Poulis_BC Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 καλησπερα παιδια θα ειθελα τα φώτα σας στα παρακάτω ερωτήματα μου , "γενικός την γνώμης και την γνώση σας " διαθέτω την μητρική : ASRock 890GX Extreme3 with last bios update η μητρική αυτή ήταν παλιότερα καρφωμένη με τον phenom 965 και τώρα της κούμπωσα τοv τελευταίο που μπορεί να πάρει από την λίστα του bios από το siteδηλαδή τον AMD FX-6100 έκανα καπιες σιγρησης : είναι πιο δροσερός ,πιο φρέσκος και άνετος στην γενική εμπιρια και χρήστη του pc είναι πιο multitusking αλλά o phenom 965 πιο δυνατός στα games και σε προγράμματα που δεν εκμεταλλεύονται multicores cpu θα ηθελα μια λίστα με με θέμα της best "power saving " bios settings & μια λίστα με θέμα Turbo frequency 3600 MHz (more than 3 cores) 3900 MHz (3 cores or less) απλό και μόνιμο χωρίς αφξομιώσεις το θέμα το αλο είναι ότι η asrock έχει ένα ιδιέταιρο bios οπότε όταν σε κάποια επιλογή πρέπει να βάλω : auto - enable - disableνα το διευκρινιστεί ώστε να καταλάβω εγώ και οποίος αλός θέλει να πάρει πληροφορίεςγια το πως θα ρυθμίσει το βίος ,να καταλάβει και ας μην είναι εμπιρος όλων το βίος interface
Alchemist` Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Έχεις κάποιο πρόβλημα και θες να αλλάξεις τις ρυθμίσεις? Δεν καταλαβαίνω τι ψάχνεις, και βασικά γιατί το ψάχνεις ώστε να σου απαντήσω/ουμε. Επίσης (προφανώς) δεν ξέρω (ούτε εγώ όπως και οι περισσότεροι) τί επιλογές σου γίνει το συγκεκριμένο BIOS που έχει η συγκεκριμένη μητρική. Έτσι σε κουκουρούκου φάση μόνο κάποιος που έχει την ίδια μητρική θα έχει να σου πει κάτι. Αν θες γίνε πιο συγκεκριμένος (όσον αφορά τις επιλογές του BIOS που σε προβληματίζουν) ώστε να βοηθήσουμε.
Poulis_BC Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 έχεις φίλε μου αλχημιστ τα δικιά σου , αλλά ελλα και εση στη θέση την δικιά μου !για αυτό υπάρχουν τα φόρουμ ώστε να απαντάνε πολλά άτομα μαζί σε απορίες !bios settings :CPU CONFIGURATION 1. COOL & QUIET => ENABLED - DISABLED 2. SECURE VIRTUAL MACHINE => ENABLED - DISABLED 3. ENHANCED HALT STATE (C1E) => ENABLED - DISABLED 4. CPU THERMAL THROTTLE => ENABLED - DISABLED OVERCLOCK MODE => AUTO ? MANUALSPREAD SPECTRUM => ENABLED - DISABLED CPU ACTIVE CORE CONTROL => ALL CORES - CORE PER UNIT- 2 CORES- 4 CORESAMD TURBO CORE TECHNOLOGY => DISABLED-AUTO-ENABLEDAMD C-STATE SUPPORT =>ENABLED - DISABLED MULTIPLIER/VOLTAGE CHANGE (AUTO-MANUAL )HT BUS SPEED (AUTO)HT BUS WIDTH (AUTO) αυτή τη στιγμή έτσι είναι το bios ρυθμιζμενο είναι οκ ? γενικός γνώμες ψάχνω ! η μητρική μου έχει profiles θέλω να κάνω ένα που να είναι:για καλοκαίρι- να μην βγάζει πόλη ζεστή το pc ,να κατεβάζω από τορρεντ να είναι χαλαρό δηλαδή και ένα για games να βγάζει δυναμη, να μπορεί να μινει και έτσι με διάρκια ! αλλά στιχεία του pc είναι : 950W Corsair TX950W CoolerMaster Hyper 212 EVOPalit GeForce GTX670 Jetstream 2gb x 4 ddr3 1333 kingston hyperx intel ssd 330win7 x64 sp1
aetos1988 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείς περισσότερο ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών προσαρμόζονται αυτόματα ανάλογα με την εργασία που στην περίπτωσή σου όταν κατεβάζεις τερρεντ ρίχνει την συχνότητα λειτουργίας για οικονομία δηλαδή, όταν παίζεις ένα παιχνίδι λειτουργούν στο full.
Poulis_BC Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 φίλτατε αείτε η γνώμη σου είναι λογική και στηρίζεται σε βάσεις και γνώσηαλλά ... η γνώμη σου σχολιάζει το εάν εσύ στη θέση μου θα έκανες μια τετεια περιπέτεια! και όχι κάθε αυτό σχόλια και γνώμες επάνω στης απορίες μου έθεσα στο αθρό μου! τώρα που έχω ελευθερο χρόνο γουστάρω λίγο να ασχοληθώ σε βάθος , να δώ πως ανταποκρίνονται το σύνολο τον πραγμάτων που κάνουν τον υπολογιστή μου ! και θα μου αρέσε να αποχτούσα την γνώση μέσα από την καθοδήγηση και την εμπιρια απο άτομα του insomnia ! γιατί ωραίο είναι το auto στο bios , αλλά μου αρεσει και το manual και να το κάνω γιατί έχω άποψη και γνώση! και ας το ξανά βάλω μετά auto! την κάρτα γραφικών δεν την πιράζω και στο "auto" είναι σουπερ ! αλλά αυτή η μητρική με κρατάει πίσω αν και πήρα κοριφεο μοντέλο της σύρας , παίρνει μόνο τον fx4100 και fx6100 , όπου ο fx6100 αν και πιο κενουριος και εξελιγμένος αποδίδει χιρότερα από τον phenom 965 που είχα πριν επάνω , αλλά πιστεβω ότι με λίγο ψάξιμο θα αποδώσει καλύτερα χωρίς πολλά πολλά !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα