Προς το περιεχόμενο

Απενεργοποιώντας το page file


NIB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω 1gig μνήμη. Κανένα από τα προγράμματα η συνδιασμός προγραμμάτων δεν απαιτεί παραπάνω απο 1gig(έβγαλα αυτό το συμπέρασμα μετά απο συνεχή παρακαλούθηση του page file το οποίο δεν υπερβένει τα 850mb σε καμία στιγμή).

 

Οπότε απενεργοποίησα το page file τελείως. Δεν έχω κανένα πρόβλημα(νομίζω) ως τώρα αλλά έχω μερικές απορίες.

 

1. Ο kernel φορτώνεται στη μνήμη τώρα; Κάπου είχα διαβάσει ότι πρέπει να αλλάξω κάτι στο registry ώστε να φορτώνεται ο kernel στη μνήμη για πιο γρήγορη προσπέλαση. Ξέρει κανείς τίποτα για αυτό;

2. Το spool file για τις εκτυπώσεις, φορτώνεται και αυτό στη μνήμη ή χρησιμοποιεί διαφορετικό αρχείο;

3. Τι παρενέργειες μπορώ να έχω; Το ξέρω ότι τα windows θα crashάρουνε αν κάποια εφαρμογή χρειαστεί περισσότερη μνήμη αλλά δεν έχω πρόβλημα με αυτό αφού αυτό τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ κυριώς για παιχνίδια.

4. Υπάρχει τίποτα άλλο που μπορώ να "πειράξω" ώστε να εκμεταλευτώ την μνήμη μου καλύτερα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ έχω απενεργοποιήσει το page file και μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα. Τώρα:

1. Το kernel φορτώνεται στην μνήμη. Δεν μπορεί να πάει κι αλλού.

2. Το spool είναι ξεχωριστό αρχείο στο temp. Αν είχες κι άλλη μνήμη θα μπορούσες να φτιάξεις ένα ram drive και να βάλεις εκεί το tmp των Windows.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός από χώρο στο δίσκο, με την απενεργοποίηση του page file κερδίζουμε και τίποτα άλλο; Γιατί κι εγώ έχω 1GB RAM και το σκέφτομαι, μια που το αναφέρατε, να το απενεργοποιήσω, ή τουλάχιστον να μειώσω το μέγεθός του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως το έχω παρατηρήσει ότι στα win2000 που έχω, το παιχνίδι της electronic arts "nfs 5: Porsche unleashed" παίζει μόνο με απενεργοποιημένο το pagefile ενώ όταν είναι ενεργοποιημένο δεν φορτώνει!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται καταρχάς για τι λειτουργικό μιλάμε. Πάντως ο γενικός κανόνας είναι ότι κάτι τέτοιο αν όχι αφελές είναι τουλάχιστων περιτό. Με μια τέτοια κίνηση η μνήμη επιβαρύνεται παραπάνω μια και οτι data δεν χρειάζεται να προσπελαστούν άμεσα θα φορτώνονται τώρα στη RAM "κόβοντας" χώρο από τα υπόλοιπα προγράμματα. Τουλάχιστων στην ΝΤ πλατφόρμα (NT/2000/XP) ο χρήστης δεν μπορεί να κανει και πολλά για να αυξήσει την απόδοση του συστήματος. Το memory managment είναι βελτιστοποιημένο ήδη σε αντίθεση με τα 95/98/ΜΕ που ήταν συμφορά. Αν πραγματικά ΝΙΒ θες καλύτερες επιδόσεις η καλύτερη λύση ειναι να βάλεις 2 SCSI σκληρούς σε RAID-5 (ή και καλύτερη CPU φυσικά).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω με τον Jason Dean. Τα λειτουργικά που τρέχουν σε NT έχουν εξαιρετικό memory management και δεν επιδέχονται θεαματικών βελτιώσεων. Είχα δοκιμάσει πριν λίγο καιρο να φορτώσω το kernel στην RAM και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό... Επιπλέον, υπάρχουν εφαρμογές που ΑΠΑΙΤΟΥΝ page file για να δουλέψουν όπως τα rendering apps (αλλά τα σοβαρα χρησιμοποιούν δική τους temp ως pagefile). Θυμάμαι παλιότερα με Win98/ME που η εντολή "ConservativeSwapfileUsage=1" είχε θεαματικά αποτελέσματα ενώ στα XP η διαφορά είναι ανεπαίσθητη... Όσο για το NFS5, θυμάμαι πως διαμαρτυρόταν όταν, από τα 4 διαθέσιμα partitions επέλεγα το δικό του για να τοποθετήσω το PF. Μόλις το άλλαζα, όλα εντάξει (το ίδιο και το Maya 5.0)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν πραγματικά ΝΙΒ θες καλύτερες επιδόσεις η καλύτερη λύση ειναι να βάλεις 2 SCSI σκληρούς σε RAID-5 (ή και καλύτερη CPU φυσικά).

 

Το RAID-5 θέλει 3 τουλάχιστον δίσκους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα και αν έχω χώρο στη μνήμη τα windows θα γράψουν στο σκληρό δίσκο οπότε τα πράγματα γίνονται πιο αργά. Για αυτό το έχω απενεργοποιήσει το page file. Ως τώρα είμαι ευχαριστημένος γιατί ο σκληρός δίσκος δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου οπότε ο υπολογιστής είναι και πιο γρήγορος και πιο ήσυχος(δεν ακούγεται ο σκληρός επειδή δουλεύει ελάχιστα).

 

Έχω windows xp pro.

 

To raid 5 είναι με striping και parity αλλά το parity είναι μοιρασμένο σε όλους τους σκληρούς άρα δεν χρειάζεται dedicated parity disk. Χρειάζεται όμως τουλάχιστον 3 δίσκους. Το raid 1.5 είναι κάτι ανάμεσα raid 0 και raid 1(striping και mirroring) και χρειάζεται μόνο 2 δίσκους. Στο raid 1.5 έχεις θεωρητικά κάποιο perfomance increase(λόγω striping) και fault tolerance(λόγω mirroring). Τώρα κατά πόσο τα καταφέρνει αυτά είναι άλλη υπόθεση. To http://www.tomshardware.com είχε κάνει μια παρουσίαση ενός τέτοιου προιόντος για pc.

 

Το raid 5 σε pc είναι άχρηστο εφόσον το distributed parity απλώς κάνει το σύστημα πιο αργό και τρώει χώρο άσκοπα(εκτός εάν υπάρχουν critical δεδομένα στον υπολογιστή). Στη περίπτωσή μου, το συγκεκριμένο pc είναι για gaming κυρίως. Άσε που ένας raid 5 controller πρέπει να είναι πανάκριβος.

 

Αν θες καλύτερο perfomance, τότε το raid 0 είναι η καλύτερη επιλογή. Οι πιο πολλές σύγχρονες motherboards έχουν ενσωματωμένους raid contollers οι οποίοι υποστηρίζουν raid 0(striping) και raid 1(mirroring) νομίζω.

 

Βασικά στο τωρινό μου σύστημα δεν αξίζει να ρίξω και άλλα λεφτά. Από perfomance είμαι ικανοποιημένος(ας όψεται η geforce fx 5900 ultra που έχω). Ίσως στο επόμενο σύστημα να βάλω raid/extreme cooling.

 

ΥΓ Το photoshop δεν φορτώνει αν δεν έχεις page file. Ξέρει κανείς κανένα τρόπο να το παρακάμψω αυτό το πρόβλημα ώστε να ξεκινάει; Τα ram drives είναι κάλη λύση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά ότι Raid και να βάλεις η μνήμη εξακολουθεί να είναι πιο γρήγορη και με μικρότερη χρήση επεξεργαστή. Εγώ προσωπικά στο επόμενο σύστημα μου θα βάλω 4 512ΜΒ μνήμη και από αυτά τα 256 θα γίνουν ram drive για να μπουν τα temp folders. Δεν χρειάζονται παραπάνω και πιστεύω ότι η διαφορά ιδιαίτερα κατά το install ή το unzip-rar αρχείων θα είναι φοβερή. Δεν θα δω διαφορά, και το ξέρω, στα περισσότερα παιχνίδια, στο DivX encoding και γενικά σε ότι δεν δουλέυει ιδιαίτερα δίσκους. Σε video-audio editing η διαφορά είναι σημαντική.

Το Photoshop που έχω εγώ 7.01 ναι μεν γκρινιάζει για το page file αλλά δουλεύει κανονικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο για τα Ram Drives, μπορείτε να το αναλύσετε λίγο καθως και το πως υλοποιείται? Χρησιμοποιεί τμήμα της Ram ώς δίσκο που τον βλέπουν τα Win? Με 1GB Ram, αξίζει τον κόπο - δεδομένου ότι το Maya 5.0 (rendering app) χρησιμοποιεί το Win Temp μάλλον έντονα κατά το rendering?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά μάλλον το Ram drive δεν θα σε βοηθήσει καθόλου. Το Maya το πιο πιθανόν χρησιμοποιεί όλη την μνήμη σου και μετά γράφει στον δίσκο. Δες πόση μνήμη καταναλώνει όταν τρέχει και πόσο temp δημιουργεί. αν το άθροισμα τους δεν ξεπερνά την μνημη σου τότε κάνε ένα Ram drive αλλιώς βάλε καλύτερα περισσότερη μνήμη.

Όσο αφορά το Ram drive δες εδώ:

http://download.microsoft.com/download/win2000ddk/sample01/1/NT5/EN-US/Ramdisk.exe

Προσοχή, ότι βάλεις στο Ram drive χάνονται μετά από reboot γι αυτό αν χρειάζεσαι temp αρχεία, μην τα βάλει εκεί. Επίσης το Ram drive της Microsoft θέλει "πειραγμα" στην Registry για να δώσει μεγάλα μεγέθη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Maya το πιο πιθανόν χρησιμοποιεί όλη την μνήμη σου και μετά γράφει στον δίσκο.

 

To Maya χρησιμοποιεί έτσι κι αλλιώς και μνήμη (στην πιο βαριά σκηνή μου κάπου στα 500MB) και pagefile (γυρω στα 900ΜΒ για την ίδια σκηνή). Πρέπει να χρησιμοποιεί επισης το temp των Windows για να αποθηκεύει πληροφορίες για αργότερα (όπως cachάρισμα δεδομένων για πιο γρήγορο rerendering).

Μνήμη δεν θέλω να βάλω περισσότερη (άλλωστε δεν είμαι επαγγελματίας - ακόμα :P ) αλλα θα ψάξω για τα RamDisks. Ευχαριστώ για το link.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τυπικά είναι λάθος να κλείνει κάποιος το swap space...

 

Έστω και μια φορά να χριεαστεί αυτό το κάτι παραπάνω, και το μηχάνημα θα γονατίσει...

 

Το RAID5 τρώει πολύ χρόνο αν δεν έχεις hardware support...

 

Δεν ήξερα ότι υπάρχει πάντως RAID 1.5.. Ο linux kernel έχει υποστήριξη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός από χώρο στο δίσκο, με την απενεργοποίηση του page file κερδίζουμε και τίποτα άλλο; Γιατί κι εγώ έχω 1GB RAM και το σκέφτομαι, μια που το αναφέρατε, να το απενεργοποιήσω, ή τουλάχιστον να μειώσω το μέγεθός του.

 

Your computer can address memory beyond what is physically installed on the system. This non-physical memory is called virtual memory' date=' and it's implemented by using a piece of your hard disk that's set up to emulate physical memory. This hard disk storage is actually a single file called a page file, sometimes called a paging file or a swap file. When physical memory is full, Windows XP makes room for new data—either program code or document contents—by taking some infrequently-used data that's currently in memory and swapping it out to the page file.

 

No matter how much main memory your system boasts, Windows XP still creates and uses a page file for virtual memory. To maximize page file performance, you should make sure that Windows XP is working with the page file optimally. In this column, I'll give you some tips on working with the page file and customizing its size for optimal performance. For more information on working with Windows XP performance options, see How to Set Performance Options in Windows XP.

 

Work with the Page File

The page file is named Pagefile.sys and it's stored in the root folder of the drive on which Windows XP is installed. However, you don't work with this file directly. Instead, you'll move the file and customize its size by using options in the Virtual Memory dialog box. I show you how this is done later (see "Change the Paging File's Location and Size"), but here's a general look at techniques that help you customize the page file for best performance:

 

Store the page file on the hard disk that has the fastest access time. You'll see later in this section that you can tell Windows XP which hard disk to use for the page file. If you have multiple hard disks (not just multiple partitions of a single disk), you should store the page file on the disk that has the fastest access time.

Store the page file on an uncompressed hard disk. Windows XP is happy to store the page file on a compressed hard disk. However, as with all file operations on a compressed disk, the performance of page file operations suffers thanks to the compression and decompression required.

Store the page file on the hard disk that has the most free space. Windows XP expands and contracts the page file dynamically depending on system needs. To give Windows XP the most flexibility, make sure the page file resides on a hard disk that has a lot of free space.

Split the page file over two or more physical drives. If you have two or more physical drives (not just two or more partitions on a single physical drive), splitting the page file over each drive can improve performance because it means Windows XP can extract data from each drive's page file simultaneously. For example, if your current initial page file size is 384 MB, then you'd set up a page file on drive with a 192-MB initial size, and another page file on a second drive with a 192-MB initial size.

Watch the page file size. Start all the programs you normally use (and perhaps a few extra, for good measure) and then watch the System Monitor Process\Page File Bytes and Process\Page File Bytes Peak counters.

To start the System Monitor, click Start, and then click Run. In the Run box, type perfmon.msc and click OK. In the Performance snap-in, you add counters by clicking the Add button or by pressing Ctrl+I.

 

Customize the Page File Size

By default, Windows XP sets the initial size of the page file to 1.5 times the amount of RAM in your system, and it sets the maximum size of the page file to three times the amount of RAM. For example, on a system with 256 MB of RAM, the page file's initial size will be 384 MB and its maximum size will be 768 MB. The default values work well on most systems, but you may want to customize these sizes to suit your own configuration. Here are some notes about custom page file sizes:

 

The less RAM you have, the more likely it is that Windows XP will use the page file, so the Windows XP default page file sizes make sense. If your computer has less than 512 MB of RAM, you should leave the page file sizes as is.

The more RAM you have, the less likely it is that Windows XP will use the page file. Therefore, the default initial page file size is too large and the disk space reserved by Windows XP is wasted. On systems with 512 MB of RAM or more, you should set the initial page file size to half the RAM size, while leaving the maximum size at three times RAM, just in case.

If disk space is at a premium and you can't move the page file to a drive with more free space, set the initial page file size to 2 MB (the minimum size supported by Windows XP). This should eventually result in the smallest possible page file, but you'll see a bit of a performance drop because Windows XP will often have to dynamically increase the size the page file as you work with your programs.

You might think that setting the initial size and the maximum size to the same (relatively large—say, two or three times RAM) value would improve performance since it would mean that Windows XP would never resize the page file. In practice, however, it has been shown that this trick does not improve performance, and in some cases can actually decrease performance.

[b']If you have a large amount of RAM (at least 1 GB), you might think that Windows XP would never need virtual memory, so that it would be okay to turn off the page file. This won't work, however, because Windows XP needs the page file anyway and some programs may crash if no virtual memory is present[/b].

 

 

-Ποιός είναι ο McFedries?

-Α... εδώ: http://www.microsoft.com/windowsxp/expertzone/columns/mcfedries/03june16.asp

 

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...