Προς το περιεχόμενο

Macbook pro 13 inch αξιζει?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπομονη θα κανω :P πρεπι να μαζεψω και λιγα λεφτα που μου ληπουν αλλ λογικα το καινουργιο σιγουρα θα ειναι πιο ακριβο και δεν μπορω να δοσω παραπανο λεφτα :(

https://www.skroutz.gr/s/2523893/Apple-MacBook-Pro-13-2-5GHz-i5-8GB-128GB-SSD-Retina-Display.html Αυτο νομιζω ειναι πολλυ καλυτερο!

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπομονη θα κανω :P πρεπι να μαζεψω και λιγα λεφτα που μου ληπουν αλλ λογικα το καινουργιο σιγουρα θα ειναι πιο ακριβο και δεν μπορω να δοσω παραπανο λεφτα :(

https://www.skroutz.gr/s/2523893/Apple-MacBook-Pro-13-2-5GHz-i5-8GB-128GB-SSD-Retina-Display.html Αυτο νομιζω ειναι πολλυ καλυτερο!

Μαξιμουμ 50€ ακριβοτερο θα ειναι το καινουριο (για αγορα απο μαγαζι εξωτερικου)

Δημοσ.

Φιλε μου ειπες οτι θες να κανεις djing και σε πληροφορω οτι με αναλυση 1280x800 Δεν πας πουθενα!!! Ειναι πολυ μικρη και δεν θα βλεπεις ουτε το μισο broswer των τραγουδιων ειδικα αν εχεις και ρεμιξ ντεκς στο τρακτορ!

Εναλλακτικα μπορεις να πας σε μεταχειρισμενο ρετινα!

Δημοσ.

Δεν πιξελιαζει καθολου μην ανησυχεις

Sent from my iPad using Insomnia

Το Macbook Pro 13" πιξελιάζει...το ίδιο και το Macbook Pro 15" με 1440χ900.

Έχουν το χαμηλότερο ppi από κάθε άλλο μοντέλο Macbook που κυκλοφορεί.

MacBook Air 11-inch Late 2010 – Mid 2013 (11.6) 1366×768 (135)

MacBook Air 13-inch Late 2010 – Mid 2013 (13.3) 1440×900 (128)

MacBook Pro 13-inch Mid 2009 – Mid 2012 (13.3) 1280×800 (113)

MacBook Pro 13-inch Retina display Late 2012 - Early 2013 (13.3) 2560×1600 (227)

MacBook Pro 15-inch Early 2006 – Mid 2012 (15.4) 1440×900 (110)

MacBook Pro 15-inch w/ Hi-Res screen Mid 2010 – Mid 2012 (15.4) 1680×1050 (128)

MacBook Pro 15-inch Retina display Mid 2012 - Early 2013 (15.4) 2880×1800 (220)

Χρειάζεται λίγο μεγαλύτερη προσοχή στο τί συμβουλεύουμε τον άνθρωπο.

Ναι και εγω επιμένω ότι δεν φαίνεται πιξελιασμένο. Ναι εχει χαμηλότερη ανάλυση κλπ αλλά τα παραλέμε λίγο το έχουν όλοι καραμελα πια το "πιξελιάζει", "ειναι αργό", δεν έχει 8 πυρήνες κλπ κλπ. Δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα και το σκάλωμα για ρέτινα. Με έναν ssd και λίγο παραπάνω μνήμη θαναι πολύ καλό μηχάνημα.
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι και εγω επιμένω ότι δεν φαίνεται πιξελιασμένο. Ναι εχει χαμηλότερη ανάλυση κλπ αλλά τα παραλέμε λίγο το έχουν όλοι καραμελα πια το "πιξελιάζει", "ειναι αργό", δεν έχει 8 πυρήνες κλπ κλπ. Δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα και το σκάλωμα για ρέτινα. Με έναν ssd και λίγο παραπάνω μνήμη θαναι πολύ καλό μηχάνημα.

To οτι δεν εχουν ολοι την οικονομικη δυνατοτητα για ρετινα, δεν σημαινει οτι πρεπει να εθελοτυφλουμε και να λεμε ανακριβειες για την οθονη του macbook pro 13"  με την στριμοκωλη,μη-παραγωγικη αναλυση 1280x800.

Με ανακριβειες και λαθος συμβουλες μπορει να οδηγηθει ο topic starter σε επιλογη που δεν τον καλυπτει, ακριβως επειδη καποιοι του ειπαν λανθασμενα οτι θα τον καλυπτε.

Δεν πιξελιαζει καθολου μην ανησυχεις

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.

To οτι δεν εχουν ολοι την οικονομικη δυνατοτητα για ρετινα, δεν σημαινει οτι πρεπει να εθελοτυφλουμε και να λεμε ανακριβειες για την οθονη του macbook pro 13"  με την στριμοκωλη,μη-παραγωγικη αναλυση 1280x800.

Με ανακριβειες και λαθος συμβουλες μπορει να οδηγηθει ο topic starter σε επιλογη που δεν τον καλυπτει, ακριβως επειδη καποιοι του ειπαν λανθασμενα οτι θα τον καλυπτε.

Ναι εντάξει λάθος διατύπωση. Δε ΦΑΙΝΕΤΑΙ τόσο πιξελιασμένο. 'Αποψη προσωπική λόγω εμπειρίας (εχω 13άρι και είμαι κατευχαριστημένη, δεν φαίνεται πιξελιασμένο και δεν ενοχλεί καθόλου). Τώρα βέβαια άλλους μπορεί να τους ενοχλεί άλλους όχι. Δεν θεωρώ ότι είναι παραπληροφόρηση, καλύτερο θα ήταν να το δει απο κοντά το κάθε μοντέλο και να δει αν του αρέσει, αν τον ενοχλεί ή δεν τον ενοχλεί η ανάλυση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι εντάξει λάθος διατύπωση. Δε ΦΑΙΝΕΤΑΙ τόσο πιξελιασμένο. 'Αποψη προσωπική λόγω εμπειρίας (εχω 13άρι και είμαι κατευχαριστημένη, δεν φαίνεται πιξελιασμένο και δεν ενοχλεί καθόλου). 

Μαριλίνα υπάρχουν απόψεις αντικειμενικές και υποκειμενικές. Σαν άνθρωπος του χώρου (όπως δηλώνεις στην υπογραφή σου) θα έπρεπε να τα ξέρεις καλύτερα αυτά.

Το Macbook Pro 13" έχει την χαμηλότερη ανάλυση που μπορείς να συναντήσεις σε οποιοδήποτε laptop της συγκεκριμένης κατηγορίας, ανεξαρτήτου τιμής και αυτό αποτελεί μια αντικειμενική προσέγγιση.

Το τί πιστεύεις ή τι ικανοποιεί εσένα αποτελεί μια εντελώς υποκειμενική προσέγγιση. Μπορεί οι ανάγκες-απαιτήσεις σου να είναι μικρές, μπορεί να βολεύεσαι με το συγκεκριμένο configuration, μπορεί να μην έχεις δοκιμάσει κάτι καλύτερο.Ίσως κάποιος βγεί  και δηλώσει για παράδειγμα ότι είναι ικανοποιημένος με ένα laptop που φοράει cure duo 1.86Ghz, 2GB RAM, Intel 950 αφού ικανοποιεί τις ανάγκες του σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να το προτείνει και σε κάποιον άλλο ως καλή αγορά εν έτη 2013.

Eχοντας αγοράσει και δοκιμάσει ΟΛΑ (από όσο μπορώ να θυμηθώ) τα form factor/display σε MACBOOK της χιλιετίας που διανύουμε, επέτρεψε μου να σου πω ότι το MBP 13" είναι το δεύτερο χειρότερο MACBOOK σε πιξέλιασμα μετά το 15αρι με 1440χ900. Την αίσθηση μου αυτή επιβεβαιώνουν και τα "γραπτά" που παρέθεσα παραπάνω.

Επίσης τo να συμβουλεύεις τον ts να πάρει το Macbook Pro 13" και να βάλει SSD και μνήμη είναι μάλλον "εγκληματικό" αν δεις την οικονομική προσέγγιση που έκανα νωρίτερα. (με +150 ευρώ πέρνει το Retina)

Επεξ/σία από panos2000gr
Δημοσ.

Ναι εντάξει λάθος διατύπωση. Δε ΦΑΙΝΕΤΑΙ τόσο πιξελιασμένο. 'Αποψη προσωπική λόγω εμπειρίας (εχω 13άρι και είμαι κατευχαριστημένη, δεν φαίνεται πιξελιασμένο και δεν ενοχλεί καθόλου).

Μαριλίνα υπάρχουν απόψεις αντικειμενικές και υποκειμενικές. Σαν άνθρωπος του χώρου (όπως δηλώνεις στην υπογραφή σου) θα έπρεπε να τα ξέρεις καλύτερα αυτά.

Το Macbook Pro 13" έχει την χαμηλότερη ανάλυση που μπορείς να συναντήσεις σε οποιοδήποτε laptop της συγκεκριμένης κατηγορίας, ανεξαρτήτου τιμής και αυτό αποτελεί μια αντικειμενική προσέγγιση.

Το τί πιστεύεις ή τι ικανοποιεί εσένα αποτελεί μια εντελώς υποκειμενική προσέγγιση. Μπορεί οι ανάγκες-απαιτήσεις σου να είναι μικρές, μπορεί να βολεύεσαι με το συγκεκριμένο configuration, μπορεί να μην έχεις δοκιμάσει κάτι καλύτερο.Ίσως κάποιος βγεί και δηλώσει για παράδειγμα ότι είναι ικανοποιημένος με ένα laptop που φοράει cure duo 1.86Ghz, 2GB RAM, Intel 950 αφού ικανοποιεί τις ανάγκες του σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να το προτείνει και σε κάποιον άλλο ως καλή αγορά εν έτη 2013.

Eχοντας αγοράσει και δοκιμάσει ΟΛΑ (από όσο μπορώ να θυμηθώ) τα form factor/display σε MACBOOK της χιλιετίας που διανύουμε, επέτρεψε μου να σου πω ότι το MBP 13" είναι το δεύτερο χειρότερο MACBOOK σε πιξέλιασμα μετά το 15αρι με 1440χ900. Την αίσθηση μου αυτή επιβεβαιώνουν και τα "γραπτά" που παρέθεσα παραπάνω.

Επίσης τo να συμβουλεύεις τον ts να πάρει το Macbook Pro 13" και να βάλει SSD και μνήμη είναι μάλλον "εγκληματικό" αν δεις την οικονομική προσέγγιση που έκανα νωρίτερα. (με +150 ευρώ πέρνει το Retina)

Σαφώς και συμφέρει καλύτερα αν μπορεί να δώσει τα έξτρα χρήματα να πάρει το ρέτινα. Και ξαναλέω, απλά συζητάμε και εκφράζουμε απόψεις και εμπειρίες (και ναι τα έχω δουλέψει και τα 13αρι και 15αρι ρέτινα που τα έχουν φίλοι και ειναι άψογη η ανάλυση δεν το αρνήθηκε κανεις).Αλλα και πάλι ανάλογα την τσέπη του καθενός και το τί χρειάζεται. Αυτά τα οποία ανέφερε παραπάνω οτι θέλει να κάνει πχ δε μου φάνηκαν σούπερ τρομερά. Βεβαια το dj-ing δεν ξέρω τί απαιτήσεις έχει.
Δημοσ.

Σαφώς και συμφέρει καλύτερα αν μπορεί να δώσει τα έξτρα χρήματα να πάρει το ρέτινα. Και ξαναλέω, απλά συζητάμε και εκφράζουμε απόψεις και εμπειρίες (και ναι τα έχω δουλέψει και τα 13αρι και 15αρι ρέτινα που τα έχουν φίλοι και ειναι άψογη η ανάλυση δεν το αρνήθηκε κανεις).Αλλα και πάλι ανάλογα την τσέπη του καθενός και το τί χρειάζεται. Αυτά τα οποία ανέφερε παραπάνω οτι θέλει να κάνει πχ δε μου φάνηκαν σούπερ τρομερά. Βεβαια το dj-ing δεν ξέρω τί απαιτήσεις έχει.

Το djing εχει απαιτηση καλης οθονης γιατι θελει να εχει απλα το προγραμμα... Ουτε με 1366x768 κανεις δουλεια απο 1440x900 και πανω κατι γινεται

Δημοσ.

Νομιζω θα ειναι πολλυ καλλυτερα να δοσω + 300€ παραπανο για κατη πολλυ καλυτερο.... Δεν ειναι μονο το djing γιατι φτιαχνω και μουσικη και θελω μια αρκετη καλη οθονη

Δημοσ.

Νομιζω θα ειναι πολλυ καλλυτερα να δοσω + 300€ παραπανο για κατη πολλυ καλυτερο.... Δεν ειναι μονο το djing γιατι φτιαχνω και μουσικη και θελω μια αρκετη καλη οθονη

http://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?from=most-popular&keyphrase=macbook+pro+retina

Διαλεξε...

Ερωτηση, γιατι δεν παιρνεις ενα desktop με τουμπανο χαρακτηριστικα, i7 4770k κλπ και να του βαλεις mac οπως εγω; Εμενα που επισης κανω μουσικη παραγωγη με εχει κατευχαριστησει

Δημοσ.

Γιατι το θελω και για να το μετακηνω (οχι μεσα στο σπιτιμ:P).

Να διαλεξω? νομιζω θα παρω το τελευτεο με τα 3000€! :P λεφτα υπαρχουν!

Δημοσ.

Γιατι το θελω και για να το μετακηνω (οχι μεσα στο σπιτιμ :P).

Να διαλεξω? νομιζω θα παρω το τελευτεο με τα 3000€! :P λεφτα υπαρχουν!

Παρε το ρετινα 13. Μπορει να ειναι ακριβο αλλα θα σε ευχαριστησει

Δημοσ.

Αυτο θα παρω : https://www.skroutz.gr/s/2523893/Apple-MacBook-Pro-13-2-5GHz-i5-8GB-128GB-SSD-Retina-Display.html Κάλο δεν ειναι? επισης το λαπτοπ ειναι το ιδιο πχ στα public που κανει 1600€? ενο σε αλλα κανει 1400€ ενοω ειναι το ηδιο λαπτοπ απλα τα φαιρνουν απο το εξωτερικο?

Δημοσ.

Μάλλον απο εξωτερικό τα φέρνουν. Πάντως σύμφωνα με το skroutz θα σου έρθει στα ~1480 απο το φθηνότερο κατάστημα (αν το εχουν). Για αυτο αν μπορείς σκέψου και την αγορα απο amazon, μαζί με τα μεταφορικά τελική τιμή 1400€! Κερδίζεις δηλαδή και 80 ευρώ επιπλέον. Το μόνο κακό ίσως οτι το πληκτρολόγιο δεν θα εχει τα ελληνικά γράμματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...