Προς το περιεχόμενο

ΠΟΙΟ ipad ???

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεωρώ ότι "σνομπάρετε" υπερβολικά τον παράγοντα οθόνη...την σημαντικότερη ίσως παραμέτρο για ένα tablet.

Ο topic starter θα ήταν καλύτερο να δει από κοντά (και δίπλα-δίπλα) σε ένα πολυκατάστημα το ipad 4 και το ipad 2. Μετά το πρώτο πολιτισμικό σόκ από την οθόνη του retina δεν θα αργήσει να καταλάβει προς τα που θα πρέπει να κατευθυνθεί. Η διαφορά στην ταχύτητα μπορεί να μην γίνεται άμεσα αντιληπτή, αλλά στην πράξη είναι αρκετά μεγάλη. Και θα γίνεται μεγαλύτερη όσο οι απαιτήσεις του λειτουργικού  (βλ.ios 7) και τον εφαρμογών αυξάνονται.

Το ότι μπορεί να βολεύεται κάποιος με το ipad 2 ή το iphone 3gs δεν σημαίνει ότι απαραίτητα είναι καλή και συμφέρουσα αγορά στην παρούσα φάση. Η αγορά του ipad 2 περίπου 150 ευρώ πιο κάτω από το ipad 4 είναι μάλλον λανθασμένη αγορά καθώς σε 1 χρόνο από τώρα μπορεί να δυσκολεύεται να ακολουθήσει τις εξελίξεις στο software, σε αντίθεση με το ipad 4.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά ούτε το ipad2 συγκρίνεται με το 3gs. ;)

δεν συγκρινω tablet με τηλ

απλα οπως δεν συγκρινεται το ipad 2 με το ipad 3 /4

ετσι και με 3GS και iphone 4/4s/5

θελω να πω ειναι θεμα αναγκων

Δημοσ.

Καλά ούτε το ipad2 συγκρίνεται με το 3gs. ;)

δεν συγκρινω tablet με τηλ

απλα οπως δεν συγκρινεται το ipad 2 με το ipad 3 /4

ετσι και με 3GS και iphone 4/4s/5

θελω να πω ειναι θεμα αναγκων

Μα κάποιος ανέφερε οτι με αυτά τα λεφτά που κάνει το ipad 2 παιρνεις καλύτερο τηλέφωνο κλπ.

<p>Θεωρώ ότι "σνομπάρετε" υπερβολικά τον παράγοντα <strong>οθόνη</strong>...την σημαντικότερη ίσως παραμέτρο για ένα tablet.</p>

<p>Ο topic starter θα ήταν καλύτερο να δει από κοντά (και δίπλα-δίπλα) σε ένα πολυκατάστημα το ipad 4 και το ipad 2. Μετά το πρώτο πολιτισμικό σόκ από την οθόνη του retina δεν θα αργήσει να καταλάβει προς τα που θα πρέπει να κατευθυνθεί. Η διαφορά στην ταχύτητα μπορεί να μην γίνεται άμεσα αντιληπτή, αλλά στην πράξη είναι αρκετά μεγάλη. Και θα γίνεται μεγαλύτερη όσο οι απαιτήσεις του λειτουργικού (βλ.ios 7) και τον εφαρμογών αυξάνονται.</p>

<p> </p>

<p>Το ότι μπορεί να βολεύεται κάποιος με το ipad 2 ή το iphone 3gs δεν σημαίνει ότι απαραίτητα είναι καλή και συμφέρουσα αγορά στην παρούσα φάση. Η αγορά του ipad 2 περίπου 150 ευρώ πιο κάτω από το ipad 4 είναι μάλλον λανθασμένη αγορά καθώς σε 1 χρόνο από τώρα μπορεί να δυσκολεύεται να ακολουθήσει τις εξελίξεις στο software, σε αντίθεση με το ipad 4.</p>

Ξεχνάς και το ipad3.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ!

Ειδικά το "σε σχέση με ένα κινητό των 350 ευρώ". Αν εξαιρέσεις την ανάλυση της οθόνης, το ipad 2 κάνει μια χαρά τις βασικές του δουλειές (ειδικά στο browsing) και "σηκώνει"άνετα τα περισσότερα Apps. Αν το βρεις σε πολύ καλή τιμή είναι μια τίμια αγορά (πάντα για τις ανάγκες που περιγράφει ο topic starter).

Το ακουσαμε κ αυτο: οτι το ipad 2 δεν ειναι αισθητα πιο αργο στο browsing απο το ipad 4(τσαμπα κ οι δηλωσεις κ τα σχεδιαγραμματα της apple) ή αλλες συσκευές επιδοσεων ipad 4.

Ενδεικτικα:

http://barefeats.com/ipad402.html

ipad402_sun.png

ipad402_gee.png.pagespeed.ce.1kZgGRaAt0.

ipad402_lin.png

http://www.anandtech.com/show/6472/ipad-4-late-2012-review/3

51764.png

51765.png

51766.png

Kαι εδω μερικα τεστ οπου βλεπουμε ποσο πιο αργος ειναι o επεξεργαστης του ipad2(κοιταμε τα αποτελεσματα του ipad mini που φοαει ιδιο επεξεργαστη με ipad2) σε σχεση με ipad 4, nexus 10, nexus 7 2013 :

http://www.anandtech.com/show/7176/nexus-7-2013-mini-review/4

56529.png

56531.png

Επεξ/σία από haHa
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μην σε παρασύρει ο ενθουσιασμός πουλάκι μου! Read my lips σωστά και ψύχραιμα! :)

Το "μια χαρά" δεν μεταφράζεται σε "καλύτερα" & "γρηγορότερα". Σε λίγο θα αγγίξουμε τα όρια της παραννοιας!

Αν καίγεται κάποιος για τα τρέλα benchmarks ας πάρει κάτι από τη samsung που φροντίζει να σερβίρει πουσαρισμενα αποτελέσματα! :P

Το ipad2 εξυπηρετούσε τις ανάγκες μου στη δουλειά και το σπίτι μέχρι και πριν λίγους μήνες χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα (browsing, email, site mockups, docs, ebooks κλπ)

• Like 5
Δημοσ.

Μην σε παρασύρει ο ενθουσιασμός πουλάκι μου! Read my lips σωστά και ψύχραιμα! :)<br><br>

Το "μια χαρά" δεν μεταφράζεται σε "καλύτερα" & "γρηγορότερα". Σε λίγο θα αγγίξουμε τα όρια της παραννοιας!<br><br>

Αν καίγεται κάποιος για τα τρέλα benchmarks ας πάρει κάτι από τη samsung που φροντίζει να σερβίρει πουσαρισμενα αποτελέσματα! :P

Αχαχαχα ναι παμε για Galaxy tab III

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχω ακόμη ψυχολογικά τραύματα από το πρώτο galaxy tab 10.1 μη μου τα θυμιζεις.

Δημοσ.

Έχω ακόμη ψυχολογικά τραύματα από το πρώτο galaxy tab 10.1 μη μου τα θυμιζεις.
Ελα και το ΙΙΙ θαναι 32 πυρηνο με 24 GB RAM. Θα ανοιγει το φέισμπουκ πριν ακόμη αποφασίσεις να το πατήσεις να ανοίξει.
Δημοσ.

Μην σε παρασύρει ο ενθουσιασμός πουλάκι μου! Read my lips σωστά και ψύχραιμα! :)

Το "μια χαρά" δεν μεταφράζεται σε "καλύτερα" & "γρηγορότερα". Σε λίγο θα αγγίξουμε τα όρια της παραννοιας!

Τα διαβασα τα χειλη σου, αλλα προφανως εχεις προβλημα να διαβασεις τι εγραψα εγω και τι θελει ο topic starter.

Δεν θελει κατι που να κανει απλα την δουλεια, θελει κατι για "πολύ ΓΡΗΓΟΡΟ surfάρισμα,".

To εγραψε και με κεφαλαια, αλλα δεν το καταλαβες:

Καλό μήνα σε όλους  :)

Χρειάζομαι ένα tablet και σκέφτομαι να πάρω ipad, για απροβλημάτιστη λειτουργία. Με απλά λόγια, θέλω κάτι που να δουλεύει, γρήγορα, χωρίς κολλήματα...

Η χρήση θα είναι κυρίως για πολύ, ΓΡΗΓΟΡΟ surfάρισμα, copy-paste επεξεργασία κειμένου & φωτογραφιών για την ενημέρωση σελίδων, διάβασμα pdf (που έχω ήδη).

Το ipad 2 ειναι πολυ αργο στο browsing σε σχεση με το ipad 4 ή ακομα κ σε σχεση με ενα κινητο των 350€ ή το nexus 7 2013 των 260€.

Οποιος πιστεύει οτι δεν ειναι αισθητα πιο αργο σε σχεση με τα παραπανω, απλα δεν είναι αντικείμενικος.

Μπορεις ελευθερα να συνεχισεις να προτεινεις το ipad 2 για καποιον που θελει "πολύ ΓΡΗΓΟΡΟ surfάρισμα" και να θεωρεις οτι δεν ειναι αισθητα πιο αργο απο το ipad 4 , παρολο τις δηλωσεις τις ιδιας της apple και τις μετρησεις πολλων sites.

http://www.apple.com/gr/ipad/overview/

Screen%20Shot%202013-08-01%20at%209.27.2

• Super Moderators
Δημοσ.

Επιμένω πως στο σερφάρισμα δεν είναι "αισθητά πιο αργό".

Τα υπόλοιπα ψάξτε τα στα γραφήματα! :P

Δημοσ.

Το ipad2 εξυπηρετούσε τις ανάγκες μου στη δουλειά και το σπίτι μέχρι και πριν λίγους μήνες χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα (browsing, email, site mockups, docs, ebooks κλπ)

Και το Ipad 1 μπορεί να ικανοποιούσε τις ανάγκες σου, αλλά δεν σημαίνει ότι έκανες άσχημα που πήρες το ipad 2 πριν μερικά χρόνια.

Και στο φινάλε αν σε ικανοποιούσε το ipad 2 γιατί το έδωσες??...έπεσες θύμα των γραφημάτων και εσύ?

Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω την λογική της συζήτησης. Προσπαθείτε να "πείσετε" τον άνθρωπο να επιλέξει κάτι παρωχημένο σε οθόνη και τεχνικά χαρακτηριστικά, μόνο και μόνο επειδή είναι ελάχιστα φτηνότερο?

Το timing της αγοράς στην παρούσα στιγμή, επιβάλει ipad 4 εφόσον θελεις ένα tablet με ios για την επόμενη 2ετία-3ετία. Είναι δεδομένο και αναμφισβήτητο αυτό.

• Like 2
Δημοσ.

Οντως η ποιοτητα της οθονης ειναι πολυ σημαντικη παραμετρος για ταμπλετ .Η διαφορα του ipad4 που εχω με το 2 ειναι πολυ μεγαλη ,τοσο μεγαλη που κατα την γνωμη μου αξιζει και την διαφορα τιμης για αυτο και το επελεξα.

Δημοσ.

Καταρχας ο topic starter ποσα ακριβως θελει να διαθεσει για tablet?Για εγω βλεπω στο πρωτο του post

''ΠΟΙΟ μοντέλο θα μου συστήνατε και γιατί (δεν με πειράζει να πάρω και κάποιο μεταχειρισμένο, σε καλή τιμή)''

και επισης ''υπάρχει διαφορά στην διάρκεια της μπαταρίας μεταξύ των διαφόρων μοντέλων''.

Αρα τον ts τον ενδιαφερει το γρηγορο surf αρισμα και η διαρκεια της μπαταριας αλλα καλο θα ηταν να μας ελεγε και το ποσο που μπορει να διαθεσει :-) 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ κ πάλι όλους όσους μπήκατε στο κόπο να μου απαντήσετε! Δυστηχώς, αντί να βοηθηθώ, μάλλον μπερδεύτηκα περισσότερο! Πίστευα ότι με αφορμή τις συγκεκριμένες απαιτήσεις που έχω, η επιλογή θα ήταν ποιό εύκολη, αλλά τελικά, μάλλον θα πρέπει να δουλέψω λίγο στα διαφορετικά μηχανήματα (2-3-4), για να δω στην πράξη με ΠΟΙΟ κάνω την δουλειά μου...

Με αφορμή το προηγούμενο post... θέλω να ξοδέψω τόσα, ώστε να κάνω ότι χρειάζομαι. ΔΕΝ μ' ενδιαφέρει να είμαι "στην αιχμή της τεχνολογίας" ... γιατί ούτως ή άλλως οι αλλαγές είναι ραγδαίες. Οι συγκεκριμένες ανάγκες μου όμως, είναι αμετάβλητες! Ετσι, αν μπορώ να εξυπηρετηθώ και μ' ένα μηχάνημα 2ης γενιάς πχ, που όμως σήμερα το βρίσκω σε πολύ καλή τιμή, δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψω για το τελευταίο μοντέλο... που μπορεί μεν να είναι ποιο σύγχρονο, αλλά πολύ απλά, δεν θα μου χρειάζεται (για μένα πχ, μεγαλύτερη σημασία έχει η όσο το δυνατόν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ & Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ), οπότε ψάχνω την "χρυσή τομή" κόστους-απόδοσης...

• Super Moderators
Δημοσ.

Και το Ipad 1 μπορεί να ικανοποιούσε τις ανάγκες σου, αλλά δεν σημαίνει ότι έκανες άσχημα που πήρες το ipad 2 πριν μερικά χρόνια.

Και στο φινάλε αν σε ικανοποιούσε το ipad 2 γιατί το έδωσες??...έπεσες θύμα των γραφημάτων και εσύ?

Πήρα MB retina 13 και από τότε δεν χρειάστηκα ξανά tablet. Οπότε το έδωσα κάπου που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...