Προς το περιεχόμενο

How to: Guest account lock drive

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να ρωτήσω αν μπορώ στα windows7/8 να κλειδώσω ένα partition (όχι το primary) στο guest account.

Δλδ να μην έχει πρόσβαση στο D: (όχι απλά να μην φαίνεται αλλά να πατάς D: στον explorer και να μπαίνει :P )

Υπάρχει τρόπος χωρίς τρίτο πρόγραμμα ή χωρίς να ζητάει κωδικό?Δεν μου κάνει η λύση με το Bitlocker.

tl;dr: Θέλω ο guest account να μην μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα drive.

Ευχαριστώ για κάθε απάντηση.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να ρωτήσω αν μπορώ στα windows7/8 να κλειδώσω ένα partition (όχι το primary) στο guest account.

Δλδ να μην έχει πρόσβαση στο D: (όχι απλά να μην φαίνεται αλλά να πατάς D: στον explorer και να μπαίνει :P )

Υπάρχει τρόπος χωρίς τρίτο πρόγραμμα ή χωρίς να ζητάει κωδικό?Δεν μου κάνει η λύση με το Bitlocker.

tl;dr: Θέλω ο guest account να μην μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα drive.

Ευχαριστώ για κάθε απάντηση.

Καλημέρα,

μέσω ACL μπορείς να απαγορεύσεις παντελώς την πρόσβαση σε οποιονδήποτε χρήστη. Μόνο πρόσεχε τι κάνεις μην τυχόν και πειράξεις σημαντικά δικαιώματα (ιδιαίτερα αυτά των υπηρεσιών).

Δημοσ.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb456977.aspx

κάτι τέτοιο εννοείς?

Ξέχασα να πω ότι το δεξί κλικ στον σκληρό που θέλω να κλειδώσω ->ιδιότητες ->ασφάλεια, δεν υπάρχει τρόπος να κλειδώσω τον guest account γιατί δεν υπάρχει guest λογαριασμός ώστε να του "βγάλω" τα δικαιώματα.

Το έχει κάνει κανείς αυτό που ζητάω?

Δημοσ.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb456977.aspx

κάτι τέτοιο εννοείς?

Ξέχασα να πω ότι το δεξί κλικ στον σκληρό που θέλω να κλειδώσω ->ιδιότητες ->ασφάλεια, δεν υπάρχει τρόπος να κλειδώσω τον guest account γιατί δεν υπάρχει guest λογαριασμός ώστε να του "βγάλω" τα δικαιώματα.

Το έχει κάνει κανείς αυτό που ζητάω?

Ναι, αυτό εννοούσα. Τι εννοείς δεν υπάρχει guest λογαριασμός? Αν δεν υπάρχει, τότε τί νόημα έχει να προσπαθείς να τον κλειδώσεις?

Δημοσ.

Κι εγώ μπερδεύτηκα.

Αν δεν υπάρχει guest πως θα τον κλειδώσεις; Εκτός αν ανησυχείς μήπως κάποιος ενεργοποιήσει τον guest account και μπει να δει τα αρχεία. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό εκτός αν έχει πρόσβαση στε λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή.

Μπορείς αν θέλεις να ενεργοποιήσεις τον guest μόνος σου και μετά να προβείς στον περιορισμό των δικαιωμάτων.

Δημοσ.

οκ παιδιά ευχαριστώ τα κατάφερα τελικά.

Τόσην ώρα δεν είχα δει την δεξιά μπάρα με τα Deny :P

Πρόσθεσα τον Guest του έβαλα Deny all και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ζήταγα.

Αν κάνω format και αλλάξω λειτουργικό θα έχω πρόβλημα να διαβάσω τα αρχεία?(π.χ από κάποιο live cd)

Δημοσ.

οκ παιδιά ευχαριστώ τα κατάφερα τελικά.

Τόσην ώρα δεν είχα δει την δεξιά μπάρα με τα Deny :P

Πρόσθεσα τον Guest του έβαλα Deny all και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ζήταγα.

Αν κάνω format και αλλάξω λειτουργικό θα έχω πρόβλημα να διαβάσω τα αρχεία?(π.χ από κάποιο live cd)

Πρόλαβες και το έσωσες πριν σου... επιτεθώ  :devil:

Στο νέο σου ερώτημα η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να διαγράψεις τις εγγραφές ACL που θα έχουν άγνωστα SID (θα εμφανίζονται χωρίς username και θα ξεκινούν με S-1-5... ή κάτι ανάλογο) και θα προσθέσεις τα νέα groups και/ή users που θέλεις να δώσεις ή να αφαιρέσεις την πρόσβαση.

Δημοσ.

ok... Στη νέα απάντηση λοιπόν έχω ερωτήματα :P

1. Αν βάλω το hirens και πάω να διαβάσω τον D: που δεν έχει guest δικαιώματα το κάθε αρχείο του θα έχω πρόβλημα?

2. Τις εγγραφές ACL που ακριβώς τις βρίσκω και πως βλέπω τα SID τους ώστε να ξέρω ποια θα διαγράψω?

3. Όταν λες θα προσθέσω? θα βάλω πάλι τον guest ώστε ο guest να έχει δικαιώματα?Ποιος ακριβώς θεωρείτε guest εν τέλη?

p.s μην επιτίθεστε :P

Δημοσ.

ok... Στη νέα απάντηση λοιπόν έχω ερωτήματα :P

1. Αν βάλω το hirens και πάω να διαβάσω τον D: που δεν έχει guest δικαιώματα το κάθε αρχείο του θα έχω πρόβλημα?

2. Τις εγγραφές ACL που ακριβώς τις βρίσκω και πως βλέπω τα SID τους ώστε να ξέρω ποια θα διαγράψω?

3. Όταν λες θα προσθέσω? θα βάλω πάλι τον guest ώστε ο guest να έχει δικαιώματα?Ποιος ακριβώς θεωρείτε guest εν τέλη?

p.s μην επιτίθεστε :P

1. Αν δεν έχεις πειράξει τα δικαιώματα του group Everyone και εφόσον έχει δικαιώματα πρόσβασης, τότε και μέσα από το hiren's θα μπορείς να προσπελάσεις τα αρχεία. Γενικά, καλό είναι να μην πειράζεις τα δικαιώματα από live cd.

2. Οι εγγραφές ACL εμφανίζονται στο security tab των ιδιοτήτων (properties) ενός αντικειμένου (δίσκος, φάκελος, αρχείο).

3. Δε χρειάζεται να προσθέσεις τον guest. Ο χρήστης του hiren's έχει δικαιώματα administrator.

Χρήσιμες πληροφορίες για τα well-known SIDs θα βρεις εδώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...