Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω αρκετά βιβλία φίλε μου... Δυστυχώς, τα περισσότερα είναι βαρετά όσο δεν πάει. Και αν τα βρεις σε pdf ακόμα χειρότερα. Άσε που είναι κακογραμμένα και δεν βοηθάνε πουθενά.

Πιστεύω πως τίποτα δεν μεταφέρει καλύτερα την γνώση απο ένα βίντεο tutorial.

A! Το μόνο βιβλίο που έμαθα πολλά και που σου δίνει να καταλάβεις τα πάντα για την java είναι του Y. Daniel Liang Introduction to Java Programming, Brief Version, 8E... Απίστευτο βιβλίο!!!

Δημοσ.

ή με αυτό καλύτερα... :P

μολις τωρα βρηκα αυτο εδω το link που εδωσε ο Xvipes και ημουν ετοιμος να ρωτησω :P

και γω απο δω θα ξεκινησω και συμφωνω οτι σαν τα tutorials τιποτα :)

(χωρις βεβαια να υποτιμω τα βιβλια εννοειται..)

εσυ m.passad ξεκινησες να τα βλεπεις ? ειναι καμια 200αρια :D

πως τα βλεπεις ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φοβερό βιβλίο αν θέλεις να μάθεις JAVA (δηλαδή δεν θα σου μάθει τι είναι το listviews και το intent του Android αλλά σωστή JAVA για να την χρησιμοποιήσεις αργότερα στο Android).

Αν ξέρεις τα βασικά της JAVA τότε το βιβλίο αυτό δεν χρειάζεται και χρειάζεσαι ένα βιβλίο καθαρά για το Android SDK/Platform

Επεξ/σία από Dark_Sage
Δημοσ.

Αν ξέρεις τα βασικά της JAVA τότε το βιβλίο αυτό δεν χρειάζεται και χρειάζεσαι ένα βιβλίο καθαρά για το Android SDK/Platform

Μπορεί να μου πει κάποιος που θα βρω ένα τέτοιο βιβλίο? Το βιβλίο που ανέφερα παραπάνω είχε τα πάντα όσων αφορά την Java... Αλλά πουθενά δεν γράφει για τις εντολές που χρειάζεσαι στο Android SDΚ.. Και δεν εννοώ το XML.

Παράδειγμα κώδικα απο το mainActivity:

EditText No1 = (EditText)findViewById(R.id.num1); 

Αλήθεια δεν έχω καταλάβει την διαφορά τους.

Υποτίθεται οτι και ο παραπάνω κώδικας που έδωσα ως παράδειγμα είναι και αυτός Java. Γιατί δεν υπάρχει σε κανένα βιβλίο που έχω??

Ξέρετε κάποιο βιβλίο που να τα εξηγεί αυτά βήμα - βήμα και να διδάσκει ΜΟΝΟ την java που χρειάζεσαι για το Android? 

Κατα προτίμηση κάτι με πολλά παραδείγματα. 

Κατέβασα αρκετά που και καλά είναι για αρχάριους. @@!!! Τα περισσότερα είναι εντελώς άχρηστα για begginers.

Ούτε το επίσημο site του Android Developers βοηθάει!! :/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν θα μάθεις Android μαθαίνεις τις εντολές της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης. Υποτίθεται ότι ήδη ξέρεις JAVA. Δεν υπάρχει κανένα βιβλίο Android που να σου εξηγεί τι είναι Inheritance, Polymorphism, Generics, κτλ κτλ.

Εν ολίγοις για να προγραμματίσεις αξιοπρεπώς σε Android, χρειάζεται να ξέρεις ΟΛΗ την (standard) Java. Δεν μπορείς να εξαιρέσεις κάποια κομμάτια.

να διδάσκει ΜΟΝΟ την java που χρειάζεσαι για το Android?

Αυτό δεν υπάρχει ως έννοια. Χρειάζεται να ξέρεις όλη την Standard Edition όπως είπα πιο πάνω. Having said that, η Java που χρησιμοποιεί η Google δεν είναι Oracle Java αλλά μια έκδοση της Apache. Με λίγα λόγια μείνε στην Java SE 6 γιατί η 7 έχει κάποιες διαφορές.

Επεξ/σία από ZAKKWYLDE
Δημοσ.

Μια ερώτηση!

το NDK τι είναι και τι γλώσσα χρησιμοποιεί;

Δε το googlares καν? :P

Link.png Site: http://developer.android.com/tools/sdk/ndk/index.html">

Τhe NDK is a toolset that allows you to implement parts of your app using native-code languages such as C and C++[...]

In general, you should only use the NDK if it is essential to your app—never because you simply prefer to program in C/C++.

Δημοσ.

Το Android είναι ολόκληρο σε Java (εκτός Firmware φυσικά) ή παρέχει την Java σαν μια πλατφόρμα για τις δικές μας εφαρμογές.

Οι "default" εφαρμογές συστήματος όπως (κάμερα, ώρα, sms, caller) είναι σε Java?

Δημοσ.

Μπορεί να μου πει κάποιος που θα βρω ένα τέτοιο βιβλίο? Το βιβλίο που ανέφερα παραπάνω είχε τα πάντα όσων αφορά την Java... Αλλά πουθενά δεν γράφει για τις εντολές που χρειάζεσαι στο Android SDΚ.. Και δεν εννοώ το XML.

Παράδειγμα κώδικα απο το mainActivity:

EditText No1 = (EditText)findViewById(R.id.num1);

Αλήθεια δεν έχω καταλάβει την διαφορά τους.

Υποτίθεται οτι και ο παραπάνω κώδικας που έδωσα ως παράδειγμα είναι και αυτός Java. Γιατί δεν υπάρχει σε κανένα βιβλίο που έχω??

Ξέρετε κάποιο βιβλίο που να τα εξηγεί αυτά βήμα - βήμα και να διδάσκει ΜΟΝΟ την java που χρειάζεσαι για το Android?

Κατα προτίμηση κάτι με πολλά παραδείγματα.

Κατέβασα αρκετά που και καλά είναι για αρχάριους. @@!!! Τα περισσότερα είναι εντελώς άχρηστα για begginers.

Ούτε το επίσημο site του Android Developers βοηθάει!! :/

το παραπάνω θα το βρεις μόνο σε βιβλία που μιλάνε για το ANDROID SDK/Platform

given that you know JAVA, then καλό διάβασμα

http://www.amazon.co.uk/Professional-Android-Application-Development-Guides/dp/1118102274/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1377597123&sr=1-1&keywords=android

ξεκίνα με αυτό βέβαια επειδή είσαι πολύ μπερδεμένος

http://developer.android.com/training/basics/firstapp/index.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...