chris70 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 καλησπερα σε ολους, ειμαι προφατα χρηστης του λειτουργικου mac os και θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα θεμα (οχι μονο σε ενα αλλα λεμε τωρα). συνδεω τον εξωτερικο σκληρο δισκο μου και ενω μπορω να μεταφερω αρχεια απο εκει προς τον υπολογιστη, δεν μπορω απο τον υπολογιστη προς τον σκληρο! λυση υπαρχει; ευχαριστω εκ των προτερων.
iMarilina Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα! Καλορίζικο το μακ. Ειχαακριβώς το ίδιο πρόβλημα και γω και έχει να κανει με το φορματ του δίσκου. Κατέβασε το Paragon NTFS για νατον φτιαξεις. Εναλλακτικά πρεπει να τον διαμορφώσεις στο καταλληλο φορματ.
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 σε τι φορματ πρεπει να τον διαμορφωσω; Mac OS (Journalated) Αλλα αν χρησιμοποιεις και windows δεν θα βολεψει γιατι ειναι ασυμβατα μεταξυ τους!
chris70 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 δεν υπαρχει τροπος να μπορω να μεταφερω αρχεια και στα δυο λειτουργικα χωρις προβληματα;
Timonkaipumpa Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Το MAC OS Journaled δεν είναι valid file system name αλλά ένα "alias" που έχει δώσει η Apple στο file system που χρησιμοποιεί. Σε σχέση με το NTFS, το file system της Apple έχει άπειρο (unlimited) file path depth tree ενώ το NTFS όχι (για την ακρίβεια έχει μέχρι 30 κάτι χιλιάδες χαρακτήρες). Επίσης, τα ονόματα των αρχείων στο file system της Apple μπορεί να απαρτίζονται από οποιοδήποτε Unicode χαρακτήρα ενώ στο NTFS είναι πολύ OS depended. Από την άλλη όμως, στο NTFS μπορείς να αποθηκεύσεις έως και 2 φορές μεγαλύτερο file... βέβαια για τα μεγέθη που μιλάμε δεν επηρεάζει κανένα common user μιας και κανένας common user δεν θα έχει τόσο αποθηκευτικό χώρο για τα επόμενα 10 χρόνια. Η γνώμη μου είναι να γυρίσεις σε Apple file system. Μπορείς να δεις το MAC Drive για Windows. 1
chris70 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 ξερω οτι κουραζω λιγο αλλα ζητω την κατανοηση σου καθοτι νεος στα μακ! εκανα την εγκατασταση αλλα δεν πολυβγαζω ακρη με την μεταφορα αρχειων!!! οκ!! μετετρεψα τον εξωτερικο δισκο μου απο ntfs σε exFAT και ολα ειναι τελεια!! ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας. 1
georgeadams Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 οκ!! μετετρεψα τον εξωτερικο δισκο μου απο ntfs σε exFAT και ολα ειναι τελεια!!Ξεκίνησα να γράφω πως θα έχεις πρόβλημα με αρχεία μεγέθους μεγαλύτερου των 4GB αλλά στο μεταξύ έριξα μια ματιά στη wikipedia και είδα πως το exFAT (σε αντίθεση με το FAT32) δεν έχει αυτόν τον περιορισμό. Οπότε, είσαι μια χαρά! Βέβαια, από τεχνικής άποψης και ασφάλειας δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση αλλά κάθε πράγμα έχει τα υπέρ και τα κατά του. Καλό θα ήταν να μη βάζεις στο δίσκο αυτό σημαντικά αρχεία τα οποία δεν έχεις και κάπου αλλού ως backup. Από την άλλη, αυτό ισχύει για όλους τους δίσκους, ανεξαρτήτως format... 2
iMarilina Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Ξεκίνησα να γράφω πως θα έχεις πρόβλημα με αρχεία μεγέθους μεγαλύτερου των 4GB αλλά στο μεταξύ έριξα μια ματιά στη wikipedia και είδα πως το exFAT (σε αντίθεση με το FAT32) δεν έχει αυτόν τον περιορισμό. Οπότε, είσαι μια χαρά! Βέβαια, από τεχνικής άποψης και ασφάλειας δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση αλλά κάθε πράγμα έχει τα υπέρ και τα κατά του. Καλό θα ήταν να μη βάζεις στο δίσκο αυτό σημαντικά αρχεία τα οποία δεν έχεις και κάπου αλλού ως backup. Από την άλλη, αυτό ισχύει για όλους τους δίσκους, ανεξαρτήτως format... Ξέρεις, το είχα διαβάσει και τον είχα κάνει exFAT το δίσκο και για κάποιο λόγο είχα θέμα, μετά δε μου τον έβλεπε στα Windows (δεν ξέρω γιατί, με είχε τρελλάνει). Τελικα με το Paragon NTFS τον έφτιαξα και ησύχασα.
chris70 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2013 Ξέρεις, το είχα διαβάσει και τον είχα κάνει exFAT το δίσκο και για κάποιο λόγο είχα θέμα, μετά δε μου τον έβλεπε στα Windows (δεν ξέρω γιατί, με είχε τρελλάνει). Τελικα με το Paragon NTFS τον έφτιαξα και ησύχασα. Eμένα για την ώρα ''διαβάζεται'' κανονικά απο τα windows. Με το Paragon δεν έβγαλα πολύ άκρη διότι ήταν trial εκδόσεις και δεν κατάφερα να το σπάσω! όπως και να έχει όμως ευχαριστώ για τον χρόνο σας και θα τα ξαναπούμε διότι είμαι νέος στα mac.
basilis5 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 εγω χρησιμοποιω αυτο αν θυμαμαι καλα http://macntfs-3g.blogspot.com το ειχα βαλει απο οταν ειχα SL νομιζω. (ειναι και δωρεαν http://sourceforge.net/projects/ntfs-3g/ ) edit: δεν ξερω αν εβαλα τα σωστα λινκ, αν οχι google-αρε το ntfs-3g 1
dkotanid Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 ...και το Site: http://www.tuxera.com/products/tuxera-ntfs-for-mac/">tuxera ntfs είναι πολύ καλό και αξιόπιστο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα