Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Κάνω ένα παίχνιδι το οποίο εμφανίζει ερωτήσεις, οι οποίες είναι αριθμητικές πράξεις, και ζητάει από τον χρήστη το αποτέλεσμα της κάθε πράξης, το οποίο δημιουργεί επιλέγοντας αριθμούς από το 0 μέχρι το 9(οι αριθμοί περνάνα από την οθόνη και ο παικτης τους επιλέγει με αριστερό κλικ). Έχω φτιάξει 2 πίνακες: ο ένας περιέχει τις ερωτήσεις και ο άλλος τις απαντήσεις. Έχω προσπαθήσει να εμφανίζονται τυχαία κάθε φορά στον παίκτη οι ερωτήσεις, αλλά υπάρχουν διάφορα προβλήματα. Χρησιμοποιώ την round(random(x)) για να επιλέξω τυχαία ένα κελί από τον πίνακα με τις ερωτήσεις, αλλά όταν τρέχει το παιχνίδι συνεχώς αλλάζει η ερώτηση(σα να επαναλαμβάνεται συνέχεια αυτό το κομμάτι του κώδικα.). Οποιαδήποτε συμβουλή ή βοήθεια θα ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλα το gamemaker (όπως όλες αχεδο. Οι γλώσσες προγραμματισμού) εχει μεσα την εντολή seed. Ψαξτο λίγο στο help και κάλεσε την στην αρχη του προγράμματος.

Επίσης πες μας τα αποτελέσματα....

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Τελικά βρήκα τι έκανα λάθος. Έβαζα τον κώδικα μέσα σε draw event το οποίο εκτελείται σε κάθε βήμα του προγράμματος και γι' αυτό μου εμφάνιζε συνεχώς νέους αριθμούς. Το έβαλα σε create event και δούλεψε μια χαρά. theodoros8 σ'ευχαριστώ για την βοήθεια. Θα το κοιτάξω αυτό που μου είπες και θα ποστάρω τ αποτελέσματα.

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...