bluesattack Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Εγω παντως δευτερη φορα δεν θα το εβλεπα ουτε με το ζορι.Καλυτερα να ξαναβλεπα κανα apollo 13 ξερω γω 1
kostool13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Το όσκαρ σκηνοθεσίας ανήκει στα όσκαρ του "τεχνικού τομέα"; Όταν σκηνοθετούνται κατά 95% cgi πλάνα όπου ο σκηνοθέτης δεν έχει ουσιαστικά κανένα περιορισμό στην κινηματογράφηση; Άνετα.
bluesattack Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Ναι οκ αλλα αλλη ταινια ειδες , απο το G R A V I TY εσυ ειδες στην καλυτερη το G ,οταν την δεις οπως πρεπει ξαναμιλαμε. Οταν θα παιχτει στο...πλανηταριο θα παω να την ξαναδω.Για να μπω ''μεσα'' στην ταινια,να την δω και θρουντου για να βιωσω την οπτικοακουστικη εμπειρια οπως πρεπει.
kirileman Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Όταν σκηνοθετούνται κατά 95% cgi πλάνα όπου ο σκηνοθέτης δεν έχει ουσιαστικά κανένα περιορισμό στην κινηματογράφηση; Άνετα. Το cgi είναι ένα εργαλείο στα χέρια του σκηνοθέτη, τίποτα περισσότερο. Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεσαι.
kostool13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Το cgi είναι ένα εργαλείο στα χέρια του σκηνοθέτη, τίποτα περισσότερο. Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεσαι. Το Gravity ΑΞΙΖΕ το όσκαρ σκηνοθεσίας, δεν είπα το αντίθετο (άλλωστε το ανέφερα και στο thread "ποια ταινία μόλις είδατε" πριν κανά μήνα). Όταν όμως το μεγαλύτερο ποσοστό όμως της σκηνοθεσίας του Cuaron ήταν το να μεταφέρει επιτυχώς στους animators τα πλάνα που είχε στο μυαλό του τότε το συγκεκριμένο όσκαρ σκηνοθεσίας μπορεί να χαρακτηριστεί "τεχνικό". Το Gravity με εξαίρεση τη φιγούρα της Bullock είναι animated film.
kirileman Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Το Gravity ΑΞΙΖΕ το όσκαρ σκηνοθεσίας, δεν είπα το αντίθετο (άλλωστε το ανέφερα και στο thread "ποια ταινία μόλις είδατε" πριν κανά μήνα). Όταν όμως το μεγαλύτερο ποσοστό όμως της σκηνοθεσίας του Cuaron ήταν το να μεταφέρει επιτυχώς στους animators τα πλάνα που είχε στο μυαλό του τότε το συγκεκριμένο όσκαρ σκηνοθεσίας μπορεί να χαρακτηριστεί "τεχνικό". Το Gravity με εξαίρεση τη φιγούρα της Bullock είναι animated film. Αν ήταν έτσι, οι ταινίες animation δε θα χρειάζονταν σκηνοθέτη, μόνο χειριστές pc και ηθοποιούς που δανείζουν τις φωνές τους. Σε καμία περίπτωση η σκηνοθεσία δεν είναι τεχνικής φύσεως δουλειά (όπως το μοντάζ, τα εφέ, ο ήχος κλπ), ούτε ήταν, ούτε είναι, ούτε θα είναι ποτέ.
kostool13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Ποιος μίλησε για το ότι δεν χρειάζεται σκηνοθέτης ακόμα και σε μια animated ταινία; Ακόμα και τα videogames έχουν director πλέον. To θέμα είναι να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ της "παραδοσιακής" σκηνοθεσίας με camera και όσους περιορισμούς αυτή επιφέρει, και της σκηνοθεσίας ταινιών όπως το gravity όπου ο σκηνοθέτης παίρνει έτοιμο το 3d render όλου του χώρου και το περιστρέφει ελεύθερα μέχρι να βρει το ιδεατό πλάνο. Προφανώς δεν πρόκειται να πείσει κάποιος από τους δύο τον άλλο, οπότε ας το λήξουμε.
Pa0ki Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Ναι μωρε εδω σαρωσε τα oscar και δεν αρεσε στον bluesattack .............. Y.Γ αφου και εσυ σε pc την ειδες τι ασχολεισαι ?Αλλη ταινια εβλεπες . Ναι μιας που τα oscar δίνονται 100% αντικειμενικά και αντικατοπτρίζουν 100% την ποιότητα μιας ταινίας π.χ. το Space Odyssey(μπροστά του το Gravity μια μπουρδίτσα) δεν πήρε το oscar σκηνοθεσίας, ούτε και καμιά άλλη ταινία του Kubrick, οπότε το ότι σάρωσε τα oscar δε μου λέει κάτι Στο cinema την είδα και μου άρεσε κιόλας, πιάνεται η γνώμη μου?
Fotis13 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Ναι μιας που τα oscar δίνονται 100% αντικειμενικά και αντικατοπτρίζουν 100% την ποιότητα μιας ταινίας π.χ. το Space Odyssey(μπροστά του το Gravity μια μπουρδίτσα) δεν πήρε το oscar σκηνοθεσίας, ούτε και καμιά άλλη ταινία του Kubrick, οπότε το ότι σάρωσε τα oscar δε μου λέει κάτι Στο cinema την είδα και μου άρεσε κιόλας, πιάνεται η γνώμη μου? Εγω δεν αναφερε πουθενα οτι τα οσκαρ ειναι 100% αντικειμενικα και αντικατοπτριζουν 100% την ποιοτητα μιας ταινιας.Ειπα συγκεκριμενα στο τοπικ του "πια ταινια μολις ειδατε" οτι αποτελουν ΕΝΔΕΙΞΗ κατ'εμε σημαντικη . Τωρα που τα ειδες τα 100% μονο εσυ ξερεις,αν προσθεσουμε και το γεγονος πως σου αρεσε τοτε διαφωνεις για να διαφωνεις και να γινεται κουβεντα. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2014 από Fotis13
kirileman Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 όπου ο σκηνοθέτης παίρνει έτοιμο το 3d render όλου του χώρου και το περιστρέφει ελεύθερα μέχρι να βρει το ιδεατό πλάνο. Συγγνώμη, το 3d περιβάλλον μιας ταινίας ποιός το στήνει; Ποιός παίρνει τις αποφάσεις, ποιός κατευθύνει και ποιός καθοδηγεί; Ποιά η διαφορά μεταξύ ενός πραγματικού σκηνικού σε στούντιο -ή σε εξωτερικό χώρο- και ενός 3d virtual σκηνικού σε ό,τι αφορά τη φύση της σκηνοθεσίας; Μάλιστα, στη 2η περίπτωση που ηθοποιοί και σκηνικά δε συνυπάρχουν αλλά τα γυρίσματα γίνονται σε 2 διαφορετικούς χρόνους και τόπους, η δουλειά του σκηνοθέτη έχει και επιπλέον απαιτήσεις, όπως και αυτή του ηθοποιού, ο οποίος καλείται να "παίξει" σε ένα περιβάλλον που δε βλέπει και πρέπει να φαντάζεται. Άρα, δεν μπορώ να δεχτώ ότι η χρήση cgi μετατρέπει τη δουλειά του σκηνοθέτη σε "τεχνική" διαδικασία. Είναι σα να λες ότι η δουλειά του σύγχρονου αρχιτέκτονα δεν είναι πια artistic γιατί δε σχεδιάζει πια σε χαρτί, αλλά σε υπολογιστή με autocad και 3dstudio και επειδή έχει έτοιμα 3d μοντέλα τραπεζαρίας. Τελικά, δεν είναι θέμα εργαλειών, είναι θέμα συνθετικών ικανοτήτων και αποφάσεων (καλείσαι να δίνεις συνεχώς απαντήσεις σε αναρίθμητα "γιατί;" αφήνοντας τα "πώς;" σε άλλες ειδικότητες πιο "τεχνικές"). 2
Pa0ki Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Εγω δεν αναφερε πουθενα οτι τα οσκαρ ειναι 100% αντικειμενικα και αντικατοπτριζουν 100% την ποιοτητα μιας ταινιας.Ειπα συγκεκριμενα στο τοπικ του "πια ταινια μολις ειδατε" οτι αποτελουν ΕΝΔΕΙΞΗ κατ'εμε σημαντικη . Τωρα που τα ειδες τα 100% μονο εσυ ξερεις,αν προσθεσουμε και το γεγονος πως σου αρεσε τοτε διαφωνεις για να διαφωνεις και να γινεται κουβεντα. Δεν διαφωνώ ακριβώς και ναι, για να γίνεται κουβέντα έγραψα, σε φόρουμ είμαστε Απλά σχολίασα το "σάρωσε τα oscar" που εντάξει, κλάιν μάιν
flik Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Τα άξιζε τα 'Οσκαρ που πήρε. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δε πιστεύω οτι θα υπήρχαν διαφωνίες για τα τεχνικά Όσκαρ, αλλά και το σκηνοθεσίας άξιζε για εμένα, και ήθελα να το πάρει. Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψε ο kireleman επι του θέματος.
CheOnWeb Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Το να βάζεις πλάνα στη σειρά δεν είναι σκηνοθεσία. Αν έπερνε το gravity όσκαρ σκηνοθεσίας θα έπεφτε χοντρό κράξιμο, Οπότε τα βολέψανε με τα τεχνικά. Το 3d ok, σωστό (όχι βέβαια λόγω των 50 ωρών render/frame, αυτά είναι μαρκετινίστικες χαζομάρες), για τον ήχο επίσης δεν κατάλαβα γιατί το έδωσαν, είχε κανά δυο ενδιαφέροντα πραγματάκια αλλά όχι και όσκαρ επειδή έβαλαν κανα δυο ατάκες στα surround. Όσο για το μοντάζ, ακόμα γελάω. Ποιό μοντάζ;;; Όσον αφορά την μουσική, είναι υποκειμενικό θέμα αλλά ασ μου πει κάποιος ότι θυμάται κάτι απ' την μουσική. Εγώ πάντως ούτε νότα. Γνώμη μου, όποιος θέλει να καταλαβαίνει από σινεμά... μακριά απ' τα όσκαρ. ΥΓ."Ευτυχώς" ο Κιούμπρικ πέθανε στον ύπνο του από καρδιά πριν δει το gravity. Δεν θα ήταν ταιριαστό για έναν τέτοιον σκηνοθέτη να πεθάνει απ' τα γέλια... 1
gavros10 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Το να βάζεις πλάνα στη σειρά δεν είναι σκηνοθεσία. Αν έπερνε το gravity όσκαρ σκηνοθεσίας θα έπεφτε χοντρό κράξιμο, Οπότε τα βολέψανε με τα τεχνικά. Το 3d ok, σωστό (όχι βέβαια λόγω των 50 ωρών render/frame, αυτά είναι μαρκετινίστικες χαζομάρες), για τον ήχο επίσης δεν κατάλαβα γιατί το έδωσαν, είχε κανά δυο ενδιαφέροντα πραγματάκια αλλά όχι και όσκαρ επειδή έβαλαν κανα δυο ατάκες στα surround. Όσο για το μοντάζ, ακόμα γελάω. Ποιό μοντάζ;;; Όσον αφορά την μουσική, είναι υποκειμενικό θέμα αλλά ασ μου πει κάποιος ότι θυμάται κάτι απ' την μουσική. Εγώ πάντως ούτε νότα. Γνώμη μου, όποιος θέλει να καταλαβαίνει από σινεμά... μακριά απ' τα όσκαρ. ΥΓ."Ευτυχώς" ο Κιούμπρικ πέθανε στον ύπνο του από καρδιά πριν δει το gravity. Δεν θα ήταν ταιριαστό για έναν τέτοιον σκηνοθέτη να πεθάνει απ' τα γέλια... Μα το πηρε το οσκαρ σκηνοθεσιας και δικαια μαλιστα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα