viper2005 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2013 Είδα το trailer. Δεν είμαι σίγουρος για το αν ειναι βαρετή ή οχι. Θα δείξει.
star12 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 εγω παντως αν την δω τη ταινια σε θα με πιασει πονοκεφαλος με το στρυφογυρισμα της σαντρα .που να το καναν και ολας
eMike Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Μεταφέρω από το 'Ποια ταινία μόλις είδατε'..Δεν πρόσεξα ότι υπάρχει thread σχετικό.. Gravity (3D) Εξαιρετικό 3D, σε σημεία πολύ πολύ εντυπωσιακό... Αποδίδει με πολύ ένταση και αληθοφάνεια αυτή την αίσθηση απόλυτου κενού στο διάστημα, σε δυο τρια σημεία νιώθεις πολύ ένταση. Γενικά μου άρεσε αρκετά. Σίγουρα αξίζει να επιλέξετε 3D. Νορμάλ και σε διάρκεια 1,5 ώρα δεν κουράζει.
V for Vagelis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Την είδα πριν από κανα 3ήμερο, οπότε ας πω κι εγώ τι εντυπώσεις μου έχει αφήσει. Από το Children of Men θεωρώ τον Cuaron ίσως ως τον πιο ταλαντούχο σκηνοθέτη σκηνών δράσης της γενιάς του και όχι μόνο, πόσο μάλλον πλέον μετά και από το Gravity. Δεν αρκείται στο να υιοθετεί συμβατικές τεχνικές κινηματογράφησης, αλλά πειραματίζεται με πρωτότυπες και φρέσκες ιδέες, όσο χρονοβόρα και τεχνικά απαιτητική κι αν είναι η υλοποίηση τους (βλέπε κάτω βίντεο), δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη βάση στο ρεαλισμό. Γι αυτό άλλωστε του πήρε και τόσα χρόνια να γυρίσει το Gravity. http://www.youtube.com/watch?v=cBfsJ7K1VNk Κατ αρχήν είναι αξιοσημείωτο, πως ακόμα και στην εποχή μας που έχουμε συνηθίσει στα οπτικά εφέ και που πλέον δεν εκτιμούμε ακόμα και τα πιο εντυπωσιακά και ρεαλιστικά από αυτά, μπορεί και βγαίνει μια ταινία που να καταφέρει να μας αφήσει άφωνους στο τομέα αυτό. Τα πρώτα λεπτά της ταινίας με βρήκαν αρχικά με ανοιχτό το στόμα μπροστά στη θέα της Γης και στη συνέχεια με ένα χαζό χαμόγελο στα χείλη, καθώς ο ρεαλισμός της εικόνας και η φυσικότητα των κινήσεων των χαρακτήρων ξεγελούσαν το μυαλό μου και το έκαναν να πιστεύει ότι βλέπει μπροστά του μια ζωντανή εικόνα σε πραγματικό χρόνο. Η δε χρήση μονόπλανων στις σκηνές δράσεις κάνει τη διαφορά. Πάμε τώρα στα αρνητικά: Οσο εντυπωσιακές και έντονες κι αν είναι οι σκηνές δράσεις, είναι πάνω κάτω όμοιες μεταξύ τους ως προς το τρόπο που εξελίσσονται, οπότε από κάποιο σημείο κι έπειτα γίνονται λίγο προβλέψιμες και σταματούν εν μέρει να εντυπωσιάζουν και να "αγχώνουν" το θεατή. Το σενάριο - αναπόφευκτα λόγω θεματολογίας και λόγω προσκόλλησης στο ρεαλισμό - παραείναι απλό. Δε θα σε βάλλει σε σκέψεις και δε θα σε προβληματίσει. Το Gravity είναι απλά μια εύπεπτη περιπέτεια με μερικά στοιχεία δράματος. Το κεντρικό μήνυμα της ταινίας μου άρεσε, όχι τόσο όμως και ο τρόπος που το περνάει, καθώς σου σερβίρεται έτοιμο στο πιάτο πχ χρησιμοποιώντας κανα 2 ρηχούς μονολόγους - όπου θα προτιμούσα η Μπουλοκ να μη μου αφηγείται το φόβο, την απελπισία ή αντίστοιχα την ελπίδα της, αλλά να τα ερμηνεύω από τη γλώσσα του σώματος της. Δε κατάφερα να ταυτιστώ με το χαρακτήρα της Μπούλοκ και γενικά η ταινία με άγγιξε λιγότερο απ' όσο θα ήθελα. 2
Plug Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Ίσως είναι λίγο βλαμμένο αυτό που θα πω αλλά για πια γλώσσα του σώματος, μιλάς; Από τη στιγμή που φοράνε στολή αστροναύτη, δεν είναι λογικό όλα αυτά να χάνονται;
V for Vagelis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Οχι, δε χάνονται όλα αυτά, υπάρχει περιθώριο, πχ μέσα από εκφράσεις του προσώπου. Γενικά γίνεται αυτό στη ταινία, μόνο κανα 2 σημεία με πείραξαν όπου οι αντιδράσεις της Μπούλοκ ήταν κάπως αφύσικες και περιττές. Κατά τ άλλα νομίζω ότι η ταινία μου άρεσε πιο πολύ απ ότι φαίνεται στη παραπάνω κριτική μου, απλά το storytelling μάλλον παραήταν mainstream και ρηχό για τα γούστα μου.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Το είδα χτες. Αν και παραδοσιακός τύπος (προτιμώ πάντα το 2d από το 3d) νομίζω πως τη συγκεκριμένη ταινία πρέπει κανείς να τη δει οπωσδήποτε σε 3d. Τεχνικά/οπτικά του βάζω άριστα. 10 στα 10. Η αίσθηση ότι είσαι εκεί είναι απίστευτα έντονη. Θα είναι κρίμα να το δει κανεις σπίτι όσο καλή τηλεόραση κι αν έχει. Εϊχε στιγμές δυνατής έντασης, η Sandra Bullock (μπλιαχ) ήταν ok, η μουσική χωρίς να είναι πομπώδης έδενε τέλεια και γενικώς ήταν μία από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί για το διάστημα. Από την άλλη να μη περιμένει κανείς φιλοσοφικά ερωτήματα ή το νέο 2001, είναι καθαρά μια ταινία επιβίωσης. 7,8/10 1
Fotis13 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Το είδα χτες. Αν και παραδοσιακός τύπος (προτιμώ πάντα το 2d από το 3d) νομίζω πως τη συγκεκριμένη ταινία πρέπει κανείς να τη δει οπωσδήποτε σε 3d. Τεχνικά/οπτικά του βάζω άριστα. 10 στα 10. Η αίσθηση ότι είσαι εκεί είναι απίστευτα έντονη. Θα είναι κρίμα να το δει κανεις σπίτι όσο καλή τηλεόραση κι αν έχει. Εϊχε στιγμές δυνατής έντασης, η Sandra Bullock (μπλιαχ) ήταν ok, η μουσική χωρίς να είναι πομπώδης έδενε τέλεια και γενικώς ήταν μία από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί για το διάστημα. Από την άλλη να μη περιμένει κανείς φιλοσοφικά ερωτήματα ή το νέο 2001, είναι καθαρά μια ταινία επιβίωσης. 7,8/10 Δασκαλε επειδη ξερω πως ειμαστε φαν του sci-fi/space μου προτεινεις να την δω σινεμα 3D ανεπιφυλακτα? Λεγε αν ειναι να παω αυριο.
DKNI Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Η αίσθηση ότι είσαι εκεί είναι απίστευτα έντονη.μλκια Ολες αυτες οι ταινιες που καποιος κινδυνευει ή μενει μονος στο διαστημα με αγχωνουν απιστευτα 1
DeadOrganPlayer Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δασκαλε επειδη ξερω πως ειμαστε φαν του sci-fi/space μου προτεινεις να την δω σινεμα 3D ανεπιφυλακτα? Λεγε αν ειναι να παω αυριο. Ναι. Και κάτσε σχετικά μπροστά. μλκια Ολες αυτες οι ταινιες που καποιος κινδυνευει ή μενει μονος στο διαστημα με αγχωνουν απιστευτα Τότε να μη τη δεις γιατί αυτό ουσιαστικά είναι όλη η ταινία. 1
firewalker Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 μλκια Ολες αυτες οι ταινιες που καποιος κινδυνευει ή μενει μονος στο διαστημα με αγχωνουν απιστευτα Το Pandorum με είχε αγχώσει αρκετά και αυτό με τις γυναίκες στο σπήλαιο.
KilliK Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Ίσως είναι λίγο βλαμμένο αυτό που θα πω αλλά για πια γλώσσα του σώματος, μιλάς; Από τη στιγμή που φοράνε στολή αστροναύτη, δεν είναι λογικό όλα αυτά να χάνονται;
Fotis13 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Ναι. Και κάτσε σχετικά μπροστά. Eκλεισα για Τεταρτη μας ανοιξες τα ματια παλι !
DeadOrganPlayer Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Eκλεισα για Τεταρτη μας ανοιξες τα ματια παλι ! Που έκλεισες για Τετάρτη ρε απατεώνα? Πέμπτη έρχεται η ταινία. 1
Fotis13 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Που έκλεισες για Τετάρτη ρε απατεώνα? Πέμπτη έρχεται η ταινία. Θα κλεισω στο mall ρε ανθρωπε σημερα, δεν εχει κανει πρεμιερα ακομα? ποοοο και εχω παρει τηλ 4 ατομα πακετο πεμπτη δεν μπορω παμε απο την αλλη βδομαδα. Την εχει στα παιζονται τωρα στο σαιτ και απο κατω πρεμιερα Πεμπτη .Εσυ πως το ειδες ομως? Δημοσιογραφικη προβολη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα