tonybest Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Hello guys... Λοιπόν, έχω βάλει πρόσφατα Wind Internet, και έχω πρόβλημα με τον router. Θέλω να ανοίξω κάποια ports για το Minecraft. Τα ports τα άνοιξα σωστά, μπορώ να μπω από άλλο PC(στο ίδιο LAN) αν βάλω για IP στο Minecraft την τοπική (192.168.1.3). Όταν τα κλείνω δε μπορώ να μπω. Άρα δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Τα ports τα ρύθμισα σωστά. Το θέμα είναι ότι δε μπορώ να μπω αν βάλω την External IP. Δηλαδή θέλω να μπαίνουν άτομα εκτός του LAN μου, μέσω Internet. Βάζω και μια εικόνα. Όποιος έχει παραπάνω εμπειρία με το συγκεκριμένο router(ZXHN H108L) ας βοηθήσει... zte.bmp
Universal Soldier Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 1oν Στο Local Lan δεν θες Port Fordward γιατί δεν περνάει από το Router αλλα από το Switchκαι το 2oν το Port Forward έτσι όπως το περιγραφής είναι λάθος δεν βάζεις την External IP σου αλλα την Local
tonybest Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 1ον Στο LAN αν δε κάνω forward δε βρίσκει τον server, αν κάνω τον βρίσκει οπότε παίζει ρόλο. 2ον Την Local βάζω(έβαλα και εικόνα)
Universal Soldier Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Στο lan για local server που εχεις κανει στο pc σου δεν θέλει ποτε port forward αφού είσαι κατευθείαν στο δίκτυο. Port Forward χρειάζεται μονο για external access από το internet. Τώρα άμα εσύ θες port forward και για local access εχεις κάνει κάτι λάθος Tο τοπικό σου δίκτυο δεν περνάει ποτε από port forwarding μονο άμα μιλάς με διαφορετικά δίκτυο πχ lan - wan
tonybest Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Ναι, πως ρυθμίζω extrnal access σε αυτό το router; Αυτή είναι η ερώτησή μου. Με ένα απλό forward θα έπρεπε να γίνει...
tonybest Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Btw στο http://www.ipfingerprints.com/portscan.php μου λέει πως είναι Open τα Ports που θέλω, και όταν κάνω το test εμφανίζεται στο terminal του minecraft η IP του site(δηλαδή ότι κάποιος "επικοινώνησε" με τον server), άρα υπάρχει επικοινωνία. Αλλά όταν προσπαθώ να συνδεθώ στον server από το game, μου λέει "Can't reach server".
tonybest Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Τελικά okay... Το πρόβλημα ήταν ότι το router δεν υποστηρίζει Reverse NAT, γι αυτό μόνο με Local IP μπορώ να συνδεθώ εγώ στον server. Αλλά και οι άλλοι μπορούν να μπουν μέσω της External IP μου. (είπα έναν φίλο μου να δει αν είναι up ο server) Anyway, ty
Universal Soldier Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Νetworking 101 Aπό το τοπικό δίκτυο εσύ μπαίνεις με την Local ip και οι απέξω με την External IP δεν φταίει το router έτσι δουλεύουν τα πράγματα.
tonybest Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Φταίει, με άλλο router έμπαινα και με την External. Όχι ότι είναι κάτι κακό, αλλά με έβαλε σε τζάμπα ψάξιμο.
Universal Soldier Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Tο σωστό είναι να μπαίνεις με την αντίστοιχη ip του κάθε δικτύου άλλο Lan άλλο Wan. Τώρα κάποια modem έχουν extra βοηθήματα ok αλλα κανονικά πρέπει να το ξέρεις εσύ έτσι είναι το by the book κάθε ip αντίστοιχη σε ένα subnet και class, άμα πας να μπεις με την external στο local lan είναι λογικό να τρως άκυρο απλός μερικά modem καταλαβαινουν πως κανεις λάθος και σε κάνουν redirect. Δεν είναι σωστό να βάζεις την Wan IP γιατί άμα δεν είχες internet και είχες μονο Lan και ερχόντουσαν στο σπίτι σου οι φίλοι σου για να παίξετε όλοι μαζί τι ip θα έβαζες ??? προφανώς όχι την WAN αφού δεν θα υπήρχε αλλα την Lan του pc server.Δεν είναι hardware error αλλα user error.
tonybest Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Άμα δεν είχα Internet θα έβαζα τη LAN. Απλώς για να μη ζαλίζω άλλους, είπα να βάλω WAN και να δω(στο δικό μου PC) αν ο Server είναι ορατός από έξω και όχι μόνο local. Για το άλλο που λες, νόμιζα είναι error, αλλά τελικά είναι feature. Thanks for the update!
Universal Soldier Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Για να δεις άμα είναι ορατός ο server σου απέξω εσύ δεν μπορείς να το δεις πρέπει να το κάνει άλλος με άλλο internet.και λάθος να είχες τα port forwards, το modem σου ξέρει ότι το pc σου είναι στο local Lan και άμα πατήσεις τη wan ip θα σε πάει απευθείας στο Local pc και στο εσωτερικό δίκτυο δεν χρειάζεται port forward.Άρα με λίγα λόγια δεν είναι Test αυτό για να δεις άμα ο server σου είναι UP και accessible από το internet. Αυτό που μπορείς να κανεις είναι να δεις άμα τα ports σου είναι ανοιχτά με κάποια υπηρεσία σαν το canyouseeme.
poulinos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Hello guys... Λοιπόν, έχω βάλει πρόσφατα Wind Internet, και έχω πρόβλημα με τον router. Θέλω να ανοίξω κάποια ports για το Minecraft. Τα ports τα άνοιξα σωστά, μπορώ να μπω από άλλο PC(στο ίδιο LAN) αν βάλω για IP στο Minecraft την τοπική (192.168.1.3). Όταν τα κλείνω δε μπορώ να μπω. Άρα δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Τα ports τα ρύθμισα σωστά. Το θέμα είναι ότι δε μπορώ να μπω αν βάλω την External IP. Δηλαδή θέλω να μπαίνουν άτομα εκτός του LAN μου, μέσω Internet. Βάζω και μια εικόνα. Όποιος έχει παραπάνω εμπειρία με το συγκεκριμένο router(ZXHN H108L) ας βοηθήσει... αν και το θεμα εχει κλεισει να πουμε μερικα πραγματα. α.οπως ειπε και ο Universal soldier οταν εισαι στο lan κανονικα δεν θελει να κανεις port forward και δινεις την lan ip για να δοκιμασεις να μπεις. αν εσυ χτυπησεις την wan μεσα απο το ιδιο το δικτυο σου τοτε αν το ρουτερ σου δεν εχει nat loopback τοτε θα το δει οσο θυμαμαι σαν lan.αν εχει nat loopback τοτε θα το δει σαν wan και εκει θα πρεπε να εχεις port forward.επισης κανε και dyndns αν δεν εχεις static 1oν Στο Local Lan δεν θες Port Fordward γιατί δεν περνάει από το Router αλλα από το Switch και το 2oν το Port Forward έτσι όπως το περιγραφής είναι λάθος δεν βάζεις την External IP σου αλλα την Local nat loopback νομιζω λεγεται αλλα δεν το εχουν ολα τα ρουτερ 1ον Στο LAN αν δε κάνω forward δε βρίσκει τον server, αν κάνω τον βρίσκει οπότε παίζει ρόλο. 2ον Την Local βάζω(έβαλα και εικόνα) η απαντηση πιο πανω Ναι, πως ρυθμίζω extrnal access σε αυτό το router; Αυτή είναι η ερώτησή μου. Με ένα απλό forward θα έπρεπε να γίνει... ενα απλο Port forward χρειαζεται οπως το ειπες. Τελικά okay... Το πρόβλημα ήταν ότι το router δεν υποστηρίζει Reverse NAT, γι αυτό μόνο με Local IP μπορώ να συνδεθώ εγώ στον server. Αλλά και οι άλλοι μπορούν να μπουν μέσω της External IP μου. (είπα έναν φίλο μου να δει αν είναι up ο server) Anyway, ty ενας τροπος για να εισαι μεσα απο το Lan αλλα να φαινεται σαν να εισαι απεξω ωστε να μπορεις να δοκιμαζεις εσυ ο ιδιος αν τρεχει κατι και ας μην εχει το ρουτερ nat loopback ειναι να βαλεις καποιον Proxy.αυτο κανω πολλες φορες εγω οταν θελω να δοκιμασω καμερες μεσα απο το ιδιο το δικτυο.βγαινω διαμεσω Proxy οποτε ειναι σαν να ειμαι απεξω. Φταίει, με άλλο router έμπαινα και με την External. Όχι ότι είναι κάτι κακό, αλλά με έβαλε σε τζάμπα ψάξιμο. οπως το ειπες αλλο ρουτερ Άμα δεν είχα Internet θα έβαζα τη LAN. Απλώς για να μη ζαλίζω άλλους, είπα να βάλω WAN και να δω(στο δικό μου PC) αν ο Server είναι ορατός από έξω και όχι μόνο local. Για το άλλο που λες, νόμιζα είναι error, αλλά τελικά είναι feature. Thanks for the update! ειναι feauture του καθε ρουτερ πραγματι και οχι error.απλα μεσα απο το δικτυο δινε την Lan εσυ γενικοτερα Για να δεις άμα είναι ορατός ο server σου απέξω εσύ δεν μπορείς να το δεις πρέπει να το κάνει άλλος με άλλο internet. και λάθος να είχες τα port forwards, το modem σου ξέρει ότι το pc σου είναι στο local Lan και άμα πατήσεις τη wan ip θα σε πάει απευθείας στο Local pc και στο εσωτερικό δίκτυο δεν χρειάζεται port forward. Άρα με λίγα λόγια δεν είναι Test αυτό για να δεις άμα ο server σου είναι UP και accessible από το internet. Αυτό που μπορείς να κανεις είναι να δεις άμα τα ports σου είναι ανοιχτά με κάποια υπηρεσία σαν το canyouseeme. Μονο αν μπει proxy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα