Προς το περιεχόμενο

ΜΙΚΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΥΔΡΟΨΥΚΤΟ PC!!!!

tyfeonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Eγω πηρα την Eheim 1250 και ενα ψυγειο χειροποιητο κυψελωτο full χαλκο διαστασεων 30χ45cm oι κυψελες.

Να δουμε τι θα καταφερουμε ... :D :D

καμια φωτο να δουμε?

Θα δειτε ... περιμενω το Cascade απο Αυστραλια ... εφυγε πριν 15 μερες και περιμενω απο μερα σε μερα.

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ΛΟΛ !!! ... Ετσι ειναι ! ... φαινεται πως σε προλαβα ! ...

Αλλα βρε παιδι μου ... με τι το εστειλε ο cathar ??? .. με ψαροτρατα ??? :D :D

28 Ioυλιου μου ειπε πως το εστειλε ! ... ακομη τιποτε ... :(

Δημοσ.
Πως έφτιαξες το tank? Καμια φωτο παίζει;

Βασικά, δεν το έφτιαξα μόνος μου. Έδωσα τις διαστάσεις που ήθελα σε μαγαζί που φτιάχνει κατασκευές από plexiglass και μου έφτιαξε ένα "κουτάκι" από plexi πάχους 6mm με εξωτερικές διαστάσεις: 9 cm πλάτος, 15 cm μήκος και 20 cm ύψος. Χωράει περίπου 2 λίτρα νερό. Τις πλευρές και τη βάση τους ζήτησα να μην τις βιδώσουν αλλά να τις κολλήσουν μεταξύ τους ώστε να είναι στεγανό. Στο άνω χείλος του κουτιού άπλωσα ένα λεπτό στρώμα σιλικόνης στεγανοποιήσεως κα ιτην άφησα να στεγνώσει (για να παίξει το ρόλο της "φλάντζας") πριν βάλω το καπάκι που κρατιέται στη θέση του με 4 βίδες.

Στο καπάκι άνοιξα 3 τρύπες, 2 για είσοδο και έξοδο του νερού και 1 για το γέμισμα. Άλλη μια τρύπα άνοιξα χαμηλά στο πίσω πλαϊνό του κουτιού για εύκολο άδειασμα. Σε αυτή και στην τρύπα για το γέμισμα στο καπάκι έβαλα μπρούτζινες βιδωτές τάπες.

Η δεξαμενή βιδώθηκε στο πίσω μέρος (δίπλα από την "περιοχή" των PCI) ενός midi atx κουτιού από plexiglass (ήθελα κάτι παραπάνω από απλό παράθυρο βρε παιδί μου) :) :) ενώ το ψυγείο μπήκε εξωτερικά στο πάνω μέρος του κουτιού (αφού πρώτα άνοιξα με προσοχή 2 τρύπες για τους ανεμιστήρες και 2 για τις σωλήνες στο πάνω καπάκι του κουτιού).

Αναλυτικότερη περιγραφή και φωτογραφίες όταν γυρίσω σπίτι από την άδεια (και όταν παραλάβω και τα block)...

Δημοσ.

Το μαγαζί για τις κατασκευές plexiglass είναι κοντά στο Carrefour στον Άλιμο (στο δρόμο που πάει παράλληλα με την Αλίμου από το Praktiker προς το Carrefour, 10 μέτρα πριν το φανάρι που στρίβουμε αριστερά για το Carrefour). Όνομα και τηλέφωνο δεν συγκράτησα, και μάλιστα εκείνη τη μέρα (Παρασκευή 1/8 ) ετοιμάζονταν να κλείσουν για διακοπές, οπότε μάλλον δεν θα τους βρεις για μερικές ημέρες ακόμη...

Η δεξαμενή μαζί με 2 άλλα κομματάκια plexiglass 9x9cm που ήθελα για άλλη χρήση μου στοίχισε 30 ευρώ.

Δημοσ.

Καλη περιπτωση ...

Για αρχη θα κανω πειραματα χωρις δεξαμενη ... και αν ειναι θα βαλω αργοτερα μια για δοκιμη .

Το πολυ πολυ , να φτιαξω καμμια μεγαλη ωστε να βαλω και μερικα ψαρακια μεσα ;)

Δημοσ.

Στην πλειοψηφεία των περιπτώ σεων χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες (σχετικά) αθόρυβοι. Σε εμένα για παράδειγμα, ο 80mm ανεμιστήρας του τροφοδοτικού μου κάνει περισσότερο θόρυβο από τους 4 ανεμιστήρες των 120mm της Enermax (έχουν και δυνατότητα ρύθμισης των στροφών τους) πάνω στο ψυγείο (2 από κάθε πλευρά).

Γενικά, ισχύει πως ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ επίπεδα θορύβου, έχεις ΑΡΚΕΤΑ καλύτερη ψύξη από ένα "παραδοσιακό" σύστημα αερόψυξης. ;)

Όσο για τα waterblock, το 99% των μοντέλων που κυκλοφορούν έχουν ενναλακτικές βάσεις για να ταιριάζουν και σε AMD και σε Intel

.

Δημοσ.
καλύτερα να τους βάλεις έτσι ώστε να ρουφάνε αέρα μέσα από τα fin του ψυγείου. Είναι πιό αποδοτικοί έτσι...

Einai ayto sigoyro?

Egv epeidh den exw xwro mesa sto koyti , an kai Antec 1030 , h mia pleyra toy watercooling akoympaei sto katw meros toy koytiou. Ayto sigoyra meiwnei thn apodosh ee???

Δημοσ.

Telika to ebgala e3w apo to koyti , kai einai kalytera gyrw stoys 4 ba8moys katw , dhladh eimai me 29 periballon stous 35.5 (epifaneia epafhs core me psyktra).Exw enan Atlhlon XP sta 1800+ kai ton doyleyew sta 11.5x150Mhz me vcore sta 1.85v. Alla re paidia me mia proxeirh prospa8eia poy ekana paei oso phgaine kai oso ton eixa aeropsykto , parapanw den paei....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...