Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τους φίλους του forum. Μόλις πήρα αυτό το λάπτοπ και έχω θέμα με την υπερβολικά ζεστή του επιφάνεια μέσα σε 5 λεπτά από τη στιγμή που το θέτω σε λειτουργία. Ειδικά εκεί που είναι ο σκληρός (7200rpm), απλά δεν αγγίζεται, χωρίς καμία υπερβολή. Διαβάζω στις οδηγίες του και γράφει ότι δεν πρέπει να έχουμε πολλή ώρα ακουμπισμένα τα χέρια μας πάνω του γιατί μπορεί να καούμε από τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο πλαστικό!

Εφόσον αυτό είναι από την επαγγελματική σειρά, αυτό είναι φυσιολογικό; Υποτίθεται ότι είναι καλύτερο από τα απλά Satellite.

Η πλάκα είναι ότι μου αντικατέστησαν το παλιό μου λάπτοπ με αυτό, επειδή ήταν ελαττωματικό ειδικά με τις θερμοκρασίες, και τώρα θα με περάσουν για παλαβό, γιατί αυτό καίει πραγματικά πολύ περισσότερο.

Το Speedfan μου βγάζει κόκκινα τα core 0 & 1 (52 βαθμούς στην αρχή, και μετά από 5-10 λεπτά περνάει τους 60), και μετά πάει 54 βαθμούς το GPU. Όλα αυτά σε idle. Είναι φυσιολογικές αυτές οι θερμοκρασίες για ολοκαίνουργιο λάπτοπ;

Ενδεικτικά 10 λεπτά μετά από boot:

HD0: 47C

Temp1: 16C

GPU: 50C

Core0:55C

Core1: 56C

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές για λαπτοπ αυτή την εποχή,το θέμα είναι ότι μεταφέρονται στα χέρια σου..

Γιατί να σε θεωρήσουν τρελλο σε ενα υπαρκτό πρόβλημα και ποιος σου ειπε οτι επειδή εκαναν αντικατάσταση πρεπει να σου δώσουν ενα laptop στο οποιο όπως λες δεν μπορεις να εργαστείς ? τα χερια μας δεν ειναι μετέωρα όταν γράφουμε πες τους...

• Like 1
Δημοσ.

Όπως ειπε και ο movie οι θερμοκρασίες δεν ειναι τραγικές για καλοκαίρι και λιγο πολυ ολα τα laptop ειναι πολυ ζεστά , αν οντως καιει τοσο πολύ που δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσεις πήγαινε το πισω και δείξε τους επι τοπου το πρόβλημα , αλλιως αλλη λύση ειναι να πάρεις μια βάσεις με ανεμιστήρες απο κατω για καλύτερη ψύξη

Δημοσ.

για τον επεξεργαστη θα σου ελεγα οτι εισαι σε καλα επιπεδα οπως και για καρτα γραφικων

τις ιδιες περιπου εχω στον 2430m και με τον ανεμιστηρα σβηστο τελειως(dell ftw)

και ο δισκος θεωρητικα ειναι σε λογικα επιπεδα αν και 47 μου φαινονται πολλοι.Εγω σε δισκο 5400 εχω 42 βαθμους χωρις κλιματιστικο/βαση κλπ

το οτι ζεματαει ειναι οντως θεμα θα σου ελεγα εφοσον ειναι ολοκαινουριο να το πας πισω και να τους δειξεις το θεμα και ζητα αλλο.

Δημοσ.

Παιδιά το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο και δεν θέλω να φαίνομαι παράξενος, γιατί στην ουσία το λάπτοπ αυτό το πήρα εντελώς δωρεάν ως αποζημίωση για πάρα πολύ ελαττωματικό προϊόν εντός εγγύησης, με απόφαση και εντολή της Toshiba Εurope. Χτές μου το έδωσαν και έχω ξενερώσει με τη ζωή μου. Εκεί που είναι ο σκληρός, απλά δεν αγγίζεται το μηχάνημα. Βέβαια, έχει κανονικά nommaterwhat, και 2 χρόνια εγγύηση, το πήρα σφραγισμένο-κλειστό, αλλά για DOA το θεωρώ πολύ απίθανο να γίνει.

Δημοσ.

αν εχεις καποια επικοινωνια απο εκει περα που στο εστειλαν στειλε καποιο mail/τηλεφωνο κλπ να τους ρωτησεις αν ειναι φυσιολογικο.

αν εχεις προσβαση στο μερος του δισκου θα σου ελεγα να ανοιξεις το καπακι να δεις τι παιζει(αλλα σκεφτομαι ειναι το θεμα της εγγυησης μεσα)

μηπως εχουν ξεχασει να βαλουν ενα σαν caddy που υπαρχει και καλυπτει τον δισκο και γι αυτο καιγεσαι.

Δημοσ.

Και να μην αγγιζεται ο δισκος, και την ιδια στιγμη/ταυτοχρονα, να βλεπεις (μονο) HD0: 47C δυσκολο.....
:wacko:
Περα απο idle, σε full load, τι θερμοκρασιες σου δινει? Τσεκαρε τες -και με διαφορετικα προγραμματα.

<<To diagnostic tool της Toshiba μου βγάζει πρόβλημα στο ανεμιστηράκι, ενώ εγώ το ακούω κανονικά να λειτουργεί.>>

Μη το προσπερνας, τοσο ευκολα, αυτο! Το λιγοτερο, ειναι αφορμη για να ζητησεις αντικατασταση του συγκεκριμενου.
[παιζει παντοτε και το σεναριο, απλως (sic) να εχεις πεσει σε καποιο στραβο/προβληματικο τεμαχιο, ξεφορτωσου το!]

Δημοσ.

Ωραία λοιπον αφου ειναι καινούργιο το laptop δεν υπάρχει λογος να το ψάχνεις αλλο πήγαινε το πισω πες τους το πρόβλημα και δείξε τους αυτο που δείχνεις και σε εμας με το ανεμιστηράκι.

Δημοσ.

αν εχεις καποια επικοινωνια απο εκει περα που στο εστειλαν στειλε καποιο mail/τηλεφωνο κλπ να τους ρωτησεις αν ειναι φυσιολογικο.

αν εχεις προσβαση στο μερος του δισκου θα σου ελεγα να ανοιξεις το καπακι να δεις τι παιζει(αλλα σκεφτομαι ειναι το θεμα της εγγυησης μεσα)

μηπως εχουν ξεχασει να βαλουν ενα σαν caddy που υπαρχει και καλυπτει τον δισκο και γι αυτο καιγεσαι.

O δίσκος απ' ότι κατάλαβα, είναι δίπλα στο touchpad. Εκεί δεν υπάρχει ο παραμικρός χώρος για να μπαίνει αέρας.

Ωραία λοιπον αφου ειναι καινούργιο το laptop δεν υπάρχει λογος να το ψάχνεις αλλο πήγαινε το πισω πες τους το πρόβλημα και δείξε τους αυτο που δείχνεις και σε εμας με το ανεμιστηράκι.

ΟΚ.Αυτό θα κάνω. Απλά δυσκολεύτηκα πολύ να γίνει η αλλαγή, ενώ είχε δοθεί εντολή από το εξωτερικό, και παραπονέθηκα. Το λάπτοπ μου το έδωσε η Ideal, ως commercial return με το δικό μου. To  βλέπω να πηγαίνει στο service, γιατί στην ουσία δεν πρέπει να θεωρείται DOA.

Δημοσ.

Θα ζητήσεις τα νόμιμα. DOA έχει θέμα το λαπτοπ. Αν σου κάνουν τους δύσκολους φώναξε και λιγάκι δεν πειράζει

• Like 1
Δημοσ.

Καλώς. Θα πάω και θα το προσπαθήσω. Αρκεί να μη με πουν πάλι "αρνητικό". Όταν έπαιρνα τηλέφωνο, έχοντας τα email της Toshiba Europe, επειδή πίεσα εκείνη που το είχε αναλάβει, της ζήτησα να μου προτείνει κάποιο και ρωτώντας την αν θα είναι καλό αυτό που έχω τώρα, μου απάντησε "Και βέβαια θα είναι, αρκεί να μην είστε αρνητικός".... Whatever.

Με βλέπω να μπλέκω χωρίς λόγο, γιατί θα μου χτυπάνε ότι μου έδωσαν καινούργιο λάπτοπ, κι ότι είναι μια χαρά κλπ. Ο βασικός λόγος που επέστρεψα το προηγούμενο ήταν το γεγονός ότι ήταν πολύ ζεστό και δεν σταμάταγε ποτέ το ανεμιστηράκι, με τοποθετημένο το laptop πάνω σε γραφείο με επαρκέστατο αερισμό.

Δημοσ.

O δίσκος απ' ότι κατάλαβα, είναι δίπλα στο touchpad. Εκεί δεν υπάρχει ο παραμικρός χώρος για να μπαίνει αέρας.

Μισο, ο δισκος δεν ειναι user accessible/upgradable?

Εννοω διχως να χρειαζεται να λυσεις ολο το λαπτοπ!

Α, και πριν τους το παραδωσεις πισω, καλου-κακου, πρωτα απεγκατεστησε speedfan κ.λπ.

(πιθανο να ψαξουν αφορμες, να τα φορτωσουν σε εσενα, αν ειναι "περιεργοι" στο service...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...