Προς το περιεχόμενο

ips panel lies.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγώ την ίδια άποψη έχω. ΟΙ γωνίες θέασης όχι μόνο δεν είναι ίδιες αλλά είναι εξωφρενικά καλύτερες των ips. Τώρα για τα χρώματα θέλουν και ρυθμίσεις αλλά και την ανάλογη χρήση και αυτό που είναι σίγουρο ότι δεν έχει καλή πιστότητα το tn σε σύγκριση με το ips

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

TN panel οθόνη Samsung 206BW 20-inch εξαετίας, κουμπώνεις Calibrator σου βγάζει 93% κάλυψη sRGB, το κουμπώνεις σε Dell 2412 IPS panel μοντέλο 2011 σου βγάζει κάλυψη sRGB 95% σιγά τα ουά στην πιστότητα χρωμάτων.

Εκείνο που διαφέρει όμως είναι τα φωτεινά και τα σκοτεινά σημεία. Στο TN φαίνονται όλα 100% άσπρο και 100% μαύρο αυτό έχεις σαν αποτέλεσμα σε ταινίες και παιχνίδια ιδίως σε σκοτεινές σκηνές να μην βλέπεις τίποτα και αν ανεβάσεις φωτεινότητα στην επόμενη σκηνή που θα είναι μέρα θα νιώθεις να σου καίγονται τα μάτια.

Δημοσ.

Λοιπόν σήμερα παρέλαβα την lg 23ea65v-p από το MediaMarkt η οθόνη είναι φοβερή αλλά δεν ξέρω τι marketing μαλ :) αγανιές είναι αυτές για την γωνία θέασης και τα χρώματα του TN panel εγώ τα βλέπω ίδια. Τουλάχιστον για μένα που έδωσα τα λευτά για μικρό bezel και απλά για upgrade απο 720p και 18'' se 1080+23'' είναι καλά.

Εχω εδω και λιγο καιρο παρομοιο μοντέλο LG ips panel με το δικο σου και σκεφτομουν το ιδιο.

Είναι το  πρώτο πανελ που αγοράζω ,ΤΝ οθόνη δεν ειχα ποτε αλλα εχω δει σε φίλους.

Μπορεί η διαφορά μεταξυ τους να ειναι αισθητη αλλα και στην lg αν φύγεις από την ευθεια καταλαβαίνεις οτι η  εικόνα αρχίζει να χαλάει.

Εχω και ενα παλιό ακριβό(1400Ε) λαπτοπ vaio που πραγματικά απο οποία γωνιά και να το κοιταξεις η εικονα δεν αλλοιώνετε καθόλου,δεν ξερω αν ειναι ips αλλα η γωνιες θέασης ειναι εντυπωσιακές,αλλα τα χρωματα ειναι μουντά.

Δεν λεω οτι η lg δεν ειναι καλη οθόνη, μια χαρα ειναι ,η καλύτερη σε αυτα τα χρήματα.

Δημοσ.

Δηλαδη 23αρα με καλη εγγυηση και τιμη αρκετα χαμηλη http://www.skroutz.gr/s/2896051/LG-23EA63V.html?from=autocomplete&keyphrase=lg+23ea63v και παλι παραπονιεσαι?? :confused:

παραπονέθηκα για την υπερβολή που διακατέχει μερικούς στα σχόλια τους περί τεχνολογικών διαφορών και πόσο "τεράστιες" διαφορές έχει το Χ από το Υ, όχι για την οθόνη.

Δημοσ.

Γύρισες σε TN;  :wacko:

ναι έχω κάνει αυτό το λάθος χρόνια τώρα , από spva πήγα σε tn για φθηνές ίντζες

epic win :P

την επόμενη φορά βέβαια θα κάνω σωστή κίνηση προς το παρόν μένω με αυτό γιατί ήταν και δώρο από την έτσι, δε μπορώ να το αλλάξω με άλλο ίδιας διάστασης (μιας και είναι αρκετά προσιτά πλέον τα φθηνά ips ) , μόνο με κάνα 27αρι 1440 θα δικαιολογούταν η αλλάγη, αλλά αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο μου πέφτει ακριβό και ασύμφορο και κυρίως μπορεί να μη τα βγάζει πέρα η κάρτα μου ικανοποιητικά με τέτοια ανάλυση και αυτό δε το θέλω, βαρίεμαι να ξανασχολούμαι ώρες με settings στα παιχνίδια 

Εκείνο που διαφέρει όμως είναι τα φωτεινά και τα σκοτεινά σημεία. Στο TN φαίνονται όλα 100% άσπρο και 100% μαύρο αυτό έχεις σαν αποτέλεσμα σε ταινίες και παιχνίδια ιδίως σε σκοτεινές σκηνές να μην βλέπεις τίποτα και αν ανεβάσεις φωτεινότητα στην επόμενη σκηνή που θα είναι μέρα θα νιώθεις να σου καίγονται τα μάτια.

+ αυτό, το έχω συναντήσει πολλές φορές 

Δημοσ.

Αφου με παρα πολυ λιγα λεφτα πας σε 23αρα με Ips panel(για την συγκεκριμενη lg),τοτε καλα κανουν και επιμενουν για Ips. :P  :P 

Δημοσ.

Όταν το μάτι δεν είναι εξασκημένο, δεν μπορεί να δει και πολλά πράγματα.

Ούτε μπορείς να κάνεις ακριβείς διορθώσεις σε χρώμα, φωτεινότητα, αντίθεση.

Η ίδια οθόνη, άλλα χρώματα παρουσιάζει με φωτεινότητα 70, άλλη με 50, το ίδιο και με την αυξομείωση της αντίθεσης. Όπως έχει την καλύτερη οξύτητα σε συγκεκριμένη ανάλυση, έχει και την καλύτερη χρωματική απόδοση σε συγκεκριμένο συνδυασμό φωτεινότητας και αντίθεσης.

Αλλά αν βάλεις δίπλα-δίπλα IPS, TN, της ίδιας κατηγορίας τιμής και δεν καταφέρεις να δεις, εμφανή διαφορά σε γωνίες θέασης, ίσως χρειάζεται να συμβουλευτείς οφθαλμίατρο.

Τέλος οι οθόνες LG, γενικά και αόριστα, πάντα έχουν χαμηλότερη απόδοση από μια Dell που «φορά» το ίδιο ακριβώς πάνελ. Ότι πληρώσεις παίρνεις…

Δημοσ.

Όταν το μάτι δεν είναι εξασκημένο, δεν μπορεί να δει και πολλά πράγματα.

Ούτε μπορείς να κάνεις ακριβείς διορθώσεις σε χρώμα, φωτεινότητα, αντίθεση.

Η ίδια οθόνη, άλλα χρώματα παρουσιάζει με φωτεινότητα 70, άλλη με 50, το ίδιο και με την αυξομείωση της αντίθεσης. Όπως έχει την καλύτερη οξύτητα σε συγκεκριμένη ανάλυση, έχει και την καλύτερη χρωματική απόδοση σε συγκεκριμένο συνδυασμό φωτεινότητας και αντίθεσης.

Αλλά αν βάλεις δίπλα-δίπλα IPS, TN, της ίδιας κατηγορίας τιμής και δεν καταφέρεις να δεις, εμφανή διαφορά σε γωνίες θέασης, ίσως χρειάζεται να συμβουλευτείς οφθαλμίατρο.

Τέλος οι οθόνες LG, γενικά και αόριστα, πάντα έχουν χαμηλότερη απόδοση από μια Dell που «φορά» το ίδιο ακριβώς πάνελ. Ότι πληρώσεις παίρνεις…

Έχω βάλει φωτεινότητα και αντίθεση στο τέρμα , μου φένεται σκοτεινά διαφορετικά... Καμιά συμβουλή ως προς αυτό; Πάντως συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου. Πιο μετά θα τις βάλω δίπλα δίπλα να δω διαφορές πιο καλά.

Δημοσ.

Κατέβασε φωτεινότητα και αντίθεση στο 50,

κάτσε μισή ώρα να συνηθίσει το μάτι σου και…

ρίξε μια ματιά στις ιστοσελίδες αν καταλαβαίνεις τι λένε και κάνε τις διορθώσεις που μπορείς να κάνεις.

http://www.normankoren.com/makingfineprints1A.html

http://www.photoscientia.co.uk/2point0.htm

http://tft.vanity.dk/

http://www.lagom.nl/lcd-test/

http://www.displaycalibration.com/

Καλή τύχη!

Δημοσ.

Πήρες μια οθόνη με ένα από τα πιο φτηνιάρικα ips panel, ακαλιμπράριστο, με semi glossy αν θυμάμαι επιφάνεια και θες να δεις ΤΗΝ διαφορά ?  :cry:

Δημοσ.

Πήρες μια οθόνη με ένα από τα πιο φτηνιάρικα ips panel, ακαλιμπράριστο, με semi glossy αν θυμάμαι επιφάνεια και θες να δεις ΤΗΝ διαφορά ?  :cry:

Καλά μη λωλαίνεσαι, κόψε κάτι. Τα παραλές...

Ωραίο 1ο post, να το χαίρεσαι!

Απ' την 18άρα TV, ναι υπάρχει Η διαφορά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...