MitsakosGR Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Μα θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα μοντέλο για την συμπεριφορά του επεξεργαστή (βασικά μέρη, π.χ. ALU) για τις εντολές... Αυτό θα πρέπει να γίνει παραμετροποιήσιμο, έτσι ωστε να μπορείς να το κάνεις αdapt σε διαφορετικές αρχιτεκτονικές και το δecompose pου γίνεται σε καθε εντολή γλώσσας προγραμματισμού όταν μπαίνει στο CPU. Για κάτι τέτοιο δεν μπορείς να ξεκινήσεις από το πολύμετρο... και άπαξ και βρεις έναν γενικότερο αλγόριθμο και μοντέλο τότε το πολύμετρο θα είναι εκεί απλά για να σου δείξει deviations και τίποτα άλλο... Χώρια που ήδη υπάρχουν λογισμικά για προσομοίωση από gates, muxes, buffers κτλ... με γραφήματα του clock και ό,τι θες.. Τι να το κάνεις κατευθείαν το πολύμετρο; Ακολουθήσαμε διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. Εγώ το πήγα ότι θα βλέπεις τις εντολές από τα bit που κινούνται ανάμεσα στον επεξεργαστή και την μνήμη. Εσύ το πήγες κατευθείαν μέσα στον επεξεργαστή. Για αυτό είπα κατευθείαν το πολύμετρο.
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Μα από τα δεδομένα αυτά δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα... μιας και ο επεξεργαστής μπορεί να αποθηκεύει ό,τι του καπνίσει όπου του καπνίσει (που λέει ο λόγος δηλαδή). Εάν ήταν να βγει συμπέρασμα θα ήταν, κατά την δική μου άποψη και λίγο απλουστευμένα, μόνο από το internal του CPU.
MitsakosGR Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Και από τα δεδομένα θα μπορούσες να έχεις μία εκτίμηση γιατί ξέρεις τι μπαινοβγαίνει. Αλλά αν θέλεις απόλυτα τότε μόνο από internal Ναι.
cyberrobot Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Ρε είστε σοβαροί! Θα αμολήσω τον Κοντοπίδη που κρύβω μέσα μου! Καταρχάς χρειάζεσαι παλμογράφο (πολύμετρο κάνω πώς δεν το άκουσα!!) και αυτό για ρουτίνες που πιθανώς να έχουν κάποια Ι/Ο ή επικοινωνία με την μνήμη. Ένα τέτοιο όργανο που τρέχει στα 1Ghz κοστίζει 1 μύριο ανά probe! και το χρησιμοποιούν στο testing κυρίως. Το κομμάτι του στακ που πιθανών να τρέχει στην cache πως ακριβώς θα το δεί κανείς? δεδομένου ότι δεν βγαίνει εκτός chip. Το μόνο που θεωρώ λογικό είναι να δεις την assembly από το .exe / a.out και γνωρίζοντας τον επεξεργαστή πολύ καλά να βγάλεις κάποιο νόημα. Τέλος και πάλι πολλές φορές τα δεδομένα μέσα στον επεξεργαστή κωδικοποιούνται. Μιλάμε για μεγάλους και όχι micro! Αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει εγώ πάντως!
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Ρε είστε σοβαροί! Θα αμολήσω τον Κοντοπίδη που κρύβω μέσα μου! Καταρχάς χρειάζεσαι παλμογράφο (πολύμετρο κάνω πώς δεν το άκουσα!!) Whateva... Από την ίδια abstract class είναι και τα δύο..
MitsakosGR Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Ρε είστε σοβαροί! Θα αμολήσω τον Κοντοπίδη που κρύβω μέσα μου! Καταρχάς χρειάζεσαι παλμογράφο (πολύμετρο κάνω πώς δεν το άκουσα!!) και αυτό για ρουτίνες που πιθανώς να έχουν κάποια Ι/Ο ή επικοινωνία με την μνήμη. Επειδή αναφέρθηκε το πολύμετρο το συνέχισα. Αν ήταν να χρησιμοποιήσεις κάτι δεν θα ήταν φυσικά ούτε πολύμετρο ούτε παλμογράφος (δεν θα triggarei ποτέ για να δεις σταθερό σήμα στην οθόνη. Θα είναι κάτι που θα τρέχει συνέχεια και θα αλλάζει με απίστευτη ταχύτητα... Για αυτόν ακριβώς τον λόγω υπάρχουν τα Site: http://www.home.agilent.com/en/pc-1000001966%3Aepsg%3Apgr/logic-analyzer?&cc=GR&lc=eng">Logic Analyzer . Και από τα εγχειρίδια της Agilent: Site: http://cp.literature.agilent.com/litweb/pdf/5991-0799EN.pdf">Capture Highest DDR3 Data Rates Using Advanced Probe Settings on Agilent Technologies Logic Analyzers Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2013 από MitsakosGR
vacilis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Σε τι γλώσσα προγραμματισμού ειναι το πρόγραμμα. Αν ειναι σε κάποια γλώσσα .Net τότε μπορεις να δείς τον κώδικα χρησιμοποιώντας .NET REFLECTOR. Αν ειναι σε κάποια άλλη δεν μπορεις να τον δεις έτσι οπως έχει γραφτει αλλα μπορείς να κάνεις καποιες αλλαγες ή να παρατηρισεις πως λειτουργει
παπι Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Και τα net, εαν εχουν περασει απο obfuscator, δε παιζει να καταλαβαεις Χριστο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα