Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ida εχει και demo version το οποίο είναι πολύ καλό και εύχρηστο..

Μόνο μου παράπονο ήταν ότι δεν γινόταν save στο demo τα comments που έβαζες εσύ στον κώδικα..

Δημοσ.

Άνετα μπορεί να βγει ένα paper από αυτό.

Θέλει αρκετά πειράματα... θέλεις ένα ground truth data set με το λεξιλόγιο και test data set με αυξανόμενη πολυπλοκότητα. 

Μετά, με classification ή με χρήση AI να προσπαθήσεις να δεις τι μπορεί να βγάλεις. 

Αλλά θα πρέπει κανείς να βγάλει εκτός των μετρήσεων ό,τι διαδικασίες γίνονται πλην τις ακριβώς αυτές που χρειάζονται για την εκτέλεση των εντολών... ίσως με ένα Arduino να ήταν καλό να αρχίσει . 

Δημοσ.

Μέτρα τάση στον επεξεργαστή για να καταλάβεις ποια εντολή εκτελεί  B)

Αν βρεις το πολύμετρο για να μετράς τάση και να την καταγράφει σε τόσο υψηλές ταχύτητες (2GHz = 500psec) πες το και σε εμένα γιατί το χρειάζομαι!

Δημοσ.

Αν βρεις το πολύμετρο για να μετράς τάση και να την καταγράφει σε τόσο υψηλές ταχύτητες (2GHz = 500psec) πες το και σε εμένα γιατί το χρειάζομαι!

Είναι ανάγκη να μετρήσει τάση με πολύμετρο;

........

Πώς φαίνονται οι μη πληροφορικάριοι.... 

Δημοσ.

Πώς θα μετρήσεις τάση με αξιόπιστο τρόπο σε pin του επεξεργαστή;

Μη ρωτάς, αφού είσαι μη πληροφορικάριος, τι θα καταλάβεις...

Δημοσ.

Πώς θα μετρήσεις τάση με αξιόπιστο τρόπο σε pin του επεξεργαστή;

Το point είναι να μετρήσεις σε ένα συγκεκριμένο instance "επεξεργαστή" το τι γίνεται ή να βρεις ένα μοντέλο για να δεις πως λειτουργεί το θέμα; 

Μη ρωτάς, αφού είσαι μη πληροφορικάριος, τι θα καταλάβεις...

Χε... δεν είναι κακό να έχεις κόμπλεξ.. το να τα μην τα πολεμάς όμως είναι κάπως. 

Όχι ότι εννοώ κάτι.. απλά το λέω. 

Δημοσ.

Δεδομένου ότι θες να δεις τις εντολές που εκτελούνται και όχι να βγάλεις pattern με τάσεις για να εξάγεις συμπεράσματα το τι θα κάνει γενικότερα, καθώς αυτή είναι η ερώτηση, όχι τι κάνει το πρόγραμμα αλλά οι εντολές του, θεωρώ, ότι πρέπει να μετρήσεις συγκεκριμένα Instance by instance.

Προσωπική μου άποψη πάντα.

Δημοσ.

Μα θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα μοντέλο για την συμπεριφορά του επεξεργαστή (βασικά μέρη, π.χ. ALU) για τις εντολές...

Αυτό θα πρέπει να γίνει παραμετροποιήσιμο, έτσι ωστε να μπορείς να το κάνεις αdapt σε διαφορετικές αρχιτεκτονικές και το δecompose pου γίνεται σε καθε εντολή γλώσσας προγραμματισμού όταν μπαίνει στο CPU. 

Για κάτι τέτοιο δεν μπορείς να ξεκινήσεις από το πολύμετρο... και άπαξ και βρεις έναν γενικότερο αλγόριθμο και μοντέλο τότε το πολύμετρο θα είναι εκεί απλά για να σου δείξει deviations και τίποτα άλλο... 

Χώρια που ήδη υπάρχουν λογισμικά για προσομοίωση από gates, muxes, buffers κτλ... με γραφήματα του clock και ό,τι θες..

Τι να το κάνεις κατευθείαν το πολύμετρο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...