Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους:)

Προχθές μετά από αρκετό ψάξιμο πήρα αυτό το λάπτοπ:

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/117181-hp-pavilion-sleekbook-15-b151-a8-4555

Καθώς και αυτή την βάση γιατί σκοπεύω να το χρησιμοποιώ αρκετά και τώρα με την ζέστη θεωρώ καλό το να υπάρχει μια ακόμα ψύξη:

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/accessories/118109-coolermaster-notepal-cmc3

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω καθώς είναι το πρώτο μου laptop είναι εντάξει να είναι οι θερμοκρασίες του σε επίπεδα 52-56 βαθμούς Κελσίου με ήπια χρήση?Συγκεκριμένα με ανοιχτά το mtorrent,το skype και τον mozilla όλα να λειτουργούν ταυτόχρονα?

Επίσης έχω άλλη μια απορία.Από κάτω έχω τις κλασσικές γρίλιες εξαερισμού(υποθέτω σκληρός δίσκος και ram) και σκεφτόμουν μήπως η βάση με το να σπρώχνει αέρα σε εκείνο το σημείο επιστρέφει και μέρος του θερμού ο οποίος ίσως αποβάλλεται(λέω ίσως γιατί ακουμπώντας το χέρι μου εκεί δεν ένιωσα να βγαίνει αέρας).

Ευχαριστώ πολύ όποιον κάνει το κόπο να διαβάσει το κατεβατό και καλο καλοκαίρι σε όλους:)

Y.γ Τις θερμοκρασίες τις μέτρησα με core temp.Αν γνωρίζετε κάτι άλλο πιο αξιόπιστο παρακαλώ πείτε μου.Επίσης δοκίμασα και με cpuid hardware monitor και βγάζει κάτι 102-103 βαθμούς με το λάπτοπ να είναι κρύο.

Δημοσ.

για λαπτοπ ειναι νορμαλ οι θεμοκρασιες,οταν αγγιζουν τους 80 και βαλε να σε ανησυχει.

οι γρυλιες ειναι για να τραβαει αερα ο ανεμιστηρας οποτε μου φαινεται καπως λογικο να μην νιωθεις αερα απο εκει μιας και ειναι εισοδος.

Δημοσ.

για λαπτοπ ειναι νορμαλ οι θεμοκρασιες,οταν αγγιζουν τους 80 και βαλε να σε ανησυχει.

οι γρυλιες ειναι για να τραβαει αερα ο ανεμιστηρας οποτε μου φαινεται καπως λογικο να μην νιωθεις αερα απο εκει μιας και ειναι εισοδος.

A...πολύ ωραία.Χίλια ευχαριστώ γιατί δεν γνωρίζω και πολλά και φοβήθηκα πως δεν είναι φυσιολογικό.Πάντως είναι σχεδόν σταθερά στους 54 βαθμούς η θερμοκρασία οπότε πιστεύω είναι ο.Παρεπιπτόντως αν παίζει κάποιο ρόλο ο επεξεργαστής είναι ο Amd A8 4555m(τετραπύρηνος) και δεν μπόρεσα να βρω και πολλά.

Δημοσ.

εγω σκεψου ειμαι χωρις βαση ψυξης στο λαπτοπ και εχω 52-54 με τον επεξεργαστη να καθεται.

Εχε υποψιν σου οτι ο επεξεργαστης σου εχει και σχετικα δυνατη ενσωματωμενη καρτα γραφικων αρα μου φαινονται αρκετα νορμαλ οι θεμοκρασιες(περα απο την 8550m την αυτονομη καρτα γραφικων)

http://www.notebookcheck.net/AMD-A-Series-A8-4555M-Notebook-Processor.81873.0.html

εδω θα δεις πληροφοριες για τον επεξεργαστη σου.

Δημοσ.

Mια χαρά είσαι ειδικά για καλοκαιράκι. Max temp εν ώρα λειτουργίας έχει 100c ο cpu σου. Οπότε εισαι μια χαρά. Αμα πάει πάνω απο 80 να αρχίσεις να ανησυχείς .

Δημοσ.

εγω σκεψου ειμαι χωρις βαση ψυξης στο λαπτοπ και εχω 52-54 με τον επεξεργαστη να καθεται.

Εχε υποψιν σου οτι ο επεξεργαστης σου εχει και σχετικα δυνατη ενσωματωμενη καρτα γραφικων αρα μου φαινονται αρκετα νορμαλ οι θεμοκρασιες(περα απο την 8550m την αυτονομη καρτα γραφικων)

http://www.notebookcheck.net/AMD-A-Series-A8-4555M-Notebook-Processor.81873.0.html

εδω θα δεις πληροφοριες για τον επεξεργαστη σου.

Α...οπότε παίζει ρόλο και η κάρτα γραφικών ε?(απ'ότι είχα δει έχει την 7600 η οποία έλεγαν πως είναι όντως αρκετά καλή για

budget laptop).Ευχαριστώ πολύ και για το λινκ:)

Mια χαρά είσαι ειδικά για καλοκαιράκι. Max temp εν ώρα λειτουργίας έχει 100c ο cpu σου. Οπότε εισαι μια χαρά. Αμα πάει πάνω απο 80 να αρχίσεις να ανησυχείς .

Ωραία.Eυχαριστώ πολύ για την περεταίρω επιβεβαίωση και την άμεση απάντηση:)

Δημοσ.

Καλορίζικο το Laptop!

Με τις θερμοκρασίες φαίνονται όλα φυσιολογικά.Το χειμώνα θα δουλεύει σε χαμηλότερα επίπεδα. Το δικό σου, αν θυμάμαι καλά αποβάλει το ζεστό αέρα από τις γρίλιες που βρίσκονται στην αριστερή του πλευρά. Από κάτω και ίσως και από πίσω τραβάει αέρα οπότε μην το τοποθετείς ποτέ πάνω σε μαλακά αντικείμενα (παπλώματα-κουβέρτες-χαλιά-στα γόνατα). Πάντα σε λείες,καθαρές και σκληρές επιφάνειες. Εγώ έχω το Envy Sleekbook 6-1020sv. Επειδή και τα δύο είναι λεπτά, θέλουν προσοχή στο χειρισμό τους. Όχι πίεση και στρεβλώσεις.

Δημοσ.

Καλορίζικο το Laptop!

Με τις θερμοκρασίες φαίνονται όλα φυσιολογικά.Το χειμώνα θα δουλεύει σε χαμηλότερα επίπεδα. Το δικό σου, αν θυμάμαι καλά αποβάλει το ζεστό αέρα από τις γρίλιες που βρίσκονται στην αριστερή του πλευρά. Από κάτω και ίσως και από πίσω τραβάει αέρα οπότε μην το τοποθετείς ποτέ πάνω σε μαλακά αντικείμενα (παπλώματα-κουβέρτες-χαλιά-στα γόνατα). Πάντα σε λείες,καθαρές και σκληρές επιφάνειες. Εγώ έχω το Envy Sleekbook 6-1020sv. Επειδή και τα δύο είναι λεπτά, θέλουν προσοχή στο χειρισμό τους. Όχι πίεση και στρεβλώσεις.

Kατ'αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τα καλορίζικα:)

Σήμερα είδα πως όντως με τις ίδιες απλές σχετικά εργασίες σε κλιματιζόμενο χώρο οι θερμοκρασίες ήταν κατά μέσο όρο 34 βαθμοί κελσίου οπότε όλα τέλεια.

Ναι θυμάσαι καλά.Έτσι είναι ο εξαερισμός του.Έτσι και αλλιώς η χρήση που του κάνω είναι γραφείου και το θέλω και ως ερασιτέχνης μουσικός για να μπορώ να πάρω το στούντιό μου μαζί ουσιαστικά,οπότε δεν παίζει να ακουμπήσει σε κάποια επιφάνεια που να εμποδίζει τον εξαερισμό του.

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις συμβουλές.Όσο για αυτό που λες πως είναι λεπτά έτσι και αλλιώς είμαι λίγο ψείρας οπότε προσέχω:D

Off topic start

Πόσο δίκιο έχει ο τρισμέγιστος Sellar στην υπογραφή σου.Και πόσο ισχύει αυτό στην καταρρέουσα Ελλάδα μας.

Off topic finish :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...