Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Εβαλα απο τα χριστουγεννα την προσφορα της Forthnet και εχω προβλημα με την ταχυτητα.Υπηρξαν φορες που

συγχρονιζε στα 900 kbps...Εχω παρει παρα πολλες φορες τηλεφωνο στην υποστηριξη αλλα παντα τα ιδια.Κανε

reset,restart,το καναν και αυτοι απο κει αλλα τιποτα.Μια φορα μονο μου ειπανε αποσυνδεσε ολες τις συσκευες απο τις πριζες

(τηλεφωνο-ρουτερ)και αφου το εκανα επεμεναν οτι εχω αφησει μια ακομα συνδεδεμενη.Τους εξηγησα οτι μονο 2 πριζες εχει το

σπιτι και σε αυτες ειχα αποσυνδεσει τις συσκευες αλλα επεμεναν οτι βλεπουν αλλη μια.Με τα πολλα αφου εχω ενα γνωστο

στον οτε καταφερε και εστειλε εναν τεχνικο στη ζουλα,να δει τι γινεται.Αυτος στο καφαο ειδε οτι ειχα 8900...Στην εισοδο της

πολυκατοικιας που ειναι το κουτι το μετρησε στα 8700 και αφου του ειπα οτι αυτο ειναι απιστευτο και οτι δεν εχω δει ποτε

πανω απο 3000 πηγαμε πανω στο σπιτι το μετρησε,το ειδα και μεσω του pc οτι συγχρονιζε στα 8100...Επαθα πλακα και

χαρηκα αλλα δεν κρατησε για πολυ γιατι μετα απο καμμια μερα εκανε αποσυνδεση και ξανα τα ιδια..Να πω οτι στην αρχη ειχα

ρουτερ huawei και απειρες αποσυνδεσεις και πριν λιγο καιρο μου το αλλαξαν με το technicolor TD5130 χωρις καμμια βελτιωση

δυστυχως,εκτος του οτι σταματησαν οι αποσυνδεσεις.Ειναι τυχαιο το γεγονος με τον τεχνικο?Μηπως κουνηθηκε κανα καλωδιο

και εστρωσε και ξανα κουνηθηκε και χαλασε?Δεν ξερω τι να πω..Τι μπορω να κανω??Τον τεχνικο του οτε δεν μπορω να τον ξαναφερω δυσυχως γιατι ηδη μια φορα μου εκανε την καλη ο φιλος και δεν θελω να τον φερνω σε δυσκολη θεση..
Pouline ελπιζω να μην πηγες διακοπες ακομα..!!!

Link Information

spacer.gif DSL Type: G.992.1_Annex_A spacer.gif Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:
800 / 3072 Max Bandwidth
(Up/Down) [kbps/kbps]:
972 / 3912 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 23661 / 40376 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 12 / 18.5 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 24.5 / 37 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 10 / 12 spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 0 / - spacer.gif FEC (Up/Down): 0 / 147628 spacer.gif CRC (Up/Down): 0 / 1011
Δημοσ.

Φιλε welcome to the club of the "πολυ μακρινών από το dslam παθόντων!!". Από οτι βλέπω με att 37 εισαι και εσυ αρκετα μακρια απο το αστικο κεντρο.Μου κανςι εντυπωση το dsl type που εχεις σε g.992.1 αλλαξέ το μεσα απο τις ρυθμισεις του ρουτερ σε γ.992.5 (adsl2+) και πες μας τις εγινε

Δημοσ.

Αφού φτάνει η ταχύτητα μέχρι την πολυκατοικία σου δεν είναι θέμα του παρόχου.

Αν δεν έφτιαξε κάτι ο τεχνικός του οτε, όταν ήρθε, το οποίο ξαναχάλασε τόσο σύντομα, τότε κάποια βλακεία παίζει στην καλωδίωση του σπιτιού σου.

Δημοσ.

Δεν ξερω που ειναι το κεντρο απο εδω(Μελισσια μενω) αλλα μαλλον ειναι αρκετα μακρια..Τωρα για προβλημα σε καλωδιωση στο σπιτι πως μπορω να το δω?

Μου κανςι εντυπωση το dsl type που εχεις σε g.992.1 αλλαξέ το μεσα απο τις ρυθμισεις του ρουτερ σε γ.992.5 (adsl2+) και πες μας τις εγινε

Πως το αλλαζω αυτο στο TD5130?

Δημοσ.

DSL Connection  
bull__md.gifLink Information
        spacer.gif DSL Type: G.992.5_Annex_A spacer.gif Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:
912 / 2839 Max Bandwidth
(Up/Down) [kbps/kbps]:
912 / 3352 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 324420 / 2361254 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.5 / 18 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 25.5 / 37 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 7.8 / 11.5 spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 0 / - spacer.gif FEC (Up/Down): 0 / 13079 spacer.gif CRC (Up/Down): 1 / 346

Λογικα αλλαξε αλλα δεν ξερω αν το εκανα εγω(στο Huawei ειχε επιλογη που το αλλαζες,εδω οχι).Και παλι ομως η ταχυτητα ειναι η ιδια.Πως μπορω να τσεκαρω αν εχει προβλημα η καλωδιωση στο σπιτι?

Δημοσ.

Φιλε welcome to the club of the "πολυ μακρινών από το dslam παθόντων!!". Από οτι βλέπω με att 37 εισαι και εσυ αρκετα μακρια απο το αστικο κεντρο.Μου κανςι εντυπωση το dsl type που εχεις σε g.992.1 αλλαξέ το μεσα απο τις ρυθμισεις του ρουτερ σε γ.992.5 (adsl2+) και πες μας τις εγινε

στο Thomson αλλαζει μονο μεσα απο cli Interface και οχι απο το web interface.δενξερω αν εχει ο τελικος χρηστης προσβαση στο Telnet καν

Αφού φτάνει η ταχύτητα μέχρι την πολυκατοικία σου δεν είναι θέμα του παρόχου.

Αν δεν έφτιαξε κάτι ο τεχνικός του οτε, όταν ήρθε, το οποίο ξαναχάλασε τόσο σύντομα, τότε κάποια βλακεία παίζει στην καλωδίωση του σπιτιού σου.

το παραξενο ειναι οτι εχει 37 margin στο down που σημαινει οτι για καποιο λογο δεν συγχρονιζει σωστα.

Δεν ξερω που ειναι το κεντρο απο εδω(Μελισσια μενω) αλλα μαλλον ειναι αρκετα μακρια..Τωρα για προβλημα σε καλωδιωση στο σπιτι πως μπορω να το δω?

Πως το αλλαζω αυτο στο TD5130?

ο οτε των μελλισιων ειναι λιγο πιο πανω και λιγο πιο μεσα απο το μουστακα στα μελλισια πριν την δημοκρατιας.37 attenuatuion ειναι πανω απο 2,5 Km.για την καλωδιωση μονο αμα κατεβεις κατανεμητη και τσεκαρεις εκει αλλα για την ωρα δεν μου βρωμαει η καλωδιωση.

στο μενου του ρουτερ στο Broadband connection,υπομενου internet services ή κατι σχετικο,προσεχεις τι γραφει:G992.5(ADSL2+) ή G992.3(ADSL2),[G992.1(G.DMT) και G992.1(G.Lite)]=ADSL απλό.

ψαξε το λιγο.smile.gif

εκει απλα το βλεπεις δεν μπορεις να το αλλαξεις.

DSL Connection  

bull__md.gifLink Information

spacer.gif DSL Type: G.992.5_Annex_A spacer.gif Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:

912 / 2839 Max Bandwidth

(Up/Down) [kbps/kbps]:

912 / 3352 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 324420 / 2361254 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.5 / 18 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 25.5 / 37 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 7.8 / 11.5 spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 0 / - spacer.gif FEC (Up/Down): 0 / 13079 spacer.gif CRC (Up/Down): 1 / 346

Λογικα αλλαξε αλλα δεν ξερω αν το εκανα εγω(στο Huawei ειχε επιλογη που το αλλαζες,εδω οχι).Και παλι ομως η ταχυτητα ειναι η ιδια.Πως μπορω να τσεκαρω αν εχει προβλημα η καλωδιωση στο σπιτι?

μαλλον ετυχε μονο του.ερωτηση α.εχεις αλλο ρουτερ.δεν εχει προβλημα αυτο αλλα θελω να δω κατι.

β.το παραξενο ειναι το 37 margin που εχεις.

γ.οχι δεν εχω παει διακοπες δυστυχως αλλα δεν προλαβαινω και πολυ να μπω:P

δ.ασε με να τσεκαρω/θυμηθω κατι που θελω και θα σου απαντησω αυριο απογευματοβραδο.αν το ξεχασω αν και δυσκολο κανε μου ενα Reminder με Pm .υπαρχει ενα firmware για τα td5130 αλλα δεν ξερω αν το εχει σηκωσει η forthnet πανω ακομα η οχι.οποτε give me α day να σου πω τα υπολοιπα πριν πιασουμε την καλωδιωση για ελεγχο.σου εχω στειλει και ενα Pm.

Δημοσ.

το παραξενο ειναι οτι εχει 37 margin στο down που σημαινει οτι για καποιο λογο δεν συγχρονιζει σωστα.

Poulinos, έτσι όπως έχει γράψει ο φίλος τα στατιστικά, πιθανόν μπερδεύτηκες,,

Το margin είναι στα 11.5db και τo attenuation 37db.

Παραθέτω τα στατιστικά με σωστή μορφή:

DSL Type: G.992.5_Annex_A

Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 912 / 2839

Max Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 912 / 3352  

Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 324420 / 2361254

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.5 / 18  

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 25.5 / 37

SN Margin (Up/Down) [dB]: 7.8 / 11.5  

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / -

FEC (Up/Down): 0 / 13079 spacer.gif CRC (Up/Down): 1 / 346

Δημοσ.

Poulinos, έτσι όπως έχει γράψει ο φίλος τα στατιστικά, πιθανόν μπερδεύτηκες,,

Το margin είναι στα 11.5db και τo attenuation 37db.

Παραθέτω τα στατιστικά με σωστή μορφή:

ναι το προσεξα σημερα.11 αρι profile φοραει για αυτο και ειναι στα 11,5db.απλα πραγματι οπως εγιναν copy paste Μπερδευτηκα

• Like 1
Δημοσ.

Αν η γραμμή σου πάντως δεν έχει αποσυνδέσεις, κάλεσε να σου βάλουν ένα χαμηλότερο προφίλ, για να συγχρονίσεις λίγο καλύτερα.

Αν πάντως στον κατανεμητή έχεις 8Mbps, τότε πιθανόν κάποιο προληματάκι να έχει η εσωτερική καλωδίωση.

Δημοσ.

Αν η γραμμή σου πάντως δεν έχει αποσυνδέσεις, κάλεσε να σου βάλουν ένα χαμηλότερο προφίλ, για να συγχρονίσεις λίγο καλύτερα.

Αν πάντως στον κατανεμητή έχεις 8Mbps, τότε πιθανόν κάποιο προληματάκι να έχει η εσωτερική καλωδίωση.

ειναι με 6αρι Profile πλεον και παλι τα ιδια.αν ηταν 8mbps με 11 αρι Profile τοτε με 6 θα πρεπει να παιξει αρκετα παραπανω.

Δημοσ.

ειναι με 6αρι Profile πλεον και παλι τα ιδια.αν ηταν 8mbps με 11 αρι Profile τοτε με 6 θα πρεπει να παιξει αρκετα παραπανω.

Δηλαδη εχω θεμα με καλωδιωση σπιτιου?

• Super Moderators
Δημοσ.

από την στιγμή που είσαι Μελίσσια δεν την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια από την Forthnet για άλλο πάροχο που δίνει VDSL από ΚΑΦΑΟΥ?

Δημοσ.

Το πρόβλημα με την vdsl είναι το κόστος. Είναι σημαντική η διαφορά, όχι μόνο για την περίπτωση του οτε που πρέπει να δίνεις 50 ευρώ το μήνα, αλλά και στους άλλους που είναι φθηνότερη και πάλι είναι περίπου 50% ακριβότερη και στις μέρες μας που τα μετράμε όλα, δύσκολα παίρνει προτεραιότητα.

• Super Moderators
Δημοσ.

στη Wind το υπερπλήρες πακέτο με 50αρι vdsl πάει 40 euro το μήνα, αν δεν χρειάζεσαι κάποια πράγματα πέφτει και κάτω από 30 αν δεν κάνω λάθος...

από την στιγμή που έχουν περάσει οπτικές και νέα ΚΑΦΑΟΥ είναι κρίμα να μην το εκμεταλεύεται κάποιος...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...