Προς το περιεχόμενο

ΜΙΚΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΥΔΡΟΨΥΚΤΟ PC!!!!

tyfeonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παρακατω θα βρειτε εναν μικρο οδηγο σχετικα μετην κατασκευη του δικου μου υδροψυκτου συστηματος! ελπιζω να σας φανει χρησιμος και να σας παρακινησει να φτιαξετε κατι διαφορετικο στο pc σας!!!

(εαν προχωρησετε σε οποιδηποτε κατασκευη που περιγραφεται σε αυτο το κειμενο το κανετε με δικη σας ευθηνη)

ξεκιναμε με τα βασικα μερη που εχω χρησημοποιησει εγω στο συστημα μου που ειναι σε διαταξη κλειστου κυκλωματος χωρις δεξαμενη !!!!

δηλαδη το κυκλωμα ειναι σε διαταξη αντλια-μπλοκ-ψυγειο-αντλια!

αν και ειναι καλυτερο να μπει το ψυγειο αναμεσα στο μπλοκ και την αντλια

δηλ, αντλια-ψυγειο-μπλοκ-αντλια εγω χρησημοποιησα την πρωτη διαταξη για να μπορω να βαλω την αντλια μεσα στο κουτι και το ψυγειο εξωτερικα !

λοιπον τα μερη ειναι

ΑΝΤΛΙΑ: HYDOR seltz l20 700l/h κοστος 30ευρω

image016.jpg

ΨΥΓΕΙΟ : μεταχειρισμενο απο ανταλλακτικα αυτοκινητων κοστος 15 ευρω

image014.jpg

BLOCK : ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ "ELEVEN"

image056.jpg

ΛΑΣΤΙΧΑ :ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ (εσωτερικου παχους 10mm ) ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ κοστος τα 4μετρα 2 ευρο!!!!

4 πλαστικες ενωσεις 10mm για της σωληνες κοστος 4 ευρω

1 relay switch απο καταστημα με ηλεκτρονικα κοστος 6 ευρω!

2 moysepad για την μονωση του ψυγειου!!! :) κοστος 2 ευρω!

stomia2.jpg

τα μερη της αντλιας !!!

image020.jpg

image021.jpg

το relay switch που θα μας βοηθησει ωστε η αντλια να ανοιγει μαζι με τον υπολογιστη !

ξεκιναμε με το τι ειναι το relay switch?

το ρελε αυτο ειναι ουσιαστικα ενα ηλεκτρικος διακοπτης ο οποιος οταν τον συνδεσουμε στα 12volt επιτρεπει στην συσκευη τον 220volt που εχουμε συνδεσει στις επαφες του (στην περιπτωση μας η αντλια) να λειτουργησει!

δηλαδη μολις ανοιγει ο υπολογιστης ανοιγει και η αντλια μολις κλεινει κλεινει καιη αντλια!

πως συνδεεται?

το συγκεκριμενο της φωτο εχει

image031.jpg

δυο επαφες δεξια για το ρευμα των 12volt που χρειαζεται για να δουλεψει και στην αλλη 6 επαφες που μπορουμε να ενωσουμε 2 συσκευες 220 volt!

παιρνουμε ρευμα απο δυο καλωδια του τροφοδοτικου και τα κολλαμε με καλαι στις δυο επαφες που ειναι μονες τους! το + και - εχει σημασια πως θα το βαλετε για αυτο προσεξτε το δοκιμαζοντας το!

image032.jpg

η αλλες 6 επαφες δουλευουν 3 απο την μια μερια και 3 απο την αλλη! η κεντρικη παιρνει το ρευμα και οταν δεν δωσουμε ρευμα στο ρελε η κεντρικη κανει κυκλωμα με την μια ενω οταν δωσουμε ρευμα , κανει κυκλωμα με την αλλη!

εμας μας ενδιαφερει η κεντρικη και αυτη που 'κλεινει ' οταν δωσουμε ρευμα στο ρελε γι αυτο τον ενωνουμε στην τροφοδοσια του υπολογιστη και με ενα πολυμετρο κοιταμε ποια λειτουργει!

παιρνουμε το καλωδιο τις αντλιας και το κοβουμε κατα αυτον τον τροπο

image033.jpg

κοβουμε μονο το ενα καλωδιο ! η μια ακρη θα κολληθει στην κεντρικη επαφη και η αλλη σε αυτην που βρηκαμε με το πολυμετρο ! τωρα πρεπει να ειναι καπως ετσι!!!

image037.jpg

βρισκουμε με το πολυμετρο που αντοιστιχει αυτο το καλωδιο στην πριζα!

image039.jpg

με ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι κοιταμε ποιο καλωδιο εχει το ρευμα + στο πολυπριζο μας και εκει βαζουμε το ακιδα της πριζας που σημειωσαμε ωστε να να μην πηγαινει ρευμα(+) συνεχως στην αντλια ακομα και οταν ειναι κλειστη!!!

εγω για να το μονωσω αλλα και για να μην στραβωσουν οι κολλησεις εβαλα θερμοσιλικονη και με αυτην κολλησα το ρελε πανω στην αντλια !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ τα καλωδια να μονωθουν πολυ καλα γιατι απο εκει περναει ρευμα

220 VOLT και μονο τα ακινδυνα 12 volt του υπολογιστη!

τωρα εχουμε αυτο το αποτελεσμα!

image042.jpg

pumprelay.jpg

το μπλοκ αποτελειται απο τις τεσσερις βιδες,

το plexiglas που παταει το μπλοκ,

4 παξιμαδια και ,

και 4 ελατηρια!

image055.jpg

image056.jpg

το μπλοκ βιδωνετε επανω στην μητρικη αφου αφαιρεσουμε το πλαστικο που κραταει την στοκ ψυκτρα της ιντελ και μεσα απο τις τεσσερις τρυπες παιρναμε τις βιδες τις οποιες σταθεροποιουμε με λαστιχενιες

ροδελες και παξιμαδια !

blockclear.jpg

για το ψυγειο εκανα μια πολυ ευκολη κατασκευη που μου πηρε μονο 10 λεπτα για να την φτιαξω με ενα σιδηροπριονο και ενα σφυρι με μερικες ψιλες προκες!

image023.jpg

επειδη το ψυγειο θα μπει εξωτερικα και αν ειναι εξω στις μετακινησεις θα χτυπιουντα τα φινς πραγμα πολυ ασχημο του εκανα ενα ξυλινο 'τελαρο ' στο οποιο το ψυγειο

refriback.jpg

μπαινει σφινωτα και βγαινει απο μεσα αν τραβηχτει διαγωνια!

το ψυγειο εχει εξωτερικα αλουμινενια φινς και εισοδο εξοδο με εσωτερικο ανοιγμα 12mm και εσωτερικα χαλκινους σωληνες! ειναι μεταχειρισμενο και το αγορασα απο την οδο φραντζη !!! δεν ξερω την μαρκα του αυτοκινητου!

αφου το ψυγειο μπηκε μεσα στο τελαρο μονωθηκε στα πλαινα με κομματια απο moysepad ωστε να μην φευγει ο αερας απο τους 4 80αριδες ανεμιστηρες που εβαλα !!! και τωρα ειναι ετσι!

refri.jpg

η πλαστικες ενωσεις εχουν φαγωθει εξωτερικα για να μειωθει η διαμετρος τους και απο ετσι

image038.jpg

εγιναν ετσι

image012.jpg

τα δυο κοπηκαν στην μεση και μπηκαν στο ψυγειο

stomia.jpg

και τα αλλα δυο στην μεση των λαστιχων για να μπορουμε να βγαζουμε το ψυγειο η να κανουμε εξαερωση!

stomia2.jpg

η εξαερωση χωρις τανκ γινεται βυθιζοντας το ενα απο τα δυο λαστιχα στο σημειο που ενωνεται σε ενα δοχειο με το απιονισμενο νερο που θα χρησημοποιησουμε και το ενωνουμε υποβρυχια αφου εχει βγει ολος ο αερας απο το συστημα!

αφου τελειωσουμε με την τοποθετηση του συστηματος και ολα λειτουργουν σωστα ξεκιναμε με της μετρησεις !!!!

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ξεκιναμε με 6ωρες και 50 λεπτα toast με 1.500vcore στα 2.0ghz και θερμοκρασια δωματιου παντα 27/29 βαθμους!

2000temp.gif

200use.gif

συνεχεια με 2480mhz (δεν παει αλλο :) ) και 1.575vcore

2480temp.gif

2480use.gif

η θερμοκρασιες ειναι ακρως ικανοποιητικες για εμενα! εχω διαφορα θερμοκρασιας απο idle σε full load 2 βαθμους το πολυ !!!!!!! και ολα αυτα σε πολυ ζεστες μερες! η θερμακρασιες ειναι μικροτερες σε full load ακομα και απο αυτες του χειμωνα με την στοκ ψυκτρα τις ιντελ και ενα cooler στις 3200 στροφες!

εδω σας παραθετω μερικες φωτο με το συστημα μαζεμενο! τα καλωδια εχουν μαζευτει λιγο ακομα γιατι αλλαξα το τροφοδοτικο με enermax Smile_28:

οποιοσδηποτε εχει αποριες θα του απαντησω ευχαριστως!

blockgood.jpg

caseopen.jpg

caseclear.jpg

caseblue.jpg

Δημοσ.

91 Ευρω στοιχιζει η εκδοση του P4 ... το εστειλε πριν δυο εβδομαδες και λογικα πρεπει αυτη την εβδομαδα να το εχω ! :D

Δημοσ.

Καταρχην πολυ καλο το post σου.εκανες πολυ ωραια δουλεια.

θα ηθελα να ρωτισω μερικα πραγματα.

α)τι cpu και τι m/b χρισημοποιησες?

β)με ποιο προγραμμα εκανες τις μετρησεις?

γ)η αντλια απο τι ειδους καταστημα αγοραστικε?

δ)το water block ειναι ιδιοκατασκευη?αν οχι απο που μπορω να αγορασω?

ευχαριστω εκ των προτερων.

KEEP UP THE GOOG WORK.

Δημοσ.

file tyfeona, exeis kai ta dika mou BRAVO!!!

eklpiktikos...!!!

dieukrinise mou omos ligo to:

BLOCK : ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ "ELEVEN"

pou mporw na vrw? i pws na ftiaksw?

Δημοσ.

cpu= intel p4 2.0 northwood

m/b= asus P4G8X duall DDR

το προγραμα ειναι το γνωστο motherboard monitor! αν πατε στην σελιδα του θα βρειτε ενα προγραματακι που λεγετε mbmlog δηλαδη motherboard monitor log!

η αντλια ειναι κυκλοφορητης νερου απο ενυδρειο και μπορειτε να την βρειτε σε πετ σοπ με ειδη ενυδρειου!

το μπλοκ ειναι ιδιοκατασκευη απο χρηστη ενος αλλου ελληνικου φορουμ του οποιου το ονομα δεν θα πω! αν και δεν νομιζω οτι ο ιδιος μπορει να κατασκευασει αλλα λογω των πολλων παραγελλιων αν υπαρξει νεοτερο θα σας ενημερωσω! μπλοκ μπορειτε ειτε να παραγγειλετε απο εκσωτερικο (μονο ευρωπη πχ εδω http://www.chill-tek.com/customer/home.php?cat=264&xid=e27b6ab1b46dae0733f8174aa023e90a ) το να φτιακσετε μονοι σας δεν θα σας το προτεινα αφου πολλοι απετυχαν οπως και εγω! αλλωστε το κοστος δεν ειναι απαγορευτικο! οτι αλλο θελετε πειτε μου!

(σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια!)

Δημοσ.

Oraios o odigos, mpravo!! Makari na mporousa kai ego na ftiakso to diko mou alla den pianoun ta xeria mou..

to onoma tou allou forum na to po ego i mipos tha pesei fotia na me kapsei???

hint... o apo kato mou me prolave... :P

Δημοσ.

Ρωταω για το Μ/Β επειδι εχω το ιδιο αλλα με celeron και single ddr 2100 kingston.Λες σε καποιο σημειο του ποστ οτι δεν ανεβενει πανω απο 2480 Mhz,κατι που μου φενετε παραξενο γιατι εμενα ανεβαινει ευκολα πανω απο 3400 βλεπε εδω: http://www.pctech.gr/sticker.php?id=36&cat=2 .

το τροφοδοτικο ποσα Watt ειναι?

Σκεφτομαι καποια water λυση τωρα και καιρο,το ποστ σου με βοηθησε αρκετα να σκεφτω τι να κανω. :D

Μολις ειδα το thread στο αλλο forum:

watercooling ΦΤΙΑΧΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!!!

:lol:

Δημοσ.

καταρχην ολοι μπορειτε να το φτιαξετε απλα θελει υπομονη δεν μπορεις να το φτιαξεις σε μια μερα! ο επεξεργαστης παει καλα σε λειτουργια μεχρι 2.5ghz ! παει και 2.6 αλλα ειναι ασταθες! φταιει ο επεξεργαστης και οχι το m/b! απλα η p4 2.0 βγηκαν πολυ μαπα στο overclock! το τροφοδοτικο ειναι enermax eg 465 460 watt!

nai to foroym einai ayto!

p.s πολυ καλο το overclock σου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...