leonidas_fs Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Γεια χαρά παιδιά, προσπαθώ να κάνω ενα connection με την SQL μέσω visual studio και δεν μου κάθετε καλά. Η σελίδα που είναι σε μορφή .asp ανοίγει κανονικά το connection με αυτόν τον κώδικα if login_pass <> "" and login_name <> "" then Dim Cn, rs, strSQL Set Cn = Server.CreateObject("ADODB.Connection") set rs=server.CreateObject("adodb.recordset") Cn.Open "Provider=SQLNCLI;server=mplampla;Database=login;uid=admin;pwd=mplampla;Trusted_Connection=no;" strSQL = "select * from [login].[dbo].[logintable] where loginname = '"& login_name &"' and pin ='"& login_pass &"'" 'response.write(strSQL) rs.open strSQL, Cn Το κάνω copy paste στο visual studio και δεν παίζει...Καμία ιδέα;
leonidas_fs Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Μου κοκκινίζει την δεύτερη γραμμή, Set Cn = Server.CreateObject("ADODB.Connection") Μετά αλλάζω το "ADODB.Connection" με odbc.connection και μου κοκκινίζει την τρίτη γραμμή κτλ κτλ... Φοβάμαι μήπως δεν είναι συντακτικά σωστό αυτό σε visual basic. Είναι η πρωτη φορά που το δοκιμάζω!
Tmark Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Για διάβασε: http://support.microsoft.com/kb/315974
moukoublen Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Τι visual studio; Ποια έκδοση vb; Απο asp πας να το βάλεις σε vb για desktop application; Ο κώδικας που παραθέτεις είναι αρκετά παλιός αν δε κάνω λάθος. (για .asp όπως είπες). Αν έχεις .net και δεν έχεις σαφή λόγω, τότε μη χρησημοποιήσεις ADODB και COM objects αλλά ADO.NET 1
Apoll Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Γεια χαρά παιδιά, προσπαθώ να κάνω ενα connection με την SQL μέσω visual studio και δεν μου κάθετε καλά. Η σελίδα που είναι σε μορφή .asp ανοίγει κανονικά το connection με αυτόν τον κώδικα if login_pass <> "" and login_name <> "" then Dim Cn, rs, strSQL Set Cn = Server.CreateObject("ADODB.Connection") set rs=server.CreateObject("adodb.recordset") Cn.Open "Provider=SQLNCLI;server=mplampla;Database=login;uid=admin;pwd=mplampla;Trusted_Connection=no;" strSQL = "select * from [login].[dbo].[logintable] where loginname = '"& login_name &"' and pin ='"& login_pass &"'" 'response.write(strSQL) rs.open strSQL, Cn Το κάνω copy paste στο visual studio και δεν παίζει...Καμία ιδέα; Ο κώδικας αυτός είναι για vbscript και ASP. Για .NET θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα αντίστοιχα αντικείμενα (object). (SqlConnection κλπ).
leonidas_fs Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Ο κώδικας αυτός είναι για vbscript και ASP. Για .NET θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα αντίστοιχα αντικείμενα (object). (SqlConnection κλπ). Χμ...Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;; Είναι η πρώτη φορα που πειραματίζομαι με Visual Basic!
moukoublen Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Για να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος κανείς πρέπει να γίνεις και εσύ. Προσπάθησε να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου έθεσα για παράδειγμα. Ποια έκδοση Visual Studio έχεις; Τον κώδικα που πήρες απο asp πού προσπαθείς να τον βάλεις; Σε windows application, σε aspx, σε άλλο asp;;; Βοήθησε λίγο... ... ...
leonidas_fs Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Ωπα sorry. Λοιπόν κατέβασα το visual studio 10 και τον κώδικα το βάζω σε ενα καινούργιο web project. Βασικά να σας πω τι θέλω να κάνω. Εχω μια login page που είναι σε .asp Αυτό θέλω να το αλλαξω σε .aspx και σιγα σιγά να το εξελίξω..Η σελίδα αυτή γίνεται host στον IIS 6.0 που έχω..Που πρέπει να γράψω τον κώδικα; Δηλαδή τι πρέπει να επιλέξω απο την visual basic?? Ευχαριστώ!
moukoublen Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δεν γίνεται να μεταφέρεις τον κώδικα ως έχει. Θα πρέπει να κάνεις απο λίγες εως πάρα πάρα πολλές αλλαγές καθώς πρόκειται για αλλαγή πλατφόρμας απο asp με vb script πας σε aspx σε VB .NET. Και μιλάμε μόνο για το server side μέρος. Αν πιάσουμε και το web μέρος πάει μακριά το πράγμα. Οπότε (για μένα πάντα) ή το κρατάς ως έχει, ή πας από το 0 να το φτιάξεις από την αρχή (και ταυτόχρονα να μάθεις την καινούρια πλατφόρμα) τόσο για τον δυναμικό κώδικα (έστω και σε web fomrs με aspx) όσο και απο την πλευρά του web αξιοποιώντας τα σύγχρονα πράγματα δομικά και σχεδιαστικά. Δηλαδή δεν πιάνεις να κοιτάξεις καθόλου τον παλιό κώδικα αλλά πας να διαβάσεις κατευθείαν για την καινούρια πλατφόρμα. ( ISS 6, windows XP έχεις; )
leonidas_fs Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Οκ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ, απλα ήθελα μα μεταφέρω αυτο το κομμάτι...καμία ιδέα πως να μεταφέρω απλά το SQL connection? Sent from my iPhone using Insomnia
MitsakosGR Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δες αυτό το παράδειγμα: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa719548(v=vs.71).aspx Το πρώτο κομμάτι κώδικα είναι σε ASP, το δεύτερο η μεταφορά του σε ASP.NET και το τρίτο είναι ο καινούργιος τρόπος για να το κάνεις.
Apoll Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Οκ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ, απλα ήθελα μα μεταφέρω αυτο το κομμάτι...καμία ιδέα πως να μεταφέρω απλά το SQL connection? Sent from my iPhone using Insomnia Αγόρασε ένα βιβλίο για ASP.NET, που να καλύπτει AJAX επίσης. Το να μάθεις να φτιάχνεις ASP.NET σελίδες από φόρουμ, είναι λιγάκι tedious για εσένα αλλά και αυτούς που θα πρέπει να εξηγήσουν σε κάποιο αρχάριο τα πάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα