yiannis72 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Σήμερα το πρωί λοιπόν σε μπλόκο της τροχαίας,μου πήραν την άδεια οδήγησης αφού είχε λήξει εδώ και έξι μήνες.Το δέχτηκα αδιαμαρτύρητα αφού ήμουν σαφώς παραβάτης(τουλάχιστον,έτσι νόμιζα). Στην ερώτησή μου προς τον τροχαίο που με έγραψε για το ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω από 'δω και στο εξής,μου απάντησε"δεν ξέρω,ρώτα σε καμμιά σχολή οδηγών"!!! Πήρα λοιπόν τηλ σε 3 σχολές και αφού οι δυο πρωτοι με απογοητευσαν λέγοντας μου οτι εχω μπλέξει και οτι θα μου παρει αρκετο χρόνο για να εκδοθεί η νέα αδεια λόγω γραφειοκρατίας,ο τρίτος μου είπε κάτι διαφορετικό. Να σημειώσω εδώ ότι η αδεια οδήγησης μου ανήκε στην κατηγορία "β΄ επαγγελματικο" Με μεγάλη σιγουριά λοιπόν ο τριτος κύριος μου είπε οτι κακώς η τροχαία μου αφαίρεσε την άδεια αφού σύμφωνα με τον νεο κοκ,καταργήθηκε η κατηγορία β΄επαγγελματικό και όσες άδειες ανήκουν σ'αυτήν,μετα την λήξη ισχύος τους,αυτόματα μετατρεπονται σε ερασιτεχνικές άδειες(χωρίς κάποια διαδικασία) και ισχύουν μέχρι το 65ο έτος της ηλικίας. Με παροτρυνε να πάω και να απαιτησω να μου επιστραφεί η άδεια,να είμαι επιθετικός αν χρειαστεί και να απειλήσω μέχρι και με μηνύσεις αν δε μου τη δώσουν πίσω. Ψάχνοντας,δεν βρήκα σε καποιο επίσημο site το νόμο που να επιβαιβεώνει τα λεγόμενα του τρίτου κυρίου.Σαφώς βέβαια έχει καταργηθεί το β΄επαγγελματικό αλλά δεν υπάρχει κάποια διευκρίνηση για το τι γίνεται με τις υπάρχουσες άδειες που έχουν λήξει. Η μόνη αναφορά που βρήκα ειναι εδω (στην πρώτη σημειωση),αλλά θα ήθελα κάτι πιο επίσημο. Ξέρει κάποιος με σιγουριά τι ισχύει;
madsc Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Ότι και να σου πούμε εμείς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα το δεχτεί η Τροχαία και θα σου επιστρέψει το δίπλωμα σου. Τα πράγματα είναι μπλεγμένα με τα διπλώματα. Πέρνα από το υπουργείο συγκοινωνιών της ζώνης που ανήκεις, πάρε σε έγγραφο τί ισχύει και με αυτό πήγαινε στην τροχαία. Αυτό θα το δεχτούνε. /sc
bestl Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 το β επαγγελματικό έχει καταργηθεί σίγουρα. Εσύ πρέπει απλώς να κάνεις αλλαγή του διπλώματος (αντικατάσταση θα το έλεγα) και όχι ανανέωση ούτε μετατροπή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα περάσεις απο γιατρούς. Δες εδώ για ανανέωση και εδώ για απλή αντικατάσταση. Ο νόμος που μπορείς να το βρείς είναι το πδ51 σελ 22 (κωδ 113 σημαίνει Β επαγγελματικό). Η συμβουλή μου είναι να πας με το πδ51 στο διοικητή του τμηματος που σε έγραψε και με ήρεμο τρόπο να ζητήσεις το δίπλωμα για να μπορέσεις να το αλλάξεις. Γιατί παρόλο που καταργήθηκε το Β επαγγελματικό το δίπλωμα σου θα έπρεπε να έχει αλαχτεί (οπότε πάλι μπορεί να βρείς τον μπελά σου). 1
yiannis72 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Πήγα χθες το πρωί στην τροχαία με σκοπό να υποβάλλω ένσταση.Καμμιά 40αρια άτομα περίμεναν έξω από το γραφείο ενστάσεων-παραδόσεων πινακίδων(ίσως αυτά τα δύο γραφεία τα έβαλαν μαζί για να γίνεται το έλα να δεις από κόσμο και να αποθαρρύνουν όσους θέλουν να υποβάλλουν ένσταση).Ξαναπήγα το μεσημέρι και ο κόσμος ήταν ακόμα περισσότερος. Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να περιμένω 1-1μιση ώρα για να κάνω μια ένσταση που και πάλι θα έχει αμφίβολη κατάληξη και έτσι το παράτησα το θέμα.. Σήμερα πλήρωσα την κλήση και ενημερώθηκα ότι το διπλωμα μου έχει φύγει από την τροχαία(οπότε και στον διοικητή να πήγαινα,πάλι δε θα έκανα τίποτα)προς τη νομαρχία της περιοχής μου.Οοοοταν με το καλό φτάσει εκεί,θα πρέπει να πάω,να πάρω μια βεβαίωση ότι όντως έχω δίπλωμα και κάπως έτσι θα ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση κανούριου. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας(ειδικά τον φίλο bestl που έψαξε μέχρι και σε ποια σελίδα του φεκ βρίσκεται το κομμάτι που με ενδιαφέρει!!!)
yiannis72 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 ...επειδή όμως με ψιλοτρώει ακομα,βρήκα και μια διευκρινιστική εγκύκλιο για τον πδ51 στην οποία αναφερεται καθαρά ότι: γ.Αίρεται η δεσμευτική λήξη της διοικητικής ισχύος των «ερασιτεχνικών» κατηγοριών αυτοδίκαια με τη λήξη της διοικητικής ισχύος των «επαγγελματικών» κατηγοριών π.χ. με τη λήξη της άδειας οδήγησης οχήματος κατηγορίας Γ και στην περίπτωση που αυτή δεν ανανεωθεί, επιτρέπεται και ισχύει η κατηγορία Β, χωρίς η τελευταία να συμπαρασύρεται από τη λήξη της «επαγγελματικής» άδειας οδήγησης, όπως έως σήμερα ισχύει. Γι αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι αν το παραπάνω ισχύει και για τα διπλώματα που εκδοθηκαν πριν τις 19/01/13(ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα