Προς το περιεχόμενο

Blue Sceer 0x109 σε Vaio VGN-AW31M_H

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μόλις έκανα format στο laptop που αναφέρω παραπάνω. Πέρασα τους καινούργιου drivers, έκανα και ένα bios update και τέλος πέρασα και όλα τα παλιά μου αρχεία από το wondows.old. Αλλά αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα. Αρχικά μου βγάζει κάποιες φορές μπλε οθόνη με κωδικό 0x109. Ακόμα το laptop ανεβάζει αρκετά τη θερμοκρασία του, παρόλο που το άνοιξα, το καθάρισα και άλλαξα και τις πάστες. Οπότε έχω τις παρακάτω ερωτήσεις:

1)Πως μπορώ να απαλλαγώ από την μπλε οθόνη?

2)Πως μπορώ να κατεβάσω τις θερμοκρασίες του laptop? Υπάρχει κάποιος τρόπος να ανεβάσω τις στροφές από τον ανεμιστήρα?

Δημοσ.

Αρχικά, δεν έκανες φορματ αλλα περασες τα windows πανω απο τα παλια, γι' αυτο κιολας υπαρχει φακελος windows old. Μπορει αυτο να ειναι το προβλημα και να σου εμφανιζει τις μπλε οθονες.

Περασες ολους τους οδηγους; Αν πας δηλαδη, στον υπολογιστη μου-ιδιοτητες-διαχειριση συσκευών σου εμφανιζει καποια με κιτρινα θαυμαστικα κλπ; Αν δεν περασες π.χ. οδηγους για την καρτα γραφικων μπορει να ανεβαζει θερμοκρασιες χωρις λογο.

Οταν το καθαρισες τι παστα εβαλες και τι ποσοτητα; Αν ειναι στο μεγεθος ενος βρασμενου κοκκου ρυζιου (μπορει και λιγο πιο μεγαλου) ειναι οκ, αλλιώς θα εχεις τα αντιθετα αποτελεσματα. Ελπιζω να καθαρισες καλα και τις σκονες αναμεσα στα κενα του heatsink του λαπτοπ γιατι συνηθως εκει συσσωρευεται η σκονη. Οποτε το να ανεβασεις τις στροφες του ανεμιστηρα ειναι ημιμετρο (και στα περισσοτερα λαπτοπ δεν γινεται γιατι ειναι κλειδωμενες αυτες οι δυνατοτητες απο τον κατασκευαστη)

Δημοσ.

Δηλαδή, το πρόβλημα με τις μπλε οθόνες λες να είναι θέμα με τους drivers? Πέρασα όλους τους οδηγούς κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όλα πάλι από την αρχή δλδ???? ουφφφ

Με την πάστα το έκανα όλα όπως έπρεπε(καθάρισα προσεκτικά την παλιά και έβαλα τη ποσότητα που λες αφού πρώτα την άπλωσα ομοιόμορφα) εκτός από ένα σαν σφουγγαράκι που είχε το οποίο δε το πείραξα. 

Το θέμα με αυτό το λάπτοπ είναι ότι ο ανεμιστήρας είναι καλυμμένος από το εξωτερικό πλαστικό. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονταν όταν το έκαναν. Δηλαδή πέρα από τα πλάγια που είναι τα φύλλα αλουμινίου δεν έχει κάποια άλλη είσοδο για να γίνεται μία σωστή ροή αέρα... Έτσι στο καπάκι που καλύπτει τον ανεμιστήρα δεν υπάρχει κάποια τρύπα για να μπαίνει αέρας....

Δημοσ.

Κοιτα, η εταιρια θα βρηκε καποιο τροπο για να μπαινει αερας. Δεν υπαρχει δηλαδη κανενα ανοιγμα σε ολο το μηκος του λαπτοπ για να εισερχεται ο αερας; Η παστα δεν χρειαζεται να την απλωσεις εσυ, απλωνεται και μονη της. Αυτο με τον υπολογιστη μου-ιδιοτητες-διαχειριση συσκευών το ειδες; Κατεβασε και το hardware monitor και ποσταρε μια εικονα του να δουμε για τι θερμοκρασιες μιλαμε.

Δημοσ.

Λοιπόν, τον ξανάνοιξα και έριξα άλλο ένα καλό καθάρισμα εσωτερικά. Διέλυσα και τον ανεμιστήρα και έβγαλα κάτι λίγα υπολείμματα ακόμα. Ξανά πάστες κτλ και τώρα φαίνεται να πηγαίνει κάπως καλύτερα. Έβαλα το antivirus τώρα να ψάχνει για ιούς(avast free) από τα παλιά μου αρχεία και από το 2ο partition. Τώρα οι θερμοκρασίες(σε δωμάτιο με aircondition) είναι 

Core: min:46 max:69   Graphic: min 58 max:66. 

Οπότε σε idle κατάσταση όλα μοιάζουν μια χαρά προς το παρόν. Η μπλε οθόνη ακόμα δεν εμφανίστηκε. Το avast προς το παρόν βρήκε κάποιους ιούς και ένα rootkit(WTF IS THIS?). Ελπίζω να έφταιγε κάτι από τα παραπάνω για τη μπλε οθόνη. Θα τον περάσω πάντως και από κατάσταση full load να δω θερμοκρασίες και αν έχω καμία μπλε οθόνη πάλι. 

Θα post-άρω τα αποτελέσματα όταν τα έχω.

Δημοσ.

Δεν ειναι παραξενες οι θερμοκρασιες μεχρι στιγμης για λάπτοπ και καλοκαιρι, τρεξε για λιγο και ενα prime95 και πες τις ανωτερες θερμοκρεασιες που επιασε.

Δημοσ.

Έβαλα το avast να κάνει έλεγχο για ιούς κατά την εκκίνηση. Αφού βρήκε κάποιους ιούς ξαφνικά BLUE SCREEN AGAIN ( 0x109 ) ..... Οι θερμοκρασίες αμέσως μετά την μπλε οθόνη και την επανεκκίνηση ήταν 

Core: min:61 max: 75    Graphic: min:71    max:76   .

Το ότι μου πέταξε μπλε οθόνη κατά τον έλεγχο του avast κατά την εκκίνηση δεν είναι περίεργο????

Δημοσ.

Φίλε μου και τα την γνώμη μου κανε format και windows απο την αρχή να ειναι καθαρό τελείως το pc , τα blue screen μπορεί να τα τρώς και απο υπολείμματα trojan κτλπ που εχουν μείνει απο τα παλιά windows

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...