Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Επειδή η 640 αρης western γέμισε σχεδόν απο games θα παω σε μεγαλύτερη χωρητικότητα και αυτην την φορά σε caviar black απο green που εχω τώρα. Το δίλημμα μου ειναι το εξής να παρω εναν 1 tb η 2 x 500 σε raid 0 ? απλα να διευκρινήσω οτι θα ειναι αποκλειστικά για games και μονο.

Άν και προτιμώ western digital γιατι δεν ειχα ποτε προβλήματα οποιαδήποτε αλλη πρόταση δεκτή εκτος western digital , το σύστημα που θα μπουν ειναι της υπογραφής.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Εχε υποψη σου πως οι αποψεις διιστανται οσον αφορα το θεμα του θορυβου στους μαυρους wd. http://www.youtube.com/watch?v=eC-HfGs4pog

Aπο αποψη αξιοπιστιας τωρα, σε raid 0 αν χασεις τον ενα, θα χαθουν τα δεδομενα και απο τον αλλο, πιθανοτατα το γνωριζεις ηδη αυτο ομως. Για Raid 0 βρηκα αυτο το bench, το οποιο ομως ειναι 3τιας.    http://www.overclock.net/t/761985/my-2x-wd-caviar-black-500gb-raid0-benchies-56k-warning-fu

Kαι μερικα bench απο τον 1tb. http://www.overclock.net/t/1115101/wd-1tb-black-wd1002faex-f3-1tb-hd103sj. O πιο προσφατος 500gb ειναι ο wd5003azex. 64 mb cache εχουν και οι 500 gb και ο 1 Tb. Σαφως και το raid 0 ειναι πιο γρηγορο, αλλα εχει και τα μειονεκτηματα του, οπως εγραψα παραπανω. Επισης, καμια φορα το raid γενικοτερα καθυστερει λιγο το boot time (~5 sec.) μεχρι να ξεκινησει ο controller, αλλα μετα πεταει.

Δημοσ.

Έλεος σαν καζανάκι κανει ..... εχει κανεις αλλος απο εδω τέτοιον θόρυβο στον black του ?

Βλέπωντας παντως τα bench ο black ειναι οντως καλύτερος απο τον samsung και με καινούργιο firmware απο οτι λενε, τωρα αυτο για το raid ναι ειναι λιγο ρίσκο αλλα μονο παιχνίδια θα έχω μεσα δηλαδή χτύπα ξύλο και να γίνει κατι δεν θα χάσω σημαντικά αρχεία μου αφου και τα games θα ειναι σε εξωτερικό backup.

Το θέμα ειναι αν θα μου προσφέρει κατι ουσιαστικό το raid 0 σε σχέση με εναν δίσκο 1tb , απο οτι καταλάβα δηλαδή δεν υπάρχει καλύτερη λύση το καθένα εχει τα μεινονεκτήματα και προτερήματα του

Δημοσ.

Έχω 2 μέρες που έβαλα τον δικό μου black. Από θόρυβο δεν έχω κανένα θέμα, μπορώ μάλιστα να πω ότι δεν τον ακούω καν, οπότε καμία σχέση με το video.

Τώρα για τα υπόλοιπα, πιστεύω για μηχανικός δίσκος είναι ήδη αρκετά γρήγορος. Δεν ξέρω αν με το raid θα δεις διαφορές που να δικαιολογούν το κόστος αγοράς. Γιατί δεν παίρνεις πρώτα έναν 500άρη, να δεις πως πάει, κι αν δεν είσαι ευχαριστημένος, τότε του παίρνεις και ένα αδερφάκι.

Δημοσ.

Γιατι ο 640 ειναι ήδη γεμάτος οποτε ο 500αρης θα ειναι full με το που βάλω τα games :P ή θα παρω απο την αρχή 2 x 500 η 1tb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιβεβαιώνω, καθόλου θόρυβο σε δύο Western Digital Caviar Black 1ΤΒ, που έχω στο σύστημά μου.

Είχα παλιά Raid με Segate δίσκους, ξέρεις τι κατάλαβα, πολύ σκοτούρα για το τίποτα, πάρε 1ΤΒ και ξέχνα το RAID τζάμπα ρεύμα και θερμοκρασία ιδίως αν βάλεις τους δίσκους κολλητά τον ένα πάνω στον άλλο.

Επεξ/σία από nickelodeon
Δημοσ.

Έχω τον black 1tb δεν κάνει καθόλου θόρυβο , οι ταχύτητες είναι περίπου 130MB/s read & 120MB/s write μετρημένο με το crystal disk Mark σε sata 3.

Δημοσ.

Άρα τελικά ειναι μην πέσεις σε κουσούρι του black απο οτι κατάλαβα αφου μερικοί το έχουν και μερικοί οχι

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προς ενημέρωση για καποιους φίλους με το πρόβλημα του θορύβου πήρα τελικά τον 1tb black έκανε για μερικά δευτερόλεπτα σαν καζανάκι αλλα μετα απο λιγο σαν να έστρωσε , με οσα παιχνίδια δοκίμασα ειναι εντελώς αθόρυβος

Update : Έκανα update στο guild wars 2 και εκει έκανε εναν μικρό θόρυβο επειδή ουσιαστικά γράφει στον δίσκο (καμια σχέση με του video) μεσα στο παιχνίδι ομως δεν ακούγεται τιποτα

Update 2 : Και ενα benchmark σε sata 2 (το 43 % ειναι κατειλημένο απο games)

post-40279-0-53637900-1376319704_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω spank, γιατι το θεμα του θορυβου με αυτο το δισκο ειχε αρχισει να παιρνει διαστασεις. Καλοδουλευτος.  

Επεξ/σία από umbrella co.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...