dimitrisOS Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα θέλω να επεκτείνω την εμβέλεια του wifi σήμα μου Θέλω να πιάνω και στο πάνω σπίτι που είναι 3 όροφοι ποιο πάνω Αυτό που σκέφτηκα είναι να πάρω αυτό το modem που έχω netgear dg834 και να το βάλω κοντά στην μπαλκονόπορτα και από εκεί να τραβήξω ένα δεύτερο καλώδιο για κεραία που θα ανεβαίνει επάνω και θα το τοποθετήσω έξω από το μπαλκόνι Τι λέτε θα πιάσει ;
dimitrisOS Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 -... Ethernet + 2o Access Point Δηλαδή ;
Universal Soldier Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 -... Modem ---> ethernet με PΟΕ ---> Μπαλκόνι ---> 2o Access Point -..
dimitrisOS Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δηλαδή ποιο αναλυτικά τραβάω ethnernet από το μπαλκόνι επάνω σχεδόν 10 μέτρα και εκεί το ethernet συνδέεται με ένα Site: https://www.skroutz.gr/c/125/access_points.html?from=catspan&keyphrase=access+point">access point ; και στο access point τι θα παίρνω ; ethernet ή wifi ;
dimitrisOS Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Μέχρι πόσα μέτρα καλώδια μπορώ να τραβήξω γιατί πρέπει να πάει στην άλλη άκρη του μπαλκονιού περίπου 5 μέτρα και μετά επάνω 3 ορόφους Μετά λέω να προεκτείνω την κεραία
Universal Soldier Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 -... Το ethernet πάει αξιόπιστα κάπου 80-90m. Aπό το access point θα παίρνεις και ethernet και wifi... Την κεραία γιατί να την αλλάξεις ? η κεραία που δείχνεις είναι για κατευθυντικά links δεν είναι για --- να πιάνει γύρο γύρο όπως υποθέτω δες εσύ.-- Πάρε μια μεγάλη OMNI και βάλε το Access Point σε ένα ηλεκτρολογικό στεγανό κουτί. . Δες εδω: -.-. [HOW TO] - DD-WRT Link κοντινών αποστάσεων .- http://www.insomnia.gr/topic/488552-how-to-dd-wrt-link-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/ -. Εδώ πως θα φτιάξεις το κουτί και πως θα στησεις το access point. --- [HOW TO] Ethernet cable + POE hack .. http://www.insomnia.gr/topic/488557-how-to-ethernet-cable-poe-hack/ -.. Εδώ πως θα δοσεις ρεύμα μέσα από το ethernet [HOW TO] Thomson Soft update – Hardware mod http://www.insomnia.gr/topic/488554-how-to-thomson-soft-update-%E2%80%93-hardware-mod/ Εδώ φαίνεται μια μεγάλη omni
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα θέλω να επεκτείνω την εμβέλεια του wifi σήμα μου Θέλω να πιάνω και στο πάνω σπίτι που είναι 3 όροφοι ποιο πάνω Αυτό που σκέφτηκα είναι να πάρω αυτό το modem που έχω netgear dg834 και να το βάλω κοντά στην μπαλκονόπορτα και από εκεί να τραβήξω ένα δεύτερο καλώδιο για κεραία που θα ανεβαίνει επάνω και θα το τοποθετήσω έξω από το μπαλκόνι Τι λέτε θα πιάσει ; υπαρχουν 2-3 τροποι για να γινει αυτο.απο τον πιιο απλο μεχρι πιο δυσκολο λυση ενα και την θεωρω την καλυτερη.το ρουτερ σου το αφηνεις εκει που ειναι.ριχνεις ενα utp μεσα απο το σπιτι σου εξω στο μπαλκονι και μετα στο μπαλκονι του αλλου σπιτιου και απο εκει μεσα στο δευτερο σπιτι και βαζεις εκει ενα access point η αν σου περισσευει καποιο παλιο adsl router το κανεις access point.απλα θα πρεπει να κανεις μια πολυ μικρη τρυπα για να περασεις το Utp μεσα στο νεο σπιτι απο το μπαλκονι οπως και εσυ μια τρυπα για να βγαλεις το Utp εξω. δευτερη λυση το ιδιο ακριβως αλλα δεν κανεις τρυπα στο δευτερο σπιτι και αφηνεις το access point εξω.ειτε παιρνεις εξωτερικο access point ειτε στεγανο κουτι.αν δεν υπαρχει πριζα εκει πρεπει να παιξεις με Power over ethernet απο εσενα. λυση τρια που ειναι βλακεια.αν εχεις πριζα ρευματος εξω στο μπαλκονι του δευτερου σπιτιου παιζεις με Plc για να φερεις το ιντερνετ μεσα στο δευτερο σπιτι.στην ουσια απλα γλυτωνεις μια τρυπα και θα εχεις χαλασε αρκετα λεφτα σε εξοπλισμο. λυση τεσσερα που δεν μου αρεσει.πατεντα στο ρουτερ και τραβας ομοαξονικο απο κατω μεχρι πανω(θα εχει καμποση απωλεια λογω μηκους και θελει καλο καλωδιο) και βαζεις μια omni εξω απο την μπαλκονοπορτα του δευτερου σπιτιου.