Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για το 9αρι ψηνομαι και εγω αλλα δεν ξερω τι ψαρια πιανει με 512ram, αν υπαρχει καποιος που να το εχει πιασει στα χερια του ας ποσταρει

Δημοσ.

Και εγώ πιστέυω ότι οι 9 ίντσες είναι καλύτερες και ειδικά στην τιμή που είναι. Τώρα για τα 512mb ram εγώ προσωπικά για βιβλία το θέλω πόσο απαιτητικό να είναι άντε και με σερφάρισμα, δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια.

Δημοσ.

Ούτε γω το θέλω για παιχνίδια αλλά τα 512 είναι λίγα. όλο κ κάτι θα θες, ένα μεταφραστικό, Skype, viber, κλπ κλπ

γιατί να μην πάρεις κάτι που θα το χαρείς;

Δημοσ.

Αφου το θες για βιβλια γιατι δε παιρνεις ενα ereader? Η διαφορα ειναι πραγματικα τεραστια στον συγκεκριμενο τομεα...

Δημοσ.

Αφου το θες για βιβλια γιατι δε παιρνεις ενα ereader? Η διαφορα ειναι πραγματικα τεραστια στον συγκεκριμενο τομεα...

 

Γιατί τα e-reader είναι ασπρόμαυρα. Νν θες να διαβάσεις κάνα έγχρωμο pdf δεν κάνουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι όμως η ανάγνωση ψηφιακών βιβλίων ίσως να είναι πιο απαιτητική από τις περισσότερες χρήσεις του tablet. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη μνήμη, στη μπαταρία, στη θερμοκρασία και στη φωτεινότητα. Αν τα προσέξουμε αυτά, σε συνεργασία με έναν τουλάχιστον διπύρηνο επεξεργαστή και μια εξωτερική μνήμη για αποθηκευτικό χώρο, μαζί με αναλυτικούς σελιδοδείκτες για ένα ένα ξεχωριστό βιβλίο, τότε θα μας βοηθήσει πραγματικά πάρα πολύ και θα δούμε αμέσως τα οφέλη της τεχνολογίας σε σχέση με τα απλά βιβλία.

 

ΜΝΗΜΗ

Η γνώμη μου μέσα από αυτό που έχω διαπιστώσει στην πράξη, είναι πως tablet που χρησιμοποιείται για ανάγνωση βιβλίων, χρειάζεται παραπάνω μνήμη από 512ΜΒ, ιδίως μάλιστα σε αυτές τις διαστάσεις ιντσών. Όσο μεγαλύτερη μνήμη τόσο λιγότερα κολλήματα στο άνοιγμα των βιβλίων και τόσο γρηγορότερα θα ανοίγουν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλιώς εάν περιμένουμε κάθε φορά ένα λεπτό για να ανοίξει το βιβλίο και άλλο τόσο για να πάμε στη σελίδα που θέλουμε, τότε σύντομα θα μας κουράσει η όλη κατάσταση και θα τα παρατήσουμε. Για ανάγνωση ψηφιακών βιβλίων σε tablet, χρειάζεται μια αξιόπιστη συσκευή με όσο το δυνατό λιγότερα κολλήματα και οπωσδήποτε 1GB μνήμης και πάνω. Αν κάποιος διαβάζει μικρά αρχεία και περιστασιακά ή κάποιο μυθιστόρημα σίγουρα είναι πιο απλά τα πράγματα. Εδώ μιλάμε όμως για τις περιπτώσεις που κάποιος έχει μεταφέρει τη βιβλιοθήκη του σε ψηφιακή μορφή, έχει δεκάδες βιβλία που διαβάζει για το πανεπιστήμιό του ή τη γλώσσα του κ.τ.λ.

 

ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Η γνώμη μου λοιπόν είναι με τίποτα 512ΜΒ και εκτός αυτού πολύ προσοχή και στη συσκευή. Γιατί όταν διαβάζεις χρησιμοποιείς το tablet για πολύ ώρα. Η μπαταρία του επομένως πρέπει να είναι καλή, ας έχεις κλειστό το wifi και άλλες εφαρμογές, πρέπει να διαρκεί για διάβασμα αρκετές ώρες, αλλιώς αν μετά από δύο τρεις ώρες σβήνει, δεν γίνεται δουλειά. Όταν το tablet είναι φορτωμένο με τέτοια χαρακτηριστικά που δείχνει πανίσχυρο, η μπαταρία του αν δεν είναι ανάλογη, ξοδεύεται γρήγορα, και απλά δεν είναι ότι καλύτερο για διάβασμα, αλλά για μια γενικότερη χρήση, κυρίως ψυχαγωγική. Έτσι πιστεύω πως χρειάζεται η μπαταρία να είναι από 4000mAh και άνω.

 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Προσοχή χρειάζεται και στη θερμοκρασία. Έχουν παρατηρηθεί συχνά φαινόμενα αύξηση της θερμοκρασίας σε κάποια tablet, όταν αυτά λειτουργούν για πολύ ώρα. Πιστεύω πως τα ανώνυμα αυτά κινέζικα είναι επιρρεπή στην αύξηση της θερμοκρασίας. 

Επομένως, για ανάγνωση ψηφιακών βιβλίων σε καθημερινή πολύωρη βάση, θα πρότεινα την αγορά κάποιου επώνυμου tablet. Ασφαλώς σημαντική είναι και η σωστή ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ στο οποίο επίσης κάποια κινέζικα υστερούν ή σε άλλα τρεμοπαίζει ελαφρά η φωτεινότητα της οθόνης, που ίσως να μη φαίνεται με μια απλή ματιά, αλλά όταν κάθεσαι πολλές ώρες γίνεται αντιληπτό και κουράζουν τα μάτια.

 

επεξεργασία...................:

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Επεξεργάστηκα το μήνυμά μου γιατί ξέχασα να σου γράψω και το πόσο σημαντικό είναι και η επιλογή της σωστής εφαρμογής, κυρίως για την ανάγνωση pdf μορφής. Υπάρχουν πάρα πολλές, άλλες δωρεάν άλλες με μικρό αντίτιμο. Όμως είτε είναι δημοφιλείς είτε όχι, είτε παρουσιάζονται ως οι καλύτερες ή όχι, το αποτέλεσμα θα το δεις εσύ και μόνο εσύ στο δικό σου tablet και με βάση τις δικές σου ανάγκες. Έχω δει άγνωστες σχετικά εφαρμογές να τρέχουν πολύ γρηγορότερα και σταθερά από γνωστές.

Εδώ υπάρχουν κάποιες για να πειραματιστείς:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Android_e-book_reader_software

 

Από αυτή τη λίστα έχω βρει πολύ καλή σε σχέση με τις περισσότερες την EBookDroid.

Επεξ/σία από yiannisT
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας με ικανοποίησαν πλήρως, θα τις σκεφτώ και θα πράξω αναλόγως. Κάτι τελευταίο, φαντάζομαι ότι όσο ποιο πολλές οι ίντσες τόσο καλύτερο για e-books, ισχύει αυτό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας με ικανοποίησαν πλήρως, θα τις σκεφτώ και θα πράξω αναλόγως. Κάτι τελευταίο, φαντάζομαι ότι όσο ποιο πολλές οι ίντσες τόσο καλύτερο για e-books, ισχύει αυτό?

 

Αν θες ένα "βιβλίο" τσέπης, πας σε 7-8 ιντσες. Χωράει σχεδόν παντού.

 

Τα 10" έχουν διπλάσιο μέγεθος, όπως ένα κανονικό βιβλίο. Χωράνε σε τσάντα ή σε ντοσιέ.

 

Σίγουρα τα 10" είναι πιο άνετα στο διάβασμα μεγάλων σελίδων. Είναι όμως πιο βαριά και λιγότερο άνετα στο κράτημα. Πέρνα κάποια στιγμή από κάνα Πλαίσιο να κοιτάξεις πως είναι τα μεγέθη στο χέρι σου, για να μην ψάχνεις στα τυφλά.

Επεξ/σία από Cryptic
Δημοσ.

Επαναλαμβανω αν εισαι ανθρωπος που διαβαζει περισσοτερο απ οσο παιζει 3d games θα το μετανιωσεις πραγματικα που δεν πηγες σε e-reader.

Link

  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...