angelfire968 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα παιδιά! Κάνω ένα παίχνιδι το οποίο εμφανίζει ερωτήσεις, οι οποίες είναι αριθμητικές πράξεις, και ζητάει από τον χρήστη το αποτέλεσμα της κάθε πράξης, το οποίο δημιουργεί επιλέγοντας αριθμούς από το 0 μέχρι το 9(οι αριθμοί περνάνα από την οθόνη και ο παικτης τους επιλέγει με αριστερό κλικ). Έχω φτιάξει 2 πίνακες: ο ένας περιέχει τις ερωτήσεις και ο άλλος τις απαντήσεις. Έχω προσπαθήσει να εμφανίζονται τυχαία κάθε φορά στον παίκτη οι ερωτήσεις, αλλά υπάρχουν διάφορα προβλήματα. Χρησιμοποιώ την round(random(x)) για να επιλέξω τυχαία ένα κελί από τον πίνακα με τις ερωτήσεις, αλλά όταν τρέχει το παιχνίδι συνεχώς αλλάζει η ερώτηση(σα να επαναλαμβάνεται συνέχεια αυτό το κομμάτι του κώδικα.). Οποιαδήποτε συμβουλή ή βοήθεια θα ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
theodoros8 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Αν θυμάμαι καλα το gamemaker (όπως όλες αχεδο. Οι γλώσσες προγραμματισμού) εχει μεσα την εντολή seed. Ψαξτο λίγο στο help και κάλεσε την στην αρχη του προγράμματος. Επίσης πες μας τα αποτελέσματα.... Sent from my iPhone using Insomnia
angelfire968 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Τελικά βρήκα τι έκανα λάθος. Έβαζα τον κώδικα μέσα σε draw event το οποίο εκτελείται σε κάθε βήμα του προγράμματος και γι' αυτό μου εμφάνιζε συνεχώς νέους αριθμούς. Το έβαλα σε create event και δούλεψε μια χαρά. theodoros8 σ'ευχαριστώ για την βοήθεια. Θα το κοιτάξω αυτό που μου είπες και θα ποστάρω τ αποτελέσματα.
The King Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Το GameMaker της yoyogames.com χρησιμοποιείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα