Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα χρειαστεί να περιμένει όποιος (μη Κινέζος) το έχει βάλει στο μάτι.

Άμα κάνω τον Κινέζο μήπως μου έρθει πιο γρήγορα; :-P Ευτυχώς, ταξιδεύει συχνά φίλος στην Κίνα και άμα μου τη δώσει, του το παραγγέλνω :-)

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα benchmarks έχουν βγει για τους χρήστες του Android και συνήθως οι χρήστες του android κοιτάζουν περισσότερο τα τεχνικά χαρακτηριστικά στις συσκευές(αυτό βοηθάει αρκετά τις πωλήσεις).

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι android χρήστες μιλάνε μόνο για utillities .

Δεν είναι μόνο οι nexus συσκευές αλλά και οι apple συσκευές με υποδεέστερα τεχνικά χαρακτηριστικά τρέχουν καλύτερα...

θες να μιλήσουμε για τα benchmark που δείχνει στις παρουσιάσεις της η apple και στα οποία τα πηγαίνει φανταστικά; (και αρχίζουν να λένε 20 φορές καλύτερο, 10 φορές καλύτερο.. )  ίσως πιο φανταστικά από ότι σε πραγματική χρήση; 

ξαναλέω, πείτε μου μια παρουσίαση android όπου η google αρχίζει τα περί benchmark.. 

η samsung από την άλλη που κυρίως κατασκευάζει hw είναι λογικό να ασχολείται με αυτά 

Δημοσ.

δεν το γυρνατε στις καρτουλες υπερατου μπας και μαθετε τιποτα λεω γω?

δεν πας στις κάρτες γραφικών να δεις τι γίνεται :lol: 

Δημοσ.

θες να μιλήσουμε για τα benchmark που δείχνει στις παρουσιάσεις της η apple και στα οποία τα πηγαίνει φανταστικά; (και αρχίζουν να λένε 20 φορές καλύτερο, 10 φορές καλύτερο.. )  ίσως πιο φανταστικά από ότι σε πραγματική χρήση; 

ξαναλέω, πείτε μου μια παρουσίαση android όπου η google αρχίζει τα περί benchmark.. 

η samsung από την άλλη που κυρίως κατασκευάζει hw είναι λογικό να ασχολείται με αυτά 

Για να το λες μάλλον τα έχεις μετρήσει και βγήκαν κατώτερα των ανακοινώσεων ε; :-P

Δημοσ.

Anandtech???
έχει το anandtech την τεχνολογία για να ελένξει το τί γίνετε μέσα στο chipset της samsung?
έχει το anandteck την τεχνογνωσία για να αποδείξει τους ισχυρισμούς τους?
έχει το anandteck το κύρος για να γίνει πιστευτό?
έχουν εκφραστεί αμφιβολίες στο παρελθών για benchmark του anandteck που ευνοούν την μία ή την άλλη εταιρία (για άλλου είδους hardware) ακόμη και εδώ στο insomnia?

two words my friend

αεντε άεντε

Δημοσ.

Δεν μπορώ να πω πως εκπλήσσομαι και θα μου έκανε εντύπωση αν η samsung ήταν η μόνη που το κάνει. Πάντως της αξίζει ένα καλό κράξιμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι devs της cyanogenmod λένε ότι τα benchmark δεν έχουν καμία σημασία, και ότι παρόλο που βγάζουν χαμηλότερο σκορ οι ρομ τους ρολαρουν να καλύτερα

Δημοσ.

Για να το λες μάλλον τα έχεις μετρήσει και βγήκαν κατώτερα των ανακοινώσεων ε; :-P

δεν αμφισβητώ ότι βγήκαν τα ίδια, άλλωστε δεν πολυασχολούμε με benchmark στα κινητά και ας έχω android  :P 

Δημοσ.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι devs της cyanogenmod λένε ότι τα benchmark δεν έχουν καμία σημασία, και ότι παρόλο που βγάζουν χαμηλότερο σκορ οι ρομ τους ρολαρουν να καλύτερα

αυτό στα κινητά λίγο που το έχω κοιτάξει το πράγμα, ισχύει 

τα περισσότερα benchmark δεν έχουν σχέση με τη πραγματική εμπειρία χρήσης, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε benchmark με σκορ που μετράνε ανούσια πράγματα 

Χεχεχε, εδώ που τα λέμε, το αμφισβητείς λίγο :-D

όχι μωρέ δεν το αμφισβητώ, απλά σου λένε πχ 10 φορές καλύτερα γραφικά 

οκ αυτό το 10χ από που προκύπτει; συνήθως από ένα τεστ (από τα 10αδες) που είναι εξειδικευμένο σε συγκεκριμένο πράγμα  και όντως δίνει 10πλασιο σκορ, δεκτό 

αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα δεις 10πλασια frames στο asphalt ας πούμε. σίγουρα θα τρέχει καλύτερα, αλλά όχι 10 φορές καλύτερα γιατί αυτό δε γίνεται , μιας και άλλο ένα πραγματικό παιχνίδι , άλλο ένα benchmark όπου είναι τέρμα optimised 

το ίδιο βλέπουμε άλλωστε και στα pc και στα παιχνίδια.. άλλο τι γίνεται στο heaven και valley και άλλο τι θα γίνει σε ένα unoptimised παιχνίδι τελικά 

για αυτό όταν ανακοινώνονται διάφορα σε παρουσιάσεις καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι

το παιχνίδι των benchmark πάντως είναι ένα παιχνίδι που εκτός από τη samsung (που από όσο νομίζω αυτή το άρχισε), το παίζει και η apple πλέον που δίνει σε διάφορες συσκευές της πολύ δυνατό hw και θέλει να το διαφημίσει και από εμπορική άποψη καλά κάνει!

η google στα @@ της, σου λέει εκεί project butter είναι πιο smooth (δίνει και ένα 60fps και καλά για να σου πει και κάτι τεχνικό..) και τελικά ήταν όνως πολύ πιο smooth , αλλά δεν κάθεται να σου benchαρει για να στο αποδείξει το βλέπεις μόνος σου 

μάλιστα όταν είχε βγει η 4.1, τα περισσότερα benchoπρογράμματα έδιναν χαμηλότερα σκορ από την ics που ήταν πολύ πιο αργή.

με ένοιαζε εμένα αυτό; όχι. τι με ένοιαζε; ότι το κινητό μου ήταν πολύ πιο ομαλό, άμεσο και γρήγορο στη πράξη

βλέπεις αλλάζει ο άλλος ρομ και κέρνελ και σύμφωνα με τα benches το κινητό του γίνεται 3-4 φορές καλύτερο..

οκ γίνεται καλύτερο , αλλά όχι 3-4 φορές που λένε τα σκορ

για αυτό ειδικά στα mobile έχω τις ενστάσεις μου σχετικά με τα benchmark και προτιμώ να τα αγνοώ , ακόμα και στους υπολογιστές το ίδιο συμβαίνει

αν δεν πρόκειται για benchmark που μετράει κάτι υπαρκτό πχ fps, sec, MB/s κτλ.. δε του δίνω σημασία

αν πρόκειται να μου δώσει ένα σκορ μπορεί αυτό το σκορ να είναι κάποια πατάτα

στα κινητά πάντως και στα λειτουργικά αυτών πρώτο ρόλο θα έπρεπε να παίζει το λειτουργικό και οι δυνατότητές του και στη συνέχεια το hw και πόσο γρήγορο είναι αυτό (και αν φυσικά αυτό μας χρειάζεται) 

πλέον έχουμε κινητά που είναι τέρατα ταχύτητας και σε γενικές γραμμές με ένα dual core  τουλάχιστον κάνεις τη δουλειά σου αρχοντικά.

το κυνήγι τον επιδόσεων και των benchmark γίνεται για να εντυπωσιάσουν και να συνεχίσουν να πουλάνε κάθε χρόνο τα εκατομμύρια των κινητών που πουλάνε γιατί όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο ανούσιο το να αλλάζεις κινητο/tablet κάθε χρόνο. και τα πράγματα πάνε να γίνουν όπως στα pc που κρατάς έναν υπολογιστή για 4-5 χρόνια και δεν έχεις ανάγκη.

η δύναμη είναι τέτοια πλέον που σιγά σιγά φτάνουμε προς αυτό το σημείο,αρκεί και οι καταναλωτές να το καταλάβουν και να μην τρέχουν σα πρόβατα να τα σκάνε κάθε χρόνο επειδή το νέο galaxy (για να μη μου λες ότι κράζω μόνο την apple)  έχει 1080p οθόνη (ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ? ) και διάφορα άλλα ανούσια μπιχλιμπίδια και σκοράρει πολύ καλύτερα στο τάδε benchmark 

μια χαρά σε βγάζει και το gs3 για 2-3 χρόνια, οπότε κάνε οικονομία!

• Like 4
Δημοσ.

Υπαρχουν πολλα site και περιοδικα που παρουσιαζουν συγκρισεις των τεχνικων χαρακτηριστικων και δυνατοτητων των smartphones

Πολλοι ειναι και αυτοι που θα επιλεξουν την συσκευη με τις καλυτερες επιδοσεις.

Αρα η παρουσιαση ,αναλυση,αξιολογηση του προιοντος διαμορφωνει ενα σημαντικο κομματι της αγορας

Μεγαλη λαμογια απο την samsung.

• Like 1
Δημοσ.

Παίδες μη λέμε ότι θέλουμε. Η μέτρηση των επιδόσεων σε ένα προϊόν είναι βασικό μέρος της διαδικασίας έρευνας της αγοράς σε όλα τα προϊόντα. Δεν είναι χαρακτηριστικό των android smartphones. Ποιος από εσάς αγόρασε αυτοκίνητο χωρίς να κοιτάξει ταχύτητα και κατανάλωση; Εδώ μια ζυγαριά πήγα να αγοράσω προχθές και διαπίστωσα πως και αυτές γράφουν πάνω τους τις επιδόσεις τους. Πόσο βάρος ζυγίζουν με τι ακρίβεια κτλ. Δεν υπάρχει μηχάνημα σήμερα που να μην έχει κατάλογο επιδόσεων. Από υπολογιστές μέχρι αλυσοπρίονα.

Πέραν όλων αυτών η συγκεκριμένη είδηση πραγματικά ξεφτιλίζει την Samsung καθώς προσπάθησε να κλέψει με τόσο "ἁνήθικο" τρόπο. Όχι και ότι οι άλλες εταιρίες δεν προσπαθούν να διαστρεβλώσουν προς το καλύτερο την πραγματική εικόνα των προϊόντων τους  αλλά το κάνουν συνήθως με την τεχνική της "μισής αλήθειας" σε ανακοινώσεις και διαφημίσεις. Το να πειράξεις όμως τις ρυθμίσεις του επεξεργαστή για να δίνει ψεύτικα benchmarks πραγματικά είναι ανήθικο.

Τέλος για τους φίλους της Apple που ισχυρίζονται πως μόνον οι χρήστες Android phones ενδιαφέρνται για τις επιδόσεις καλό θα είναι να σκεφτούν τι λέει για αυτούς το γεγονός πως ξοδεύουν 500άρικα και 600άρικα χωρίς να έχουν μελετήσει πρώτα προσεκτικά τις δυνατότητες του μηχανήματος που αγοράζουν.

Σίγουρα δεν είναι κολακευτικό.

• Like 2
Δημοσ.

Μικρή μειοψηφία των S4 τρέχει το συγκεκριμένο soc που μας απασχολεί σε αυτή την είδηση. Και το "ντοπάρισμα" αφορά ένα 10% πάνω στα γραφικά και όχι τη CPU και δυο-τρία benchmark. Τρέχα γύρευε. Πάντως καλά κάνουν που τους ελέγχουν.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...