iMarilina Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ κ πάλι όλους όσους μπήκατε στο κόπο να μου απαντήσετε! Δυστηχώς, αντί να βοηθηθώ, μάλλον μπερδεύτηκα περισσότερο! Πίστευα ότι με αφορμή τις συγκεκριμένες απαιτήσεις που έχω, η επιλογή θα ήταν ποιό εύκολη, αλλά τελικά, μάλλον θα πρέπει να δουλέψω λίγο στα διαφορετικά μηχανήματα (2-3-4), για να δω στην πράξη με ΠΟΙΟ κάνω την δουλειά μου... Με αφορμή το προηγούμενο post... θέλω να ξοδέψω τόσα, ώστε να κάνω ότι χρειάζομαι. ΔΕΝ μ' ενδιαφέρει να είμαι "στην αιχμή της τεχνολογίας" ... γιατί ούτως ή άλλως οι αλλαγές είναι ραγδαίες. Οι συγκεκριμένες ανάγκες μου όμως, είναι αμετάβλητες! Ετσι, αν μπορώ να εξυπηρετηθώ και μ' ένα μηχάνημα 2ης γενιάς πχ, που όμως σήμερα το βρίσκω σε πολύ καλή τιμή, δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψω για το τελευταίο μοντέλο... που μπορεί μεν να είναι ποιο σύγχρονο, αλλά πολύ απλά, δεν θα μου χρειάζεται (για μένα πχ, μεγαλύτερη σημασία έχει η όσο το δυνατόν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ & Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ), οπότε ψάχνω την "χρυσή τομή" κόστους-απόδοσης... Γι'αυτό το λόγο σου πρότεινα και γω το 3άρι, γιατί ναι μεν έχει καλύτερη τιμή αυτή τη στιγμή, και έχει και τη ρέτινα οθόνη που θα σε ικανοποιήσει, η αυτονομία της μπαταρίας είναι μια χαρά.
panos2000gr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Γι'αυτό το λόγο σου πρότεινα και γω το 3άρι, γιατί ναι μεν έχει καλύτερη τιμή αυτή τη στιγμή, και έχει και τη ρέτινα οθόνη που θα σε ικανοποιήσει, η αυτονομία της μπαταρίας είναι μια χαρά. To ipad 3 καλείται να "σηκώσει" την διπλάσια ανάλυση του Retina, με το ίδιο σχεδόν hardware του ipad 2. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποια προβληματάκια, κυρίως με αυξημένες θερμοκρασίες. Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι θέμα τιμής. Αν για παράδειγμα βρεις ένα Ipad 3 στα 300 ευρώ μεταχειρισμένο και ένα ipad 4 στα 380 είναι αμαρτία να πάρεις το ipad 3. Το value for money είναι ένας ιδιαίτερα περίπλοκος παράγοντας στην αγορά ενός προϊόντος και δεν είναι απαραίτητα "νικητής" το φτηνότερο προϊόν. Πήρα MB retina 13 και από τότε δεν χρειάστηκα ξανά tablet. Οπότε το έδωσα κάπου που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. ...και πριν macbook δεν είχες? 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Super Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 ...και πριν macbook δεν είχες? Άλλο τα 2.5 κιλά που είχα πριν και άλλο το 1+ που είναι το νέο (και ακόμη πιο μαζεμένες διαστάσεις). Νομίζω πως μερικές κάνουμε πως δεν καταλαβαινόμαστε ...από συνήθεια!
haHa Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Άλλο τα 2.5 κιλά που είχα πριν και άλλο το 1+ που είναι το νέο (και ακόμη πιο μαζεμένες διαστάσεις). Νομίζω πως μερικές κάνουμε πως δεν καταλαβαινόμαστε ...από συνήθεια! Καλα , δεν ειναι τετοια η διαφορα, αλλα ειναι σχετικα μεγαλη: 1.6 εναντι 2.1kg. Το macbook pro 13 ανεκαθεν ηταν ενα βαρυδι, συχνα το πιο βαρυ 13αρι της αγορας.
iMarilina Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 To ipad 3 καλείται να "σηκώσει" την διπλάσια ανάλυση του Retina, με το ίδιο σχεδόν hardware του ipad 2. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποια προβληματάκια, κυρίως με αυξημένες θερμοκρασίες. Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι θέμα τιμής. Αν για παράδειγμα βρεις ένα Ipad 3 στα 300 ευρώ μεταχειρισμένο και ένα ipad 4 στα 380 είναι αμαρτία να πάρεις το ipad 3. Το value for money είναι ένας ιδιαίτερα περίπλοκος παράγοντας στην αγορά ενός προϊόντος και δεν είναι απαραίτητα "νικητής" το φτηνότερο προϊόν. ...και πριν macbook δεν είχες? Με θερμοκρασία έχω δει που το συζητούσανε βέβαια, αλλά προσωπικά μάλλον είμουν τυχερή ή απλά ήταν κάποια παρτίδα, γιατί δεν είχα κανένα πρόβλημα, ακόμη και με πρίζα που έχει τύχει να το χρησιμοποιήσω δεν ζεστάθηκε ποτέ.
panos2000gr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Με θερμοκρασία έχω δει που το συζητούσανε βέβαια, αλλά προσωπικά μάλλον είμουν τυχερή ή απλά ήταν κάποια παρτίδα, γιατί δεν είχα κανένα πρόβλημα, ακόμη και με πρίζα που έχει τύχει να το χρησιμοποιήσω δεν ζεστάθηκε ποτέ. Είναι λογικό να έχει αυξημένες θερμοκρασίες σε σχέση με το ipad 2 (ανεξάρτητα με το πόσο μεταφέρονται στο σασί) καθώς CPU & GPU ζορίζονται συνεχώς πολύ περισσότερο. Είναι και ένας από τους λόγους που το απέσυρε από την αγορά η Apple διατηρώντας προς πώληση το ipad2. Άλλο τα 2.5 κιλά που είχα πριν και άλλο το 1+ που είναι το νέο (και ακόμη πιο μαζεμένες διαστάσεις). Νομίζω πως μερικές κάνουμε πως δεν καταλαβαινόμαστε ...από συνήθεια! Αν είχες το 13αρι MBP πριν, η διαφορά σε βάρος με το Retina είναι πολύ μικρότερα. Συγκεκριμένα 380 γραμμάρια. Γι' αυτό ρωτάω....θεωρώ ότι το tablet έχει ξεχωριστή χρήση, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι laptop. Παρόλο που τώρα έχω το Retina 13,υπάρχει ακόμη θέση για το ipad 4 στο σπίτι (καναπές, κρεβάτι , μπαλκόνι, παραλία, ταξίδια, χρήση από γυναίκα κτλ).
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Super Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Θα μου επιτρέψετε να γνωρίζω καλύτερα τις διαφορες στη φορητότητα, μηχανημάτων που κουβαλάω μαζί μου καθημερινά... Επίσης ήταν mb παλιό όχι pro. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα