anrim27 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Γεια σας. Μου εδωσε ενας φιλος ενα hp mini 2140 για το καθαρισω λιγο απο μεσα αν μπορουσα, γιατι εκανε λιγο παραπανω θορυβο η ψυκτρα του επεξεργαστη και ψιλοφοβοταν να το ανοιξει ο ιδιος. Αρχισα λοιπον,εγω το ξεβιδωμα. Εβγαλα με τη σειρα, πληκτρολογιο σκληρο δισκο ram και σταματησα γιατι δεν μπορουσα να βγαλω το επομενο κομματι,κατω απο το οποιο θα ηταν ο επεξεργαστης. Το ξεσκονισα οσο μπορουσα με την ηλεκτρικη σκουπα,και το ξανασυναρμολογησα με σκοπο να του το επιστρεψω. Αφου το ενεργοποιω πλεον ομως, η οθονη παραμενει σβηστη μαυρη. Τι μπορει να χω κανει λαθος λετε?
άδικος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Μπαταρία έβγαλες αρχικά; Μόνο η οθόνη δεν ανάβει ή γενικά είναι νεκρό;
Hawk7 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Τωρα θα πω ενα ψιλο ωωωωχχχ...αλλα θα πω και ελπιζω να μην εσπασες τιποτε.Μεχρι να σιγουρευτεις μεινε ψυχραιμος. Καμια ταινια οθονης εβγαλες;αυτα που εβγαλες τα συνδεσες καλα και σωστα; Οταν κανουμε τετοια δουλεια,τραβαμε βιντεο,η' βγαζουμε διαδοχικες φωτογραφιες σε περιπτωση που ξεχασουμε κατι.Να το ξερεις γενικα. Σαν αυτο ειναι; http://www.insidemylaptop.com/remove-keyboard-replace-memory-access-hard-drive-hp-2133-mini-note-pc/ 1
anrim27 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Ναι την εβγαλα την μπαταρια. Μονο η οθονη μενει μαυρη.Οι ανεμιστηρες απο μεσα ακουγονται.(μπορει και να ναι μονο ενας αμιστηρας,δεν ξερω....)
άδικος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Ελέγχεις πάλι όλες τις συνδέσεις επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία της από/συναρμολόγησης προσεκτικά και αν δεν έχεις αποτέλεσμα δοκιμάζεις με ένα μόνιτορ για να δεις αν έχεις εικόνα.
matman Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Συνδεσε αν έχεις μια εξωτερική οθόνη στο hp για να δούμε άμα δουλεύει το μηχάνημα. Sent from my iPad using Insomnia
anrim27 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Δοκιμασα να το συνδεσω με μια τηλεοραση με ενα καλωδιο vga, αλλα no signal μου ελεγε. Απο την οθονη δεν εχω πειραξει τιποτα.(ταινιες κλπ) Θα ξαναδω λιγο αν τα εχω συνδεσει ολα σωστα. Hawk σαν και αυτο που δειχνεις ειναι και σε ευχαριστω για τη συμβουλη για το video.
Hawk7 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Να ρωτησω κατι; Οταν πατας το κουμπι να ξεκινησει,οι λυχνιες σκληρου,λαμπακια του caps lock στο πληκτρολογιο κλπ,αναβοσβηνουν; Νομιζω σιγουρα κατι δεν συνεδεσες σωστα.Μια επαληθευση θα το δειξει.Εαν τελικα δουλεψει,πες μας τι εγινε,για να γνωριζει καποιος,ο οποιος συναντησει παρομοιο προβλημα.
anrim27 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Κοιταξα να βρω κατι που εχω συνδεσει λαθος αλλα δεν βρηκα. Η λυχνια για το σκληρο παραμενει σβηστη αν ενεργοποιησω το μηχανημα.Αρα το λαθος μαλλον καπου εκει θα ειναι.Η συνδεση για τον σκληρο ομως ειναι εντελως απλη. Ο δισκος ειναι sata και απλα τον σπρωχνω και μπαινει συρταρωτα στις 2 υποδοχες
άδικος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Κοιταξα να βρω κατι που εχω συνδεσει λαθος αλλα δεν βρηκα. Η λυχνια για το σκληρο παραμενει σβηστη αν ενεργοποιησω το μηχανημα.Αρα το λαθος μαλλον καπου εκει θα ειναι.... Όχι απαραίτητα. Προφανώς το σύστημα δε ποστάρει, αν πόσταρε και χωρίς το δίσκο μπορούσε να το κάνει. Και όπως είπες ο δίσκος κουμπώνει απλά, δεν υπάρχει λάθος εκεί. Δοκίμασε χωρίς δίσκο να δεις. Πρέπει να ελέγξεις τις μνήμες πάλι.
anrim27 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δοκιμασα και χωρις τον δισκο,αλλα...τα ιδια,καμια διαφορα. Εβγαλα την μνημη ram( μονο μια εχει),την φυσηξα λιγο να φυγει η σκονη και το αντιστοιχο slot,αλλα τπτ
Hawk7 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Πες μου λιγο,απο την διαδικασια του ποστ 3 που σου εδειξα,τι ακριβως εκανες; μεχρι ποιο σημειο εφτασες,και οταν εφτασες στο φανακι της cpu τι εκανες; Η ηλεκτρικη σκουπα αν δεν κανω λαθος λογω στατικου ηλεκτρισμου οταν ρουφαει(ας μου πουνε οι ηλεκτρολογοι αν κανω λαθος),δεν ενδεικνυται.Αφου εφτασες μεχρι το φανακι,εστω και μισω απ'οτι φαινεται,μπορουσες να το καθαρισεις με μπατονετα,και μετα λιγο ελαφρυ φυσηματακι.Με αγαπη που λεμε... Η μνημη ειναι ευκολη στην τοποθετηση,και αν δεν κουμπωσει καλα,νομιζω δεν κλεινει το slot προς τα κατω. Εγω εχει μια βδομαδα που ξηλωσα φιλικου προσωπου αυτον.Φαντασου να μην κρατουσα "ιστορικο"; Ξηλωσα ολη την ψυκτρα και καινουρια παστουλα.
anrim27 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Hawk7: Αυτα που εκανα ειναι τα εξης 1)εβγαλα την μπαταρια 2)ξεβιδωσα τρεις βιδες (που βρισκονταν εκει που ηταν πριν η μπαταρια) που συγκρατουν το πληκτρολογιο 3)εβγαλα το πληκτρολογιο και κατω απο αυτο βρισκονταν ο σκληρος και η ram 4)αφαιρεσα την ram και τον σκληρο Το φαν του επεξεργαστη δεν φαινεται καν,οποτε δεν μπορουσα να το καθαρισω. Δεν ειναι ακριβως οπως δειχνεις. Το βγαζω μια φωτο να στο δειξω και το φαν ειναι κατω απο το σημειο που δειχνω με το δαχτυλο. firewalker δεν ξερω καν τι ειναι αυτο που δειχνεις
Hawk7 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 firewalker δεν ξερω καν τι ειναι αυτο που δειχνεις Eιναι αντιστατικο βραχιολακι.Οταν γενικα αλλαζουμε εξαρτηματα σε οποιδηποτε πσ και καθαρισμο ειναι καλο να το φοραμε. Προσωπικα δεν εχω,και δεν επαθα ποτε τιποτε.Ισως ημουν τυχερος,ισως... Επι του θεματος.Εκει που δειχνεις και το φανακι που βρισκεται απο κατω,πως το καθαρισες οπως ειπες;Αφου δεν φαινεται.Οπως βλεπω εχει βιδακια το περιμετρικο πλαστικο που το καλυπτει. Βγαζεις μια μια φωτο οπως συνδεεις το καθε κομματι,και την ανεβαζεις;να δουμε πως ειναι οι συνδεσεις; Οταν ειπες πιστολακι,δεν φανταζομαι να ξεχαστηκες με ζεστο αερα να το φυσουσες εαν ηταν κανα λεπτο η' παραπανω;Λεω μηπως. Εαν εβγαλες ram,πληκτρολογιο,σκληρο,και δεν παιζει κατι αλλο(μητρικη κλπ),τοτε μονο οι συνδεσεις να σιγουρετυτεις οτι ειναι καλα. Δες λιγο και το service manual για το συγκεκριμενο μοντελο. http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c01658655/c01658655.pdf Ευχομαι να μην εγινε κατι αλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα