Προς το περιεχόμενο

Thomson tg 585 v8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.Εχω στο σπιτι μου δυο thomson tg585 το ενα v7 που το χρησιμοποιω για το ιντερνετ και ενα δευτερο v8 που θα ηθελα να το χρησιμοποιησω σε αλλη τηλ.πριζα του σπιτιου για να επεκτεινω το σημα του ιντερνετ που σε ορισμενα σημεια δεν πιανει.Εχω βαλει ενα extender tp link αλλα δεν ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.Πως μπορω να εκμεταλλευτω το δευτερο ρουτερ και αν γινεται ασυρματα?ευχαριστω!

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.Εχω στο σπιτι μου δυο thomson tg585 το ενα v7 που το χρησιμοποιω για το ιντερνετ και ενα δευτερο v8 που θα ηθελα να το χρησιμοποιησω σε αλλη τηλ.πριζα του σπιτιου για να επεκτεινω το σημα του ιντερνετ που σε ορισμενα σημεια δεν πιανει.Εχω βαλει ενα extender tp link αλλα δεν ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.Πως μπορω να εκμεταλλευτω το δευτερο ρουτερ και αν γινεται ασυρματα?ευχαριστω!

το v8 δεν υποστηριζει wds(Οχι οτι θα επαιζε αλλιως αλλα λεμε) οποτε δεν μπορει να παρει ασυρματα και να δωσει ασυρματα.μπορει μονο να παρει με καλωδιο και να δωσει ασυρματα σαν access point.το extender επειδη παιρνει ασυρματα και δινει ασυρματα γενικοτερα δεν ειναι η καλυτερη λυση.τι προβληματα εχεις με το tp link?firmware update το εχεις κανει?

Δημοσ.

το v8 δεν υποστηριζει wds(Οχι οτι θα επαιζε αλλιως αλλα λεμε) οποτε δεν μπορει να παρει ασυρματα και να δωσει ασυρματα.μπορει μονο να παρει με καλωδιο και να δωσει ασυρματα σαν access point.το extender επειδη παιρνει ασυρματα και δινει ασυρματα γενικοτερα δεν ειναι η καλυτερη λυση.τι προβληματα εχεις με το tp link?firmware update το εχεις κανει?

δεν εχω προβλημα με το tp link απλα δεν ειμαι ευχαριστημενος με το σημα που εκπεμπει στην αλλη ακρη του σπιτιου.Εννοω οτι ειναι λιγο ασθενες το σημα.Πως μπορω εστω και ενσυρματα με καλωδιο ethrnet φανταζομαι να κανω access point το v8?

Δημοσ.

δεν εχω προβλημα με το tp link απλα δεν ειμαι ευχαριστημενος με το σημα που εκπεμπει στην αλλη ακρη του σπιτιου.Εννοω οτι ειναι λιγο ασθενες το σημα.Πως μπορω εστω και ενσυρματα με καλωδιο ethrnet φανταζομαι να κανω access point το v8?

αν πας το tp link λιγο πιο μακρια τοτε δεν θα παιξεις καλυτερα?εκτος αν μετα δεν πιανει σημα το tp link απο το αρχικο ρουτερ.

ναι αν παρεις με καλωδιο ethernet απο το πρωτο v8 ναι μπορεις να κανεις access point το δευτερο v8.και θα παιξει καλυτερα γιατι δεν θα παιρνει ασυρματα οποτε δεν θα εχεις καμια απωλεια ταχυτητας.ενω τωρα που παιζεις με Repeater ολο και κατι χανεις.

Δημοσ.

αν πας το tp link λιγο πιο μακρια τοτε δεν θα παιξεις καλυτερα?εκτος αν μετα δεν πιανει σημα το tp link απο το αρχικο ρουτερ.

ναι αν παρεις με καλωδιο ethernet απο το πρωτο v8 ναι μπορεις να κανεις access point το δευτερο v8.και θα παιξει καλυτερα γιατι δεν θα παιρνει ασυρματα οποτε δεν θα εχεις καμια απωλεια ταχυτητας.ενω τωρα που παιζεις με Repeater ολο και κατι χανεις.

καλωδιο πηρα απλα δε ξερω τι ρυθμισεις να κανω στο v8 ωστε να γινει access point.Το βασικο μου για το ιντερνετ ειναι το v7 και οταν συνδεω με το καλωδιο ethernet και το v8 πανω του επειδη εχουν την ιδια ip:192.168.1.254 απορυθμιζεται το v7.Δοκιμασα να ρυθμισω μονο του το v8 αλλα κατι κανω λαθος διοτι οταν ξανασυνδεσα το v7 και εβαλα πανω του το "ρυθμισμενο"v8 δεν ειχα ιντερνετ.Υπαρχουν καπου οι ρυθμισεις για να κανω το v8 access point και το v7 να το εχω για το σταθερο ιντερνετ?

Δημοσ.

καλωδιο πηρα απλα δε ξερω τι ρυθμισεις να κανω στο v8 ωστε να γινει access point.Το βασικο μου για το ιντερνετ ειναι το v7 και οταν συνδεω με το καλωδιο ethernet και το v8 πανω του επειδη εχουν την ιδια ip:192.168.1.254 απορυθμιζεται το v7.Δοκιμασα να ρυθμισω μονο του το v8 αλλα κατι κανω λαθος διοτι οταν ξανασυνδεσα το v7 και εβαλα πανω του το "ρυθμισμενο"v8 δεν ειχα ιντερνετ.Υπαρχουν καπου οι ρυθμισεις για να κανω το v8 access point και το v7 να το εχω για το σταθερο ιντερνετ?

στο δευτερο thomson το v8 θα πας home network μετα Interfaces meta local network. εκει αν θυμαμαι σωστα απεξω πας στο configure.καπου εχει ενα 192.168.1.254 και ενα 10.0.0.138.κανεις delete το 10.0.0.138 και λογικα θα σε πεταξει μεσα στο δευτερο interface που γραφει 192.168.1.254.(μπορεις αμα θες να μην σβησεις το 10.0.0.138 και απλα να κανεις edit απευθειας στο 192.168.1.254)(απλα εγω το σβηνω το 10.0.0.138 διοτι ειναι περιττο:P)εκει θα κλεισεις τον dhcp και αντι για 192.168.1.254 θα δωσεις 192.168.1.253.πατας το οκ και θα κολλησει κατα καποιο τροπο.μετα τα συνδεεις μεταξυ τους και εισαι ετοιμος.οταν χτυπας το 192.168.1.254 θα μπαινεις στο v7 και οταν χτυπας το 192.168.1.253 θα μπαινεις στο v8.μπορεις να βαλεις ακριβως το ιδιο κλειδωμα στο wireless και στα 2 και απλα να βαλεις διαφορετικο καναλι ωστε οταν μετακινεισαι να αποσυνδεεται απο το ενα και να συνδεεται στο αλλο χωρις να κανεις τιποτα εσυ.

πχ στο 1 βαλε το καναλι 6 και στο αλλο το καναλι 1 η 11.να υπαρχει διαφορα αναμεσα στα καναλια.

αν και το v8 εγω δεν θα το εβαζα σαν access point αλλα σαν adsl router και το v7 σαν access point.εκτος αν  για καποιο λογο που δεν ξερω ποιος ειναι αυτος τα εχεις βαλει ετσι.αλλιως το v8 το θεωρω καλυτερο σαν adsl router απο το v7 και ισως συγχρονισει και λιγο πιο ψηλα.

Δημοσ.

στο δευτερο thomson το v8 θα πας home network μετα Interfaces meta local network. εκει αν θυμαμαι σωστα απεξω πας στο configure.καπου εχει ενα 192.168.1.254 και ενα 10.0.0.138.κανεις delete το 10.0.0.138 και λογικα θα σε πεταξει μεσα στο δευτερο interface που γραφει 192.168.1.254.(μπορεις αμα θες να μην σβησεις το 10.0.0.138 και απλα να κανεις edit απευθειας στο 192.168.1.254)(απλα εγω το σβηνω το 10.0.0.138 διοτι ειναι περιττο :P)εκει θα κλεισεις τον dhcp και αντι για 192.168.1.254 θα δωσεις 192.168.1.253.πατας το οκ και θα κολλησει κατα καποιο τροπο.μετα τα συνδεεις μεταξυ τους και εισαι ετοιμος.οταν χτυπας το 192.168.1.254 θα μπαινεις στο v7 και οταν χτυπας το 192.168.1.253 θα μπαινεις στο v8.μπορεις να βαλεις ακριβως το ιδιο κλειδωμα στο wireless και στα 2 και απλα να βαλεις διαφορετικο καναλι ωστε οταν μετακινεισαι να αποσυνδεεται απο το ενα και να συνδεεται στο αλλο χωρις να κανεις τιποτα εσυ.

πχ στο 1 βαλε το καναλι 6 και στο αλλο το καναλι 1 η 11.να υπαρχει διαφορα αναμεσα στα καναλια.

αν και το v8 εγω δεν θα το εβαζα σαν access point αλλα σαν adsl router και το v7 σαν access point.εκτος αν  για καποιο λογο που δεν ξερω ποιος ειναι αυτος τα εχεις βαλει ετσι.αλλιως το v8 το θεωρω καλυτερο σαν adsl router απο το v7 και ισως συγχρονισει και λιγο πιο ψηλα.

Ευχαριστω για τη βοηθεια!ακολουθησα τις οδηγιες σου τωρα το μονο που δεν ξερω αν εχω κανει σωστα ειναι αν το λαμπακι του ιντερνετ στο v8 που δουλευει σαν access point πρεπει να ειναι αναμενο ή οχι?(μπορει να ειναι και χαζη η ερωτηση μου αφου το v8 δουλευει σαν access point αλλα δεν ξερω!)

Δημοσ.

Ευχαριστω για τη βοηθεια!ακολουθησα τις οδηγιες σου τωρα το μονο που δεν ξερω αν εχω κανει σωστα ειναι αν το λαμπακι του ιντερνετ στο v8 που δουλευει σαν access point πρεπει να ειναι αναμενο ή οχι?(μπορει να ειναι και χαζη η ερωτηση μου αφου το v8 δουλευει σαν access point αλλα δεν ξερω!)

broadband ειτε θα ειναι σβηστο ειτε θα αναβοσβηνει.ιντερνετ δεν θα αναβει καθολου.

δεν εχεις πανω γραμμη οποτε δεν θα αναψει ποτε γιατι αυτο περιμενει ιντερνετ απο το κομματι του Modem οχι απο Lan.απλα οτι δεν αναβει δεν σημαινει οτι τα εχεις κανει ολα σωστα.:P

αν τα εκανες παντως οπως πρεπει θα πρεπει το πρωτο να ειναι 192.168.1.254

και το δευτερο 192.168.1.253 με τον dhcp κλειστο.και θα πρεπει σε οποιο και απο τα 2 να συνδεθεις να μπορεις να μπαινεις και στο μενου του αλλου.ασυρματο οπως ειπαμε βαλε ιδιο ονομα ιδιο κωδικο ιδιο τυπο κλειδωματος απλα βαλε στο 1 καναλι 6 στο αλλο καναλι 11.γενικοτερα να εχουν 5 καναλια διαφορα.μην βαλεις 12 μην βαλεις 13 .μπορει καποιο pc/Κινητο κτλ να μην το πιανει καν.

Δημοσ.

broadband ειτε θα ειναι σβηστο ειτε θα αναβοσβηνει.ιντερνετ δεν θα αναβει καθολου.

δεν εχεις πανω γραμμη οποτε δεν θα αναψει ποτε γιατι αυτο περιμενει ιντερνετ απο το κομματι του Modem οχι απο Lan.απλα οτι δεν αναβει δεν σημαινει οτι τα εχεις κανει ολα σωστα. :P

αν τα εκανες παντως οπως πρεπει θα πρεπει το πρωτο να ειναι 192.168.1.254

και το δευτερο 192.168.1.253 με τον dhcp κλειστο.και θα πρεπει σε οποιο και απο τα 2 να συνδεθεις να μπορεις να μπαινεις και στο μενου του αλλου.ασυρματο οπως ειπαμε βαλε ιδιο ονομα ιδιο κωδικο ιδιο τυπο κλειδωματος απλα βαλε στο 1 καναλι 6 στο αλλο καναλι 11.γενικοτερα να εχουν 5 καναλια διαφορα.μην βαλεις 12 μην βαλεις 13 .μπορει καποιο pc/Κινητο κτλ να μην το πιανει καν.

οκ ευχαριστω δουλευει μια χαρα και συνδεομαι μια χαρα και στα δυο οπως ακριβως το λες!

Δημοσ.

οκ ευχαριστω δουλευει μια χαρα και συνδεομαι μια χαρα και στα δυο οπως ακριβως το λες!

αψογος.απλα οπως ειπα μην σε ανησυχουν τα λαμπακια.οτι παιρνεις ιντερνετ απο αυτο δενσημαινει οτι το thomson καταλαβαινει οτι εχει ιντερνετ.ειναι κλασσικη απορια,πολλα ατομα το ρωτανε.τo internet θα αναβε και το broadband μονο αν εβαζες πανω γραμμη δηλαδη στο κομματι του Modem.τωρα ναι μεν σου δινει ιντερνετ αλλα το δευτερο thomson ειναι σαν αορατο σαν να μην υπαρχει .απλα μεταφερει την κινηση απο το ethernet καλωδιο στις ethernet θυρες του και στο wireless.δεν κοβει τιποτα δεν τσεκαρει τιποτα δεν ελεγχει τιποτα δεν καταλαβαινει τιποτα.ενα dummy thing.transparent.οποτε τα μονα λαπακια θα ειναι wireless,ethernet ,power.το broadband μπορει να αναβοσβηνει η να ειναι τελειως σβηστο δειχνοντας οτι απλα ψαχνει για γραμμη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...