flik Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Το να βάζεις πλάνα στη σειρά δεν είναι σκηνοθεσία. Αν έπερνε το gravity όσκαρ σκηνοθεσίας θα έπεφτε χοντρό κράξιμο, Οπότε τα βολέψανε με τα τεχνικά. Το 3d ok, σωστό (όχι βέβαια λόγω των 50 ωρών render/frame, αυτά είναι μαρκετινίστικες χαζομάρες), για τον ήχο επίσης δεν κατάλαβα γιατί το έδωσαν, είχε κανά δυο ενδιαφέροντα πραγματάκια αλλά όχι και όσκαρ επειδή έβαλαν κανα δυο ατάκες στα surround. Όσο για το μοντάζ, ακόμα γελάω. Ποιό μοντάζ;;; Όσον αφορά την μουσική, είναι υποκειμενικό θέμα αλλά ασ μου πει κάποιος ότι θυμάται κάτι απ' την μουσική. Εγώ πάντως ούτε νότα. Γνώμη μου, όποιος θέλει να καταλαβαίνει από σινεμά... μακριά απ' τα όσκαρ. ΥΓ."Ευτυχώς" ο Κιούμπρικ πέθανε στον ύπνο του από καρδιά πριν δει το gravity. Δεν θα ήταν ταιριαστό για έναν τέτοιον σκηνοθέτη να πεθάνει απ' τα γέλια... Πω ρε φίλε. Μα δεν βάζει έτοιμα πλάνα στη σειρά. Αυτός λέει τι πλάνα θα υπάρχουν στην ταινία, αυτός κάνει το στήσιμο. Δεν το κάνουν οι τεχνικοί και οι υπολογιστές. Δε ξέρω γιατί μπερδέυεστε, είναι απλό. Σκεφτείτε το λίγο καθαρά και θα το δείτε, τι να πω. Edit: Ο Kubric δεν ήταν φέτος υποψήφιος για Όσκαρ.
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Επειδή έχω χαθεί, το όσκαρ μουσικής το πήρε το gravity;; Για τις κάντρυ μαλακίες που ακούγονταν από πίσω και έσπαγαν την διαστημική αίσθηση; Αναρωτιέμαι πως θα ήταν τα υπόλοιπα υποψήφια κομμάτια...
bluesattack Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Τι θελεις να πεις ? Οτι δεν ηταν συγκλονιστικη και τεχνικα αρτια η μουσικη ? Αφου πηρε το οσκαρ
gavros10 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Το philomena λενε οτι ειναι καλο αλλα δεν εχω προλαβει να το ακουσω ακομα Ωραια soundtrack που θα μπορουσαν να ειχαν προταθει για οσκαρ: Oblivion, rush, breathe in, the broken circle breakdown, the great beauty
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Τι θελεις να πεις ? Οτι δεν ηταν συγκλονιστικη και τεχνικα αρτια η μουσικη ? Αφου πηρε το οσκαρ Η αλήθεια είναι ότι δεν την θυμάμαι την μουσική, δεν είπα ότι ήταν κακή. Το μόνο που θυμάμαι είναι τα κάντρυ, μπορεί τα άλλα να λένε
bluesattack Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Και εγω δεν την θυμαμαι.Αλλα επειδη ειναι οσκαρικη και ντρεπομαι θα λεω σε ολους οτι μου εμεινε αλησμονητη
CheOnWeb Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Πω ρε φίλε. Μα δεν βάζει έτοιμα πλάνα στη σειρά. Αυτός λέει τι πλάνα θα υπάρχουν στην ταινία, αυτός κάνει το στήσιμο. Δεν το κάνουν οι τεχνικοί και οι υπολογιστές. Δε ξέρω γιατί μπερδέυεστε, είναι απλό. Σκεφτείτε το λίγο καθαρά και θα το δείτε, τι να πω. Edit: Ο Kubric δεν ήταν φέτος υποψήφιος για Όσκαρ. Δεν είπα έτοιμα πλάνα και δεν είπα ότι τα κάνουν οι τεχνικοί και οι υπολογιστές. Αυτός έκανε τα storyboard, αυτός επιμελήθηκε το γύρισμα των πλάνων και τα cgi και οι ηθοποιοί είπαν τα λόγια που τους έγραψε. Αυτό όμως απέχει πολύ απ' την "σκηνοθεσία για όσκαρ". Δεν λέω ότι δεν είναι καλός σκηνοθέτης αλλά μ' αυτό το σενάριο, τι να κάνει ο άνθρωπος; Δεν μπερδεύομαι, την άποψή μου λέω. Τι εννοείς "Ο Kubric* δεν ήταν φέτος υποψήφιος για Όσκαρ."; *Kubricκ
KilliK Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 ΥΓ."Ευτυχώς" ο Κιούμπρικ πέθανε στον ύπνο του από καρδιά πριν δει το gravity. Δεν θα ήταν ταιριαστό για έναν τέτοιον σκηνοθέτη να πεθάνει απ' τα γέλια... αντιθετως ο Kubrick, ο οποιος ηταν απο τους πιο τεχνικα καταρτιζόμενους σκηνοθετες, θα εξυμνουσε το Gravity και θα ζητουσε απο τον Cuaron να του δειξει πως γυρισε την ταινια. 1
ntg1980 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Σιγά τα όσκαρ που πήρε!!Βραβεύτηκε για τα εφέ της, κι όχι ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς (πως άλλωστε??) !Στάνταρ αν υπήρχε oscar "η πιο βαρετή ταινία της χρονιάς", θα το είχε κερδίσει κι αυτό...
CheOnWeb Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 αντιθετως ο Kubrick, ο οποιος ηταν απο τους πιο τεχνικα καταρτιζόμενους σκηνοθετες, θα εξυμνουσε το Gravity και θα ζητουσε απο τον Cuaron να του δειξει πως γυρισε την ταινια. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιωθεί η άποψη τού ενός εκ των δύο μας, οπότε θα μείνουμε με τις απόψεις μας. Εξ όσων γνωρίζω πάντως (σύμφωνα τουλάχιστον με έναν τεχνικό που δούλεψε στο 2001), ο Κιούμπρικ δεν ήταν απλώς ένας καταρτισμένος, στα τεχνικά θέματα, σκηνοθέτης. Ήταν αυτός που οδηγούσε τους τεχνικούς σε λύσεις και τρόπους που δεν φαντάζονταν, με αποτέλεσμα να θέλουν όλοι να δουλέψουν γι' αυτόν, ακόμα και χωρίς αμοιβή, αφού η αναφορά στο βιογραφικό κάποιου τεχνικού ότι έχει δουλέψει με τον Κιούμπρικ ήταν "πτυχίο" βαρύ. Έχουν στηθεί μεγάλες δουλειές και εταιρείες πάνω σ' αυτό και έχει "γυρίσει" πολύ χρήμα. Δεν νομίζω ότι θα ζητούσε από οποιονδήποτε να του δείξει πώς γίνεται μια ταινία. Βέβαια δεν ήταν σκηνοθέτης που βασίζονταν στα εφέ, οπότε πιθανόν να μην είχε παρακολουθήσει από κοντά την τεχνολογία αλλά τότε που το έκανε, ήταν πολύ μπροστά. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Cuaron θα πήγαινε στον Kubrick να του δείξει πώς να την γυρίσει. (Σχηματικά το λέω, δεν θα συνέβαινε ποτέ). Αν εσύ βέβαια πέρασες καλά και ευχαριστήθηκες την ταινία, οι γνώμες μας περισσεύουν αλλά... κουβέντα να γίνεται. "No hard feelings" που λένε και στο χωριό μου.
KilliK Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 τα εχεις μπλεξει τελειως. btw, o Κubrick ειχε καλεσει στο σπιτι του τον Jim Cameron, για να δουνε μαζι το True Lies και να του εξηγησει πως το γυρισε.
Physics_Rulez Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Από τις πιο μεγάλες πατάτες που έχω δει. 3/10 1
CheOnWeb Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 τα εχεις μπλεξει τελειως. btw, o Κubrick ειχε καλεσει στο σπιτι του τον Jim Cameron, για να δουνε μαζι το True Lies και να του εξηγησει πως το γυρισε. Άρα ο kubrick θα εξυμνούσε το gravity... ok. Εγώ επιμένω ότι θα γελούσε. Εσύ μπορείς να επιμένεις ότι αυτός που γύρισε το Space Odyssey το 1968, θα ρωτούσε τον Cuaron το 2014, πώς γύρισε το Gravity. Υ.Γ. 1 Μήπως δεν έχεις δει το Space Odyssey? Υ.Γ. 2 Ποια έχω μπλέξει ακριβώς;
flik Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δεν είπα έτοιμα πλάνα και δεν είπα ότι τα κάνουν οι τεχνικοί και οι υπολογιστές. Αυτός έκανε τα storyboard, αυτός επιμελήθηκε το γύρισμα των πλάνων και τα cgi και οι ηθοποιοί είπαν τα λόγια που τους έγραψε. Αυτό όμως απέχει πολύ απ' την "σκηνοθεσία για όσκαρ". Δεν λέω ότι δεν είναι καλός σκηνοθέτης αλλά μ' αυτό το σενάριο, τι να κάνει ο άνθρωπος; Δεν μπερδεύομαι, την άποψή μου λέω. Μα είπες οτι βάζει πλάνα σε σειρά. Δεν είανι η δουλειά του να τα βάλει απλά σε σειρά. Αυτός τα δημιουργεί. Απο τη δική του έμπνευση. Δεν μειώνεται η δουλειά του επειδή δεν είναι σε πραγματικό χώρο, αντιθέτως δυσκολεύει όπως είπε και ο kireleman. Αναφέρω τον Kubrick, διότι πήρε (το gravity) το όσκαρ φέτος έναντι των άλλων ταινιών. Ποια ταινία εσύ θεωρείς οτι είχε καλύτερη σκηνοθεσία. Φέτος όμως, γιατί να την συγκρίνεις με το space odyssey για το αν άξιζε να πάρει όσκαρ; Και σηκνοθεσίας, όχι καλύτερης ταινίας. Εννοείται πως δεν άξιζε για καλύτερης ταινίας. Μιλάμε καθαρά στο σκηνοθετικό κομμάτι.
CheOnWeb Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μα είπες οτι βάζει πλάνα σε σειρά. Δεν είανι η δουλειά του να τα βάλει απλά σε σειρά. Αυτός τα δημιουργεί. Απο τη δική του έμπνευση. Δεν μειώνεται η δουλειά του επειδή δεν είναι σε πραγματικό χώρο, αντιθέτως δυσκολεύει όπως είπε και ο kireleman. Αναφέρω τον Kubrick, διότι πήρε το όσκαρ φέτος έναντι των άλλων ταινιών. Ποια ταινία εσύ θεωρείς οτι είχε καλύτερη σκηνοθεσία. Φέτος όμως, γιατί να την συγκρίνεις με το space odyssey για το αν άξιζε να πάρει όσκαρ; Και σηκνοθεσίας, όχι καλύτερης ταινίας. Εννοείται πως δεν άξιζε για καλύτερης ταινίας. Μιλάμε καθαρά στο σκηνοθετικό κομμάτι. Ξέρω ότι το να σκηνοθετείς σε green screen είναι μια πρόσθετη δυσκολία αλλά πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να μετράει στα βραβεία σκηνοθεσίας αυτό. Δεν βλέπω να έχει προσθέσει κάτι η σκηνοθετική "ματιά" στην ταινία. Πιστεύω ότι ουσιαστικά είχε σκηνοθετηθεί απ' τα 3d storyboards. Καμμία επαφή με τους ηθοποιούς, αλλά ξαναείπα ότι δεν το θεωρώ δικιά του ευθύνη αλλά του σεναρίου. Δεν είναι ένα σενάριο που θα δώσει την ευκαιρία σ' έναν σκηνοθέτη να κάνει μια ταινία για βραβείο, πώς να το κάνουμε; Για να γίνουν τέτοια σενάρια καλές ταινίες (απλώς καλές διότι το σενάριο είναι της πλάκας) πρέπει να έχουν ή υπέροχες ερμηνείες ηθοποιών (εδώ παίζει σοβσρότατο ρόλο ο σκηνοθέτης) ή υπέρουχους χώρους ή κάτι άλλο ιδιαίτερο τέλος πάντων όπως... α! υπέροχα εφέ! Αυτή έχει υπέροχα εφέ λοιπόν, δεν έχει υπέροχη σκηνοθεσία. Κάποιος είπε κάτι για space odyssey, παρασύρθηκα και σχολίασα. Είπα ότι ο Kubrick θα γελούσε, δεν είπα ότι δεν άξιζε το όσκαρ ο cuaron, επειδή υπάρχει το 2001. Ούτε με τις άλλες φετινές ταινίες το σύγκρινα. Δεν ξέρω καν ποιές ήταν υποψήφιες και ποιες όχι. Λέω απλώς ότι δεν είναι σκηνοθεσία για βραβείο. Βραβείο είναι η σωστή λέξη και όχι όσκαρ όπως έγραψα σε προηγούμενο ποστ. Οι Αμερικάνοι καλά κάνουν και τα δίνουν εκεί που τα δίνουν τα όσκαρ. Δικιά τους βιομηχανία είναι, δικά τους και τα βραβεία που την υποστηρίζουν. Καλά κάνουν, δεν μπορεί να ξοδεύονται εκατομμύρια και να μην υπάρχει αντίκρυσμα. Μην τα παίρνετε σοβαρά όμως, μην τα μετράτε, η δική μας κρίση (δική μας όμως) έχει μεγαλύτερη αξία. Το σινεμά δεν γίνεται για τους ειδικούς, γίνεται για τον κόσμο. Όλα τα άλλα είναι πανηγύρια (με τη χάρη τους βέβαια).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα