να ειναι αυτος που εχεις τα windows εγκατεστημενα.Δηλωσε αυτον με τα windows,και f10,save και yes.

Δημοσ.

Λοιπόν αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι όποιον δίσκο και να συνδέσω εσωτερικά δεν ανοίγουν τα windows άρα δεν φταίει ο δισκος...επειτα κάνει κανονικά boot απο τον δισκό στον οποίο έχω περασμένα τα windows 8 και ενώ φορτώνει δεν ανοίγει πορτέ και μου βγάζει μήνυμα και μου λέει πως διαπυστώθηκε κάποιο πρόβλημα..

Δημοσ.

Μπορεις να δωσεις πληρη περιγραφη του συστηματος σου,και τι εχεις συνδεδεμενο εσωτερικα;

Δηλαδη παει να μπει κανονικα λες,και μολις παει να ξεκινησει σου βγαζει μηνυμα;ποιο ειναι το μηνυμα ακριβως;

Παιζουν διαφορα πραγματα γενικως παντως.Οπως,

Τα windows 8 ειναι γνησια και με τα drivers του κατασκευαστη;

Να εκανες εγκατασταση με τους δισκους συνδεμενους,και να μπερδευεται ο Loader.

Eφοσον σου το κανει σε καθε δισκο,αρα προβλημα δισκου δεν τιθεται λογικα.

Μπορεις να δωσεις εναν screenshot του boot menu στο bios;

Δημοσ.

Motherboard Name    Gigabyte GA-G31M-S2L

CPU Type    DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333)

Ram 4 GB

NVIDIA GeForce GT 430

και έχω εσωτερικά συνδεμένα

Drive #1 - WDC WD5000HHTZ-04N21V0 (465 GB)

και ένα ακόμα δίσκο τον οποίο δεν αναγνωρίζει

WDC WD20EARS(2.0TB)

Δημοσ.

Ωπα.

Socket 775 και βρηκες drivers της giga;Eγω μεχρι 7 βλεπω οτι εχει.Κανω λαθος;

Οταν εχεις αυτο το προβλημα,εχεις και τους 2 εσωτερικα συνδεμενους;

Λοιπον ετσι οπως το βλεπω.Μαλλον μιλαμε για προβλημα drivers,ακομη και με αυτον που αναγνωριζει μονο εσωτερικα,γι'αυτο και δεν μπουταρει.

Ενω ο δευτερος που δεν αναγνωριζεται,ειναι 2TB,και δεν ξερω τι παιζει με τετοια μεγεθη στην συγκεκριμενη μητρικη 775.Δηλαδη,ο δευτερος απο την στιγμη που δεν τον αναγνωριζει το bios,εκει μαλλον εχεις προβλημα.

Περιλιπτικα οπως το βλεπω.Επρεπε να δοκιμασεις με windows 7.Oχι 8.Το λεει και ο κατασκευαστης.

Ενω συμφωνα με αυτο,

http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-g31m-s2l/download/bios

Bλεπω οτι σε μια εκδοση bios διορθωθηκε προβλημα σε 1TB δισκους.

Τα καλλωδια που συνδεεις δεν φανταζομαι να εχουν προβλημα,πολυ σπανιο.

Bios εχεις το τελευταιο εγκατεστημενο;

Δημοσ.

post-254989-0-69432700-1375545968_thumb.jpg

Αυτό το μήνυμα μου βγάζει για 1 δευτερόλεπτο και κάνει επανεκκίνηση

Sent from my iPhone using Insomnia

οταν είχα τα windows 7 δεν μου έβγαζε τέτοιο πρόβλημα...τώρα μου το κάνει με κάθε δίσκο...τα windows 8 τρεχουν πολυ καλα και το μόνο πρόβλημα από την τελευταίο format ειναι αυτό...

τι εννοείς άμα έχω το τελευταίο BIOS εγκαταστημένο??

Δημοσ.

attachicon.gif:

Αυτό το μήνυμα μου βγάζει για 1 δευτερόλεπτο και κάνει επανεκκίνηση

οταν είχα τα windows 7 δεν μου έβγαζε τέτοιο πρόβλημα...τώρα μου το κάνει με κάθε δίσκο...τα windows 8 τρεχουν πολυ καλα και το μόνο πρόβλημα από την τελευταίο format ειναι αυτό...

τι εννοείς άμα έχω το τελευταίο BIOS εγκαταστημένο??

Mα αυτο σου λεω.Drivers που βρηκες και εβαλες για τα windows 8;εφοσον η gigabyte δεν εχει για 8αρια.Μονο για 7αρια.

Οταν λεω τελευταιο bios,εννοω,μπες στο bios και στην πρωτη καρτελα,διαβασε την εκδοση του bios.Ποια εχεις;

Επισης,ποια revision ειναι η μητρικη σου;οτι δεν ξερεις ρωτας.

Για να καταλαβω.Οταν ειχες τα 7αρια,με τους εσωτερικους δισκους μεσα,δουλευανε σωστα;τον δισκο με τα 2TB τον αναγνωριζε;

Δημοσ.

όταν είχα τα 7αρια όλα λειτουργούσαν πολύ καλα...και αναγνωριζε τους δίσκους...τι ειναι το revision??

δεν ξέρω πως να δω τι έκδοση απο τα bios

Δημοσ.

Ανοιξε το πλαινο του κουτιου σου,και κατω στην γωνια της μητρικης περιπου οπως εδω σου λεει τον αριθμο revision της μητρικης,

http://www.tonymacx86.com/screenshots/GA-Motherboard-Rev.png

Για το bios,επειδη δεν μπορεις να εγκαταστησεις τιποτε,κανεις το εξης.

Στην εκκινηση του υπολογιστη πατας συνεχομενα το del.

Θα σου ανοιξει το bios,και θα δεις λογικα κατι τετοιο.

http://hothardware.com/articleimages/Item1752/small_Gigabyte-BIOS.JPG

Πατας enter σε αυτο που ειναι κοκκινο,και λιγο πιο κατω σου δειχνει την εκδοση του bios.

http://elchapuzasinformatico.com/wp-content/uploads/2011/12/3-Gigabyte-GA-Z68AP-D3-BIOS-21-e1323188337679.jpg

Μου τα μεταφερεις εδω οτι θα δεις.

Πατας μετα esc και yes για να βγεις.

Μια ερωτηση.Τα φορματ μονος σου τα εκανες;πρεπει να γνωριζεις να κινησε στο bios λογικα ετσι;

Παντως,απο την στιγμη που το προβλημα ειναι στο boot,να ξερεις εχεις θεμα μετα 8αρια,και τα drivers των sata.

Tα windows 7,απο την στιγμη που σου δουλευαν μια χαρα,γιατι τα αλλαξες;δεν εχουν τεραστια διαφορα με τα 8αρια;Εν πασει,ας δουμε τι γινεται τωρα,και βλεπουμε.

Δεν μου απαντησες ομως μεχρι τωρα που βρηκες drivers για τα 8αρια.

Δημοσ.

για τα 8αρια ναι βρήκα μερικούς driver...βασικά τους βρίσκεις και μονου του με το update που το βαζω να κανει...rev.1 λεει...αυτη ειναι η μιτρική μου είναι ολόιδιες http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2693#ov

το φορματ ναι μόνος το εκανα..πιστεύω το κάνω αρκετά καλά γιατί με τα 7αρια όταν έκανα δεν μου εβγαζε κανενα πρόβλημα..

ναι ξερω να κινούμε στα bios αλλα εντάξει δεν γνωρίζω και πολλά για το bios

τι ακριβώς θέλεις να σου πω από τα bios?

Ετσι ειναι το μένου απο το bios

post-254989-0-45915400-1375581156_thumb.jpg

Δημοσ.

εγω να προσθεσω και μια αλλη εκδοχη που ισως να μην οφειλεται στους drivers, εγω πρωτα θα κοιταγα να τον κανω να φαινεται ο 2ος σκληρος ως slave, τον εχεις κανε slave τον 2ο σκληρο? αν οχι πρεπει να τον jumperωσεις, αλλαζεις θεση το jumper του δευτερου σκληρου απο τη πρωτη θεση στη δευτερη θεση, δες πρωτα στο bios αν ο πρωτος ειναι master και ο δευτερος slave.

Δημοσ.

εγω να προσθεσω και μια αλλη εκδοχη που ισως να μην οφειλεται στους drivers, εγω πρωτα θα κοιταγα να τον κανω να φαινεται ο 2ος σκληρος ως slave, τον εχεις κανε slave τον 2ο σκληρο? αν οχι πρεπει να τον jumperωσεις, αλλαζεις θεση το jumper του δευτερου σκληρου απο τη πρωτη θεση στη δευτερη θεση, δες πρωτα στο bios αν ο πρωτος ειναι master και ο δευτερος slave.

Μπορει να παιζει και τιποτε τετοιο,αλλα προσωπικα εχω βαλει και 5 δισκους σε 8αρια,και τετοιο προβλημα δεν συναντησα.

Εαν ο φιλος μου εδειχνε την καρτελα που ζητησα απο την αρχη με τα boot option,απλα θα βαζαμε μονο αυτον με τα windows ως boot και τα υπολοιπα disable.

Aλλα...

Ετσι ειναι το μένου απο το bios

Ωραια.Πιο πανω σου εδειξα σχεδον το ιδιο,και σου ειπα μπες και δειξε εκει που λεει,

ΙΜΒ Ιntelligent Tweaker,για να δω τι version bios εχεις.

Φιλε Παντελη,για να μην παιζει τιποτε οπως ανεφερε ο φιλος ο βλαχος,βγαλε φωτογραφια τους δισκους απο την πισω πλευρα και να φαινονται ετσι,

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSK9Pc1-wrFNhBYsV26aC0hculqP3yG2yFBdH7XxLaFQIqrkit5

Εγω οτι καινουριο δισκο πηρα σε sata δεν ειχε ποτε Jumpers επανω.Εν πασει,επειδη αυτα γενικως ειναι παραξενα διαβασε,και ανεβασε οτι σου ειπα.

Δημοσ.

οι δίσκοι μου δεν έχουνε jumpers πάνω...σύνδεσα πριν λίγο και ένα άλλο δίσκο αλλα αργεί πολύ να ανοίξει τα windows,περιπου 10 λεπτα,αλλά ανοίγουν και κολλάνε λίγο..με τον άλλο δίσκο δεν ανοίγει κάνει πάλι τα ίδια...

post-254989-0-84801100-1375641847_thumb.jpg

Συγνώμη που αργώ...:)

Τώρα που άνοιξα το pc άνοιξε πιο γρήγορα απο την προηγούμενη φορά...

Δημοσ.

"Θα πηδηχτω απο το παραθυρο" :lol: Που στο καλο ειναι αυτο το ρημαδι το bios;Φιλε Παντελη,κανε εναν κοπο,και μπες μεσα σε οτι σου βγαζει το bios.

Καπου θα σου λεει Bios Version,και διπλα κατι διψηφιο.Μολις το βρεις,πες το μου.

Ενω ποσταρε σε παρακαλω την καρτελα που λεει boot option.Νομιζω μεσα στο Advanced Bios Features πρεπει να ειναι.Θελω δηλαδη να βρεις αυτο που λεει bios version,και hard disk Boot priority(και enter σε αυτο).

Αργεις λιγο,και δεν μπορω να σε παρακολουθησω.Συγνωμη.

Για τα jumpers οτι ειπα.Ολοι οι καινουριοι δισκοι δεν εχουν.Αλλωστε ειναι τρελο να λειτουργουνε με 7αρια,και να θελουν jumpers στα 8αρια.

Κατι τελευταιο.Στα windows 8,μπαινει μονο με αυτον τον δισκο που ειναι τα win εγκατεστημενα,η' και με αλλον;

Συνεχιζω να πιστευω οτι μαλλον θα'χεις προβλημα με bios η' drivers λογω 8αρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...