η πιο φτηνη και πιο καλη η λυση νουμερο ενα. Δηλαδή ποιο αναλυτικά τραβάω ethnernet από το μπαλκόνι επάνω σχεδόν 10 μέτρα και εκεί το ethernet συνδέεται με ένα Site: https://www.skroutz.gr/c/125/access_points.html?from=catspan&keyphrase=access+point">access point ; και στο access point τι θα παίρνω ; ethernet ή wifi ; και τα 2 θα παιρνεις απλα αν εχεις παλιο ρουτερ στην ακρη κανεις αυτο access point. Μέχρι πόσα μέτρα καλώδια μπορώ να τραβήξω γιατί πρέπει να πάει στην άλλη άκρη του μπαλκονιού περίπου 5 μέτρα και μετά επάνω 3 ορόφους Μετά λέω να προεκτείνω την κεραία utp σχεδον μεχρι 100.ομοαξονικο οσο μεγαλωνεις το καλωδιο τοσο χανεις.ακομα και 20 μετρα μπορεις να τραβηξεις με καλη ποιοτητα καλωδιου αλλα ειναι ταλαιπωρια και κοστος.αν μπει το access point στο μπαλκονι προς τα που να προεκτεινεις?δεν εχει νοημα καν.γιατι μετα θες τρυπα η καλωδιο μεχρι αλλο μπαλκονι για να πιασεις περιμετρικα τον χωρο.
dimitrisOS Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 τελικά θα πάρω ένα access point με swich και θα το βάλω μέσα στο σπίτι γιατί θέλω και wifi και lan απλά το πρόβλημα μου είναι πως ρυθμίζεις ένα access point
poulinos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 τελικά θα πάρω ένα access point με swich και θα το βάλω μέσα στο σπίτι γιατί θέλω και wifi και lan απλά το πρόβλημα μου είναι πως ρυθμίζεις ένα access point απλα θα πρεπει να βγαλεις καλωδιο εξω απο το σπιτι σου και μετα να πας στον πανω οροφο και να κανεις τρυπα για να μπεις μεσα.το σεταρισμα γινεται με διαφορους τροπους αναλογως πως θα το συνδεσεις.αν εχει δηλαδη wan η αν παιζει απλα σαν access point Κτλ.επισης οπως ειπα και το ξαναλεω αν εχεις καποιο παλιο adsl router μπορεις να το κανεις access point πολυ γρηγορα.απο εκει και περα αν δεν εχεις οτι και να παρεις θα σε βοηθησουμε.υπαρχουν ευκολοι και δυσκολοι τροποι αλλα με εναν απο ολους θα παιξει.φτηνα ειναι τα tp link.αν θες κατι πιο καλο πας σε κανα Netgear ,d link κτλ.απλα παρε καποιο που να εχει και 4 lan για να μην χρειαστει να παρεις και switch ξεχωριστα μετα.γιατι μερικα access point δινουν μονο 2 lan.Μια lan και μια wan/lan.
dimitrisOS Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 απλα θα πρεπει να βγαλεις καλωδιο εξω απο το σπιτι σου και μετα να πας στον πανω οροφο και να κανεις τρυπα για να μπεις μεσα.το σεταρισμα γινεται με διαφορους τροπους αναλογως πως θα το συνδεσεις.αν εχει δηλαδη wan η αν παιζει απλα σαν access point Κτλ.επισης οπως ειπα και το ξαναλεω αν εχεις καποιο παλιο adsl router μπορεις να το κανεις access point πολυ γρηγορα.απο εκει και περα αν δεν εχεις οτι και να παρεις θα σε βοηθησουμε.υπαρχουν ευκολοι και δυσκολοι τροποι αλλα με εναν απο ολους θα παιξει.φτηνα ειναι τα tp link.αν θες κατι πιο καλο πας σε κανα Netgear ,d link κτλ.απλα παρε καποιο που να εχει και 4 lan για να μην χρειαστει να παρεις και switch ξεχωριστα μετα.γιατι μερικα access point δινουν μονο 2 lan.Μια lan και μια wan/lan. αυτό εδώ θα πάρω https://www.skroutz.gr/s/302006/TP-LINK-TL-WR1043ND.html?keyphrase=TP-LINK+TL-WR1043ND
poulinos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2013 αυτό εδώ θα πάρω https://www.skroutz.gr/s/302006/TP-LINK-TL-WR1043ND.html?keyphrase=TP-LINK+TL-WR1043ND υπαρχουν 2 τροποι για να παιξει.ο ευκολος και ο πιο δυσκολος. ο δυσκολος ειναι να συνδεσεις το adsl router σου με την wan του tp link.εκει θα εχεις διαφορετικο δικτυο διαφορετικο dhcp.δηλαδη το adsl router μπορει να ειναι 192.168.1.1 και το tp link να ειναι 192.168.2.1. η δευτερη λυση για να παιξει απλα σαν ενα acccess point ειναι να δωσεις στο tp link παρομοια ip με του adsl router σου και να κλεισεις τον dhcp.αν δηλαδη το adsl router ειναι 192.168.1.1 εσυ θα δωσεις στο tp link 192.168.1.254 και θα κλεισεις τον dhcp.απλα εκει δεν θα ενωσεις to adsl router σου με την wan του tp link αλλα με μια Lan.(Κοινως lan to lan).ετσι θα παιξει σαν access point και θα παρακαμψεις τo δευτερο nat και ολα τα Routing protocols.αμα δεν το εχεις πολυ εγω θα πηγαινα στην δευτερη λυση που ειναι ευκολη.αν και πολλες φορες μπορει και η πρωτη να σου κατσει ευκολη αλλα μετα εχεις 2 nat και αν καποιος χρειαστει port forward μετα μπλεκει. εκτος αν το router αυτο εχει επιλογη για access point να παιξει οποτε εκει θα γινει καπως αυτοματα κατα καποιο τροπο η δευτερη λυση.(και ας χρησιμοποιησεις την wan).απλα δεν νομιζω να εχει τετοια επιλογη. και οταν το παρεις το πρωτο πραγμα που ειναι καλο να κανεις ειναι firmware update και μετα ολα τα υπολοιπα.
dimitrisOS Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 υπαρχουν 2 τροποι για να παιξει.ο ευκολος και ο πιο δυσκολος. ο δυσκολος ειναι να συνδεσεις το adsl router σου με την wan του tp link.εκει θα εχεις διαφορετικο δικτυο διαφορετικο dhcp.δηλαδη το adsl router μπορει να ειναι 192.168.1.1 και το tp link να ειναι 192.168.2.1. η δευτερη λυση για να παιξει απλα σαν ενα acccess point ειναι να δωσεις στο tp link παρομοια ip με του adsl router σου και να κλεισεις τον dhcp.αν δηλαδη το adsl router ειναι 192.168.1.1 εσυ θα δωσεις στο tp link 192.168.1.254 και θα κλεισεις τον dhcp.απλα εκει δεν θα ενωσεις to adsl router σου με την wan του tp link αλλα με μια Lan.(Κοινως lan to lan).ετσι θα παιξει σαν access point και θα παρακαμψεις τo δευτερο nat και ολα τα Routing protocols.αμα δεν το εχεις πολυ εγω θα πηγαινα στην δευτερη λυση που ειναι ευκολη.αν και πολλες φορες μπορει και η πρωτη να σου κατσει ευκολη αλλα μετα εχεις 2 nat και αν καποιος χρειαστει port forward μετα μπλεκει. εκτος αν το router αυτο εχει επιλογη για access point να παιξει οποτε εκει θα γινει καπως αυτοματα κατα καποιο τροπο η δευτερη λυση.(και ας χρησιμοποιησεις την wan).απλα δεν νομιζω να εχει τετοια επιλογη. και οταν το παρεις το πρωτο πραγμα που ειναι καλο να κανεις ειναι firmware update και μετα ολα τα υπολοιπα. Λοιπόν σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου ! Όταν το πάρω θα δω και αν είναι θα σου στείλω κανένα πμ αν έχω απορία ! Ακόμα το καλώδιο πως πρέπει να είναι συνδεδεμένο στην σειρά τα χρώματα ή διαφορετικά ;
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2013 Λοιπόν σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου ! Όταν το πάρω θα δω και αν είναι θα σου στείλω κανένα πμ αν έχω απορία ! Ακόμα το καλώδιο πως πρέπει να είναι συνδεδεμένο στην σειρά τα χρώματα ή διαφορετικά ; οτι χρειαστεις εδω ειμαστε.τα χρωματα εχουν μια συγκεκριμενη σειρα.δεν θα τα βαλεις ενα προς ενα διοτι ναι μεν θα παιξει αλλα θα παιξει με προβληματα. η σειρα και απο τις 2 πλευρες ειναι ασπρο πορτοκαλι/πορτοκαλι ασπρο πρασινο /ΜΠΛΕ ασπρο μπλε/ΠΡΑΣΙΝΟ ασπρο καφε/καφε Προσοχη στα 2 μεσαια ζευγαρια .τα εγραψα με κεφαλαια για να τονισω οτι αυτη ειναι η σειρα .το ιδιο θα κανεις και απο τις 2 πλευρες.απο τα αριστερα προς τα δεξια ξεκιναμε οταν κραταμε το κλιπακι.το ελασμα θα ειναι απο κατω. 1
dimitrisOS Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Λοιπόν τοποθέτησα τον υπολογιστή στο πάνω σπίτι και έβαλα το modem κοντά στην μπαλκονόπορτά και πήγα επάνω με ένα usb WiFi που είχα να δοκιμάσω το πιάνω και παρατήρησα πως πιάνω με την κεραία usb 4 από τις 6 γραμμές Internet! Σαν ταχύτητα δεν είναι κακία αλλά μπορώ με κάποιον τρόπο να το ενισχύσω με ένα repeat κάπως αντί να περάσω καλώδιο μέχρι επάνω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα