Προς το περιεχόμενο

Safari browser, cache και κουμπί back

marios_geo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή κάνω tethering τη σύνδεση με το κινητό μου, μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο τον safari (τον chrome τον καταλαβαίνει, και πρέπει να πληρώσω έξτρα 15$ το μήνα ...). Τέσπα.

Όταν κανω back από μια σελίδα σε μια άλλη, ο safari δείχνει προσωρινά κάτι σαν screnshot της προηγούμενης σελλίδας, και έπειτα την ξαναφορτώνει από την αρχή. Υπάρχει τρόπος να αλλαξει αυτή η συμπεριφορά; Στον chrome, δεν έχω τέτοιο θέμα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν κατάλαβα τίποτα...τι θα πει "τον chrome τον καταλαβαινει" και πρέπει να πληρώσεις 15 ευρώ το μήνα; Και τί screenshot δείχνει

Εννοείται οτι θα την ξαναφορτώσει τη σελίδα απο την αρχή πάντα το κάνει αυτό.

Αγαπητή, το tethering στις ΗΠΑ είναι έξτρα χρέωση. Αν ο παροχος καταλάβει ότι χρησιμοποιείς desktop browser, σου κόβει την πρόσβαση. Ο τρόπος για να ξεγελάσεις το σύστημα(αν δεν θέλεις να πληρώσεις το καπέλο) είναι να αλλοιώσεις την ταυτότητα του browser. Κάτι που πετυχαίνω με τον safari αλλά όχι με τον Chrome. Αυτό για να αποτρεψω απαντήσεις του τύπου "βάλε τον τάδε browser".

Στο δεύτερο μέρος, όταν κάνεις back σε μια σελίδα, η συνήθης ρύθμιση του Chrome είναι να διαβάσει από την cache (δεν κάνει reload την σελιδα). Ο safari πάλι, φενεται να κρατάει μια screen capture της προηγούμενης σελίδας, μέχρι να την κάνει reload. Προφανώς, κάπου έχει σχετική ρύθμιση.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανείς τον κόπο να απαντήσεις σε θέμα που δεν ξέρεις, και μάλιστα με ειρωνικό τρόπο. Βάζοντας ένα i μπροστά από το όνομά σου, δεν σε κάνει γνώστη. Παρακολουθώ το forum καιρό, και έχεις πάντα το ίδιο στυλ.

• Like 1

Αγαπητή, το tethering στις ΗΠΑ είναι έξτρα χρέωση. Αν ο παροχος καταλάβει ότι χρησιμοποιείς desktop browser, σου κόβει την πρόσβαση. Ο τρόπος για να ξεγελάσεις το σύστημα(αν δεν θέλεις να πληρώσεις το καπέλο) είναι να αλλοιώσεις την ταυτότητα του browser. Κάτι που πετυχαίνω με τον safari αλλά όχι με τον Chrome. Αυτό για να αποτρεψω απαντήσεις του τύπου "βάλε τον τάδε browser".

Στο δεύτερο μέρος, όταν κάνεις back σε μια σελίδα, η συνήθης ρύθμιση του Chrome είναι να διαβάσει από την cache (δεν κάνει reload την σελιδα). Ο safari πάλι, φενεται να κρατάει μια screen capture της προηγούμενης σελίδας, μέχρι να την κάνει reload. Προφανώς, κάπου έχει σχετική ρύθμιση.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανείς τον κόπο να απαντήσεις σε θέμα που δεν ξέρεις, και μάλιστα με ειρωνικό τρόπο. Βάζοντας ένα i μπροστά από το όνομά σου, δεν σε κάνει γνώστη. Παρακολουθώ το forum καιρό, και έχεις πάντα το ίδιο στυλ.

Ok, δε γράφεις πουθενά ότι κάνεις tethering στην Αμερική οπότε γι'αυτό μας μπέρδεψες :) Aν υπάρχει κάποια ρύθμιση για τον Safari (επειδή δεν το έχω κοιτάξει ποτέ) θα τη βρεις μόνο μέσα στις Ρυθμίσεις - Σαφάρι στο τηλέφωνο. Το κοίταξα όμως και δεν έχει κάπου κάποια τέτοια ρύθμιση να διαβάσει από την cache. 

Από κει και πέρα, τι να σου πω, τα υπόλοιπα σχόλια είναι δικό σου θέμα απλά. :)

To μόνο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να κάνεις OFF το javascript απότι λένε σε κάποια φόρουμ. Αξίζει μια προσπάθεια. 

Γενικά πάντως απότι έψαξα σε διάφορα φόρουμ και ιστοσελίδες δεν βρέθηκε καποια λύση ή ρύθμιση. 

Δεν νομίζω ότι απλά κάνει διάβασμα...

Πριν το upgrade του Safari, όπου εκεί έκανε ένα ΑΠΛΟ διάβασμα, σε web app με συγκεκριμένα βήματα που έπρεπε να τηρήσει κανείς, με τον Safari υπήρχε πρόβλημα. Όταν έκανες back, φαινόταν ότι ήταν στο επόμενο (εκεί που πάτησες το back) ενώ ήταν στο προηγούμενο (εκεί που σε πήγαινε το back). 

Κάτι που με απευθείας "κάρφωμα" του url επομένου βήματος υπήρχε πρόβλημα.

Άρα, εκεί έκανε ΑΠΛΟ διάβασμα από μνήμη... 

Ο Chrome, θαρρώ πως δεν κάνει απλό διάβασμα... εκτελεί και όποια διαδικασία πρέπει να εκτελεστεί (π.χ. ανανέωση session ή cockies related functions) και έχει ένα μέρος ( ; ) στην cache. 

Εάν κάποιος έχει εντρυφήσει στο θέμα αυτό, θα ήταν καλό ένα clarification. 

• Like 1

Aν υπάρχει κάποια ρύθμιση για τον Safari (επειδή δεν το έχω κοιτάξει ποτέ) θα τη βρεις μόνο μέσα στις Ρυθμίσεις - Σαφάρι στο τηλέφωνο.

Διευκρίνηση: o marios_geo δεν αναφέρεται στο Mobile Safari στο iPhone του, αλλά στο Safari στο Mac OS X.
  • Like 1

Διευκρίνηση: o marios_geo δεν αναφέρεται στο Mobile Safari στο iPhone του, αλλά στο Safari στο Mac OS X.

χμμμμ. Οκ αλλά και στα φόρουμ για Μακ τα ίδια έλεγαν απότι διάβασα. 

Μπαίνω με επιθετικό τρόπο. Είμαι σε φάση μετακόμησης, δεν έχω σταθερό internet (και καίγομαι), το mobile data τελειώνει. Βλέπω κινητικότητα στο θέμα μου, μπαίνω να διαβάσω και βλέπω τις απαντήσεις της Μαριλένας.

Δεν καταλαβαίνεις το θέμα αρχικά (είμαι στο θέμα MacOS, αναφερω tethering) αλλά απαντάς. Σου εξηγώ, πάλι δεν καταλαβαίνεις αλλά πάλι απαντάς να δω τις ρυθμίσεις (you don't say ...)

Σου ξαναεξηγεί ο georgeradams, και πάλι απαντάς (χωρίς να ξές). Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις; Αν δεν ξές, ΜΗΝ απαντάς. Ή να το θέσω διαφορετικά, μην απαντάς στα μηνύματά μου. 

Υ.Γ.

Αντιλαβάνομαι ότι είναι forum, και ο καθένας λέει ότι θέλει. Αλλά με εκνεύρισε η κατάσταση. Εκτονώθηκα, χαλάλι το λιγοστά kb που ξόδεψα.

Δοκίμασε το εξής, άνοιξε το Developer Tools πατώντας Command - Option - I, πας κάτω δεξιά στο settings / Overrides και επιλεγεις User Agent. Την Cache την απενεργοποιείς από το General. Δεν ξέρω αν δουλέψει αλλα δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...