Προς το περιεχόμενο

Macbook pro 13 inch αξιζει?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πιξελιαζει καθολου μην ανησυχεις

Sent from my iPad using Insomnia

Το Macbook Pro 13" πιξελιάζει...το ίδιο και το Macbook Pro 15" με 1440χ900.

Έχουν το χαμηλότερο ppi από κάθε άλλο μοντέλο Macbook που κυκλοφορεί.

MacBook Air 11-inch Late 2010 – Mid 2013  (11.6) 1366×768  (135)

MacBook Air 13-inch Late 2010 – Mid 2013  (13.3) 1440×900  (128)

MacBook Pro 13-inch Mid 2009 – Mid 2012  (13.3) 1280×800  (113) 

MacBook Pro 13-inch Retina display Late 2012 - Early 2013  (13.3) 2560×1600  (227)

MacBook Pro 15-inch Early 2006 – Mid 2012 (15.4) 1440×900 (110)

MacBook Pro 15-inch w/ Hi-Res screen Mid 2010 – Mid 2012  (15.4) 1680×1050  (128)

MacBook Pro 15-inch Retina display Mid 2012 - Early 2013  (15.4) 2880×1800  (220)

Χρειάζεται λίγο μεγαλύτερη προσοχή στο τί συμβουλεύουμε τον άνθρωπο.

Επεξ/σία από panos2000gr
  • Like 2
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

to "γρηγοροερο ειναι σχετικο"

μονο αν συγκρινεις το συγκεκριμενο Air i7 με το 13αρι

γιατι το μικρο μοντελο ειναι υποδιαιστερο

τα benchmarks τα εχεις δει?

ο μονος λογος που μπορει το high end να ειναι καλυτερο ειανι λογω σκληρου δισκου]

πραγμα που αλλαζει στο macbook pro

οπως και να εχει ειναι 2 διαφορετικα μηχανηματα

συν οταν κανει συγκρισεις για επιδοσεις καλο θα ειαι να ονομασεις ποια μοντελα με ποια και πηγες

Προφανως δεν εχεις καλη ενημερωση.

Σε gaming το air ειναι πιο γρηγορο απο το macbook pro 13 και αυτο οχι λογω ssd.

Μιλωντας παντα για τα 2 base model, οχι τιποτε με i7 κλπ.

Και φυσικα μην ξεχναμε και το θεμα της οθονης που υπερτερει το air .

Δεν πιξελιαζει καθολου μην ανησυχεις

Sent from my iPad using Insomnia

Φυσικα και πιξελιαζει , μην παραπληροφορουμε τον κοσμο.

Και το air πιξελιαζει, αλλα οχι τοσο.

--------------------------

Το thread βλεπω ειναι η χαρα της ελλειπους ενημρωσης και παραπληροφορησης.

Το retina ή καποια win laptop με υψηλη αναλυση δεν πιξελιαζουν. (ή πιξελιαζουν πολυ-πολυ λιγοτερο)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν με νιαζει πολλυ το gaming πιο πολλυ το θελω για djing και παραγογη μουσικης (logic pro) δηλαδη η επιδοσης.Εμενα με προβληματιζει η οθονη του macbook pro.. Θελω κατη που να αξιζει και να μην κλαιω να λεφτα μου μετα.. Θελω apple οχι win.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανως δεν εχεις καλη ενημερωση.

Το thread βλεπω ειναι η χαρα της ελλειπους ενημρωσης και παραπληροφορησης.

Το retina ή καποια win laptop με υψηλη αναλυση δεν πιξελιαζουν. (ή πιξελιαζουν πολυ-πολυ λιγοτερο)

βλεπω στις προσβολες ειμαστε πρωτοι

congrats

τα benchs μπορεις να τα βρεις

η αποσταση ειναι πολυ μικρη

και ξανα λεω οπως ειπε και ο ιδιος ο poster

δεν θελει WIN

Δημοσ.

βλεπω στις προσβολες ειμαστε πρωτοι

congrats

τα benchs μπορεις να τα βρεις

η αποσταση ειναι πολυ μικρη

και ξανα λεω οπως ειπε και ο ιδιος ο poster

δεν θελει WIN

Καμμια προσβολη.

Απλα μην λεμε οτι το mbp 13" δεν ειναι πιο αργο απο το  air 13" 2013  σε  gaming.

Δημοσ.

Καμμια προσβολη.

Απλα μην λεμε οτι το mbp 13" δεν ειναι πιο αργο απο το  air 13" 2013  σε  gaming.

sorry αλλα δεν αναφερε μοντελο 2013

την συγκριση την εκανα μεταξυ ιδιων ενιων

δηλαδη macbook pro 13 vs macbook air  (mid 2012)

και βεβαια στην περιπτωση αυτη το macbook pro ειναι καλυτεσε θεμα geekbench

αν βαλεις το 2013 σαφως και ειναι παραπανω ειναι αλλη αρχικτεκτονικη (δεν χρειαζεται καν geekbench για να το καταλαβουμε)

Δημοσ.

Δεν με νιαζει πολλυ το gaming πιο πολλυ το θελω για djing και παραγογη μουσικης (logic pro) δηλαδη η επιδοσης.Εμενα με προβληματιζει η οθονη του macbook pro.. Θελω κατη που να αξιζει και να μην κλαιω να λεφτα μου μετα.. Θελω apple οχι win.

Mε δεδομενο οτι τωρα απεκλεισες τα win laptop και οτι τελικως δεν σε νοιαζει το gaming(οπου το air ειναι γρηγοροτερο) και δεν σε νοιαζει οτι το macbook pro 13 εχει απο τις χειροτερες οθονες με χαμηλη αναλυση που δυσκολα μπορεις να εισαι παραγωγικος και δεν σε νοιαζουν οι καλυτερες επιδοσεις σε καθημερινες εργασιες λογω ssd, τοτε mbp 13 ειναι αυτο που απομενει( και το retina που ειναι ακριβοτερο, αλλα τα αξιζει) , γιατι εχει το πλεονεκτημα της γρηγοτερης cpu.

Αλλα ουσιαστικα αυτα ειναι τα μοναδικα του πλεονεκτηματα του mbp 13:

η γρηγοροτερη cpu και οτι αναβαθμιζεις ram/σκληρο.

Aλλα να γνωριζεις οτι για να παρεις γρηγοροτερη cpu και αναβαθμισημοτητα ram/σκληρου,

τοτε πας σε μιση αυτονομια, αισθητα μεγαλυτερο βαρος, form factor 5 ετων που αποσυρεται οπου να ναι ,πιο αργο gaming, πιο αργες καθημερινες εργασιες λογω απουσιας ssd, υποδεεστερη οθονη με στριμοκωλη, μη-παραγωγικη αναλυση.

sorry αλλα δεν αναφερε μοντελο 2013

την συγκριση την εκανα μεταξυ ιδιων ενιων

δηλαδη macbook pro 13 vs macbook air  (mid 2012)

και βεβαια στην περιπτωση αυτη το macbook pro ειναι καλυτεσε θεμα geekbench

αν βαλεις το 2013 σαφως και ειναι παραπανω ειναι αλλη αρχικτεκτονικη (δεν χρειαζεται καν geekbench για να το καταλαβουμε)

Η συγκριση γινεται με τα μοντελα που εχει στην επισημη σελιδα της η apple, οχι με οτι θελει ο καθενας.

Φανταζομαι οτι ο topic starter ενδιαφερεται για τα τελευταια μοντελα του καθε form factor (air και mbp), που μαλιστα εχουν περιπου ιδια τιμη.

Οπου το τελευταιο μοντελο air 13 ειναι πιο γρηγορο σε gaming απο το τελευταιο μοντελο mbp 13.

Δεν εχει νοημα να συγκρινουμε μοντελα που δεν ειναι τα πιο προσφατα.

-------------------------

Οπως και να εχει, θεωρω το mbp 13  κακη αγορα εν ετει 2013. Οθονη κατωτερη των περιστασεων,  σασι που παει για αποσυρση, απουσια ssd κλπ.

Χιλιες φορες air ή retina macbook pro 13 και ας ειναι ακριβοτερο.

Δημοσ.

to "γρηγοροερο ειναι σχετικο"

μονο αν συγκρινεις το συγκεκριμενο Air i7 με το 13αρι

γιατι το μικρο μοντελο ειναι υποδιαιστερο

τα benchmarks τα εχεις δει?

ο μονος λογος που μπορει το high end να ειναι καλυτερο ειανι λογω σκληρου δισκου]

πραγμα που αλλαζει στο macbook pro

οπως και να εχει ειναι 2 διαφορετικα μηχανηματα

συν οταν κανει συγκρισεις για επιδοσεις καλο θα ειαι να ονομασεις ποια μοντελα με ποια και πηγες

Στο air εχει μπει ο haswell(gpu-hd5000),ενώ στο 13αρι pro ειναι ακομη με τον ivy bridge(gpu-hd4000)!

Σε επεξεργαστη το pro υπερεχει έστω και αν ειναι μια γενια πισω,γιατι ειναι mobile έκδοση,ενω του air ειναι σε ultra low voltage έκδοση!

Δημοσ.

Mε δεδομενο οτι τωρα απεκλεισες τα win laptop και οτι τελικως δεν σε νοιαζει το gaming(οπου το air ειναι καλυτερο) και δεν σε νοιαζει οτι το macbook pro 13 εχει απο τις χειροτερες οθονες με χαμηλη αναλυση που δυσκολα μπορεις να εισαι παραγωγικος και δεν σε νοιαζουν οι καλυτερες επιδοσεις σε καθημεριενς εργασιες λογω ssd, τοτε mbp ειναι αυτο που απομενει , γιατι εχει το πλεονεκτημα της γρηγοτερης cpu.

Αλλα ουσιαστικα αυτο ειναι το μοναδικο του πλεονεκτημα:

η γρηγοροτερη cpu και οτι αναβαθμιζεις ram/σκληρο.

Aλλα να γνωριζεις οτι για να παρεις γρηγοροτερη cpu, πας στην μιση αυτονομια, αισθητα μεγαλυτερο βαρος,  πιο αργο gaming, πιο αργες καθημερινες εργασιες λογω απουσιας ssd,

Φανταζομαι οτι ο topic starter ενδιαφερεται για τα τελευταια μοντελα, που μαλιστα εχουν ιδια τιμη.

Οπου το τελευταιο μοντελο air 13 ειναι πιο γρηγορο σε gaming απο το τελευταιο μοντελο mbp 13.

ξανα λεω

στην συγκριση mid2012 macbook pro 13 και 2013 αιρ nai

εγω την εκανα με 2 των 2012 gens

Δημοσ.

το retina θα το προτεινα και εγω

αλλα ανεβαινει αρκετα στην τιμη για αυτο και δεν το συνεστησα

H διαφορά τους στο skroutz είναι 300 ευρώ περίπου στα base model με το Retina όμως να έχει ήδη 128GB SSD και 8GB RAM.

http://www.skroutz.gr/s/2020459/Apple-Macbook-Pro-13-2-5GHz-i5-4GB-500GB.html

http://www.skroutz.gr/s/2523893/Apple-MacBook-Pro-13-2-5GHz-i5-8GB-128GB-SSD-Retina-Display.html

Οπότε εφόσον προσθέσουμε στο Macbook PRO έναν καλό ssd και ένα σετάκι μνήμες (2x4GB) η διαφορά μειώνεται στα 150-170 ευρώ.

Με 170 ευρώ διαφορά δήλαδή πέρνουμε το RETINA το οποίο είναι λεπτότερο, ελαφρύτερο, με καλύτερα ηχεία, βελτιωμένο σύστημα ψύξης, hdmi, 2 thunderbolt  και το κυριότερο με ΟΘΟΝΑΡΑ!!!! Επίσης η μεταπωλητική αξία του Retina θα είναι σαφώς μεγαλύτερη μελλοντικά.

Δε νομίζω ότι θέλει πολύ σκέψη για το τί πρέπει να επιλέξει αν αποκλείσει το Air.

Τα MACBOOK PRO 13 και 15 με συμβατική οθόνη, αποτελούν μάλλον την χειρότερη αγορά MACBOOK την παρούσα χρονική στιγμή.

• Like 2
Δημοσ.

Αναμεσα στα 2 προτεινω το Air με τους Haswell και την hd5000 και λογω καλυτερης αναλυσης οθονης.

Αλλα γενικα δεν θα αγοραζα κανενα απο τα 2 λογω αθλιας glossy οθονης,αλλα αν θελει Apple το air ειναι προτιμητεο.

Εκτος αν παρει το retina Pro

Δημοσ.

H διαφορά τους στο skroutz είναι 300 ευρώ περίπου στα base model με το Retina όμως να έχει ήδη 128GB SSD και 8GB RAM.

http://www.skroutz.gr/s/2020459/Apple-Macbook-Pro-13-2-5GHz-i5-4GB-500GB.html

http://www.skroutz.gr/s/2523893/Apple-MacBook-Pro-13-2-5GHz-i5-8GB-128GB-SSD-Retina-Display.html

Οπότε να προσθέσουμε στο Macbook PRO έναν καλό ssd και ένα σετάκι μνήμες (2x4GB) η διαφορά μειώνεται στα 150-170 ευρώ.

Με 170 ευρώ διαφορά δήλαδή πέρνουμε το RETINA το οποίο είναι λεπτότερο, ελαφρύτερο, με καλύτερα ηχεία, βελτιωμένο σύστημα ψύξης, hdmi, 2 thunderbolt  και το κυριότερο με ΟΘΟΝΑΡΑ!!!! Επίσης η μεταπωλητική αξία του Retina θα είναι σαφώς μεγαλύτερη μελλοντικά.

Δε νομίζω ότι θέλει πολύ σκέψη για το τί πρέπει να επιλέξει αν αποκλείσει το Air.

σε αυτο παω πασο!

Δημοσ.

Ως χρήστης του Mac book pro 13'' late 2012 εχω να πω απλα οτι ειναι οτι καλυτερο είχα ποτε σε λάπτοπ. Αξιόπιστο με στιβαρη κατασκευή και πολυ καλη οθόνη έστω και αν δεν ειναι ρετινα. Εντυπωσιακή αυτονομία ειναι δεδομένη. Σε επεξεργασία μουσικης και djaying δεν το εχω δουλέψει προσωπικα αλλα το εχω δει σε παρα πολλα μπαρ και σε ερώτηση σε κολλητό μου dj δε μου ανέφερε οποιοδήποτε προβλημα. Προγραμματίζω το χειμώνα να ασχοληθω με προγράμματα μουσικης οπότε θα εχω και εκει ιδία άποψη.

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους που απαντισατε αν αξιζει να παω σε ρετινα με 300€ παραπανο δεν θα με πηραξει. Καλλυτερα να δοσω 300€ παραπανο παρα να κλεω τα λεφτα μου μετα. Το μοντελο mbp που ζιτησα της γνωμες σας ειναι στο λινκ

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους που απαντισατε αν αξιζει να παω σε ρετινα με 300€ παραπανο δεν θα με πηραξει. Καλλυτερα να δοσω 300€ παραπανο παρα να κλεω τα λεφτα μου μετα. Το μοντελο mbp που ζιτησα της γνωμες σας ειναι στο λινκ

Αξιζει πολυ περισσοτερο το retina macbook 13" απο το απλο macbook pro 13" που ειναι κακη αγορα..

Το μονο τωρα που εχεις να σκεφτεις ειναι αν μπορεις να κανεις υπομονη κανα διμηνο που αναμενεται να παρουσιαστουν τα καινουρια retina 13" με haswell επεξεργαστες, το οποιο σημαινει λιγο καλυτερες επιδοσεις cpu, αισθητα καλυτερες επιδοσεις σε παιχνιδια, πολυ-πολυ μεγαλυτερη αυτονομια , χαμηλοτερες θερμοκρασιες κλπ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...