Than0sk Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα σε όλους. Πρόσφατα αγόρασα την Gigabyte 990XA-UD3 Rev.3 και σκέφτομαι να της βάλω επάνω τον FX 8350. Εδώ δημιουργείται μια ερώτηση, με ενεργοποιημένο το Turbo που φτάνει τον επεξεργαστή στα 4.2 GhZ υπάρχει περίπτωση να έχω throttle από την μητρική; Επίσης, αξίζει στη θέση του 8350 να μπει ένας 8320; (40 ευρώ διαφορά για 500 MhZ;) Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με OC. Ευχαριστώ!
Xristaras12 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 εχω throttle με τον Fx6300 και ο μονος τροπος να το παρακαμψεις ειναι ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ windows να κλεισεις το turbo απο το amd overdrive.Mετα απο αυτη τι διαδικασια ο επεξεργαστης μου δουλευει κανονικοτατα στα 3.5GHz ενω πριν τον εριχνε στα 3GHz και παρ ολα αυτα η θερμοκρασια ανεβαινε γιατι παραδοξως ανεβαινε και η καταναλωση του επεξεργαστη(οπως εβλεπα μεσα απο το HW monitor) ακομα και με κλειστο το turbo στη μητρικη ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ!! ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ!!!!!!
Than0sk Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου φίλε μου. Δηλαδή με την συγκεκριμένη μητρική είτε 6300 βάλω, είτε 8320, είτε 8350 θα έχω throttle; Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να δουλέψει ο επεξεργαστής στην σωστή του συχνότητα; Χωρίς Turbo αλλά και χωρίς throttle;
AiWaaa Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Eμένα μια χαρά δουλέυει. Δεν θλοτάρει με την ίδια μητρική rev 1.1. Μια χαρά θα είσαι. 1
Xristaras12 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 trottle εχω μονο με το turbo ανοιχτο(το οποιο οπως ειπα και πριν ο μονος τροπος να το κλεισεις ειναι μεσα απο το overdrive,γιατι το bios ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ την εντολη turbo off) με κλειστο το turbo απο overdrive δεν εχω κανενα απολυτως θεμα,δουλευει στην κανονικη του συχνοτητα ο επεξεργαστης,με μειωμενα μαλιστα ρευματα και θερμοκρασιες
Than0sk Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Και κάτι ακόμη, για ένα all around pc ποίος από τους δύο επεξεργαστές είναι προτιμότερος; ο 8320 ή ο 8350; Αξίζει τα 40 ευρώ παραπάνω ο 8350; Να αναφέρω βέβαια ότι δεν πρόκειται να κάνω Overlock.
adtakhs Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Και κάτι ακόμη, για ένα all around pc ποίος από τους δύο επεξεργαστές είναι προτιμότερος; ο 8320 ή ο 8350; Αξίζει τα 40 ευρώ παραπάνω ο 8350; Να αναφέρω βέβαια ότι δεν πρόκειται να κάνω Overlock. Αν δεν θες να κλοκαρεις αξιζει ο 8350 ... Αλλα throttle γιατι να εχεις ? Εγω δεν εχω και δεν νομιζω να εννοείς throttle , κάτι άλλο θες να πεις ! Περιέγραψε τι θες να πεις και θα σου απαντήσω !
Than0sk Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Εννοώ αυτό που είπε ο φίλος Xristaras12. Ότι με ανοικτό το turbo η μητρική ρίχνει την συχνότητα του επεξεργαστή. Δηλαδή με τον 8350 και το turbo στα 4.2 υπάρχει περίπτωση να μου ρίξει την συχνότητα στα 3 ας πούμε; Συγνώμη αν η ερώτηση είναι "ανόητη" αλλά πρέπει να μου λυθούν κάποιες απορίες πριν αγοράσω επεξεργαστή.
adtakhs Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Εννοώ αυτό που είπε ο φίλος Xristaras12. Ότι με ανοικτό το turbo η μητρική ρίχνει την συχνότητα του επεξεργαστή. Δηλαδή με τον 8350 και το turbo στα 4.2 υπάρχει περίπτωση να μου ρίξει την συχνότητα στα 3 ας πούμε; Συγνώμη αν η ερώτηση είναι "ανόητη" αλλά πρέπει να μου λυθούν κάποιες απορίες πριν αγοράσω επεξεργαστή. Ο επεξεργαστης δουλευει με σκαλοπατια συχνοτητας τασης για να μπορει να εχει χαμηλη καταναλωση οταν η επεξεργαστικη ισχυς δεν χρειαζεται !!! Αυτα τα σκαλια ενεργειας ενεργοποιουνται μεσω του CnQ , του C1E , του C6 και του TURBO !!! Το Turbo ανεβάζει την συχνότητα του επεξεργαστή στα 4,2Ghz όταν δεν δουλεύουν όλοι οι πυρήνες !!! Νομιζω πως ο 8350 έχει full core turbo στο 4,1Ghz , δηλαδή και να δουλεύουν όλοι οι πυρήνες ανεβάζει πάνω από 4Ghz την συχνότητά του, αν χρειαστεί ! Αυτά για την διαχείριση ενέργειας του chip ! Συμπερασματικά ΔΕΝ υπάρχει κανένα throttle και καμιά μείωση απόδοσης !! Απλά ο επεξεργαστής δουλεύει κάθε φορά στην συχνότητα που απαιτείται για να εκτελέσει μια εργασία προσπαθώντας να είναι όσο περισσότερο γίνεται ενεργειακά αποδοτικός ! 1
Than0sk Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Οπότε πάω για τον 8350!
Xristaras12 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2013 τακη εγω παντως σε ολα τα stress test με οσα ανεφερες ενεργοποιημενα βλεπω οτι ο επεξεργαστης πεφτει στα 3GHz(cpu-z,hwinfo64) ενω οταν δεν κανω κατι βλεπω 3,8 και ,4,1 αντιθετα αν κλεισω απο την μητρικη το turbo δεν αλλαζει κατι,πρεπει να το κλεισω μεσα απο τα win και το overdrive οταν το κανω αυτο ο επεξεργαστης δουλευει κανονικα και σε stess tests στα 3,5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα