Προς το περιεχόμενο

Android Device Manager: Υπηρεσία της Google για εύρεση του android smartphone σας

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί η πληρότητα της πλατφόρμας του Android να εντυπωσιάζει από τις διαθέσιμες επιλογές, όμως ένα από τα χαρακτηριστικά που βλέπουμε στην πλατφόρμα του iOS και των Windows Phone, αυτό της εύρεσης της συσκευής σας σε περίπτωση απώλειας, απουσίαζε ενδεικτικά.Η Google όμως με σημερινή της ανακοίνωση είναι έτοιμη να δώσει μια επίσημη λύση σ' αυτό το κενό μιας και ανεπίσημα, πολλές εφαρμογές του Play Store προσέφεραν τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Έτσι λοιπόν μέσω του Android Device Manager, ο χρήστης ενός android smartphone θα μπορεί να εντοπίσει την ακριβή θέση του κινητού του κάνοντας χρήση του ενσωματωμένου δέκτη GPS που αυτό διαθέτει, βλέποντας στα Google Maps τη θέση του σε πραγματικό χρόνο.

Η υπηρεσία της Google διαθέτει δύο ακόμα χαρακτηριστικά που βλέπουμε στην υπηρεσία Find my iPhone της Apple και την αντίστοιχη της Microsoft για Windows Phone. Και πάλι μέσα από το ειδικό πάνελ, θα μπορούμε να στείλουμε εντολή στο κινητό μας έτσι ώστε αυτό να ξεκινήσει να χτυπάει ακόμα και αν το έχουμε θέσει σε αθόρυβη λειτουργία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να το εντοπίσουμε πολύ πιο εύκολα. Τέλος, στην περίπτωση που η εύρεση του είναι αδύνατη, μπορούμε πατώντας ένα κουμπί να στείλουμε εντολή έτσι ώστε τα περιεχόμενα του να διαγραφούν εντελώς πριν πέσουν σε λάθος χέρια.

Το Android Device Manager αναμένεται εντός του μήνα και θα είναι συμβατό για συσκευές με Android 2.2 και άνω. Επιπλέον η Google θα κυκλοφορήσει και μια μεμονωμένη Android εφαρμογή για smartphones που θα δίνει όλες τις παραπάνω δυνατότητες.

Link.png Site: Official Android Blog

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αργησε πολυ η google, το find my iphone υπαρχει εδω και χρονια (οχι βεβαια οτι αν σου φανε το κινητο προκειται να το βρεις απλα ετσι για να εισαι πιο ησυχος :P)

• Like 4

υπηρχαν παμπολλες καλες εφαρμογες που καλυπταν το κενο αριστα, γι'αυτο δεν το ειχε κανει εως τωρα (απο τις δωρεαν το avast "πεταει"). Μονο για θεμα γοητρου το βαζει η ιδια.

• Like 2

Ψιλό ανούσιο πρέπει να έχεις μόνιμα ανοιχτό το gps για να βρεθεί αν το χάσεις η κλαπεί.

Και αν κάποιος το βρει βγάζει μπαταρία και τελειώνουν όλα.<br><br><br>

Αποστολή από το GT-I9070 με τη χρήση Insomnia App

Ψιλό ανούσιο πρέπει να έχεις μόνιμα ανοιχτό το gps για να βρεθεί αν το χάσεις η κλαπεί.<br>

Και αν κάποιος το βρει βγάζει μπαταρία και τελειώνουν όλα.<br><br><br><br>

Αποστολή από το GT-I9070 με τη χρήση Insomnia App

Έχω Xperia p. Η μπαταρία δεν βγαίνει. Τρολλαρω τους κλέφτες.

• Like 20

τις προάλλες χρειάστηκα την υπηρεσία (εψαχνα το κινητό μου και δεν ήταν κοντά μου). είπα τι ωραία να το υποστήριζε εγγενώς το android. (ξέρω ότι σαν εφαρμογή υπάρχει αλλα όλο λέω να το ψάξω και όλο το αμελώ μέχρι να το χάσω για τα καλά).

Καλό μου ακούγεται αλλα έχει και προεκτάσεις εμπιστευτικότητας (πχ δίνω στην γυναίκα μου δώρο ένα android κινητό και κατά βάση την παρακολουθώ).

Ή απλα ρωτας στην NSA ξερουν αυτοι :D Βασικα, ποιος αφηνει 24/7 το gps ανοικτο? Καλο θα ηταν να λειτουργουσε και με Wi-Fi. (Eκτος και αν υποστηριζει και Wi-Fi και δεν διαβασα καλα εγω/δεν υπαρχει στο post)

• Like 2

Δεν μπορουν να το κανουν αν το επιθυμει ο χρηστης το κινητο να επικοινωνει με google  και να γινεται κατι σαν ταυτοποιηση με ΙΜΕΙ και μολις μπει στο ιντερνετ το κινητο και εχει το ΙΜΕΙ που εχουμε να ενεργοποιειται αυτοματα κανα gps ή κατι?

• Like 1

Το androidlost στο ανοίγει το gps από το site δε χρειάζεται να το έχεις ανοιχτό. Φαντάζομαι και η google μετά από καμιά 10αριά αναβαθμίσεις θα το στρώσει και το δικό της που θα πάει. :P

• Like 6

Ψιλό ανούσιο πρέπει να έχεις μόνιμα ανοιχτό το gps για να βρεθεί αν το χάσεις η κλαπεί.

Και αν κάποιος το βρει βγάζει μπαταρία και τελειώνουν όλα.

Δηλαδή το κινητό το χάνεις μόνο όταν στο κλέβουν;

Αν δηλαδή το έχεις ξεχάσει στο αμάξι και ψάχνεσαι; Αν το άφησες σε ένα μαγαζί και το κράτησε ο υπάλληλος (ωω ναι, υπάρχουν και μη κλέφτες στο κόσμο.. ακου να δεις...)

• Like 3

Τι διαβάζω θεέ μου.. Ο ένας λεει αν το χάσω μέσα στο σπίτι ο αλλος να το ξεχάσω στο αυτοκίνητο λες και η εφαρμογή θα σου λέει: κομοδινο πρωτο συρτάρι κάτω απο τις καποτες. Αμάξι κάτω απο το πατακι διπλά σε κάτι σεντς που πέσαν απο την τσεπη σου!!! Ενα απλό στίγμα θα δίνει ρε παιδιά!!

• Like 4

Και αν κάποιος το βρει βγάζει μπαταρία και τελειώνουν όλα.

Δηλαδή το κινητό το χάνεις μόνο όταν στο κλέβουν;

Αν δηλαδή το έχεις ξεχάσει στο αμάξι και ψάχνεσαι; Αν το άφησες σε ένα μαγαζί και το κράτησε ο υπάλληλος (ωω ναι, υπάρχουν και μη κλέφτες στο κόσμο.. ακου να δεις...)

Όχι δεν το χάνεις μόνο όταν στο κλέβουν είπα ότι μπορεί και να χαθεί απλά πρέπει να έχεις ανοιχτό το gps 24/7 για να βρεθεί. Αποστολή από το GT-I9070 με τη χρήση Insomnia App

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...