Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά,

προσπαθώ να κάνω ενα connection με την SQL μέσω visual studio και δεν μου κάθετε καλά.

Η σελίδα που είναι σε μορφή .asp ανοίγει κανονικά το connection με αυτόν τον κώδικα

if login_pass <> "" and login_name <> "" then        Dim Cn, rs, strSQL        Set Cn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")        set rs=server.CreateObject("adodb.recordset")        Cn.Open "Provider=SQLNCLI;server=mplampla;Database=login;uid=admin;pwd=mplampla;Trusted_Connection=no;"        strSQL = "select * from [login].[dbo].[logintable] where loginname = '"& login_name &"' and pin ='"& login_pass &"'"            'response.write(strSQL)        rs.open strSQL, Cn 

Το κάνω copy paste στο visual studio και δεν παίζει...Καμία ιδέα;

Δημοσ.

Μου κοκκινίζει την δεύτερη γραμμή, Set Cn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")

Μετά αλλάζω το "ADODB.Connection" με odbc.connection και μου κοκκινίζει την τρίτη γραμμή κτλ κτλ...

Φοβάμαι μήπως δεν είναι συντακτικά σωστό αυτό σε visual basic. Είναι η πρωτη φορά που το δοκιμάζω!

Δημοσ.

Τι visual studio; Ποια έκδοση vb;

Απο asp πας να το βάλεις σε vb για desktop application;

Ο κώδικας που παραθέτεις είναι αρκετά παλιός αν δε κάνω λάθος. (για .asp όπως είπες).

Αν έχεις .net και δεν έχεις σαφή λόγω, τότε μη χρησημοποιήσεις ADODB και COM objects αλλά ADO.NET

• Like 1
Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά,

προσπαθώ να κάνω ενα connection με την SQL μέσω visual studio και δεν μου κάθετε καλά.

Η σελίδα που είναι σε μορφή .asp ανοίγει κανονικά το connection με αυτόν τον κώδικα

if login_pass <> "" and login_name <> "" then        Dim Cn, rs, strSQL        Set Cn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")        set rs=server.CreateObject("adodb.recordset")        Cn.Open "Provider=SQLNCLI;server=mplampla;Database=login;uid=admin;pwd=mplampla;Trusted_Connection=no;"        strSQL = "select * from [login].[dbo].[logintable] where loginname = '"& login_name &"' and pin ='"& login_pass &"'"            'response.write(strSQL)        rs.open strSQL, Cn 

Το κάνω copy paste στο visual studio και δεν παίζει...Καμία ιδέα;

Ο κώδικας αυτός είναι για vbscript και ASP.

Για .NET θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα αντίστοιχα αντικείμενα (object). (SqlConnection κλπ).

Δημοσ.

Ο κώδικας αυτός είναι για vbscript και ASP.

Για .NET θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα αντίστοιχα αντικείμενα (object). (SqlConnection κλπ).

Χμ...Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;; Είναι η πρώτη φορα που πειραματίζομαι με Visual Basic!

Δημοσ.

Για να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος κανείς πρέπει να γίνεις και εσύ.

Προσπάθησε να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου έθεσα για παράδειγμα.

Ποια έκδοση Visual Studio έχεις;

Τον κώδικα που πήρες απο asp πού προσπαθείς να τον βάλεις; Σε windows application, σε aspx, σε άλλο asp;;;

Βοήθησε λίγο... ... ...

Δημοσ.

Ωπα sorry.

Λοιπόν κατέβασα το visual studio 10 και τον κώδικα το βάζω σε ενα καινούργιο web project.

Βασικά να σας πω τι θέλω να κάνω.

Εχω μια  login page που είναι σε .asp

Αυτό θέλω να το αλλαξω σε .aspx και σιγα σιγά να το εξελίξω..Η σελίδα αυτή γίνεται host στον IIS 6.0 που έχω..Που πρέπει να γράψω τον κώδικα; Δηλαδή τι πρέπει να επιλέξω απο την visual basic??

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δεν γίνεται να μεταφέρεις τον κώδικα ως έχει.

Θα πρέπει να κάνεις απο λίγες εως πάρα πάρα πολλές αλλαγές καθώς πρόκειται για αλλαγή πλατφόρμας απο asp με vb script πας σε aspx σε VB .NET.

Και μιλάμε μόνο για το server side μέρος. Αν πιάσουμε και το web μέρος πάει μακριά το πράγμα.

Οπότε (για μένα πάντα) ή το κρατάς ως έχει, ή πας από το 0 να το φτιάξεις από την αρχή (και ταυτόχρονα να μάθεις την καινούρια πλατφόρμα) τόσο για τον δυναμικό κώδικα (έστω και σε web fomrs με aspx) όσο και απο την πλευρά του web αξιοποιώντας τα σύγχρονα πράγματα δομικά και σχεδιαστικά. Δηλαδή δεν πιάνεις να κοιτάξεις καθόλου τον παλιό κώδικα αλλά πας να διαβάσεις κατευθείαν για την καινούρια πλατφόρμα.

( ISS 6, windows XP έχεις; )

Δημοσ.

Οκ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ, απλα ήθελα μα μεταφέρω αυτο το κομμάτι...καμία ιδέα πως να μεταφέρω απλά το SQL connection?

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Οκ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ, απλα ήθελα μα μεταφέρω αυτο το κομμάτι...καμία ιδέα πως να μεταφέρω απλά το SQL connection?

Sent from my iPhone using Insomnia

Αγόρασε ένα βιβλίο για ASP.NET, που να καλύπτει AJAX επίσης.

Το να μάθεις να φτιάχνεις ASP.NET σελίδες από φόρουμ, είναι λιγάκι tedious για εσένα αλλά και αυτούς που θα πρέπει να εξηγήσουν σε κάποιο αρχάριο τα πάντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...