alka Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα σε όλους, Εγκατέστησα τον Kingston SSDnow V300 120gb σε σύστημα με Win7 32bit, Athlon 64x2. To pc δεν υποστηρίζει trim. Η εγκατάσταση έγινε προ 3 ημερών. Ο δίσκος έχει 40gb δεδομένα (από τα 120b). Το ΑTTO δίνει από τα 64kb έως τα 8192kb σταθερά write 113.000 και read 128.000. Δεν είναι πολύ χαμηλή επίδοση; Τι να προσέξω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.
WalkerSW Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Για sata2 χωρις trim και σε ide mode με μαλλον παναρχαιο chipset στην μητρική εγώ καλα σε κόβω.
alka Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Για sata2 χωρις trim και σε ide mode με μαλλον παναρχαιο chipset στην μητρική εγώ καλα σε κόβω. Να προσθέσω ότι ο 2ος δίσκος μου WD green 1tb, δίνει αποτελέσματα 10-15% χειρότερα από τον ssd. Δεν ξέρω αν αυτή η πληροφορία βοηθάει...
WalkerSW Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Στα sequential read/write μην περιμενεις τρομακτικές διαφορες λογο περιορισμων του παλιου chipset... μεγάλη διαφορά θα έχεις μονο στο access time ... που είναι κια το ζουμι στους ssd.
SPANK Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Λογικό ο green πάντως μου φαίνεται να ειναι χειρότερο απο τον ssd γενικά δεν φημίζεται για επιδόσεις και νούμερα ο green
alka Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Συνεπώς αν καταλαβαίνω καλά αυτές οι επιδόσεις για τον SSD είναι περίπου λογικές (με δεδομένο το υπόλοιπο hardware μου). Ισχύει αυτό; Γενικώς τι μπορώ να κάνω για του δώσω καλύτερες επιδόσεις (με το υπάρχων hardware); Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.
WalkerSW Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Συνεπώς αν καταλαβαίνω καλά αυτές οι επιδόσεις για τον SSD είναι περίπου λογικές (με δεδομένο το υπόλοιπο hardware μου). Ισχύει αυτό; Ναι Γενικώς τι μπορώ να κάνω για του δώσω καλύτερες επιδόσεις (με το υπάρχων hardware); Τιποτα
alka Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Συνεπώς αν καταλαβαίνω καλά αυτές οι επιδόσεις για τον SSD είναι περίπου λογικές (με δεδομένο το υπόλοιπο hardware μου). Ισχύει αυτό; Ναι Γενικώς τι μπορώ να κάνω για του δώσω καλύτερες επιδόσεις (με το υπάρχων hardware); Τιποτα Ευχαριστώ πολύ
talos_2002 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Βάλε τον δίσκο σε άλλο η/υ και κάνε του ένα trim-άρισμα με κάποια αντίστοιχη εφαρμογή, ίσως έχει κάποια τέτοια και ο κατασκευαστή του SSD. Αν δεν είναι εφικτή η μετακίνηση, ίσως μπορεί να γίνει φορτώνοντας κάποιο Linux από dvd. Ψάξε το λίγο.Βεβαιώσου ότι στο BIOS ο SATA που είναι συνδεδεμένος ο SSD σου είναι ρυθμισμένος σε AHCI mode όχι σε ide mode. Μόνο που θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά τι προετοιμασία πρέπει να κάνεις για να μην τα δούνε όλα μπλε τα Windows. Συνήθως δεν δουλεύει έτσι απλά αλλάζοντας αυτή την ρύθμιση.Αν είναι ήδη σε AHCI mode, βάλε τους νεότερους drivers της εταιρίας του chipset σου.Αν τυχών η μητρική σου έχει και επιπλέον ελεγκτή SATA, καλύτερα να είναι ο SSD σε SATA του southbridge. Αναβάθμισε το BIOS της μητρική σου και το firmware του SSD σου.Ελπίζω να βοηθηθεί η κατάσταση έστω και λίγο.
WalkerSW Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Βάλε τον δίσκο σε άλλο η/υ και κάνε του ένα trim-άρισμα με κάποια αντίστοιχη εφαρμογή, ίσως έχει κάποια τέτοια και ο κατασκευαστή του SSD. Αν δεν είναι εφικτή η μετακίνηση, ίσως μπορεί να γίνει φορτώνοντας κάποιο Linux από dvd. Ψάξε το λίγο. Βεβαιώσου ότι στο BIOS ο SATA που είναι συνδεδεμένος ο SSD σου είναι ρυθμισμένος σε AHCI mode όχι σε ide mode. Μόνο που θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά τι προετοιμασία πρέπει να κάνεις για να μην τα δούνε όλα μπλε τα Windows. Συνήθως δεν δουλεύει έτσι απλά αλλάζοντας αυτή την ρύθμιση. Αν είναι ήδη σε AHCI mode, βάλε τους νεότερους drivers της εταιρίας του chipset σου. Αν τυχών η μητρική σου έχει και επιπλέον ελεγκτή SATA, καλύτερα να είναι ο SSD σε SATA του southbridge. Αναβάθμισε το BIOS της μητρική σου και το firmware του SSD σου. Ελπίζω να βοηθηθεί η κατάσταση έστω και λίγο. O θποόγιστής του είναι παλιος και για να μην υποστηριζει trim σημαινει ότι δεν υπαρχει ahci επιλογη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 το trim παίζει και σε IDE mode...
alka Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Επιστρέφω στο θέμα για να ενημερώσω για την βελτίωση. Η m/b μου έχει έναν έξτρα controller sil3132 raid. Του άλλαξα την ρύθμιση από raid σε sata2 και σύνδεσα πάνω του τον SSD. Το αποτέλεσμα είναι ότι η ταχύτητα εγγραφής ανέβηκε από τα 113000 στα 140000 και η ταχύτητα ανάγνωσης από τα 128000 στα 135000. Είναι λογικό ο δίσκος μου να είναι πιο γρήγορος στην εγγραφή απ΄ ότι στην ανάγνωση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα