deesnider Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Καιρός για έξοδα! Η 46άρα Samsung 6030, οδεύει προς υπνοδωμάτιο μεριά και το σαλόνι θέλει μεγαλύτερη οθόνη. Έχω μέγιστη πιθανή απόσταση θέασης τα 5,5 μέτρα, αλλά το σύνηθες είναι τα 4,5. Θέλω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη σε «λογικά» χρήματα, γι' αυτό και κοιτάω για 60" plasma. Δε μ' ενδιαφέρουν ούτε στο ελάχιστο δυνατότητες όπως 3D, Smart T.V., οι οποίες θα ήταν ευχής έργο στην περίπτωσή μου το να μην επηρέαζαν την τιμή, ώστε η όποια δαπάνη να αφορά καθαρά και μόνο την ποιότητα εικόνας. Επίσης δεν αποτελούν κριτήριο επιλογής, οι δυνατότητες τού ενσωματωμένου media player, δεδομένου τού ότι έχω ανεξάρτητο το οποίο παίζει τη μάνα και τον πατέρα του από αρχεία, αλλά και τού ότι η τηλεόραση θα συνδεθεί και με υπολογιστή. Με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση στο skroutz, εντόπισα τις ακόλουθες τρεις επιλογές: 1) Samsung PS60F5500 2) LG 60PA5500 3) LG 60PN6500 Αν δεν κάνω λάθος, οι δύο LG δεν είναι ούτε 3D, ούτε Smart, όντας και οικονομικότερες από τη Samsung, οπότε κέντρισαν το ενδιαφέρον μου. Το θέμα είναι, τι λένε από πλευράς ποιότητας εικόνας. Αν ενδεχομένως σαν απόδοση η Samsung θεωρείται πολύ καλύτερη, δεν έχω πρόβλημα να αγγίξω την τιμή της. Γενικά, τα χρώματα των plasma κάθονται καλύτερα στο μάτι μου από εκείνα των LCD, αλλά τις συγκεκριμένες δεν τις έχω δει ακόμα «ζωντανά», ώστε να βγάλω κάποιο σχετικά ασφαλές συμπέρασμα. Η αγορά θα γίνει από Ελλάδα στα τέλη Αυγούστου, από φυσικό κατάστημα, οπότε θα τις δω πριν αποφασίσω. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως, θα ήταν καλό να έπαιρνα κάποιες γνώμες από τούς γνώστες τού αντικειμένου. Προφανώς και δεν κινούμαι αποκλειστικά μεταξύ των συγκεκριμένων τριών, οπότε αν υπάρχει και κάποια άλλη πρόταση, είναι ευπρόσδεκτη. Απλώς, ας θεωρηθούν «ταβάνι» τα €1300,00 για να μιλάμε πιο συγκεκριμένα. Κάτι ιδιαίτερο που μ' ενδιαφέρει: Κάποια από τις τρεις, ή κάποια άλλη σ' αυτό το φάσμα τιμών, έχει κάποιο «φίλτρο», ώστε να μειώνεται η αντανάκλαση τού φωτισμού; Εγώ ούτως ή άλλως σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι βλέπω τις ταινίες μου, αλλά στο σπίτι δεν είμαι μόνος και η άλλοι ...αγριεύονται(!) από τη μαυρίλα. Αυτά τα ...ολίγα για για την ώρα!
HALF EVIL Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/108690-Samsung-PS-F5500-Plasma-Reviews-%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1 http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/109818-LG-PN6500-Reviews-%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1 http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/96274-LG-PA5500-Reviews-%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1 Καλησπέρα φίλε. Τι κάνεις; Παραπάνω έβαλα μερικά λίνκ για τις 3 τηλεοράσεις που βρήκες. Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα . Σαν κάτοχος 2 Πανασόνικ , θα σου πρότεινα, αφενός να πέσεις λίγο σε ίντσες και αφετέρου να ανέβεις κάπως σε τιμή, αν σε πέρνει. http://www.skroutz.gr/s/3066211/Panasonic-TX-P55ST60.html http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/108258-Panasonic-Plasma-S%CE%A460-Reviews-%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1
aetos1988 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Αν και δεν ξέρω πολλά απο plasma αλλά κρίνοντας απο το προηγούμενο μοντέλο της samsung εγώ προσωπικά θα την προτιμούσα http://whattv.pathfinder.gr/Samsung-PS60E6500/
HALF EVIL Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Αετέ, ανέφερε την Samsung PS60F5500, όχι την Samsung PS60E6500 η οποία δεν υπάρχει στο skroutz http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Samsung+PS60E6500
deesnider Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα φίλε. Τι κάνεις; Παραπάνω έβαλα μερικά λίνκ για τις 3 τηλεοράσεις που βρήκες. Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα . Σαν κάτοχος 2 Πανασόνικ , θα σου πρότεινα, αφενός να πέσεις λίγο σε ίντσες και αφετέρου να ανέβεις κάπως σε τιμή, αν σε πέρνει. Καλησπέρα και σ' εσένα φίλε μου! Μεγαλώνω (λογικό...) και ομορφαίνω μέρα με τη μέρα και περισσότερο! Η αλήθεια είναι ότι η Panasonic στις plasma θεωρείται κορυφαία από τους περισσότερους - τους οποίους δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω - αλλά υπάρχουν κάποια ...«αλλά», όσο αφορά στο τι θέλω. Πριν απ' όλα, δε θα ήθελα να πάω σε λιγότερες από 60". Σαφώς και οι 55" μόνο λίγες δεν είναι, αλλά κατά την επίσκεψή μου σε τοπικό κατάστημα εδώ που βρίσκομαι, κάθισα στα 4,5 μέτρα απόσταση, τόσο από 55άρα όσο και από 60άρα και στη δεύτερη περίπτωση το μέγεθος τής οθόνης μού φαινόταν πολύ καταλληλότερο. Ίσως βάσει μετρήσεων να μην ισχύει αυτό - δεν το ξέρω - αλλά στα μάτια μου οι 60" φαίνονταν προτιμότερες. Την τιμή τής Panasonic που παρέθεσες, τη θεωρώ ανεκτή υπέρβαση και ευχαρίστως θα την έκανα, αν μιλούσαμε για 60άρα. Απ' ότι βλέπω στο skroutz όμως, για να πάμε σε 60άρα Panasonic, απαιτείται αρκετά μεγάλο άλμα τιμής, το οποίο δε θέλω στην παρούσα φάση να κάνω. Από 'κει κι έπειτα, μη φανταστείς ότι είμαι και κανένας «τρελός» με τις απόλυτες επιδόσεις. Για να φτάσει να με απασχολεί η διαφορά στην απόδοση μεταξύ μια ακριβής και μιας κάπως φθηνότερης τηλεόρασης, πρέπει να τις έχω να παίζουν δίπλα δίπλα και να τις συγκρίνω. Σκέψου δε, ότι το σύνολο σχεδόν των ταινιών που έχω, είναι σε ανάλυση DVD-Video και όχι Full H.D., οπότε μια extreme επιλογή τηλεόρασης δε θα την αξιοποιούσα. Εντάξει, σαφώς και θα πέσει και Full H.D. υλικό στα χέρια μου, αλλά ο κανόνας είναι τα DVD που ήδη έχω, τα οποία είναι πάρα πολλά. Για να πω την αλήθεια, αν η χρήση αφορούσε αποκλειστικά εμένα, θα πήγαινα σε projector, δεδομένου ότι το κομμάτι «τηλεοπτική εκπομπή» δε με απασχολεί καθόλου. Η οικογένεια όμως θέλει τηλεόραση, οπότε κάνω αναγκαστικά πίσω! Τέλος πάντων, θα το καλλιεργήσω μέχρι το τέλος τού μήνα που θα βρεθώ στην Ελλάδα, θα δω και από κοντά κάποιες και θα αποφασίσω. Αν και δεν ξέρω πολλά απο plasma αλλά κρίνοντας απο το προηγούμενο μοντέλο της samsung εγώ προσωπικά θα την προτιμούσα http://whattv.pathfinder.gr/Samsung-PS60E6500/ Ενδιαφέρουσα, αλλά αφενός αρκετά ακριβότερη από το όριο τιμής που θέτω, αφετέρου δεν τη βλέπω στο skroutz.
HALF EVIL Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Το μέγεθος εν προκειμένω σαφώς μετράει. Εγώ στα 3 μέτρα έχω μια 50G30. (1.200€ το 2011) Όμως , όπως είπες στις 60 ίντσες πολύ καλή-κορυφαία λύση κοστίζει. Από την άλλη όμως μεγάλη τηλεόραση παίρνεις σπάνια, δεν την αλλάζεις εύκολα. Πάντως η Samsung που γράφεις μου φαίνεται σαν πιο καλή λύση. Καλές αγορές.
deesnider Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Με την ευκαιρία, να ρωτήσω και κάτι άσχετο, απλά για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα μόνο γι' αυτό: Είναι ιδέα μου, ή σε κάποιες καινούργιες τηλεοράσεις δεν υπάρχει υποδοχή για ακουστικά; Έμεινα στο σπίτι ενός φίλου για δυο μέρες και, μια plasma 42" τής LG που έχει, την έψαχνα γύρω γύρω σα μαλ... για μια ώρα, προκειμένου να δω κάτι ταινιούλες το βράδυ που οι δικοί του κοιμόνταν και δεν είδα θέση για σύνδεση ακουστικών. Είναι δυνατόν;;;
deesnider Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Ναι Ε, εντάξει! Είναι τέρμα βλαμμένοι οι άνθρωποι! 1
graphist83 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Αγαπητέ, Από τις αναζητήσεις που έκανες ήδη (και αρκετά εύστοχα) η Samsung F5500 αποτελεί την προσωπική μου επιλογή. Αυτό καθώς η Samsung φέτος έδωσε αρκετή βάση στις πλάσμα με πολυ θετικά αποτελέσματα. Είναι αρκετά φωτεινότερες από τα περσινά μοντελα και ανθεκτικότερες στο IR. (ισχυρίζονται νεα συνταγή στα ευγενή αέρια που χρησιμοποιούν. Δεν ξέρω εαν ισχύει άλλα ειναι όντως φωτεινότερες.) Οι πλάσμα γενικά θα σου δώσουν πολυ βαθύ μαύρο (σε σχέση με τις LCD LED) σε σκοτεινό περιβάλλον. Πράγμα πολυ ευπρόσδεκτο για θέαση ταινιών σε συνθήκες σινεμά. Τελος έχουν γλυκιά και ρεαλιστική παλέτα χρωμάτων με απαλούς και ομαλούς τόνους. Στον αντίποδα, θέλουν στρώσιμο για 200 ώρες περίπου με τα ρυθμιστικά φωτεινότητας στο ρελαντί, καταναλώνουν πολύ περισσότερο ρεύμα, θέλουν προσοχή με τις στατικές εικόνες (εχει βελτιωθεί ως ευαισθησία, αλλα κίνδυνος πάντα υπάρχει). Τελος μερικοί εχουν θέμα με το blinking (flickering - τρεμοπαιγμα) που εμφανίζουν σε φωτεινές σκηνές. Το βλέπουν λίγοι, άλλα είναι αξιοσημείωτο να το αναφέρω. Ως εικόνα για έμενα απο τις λίγες πλάσμα που με κερδίζουν ειναι η Panasonic TX-P55ST60E. (αναφερθηκε άνωθεν) Ναι μεν μικρότερη - ακριβότερη αλλα το neo plasma panel της είναι εξαιρετικό σε απόδοση - φωτεινότητα - κορεσμό. Μιλάω καθαρά σαν εικόνα και ποιότητα κατασκευής οποί η panasonic χαίρει υψηλής εκτίμησης από μεριάς μου. Μενού λειτουργιών και smart είναι χάλι μαύρο. Ο αποπλεκτης της με digea και βίντεο χαμηλής ανάλυσης δυστροπεί λίγο, αλλα με λίγη υπομονή, ρυθμίζεται. Για ταινίες HD - Full HD κτλ, πυροβολάει... Μέση λύση με αξιοπρεπή εικόνα σε όλους τους τομείς, εύχρηστη, πρακτική και γρήγορη πλατφόρμα smart, πολυλειτουργικο media player και σωστό wireless DLNA connectivity πας στην Samsung 5500. Λεπτομερούς πλην των δικών μου και εδω http://www.avforums.com/reviews/Samsung-F5500-PS-51F5500-60F5500-51-60-3D-Plasma-TV-Review_579/Test_Results.html Αντανακλαστικό φίλτρο έχουν όλες. Η ST60 έχει πολύ κάλο, η 5500 έχει άπλα κάλο. Η νέα 6500 απο την Samsung εχει εφάμιλλο με την ST60 άλλα εχει ενα σκασμό λεφτά.. Πολύ σημαντικό να τις δεις και μόνος σου. ΥΓ, άμα έρθεις Ελλάδα, εκείνη η λουκανικοφαση με τις βοτκουλες παίζει πλέων πιο ευπρόσδεκτο σενάριο... :-D Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2013 από graphist83
deesnider Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Φίλε graphist83, ευχαριστώ πολύ για τη συνδρομή σου. Από τη στιγμή που τη Samsung τη θεωρείς σημαντικά ανώτερη σε απόδοση εικόνας, συγκριτικά με τις LG, λέω να την προτιμήσω, παρά το ότι είναι κάπως ακριβότερη. Ελπίζω η διαφορά τιμής της, να οφείλεται περισσότερο στην καλύτερη εικόνα της, παρά στα - αδιάφορα για 'μένα - επιπλέον χαρακτηριστικά της (3D, Smart, Media Player). Αλήθεια, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το λεγόμενο «στρώσιμο»: Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να γίνει, είναι ότι μετά από αυτό φτάνει η απόδοσή της στα υψηλότερα επίπεδα, ή υπάρχει περίπτωση να προκύψει κάποιο πρόβλημα, σε περίπτωση που αρχίσει κανείς να τη χρησιμοποιεί κανονικά; Το στρώσιμο με άλλα λόγια, επιτυγχάνεται μετά τις 200 αυτές ώρες ακόμα και σε κανονική, καθημερινή χρήση, ή είναι απαραίτητο να λειτουργήσει γι' αυτές τις ώρες προβάλλοντας κάποιο «ειδικό» υλικό; Θα το κάνω ούτως ή άλλως, απλώς μ' ενδιαφέρει ...εγκυκλοπαιδικά το θέμα! Για τη μεγαλύτερη κατανάλωση των plasma το έχω ακούσει κι εγώ. Είναι όμως όντως τόσο πολύ μεγαλύτερη; Αν επρόκειτο να τη χρησιμοποιώ μόνο εγώ, δε θα με απασχολούσε, αφού θα δω μια-δυο ταινίες κάθε βράδυ κι αυτό είναι όλο. Όμως οι γυναίκες τού σπιτιού, είναι ικανές να την έχουν σε λειτουργία ακόμα κι όταν λείπουν και να πρέπει να έχω το νου μου στο να την κλείνω εγώ! (Για τα τού υστερόγραφου, είμαι μέσα με χίλια. Αντοχές να έχεις μόνο, διότι οι δικές μου ήταν που ήταν ανέκαθεν μεγάλες, έγιναν και μεγαλύτερες εδώ που βρέθηκα, οπότε μην καταλήξω να πίνω μόνος μου! )
graphist83 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Το στρώσιμο μπορεί να γίνει και με την καθημερινή χρίση της TV. Αυτο γίνεται απλα χρησιμοποιώντας την με σχετικά χαμηλές ρυθμίσεις φωτισμού και αντίθεσης. Αυτο το κάνουμε καθώς ο φωσφόρος της πλάσμα τις πρώτες ώρες ειναι πολυ ευαίσθητος και εύκολα στιγματίζεται απο στατικές εικόνες. Με το στρώσιμο εκμηδενίζουμε το φαινόμενο αυτο και εχουμε καλύτερη ομοιομορφία. H Samsung υπερέχει κατ εμε σε εικόνα απο τις αντίστοιχες LG. Η κατανάλωση τους ειναι σχεδόν 4 φόρες πάνω σε σχέση με αντίστοιχη Led Lcd. Δεν ειναι και κανας θερμοσίφωνας ωστε να σε ανησυχεί. Απλα πρέπει να το αναφέρω. Πάντως οι πλασμα δεν ειναι τηλεοράσεις που θα πρεπει να παίζουν οτι να ναι, οτι ώρα ναι ανεξέλεγκτα.
kostas_dr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 dee άσε την μιζέρια. Εδώ πας με κλειστά μάτια: http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/124647-samsung-ue65f9000-&-2-%CE%B6%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC Μεγάλοαστός και Κεφαλαιοκράτης είσαι, ανάγκη δεν έχεις και μην ακούω δικαιολογίες! Πλάκα στην πλάκα, φοβερή τηλεόραση, αλλά...
deesnider Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 dee άσε την μιζέρια. Εδώ πας με κλειστά μάτια: http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/124647-samsung-ue65f9000-&-2-%CE%B6%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC Να πάω μωρέ κι ας μην είναι plasma! Άλλο με προβληματίζει όμως: Πόσα κομμάτια θα έχουν ετοιμοπαράδοτα; Εγώ δεν πάω για ένα, πάω για video-wall... Μεγάλοαστός και Κεφαλαιοκράτης είσαι, ανάγκη δεν έχεις και μην ακούω δικαιολογίες! Ειρωνεία: Πριν από κάμποσα χρόνια, όταν έκανα το σκ... μου παξιμάδι για να τα βγάλω πέρα, αν κατάφερνα να μαζέψω τίποτα ψιλά, αγόραζα και καμιά μαλακιούλα έτσι για το κέφι μου, χωρίς να μου λέει κανείς κουβέντα. Τώρα, που είμαι τέλος πάντων σε θέση να ξοδεύω κάποια λεφτά εκτός από τα απολύτως απαραίτητα, χωρίς να καρδιοχτυπάω για το αν θα μου λείψουν, έχω την παλαβή να με κυνηγάει για να μην κάνω σπατάλες...
kostas_dr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Ξεκινάς το νήμα με την εξής φράση: "Καιρός για έξοδα!", αλλά μετά μας τα γυρίζεις! Υ.Γ. Να μην ρωτήσω η "παλαβή" ποιά είναι ε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα