tbaitasis Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα, Προσπαθώ να σετάρω ένα 5210 σαν client και δεν βγάζω άκρη. Σκοπός μου είναι να συνδέσω ένα δεύτερο κτίριο στα 100 μέτρα. Ένω υπάρχει οπτική επαφή με ποιότητα σήματος περίπου 20db και έχοντας δοκιμάσει τις επιλογές ΑP mode --> client και AP client router mode --> client παίρνει wan ip όποτε θυμηθεί, δλδ σχεδόν ποτέ. Το ίδιο και με ένα ελεύθερο δίκτυο όπου δεν κατάφερα να συνδεθώ ποτέ. Έχω το τελευταίο firmware. Καμία συμβουλή?
Universal Soldier Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Tο σήμα έχει αρνητικό πρόσημο -60 -70 etc το 20db τώρα τι σημαίνει ?
jkoukos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Βασικά η T-Link μετρά σε dB (θετικά) το Link budget (Fade Margin) και αναφέρει καλη ζεύξη από 15-20dB και πάνω. Αν μας έδινες και πληροφορίες για τις ρυθμίσεις ή ακόμα καλύτερα screenshoots για να δούμε πιθανό πρόβλημα;
Universal Soldier Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 και πως το μετατρέπεις στα Standard values που ξέρουμε όλοι.
sdgeod7 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα, Προσπαθώ να σετάρω ένα 5210 σαν client και δεν βγάζω άκρη. Σκοπός μου είναι να συνδέσω ένα δεύτερο κτίριο στα 100 μέτρα. Ένω υπάρχει οπτική επαφή με ποιότητα σήματος περίπου 20db και έχοντας δοκιμάσει τις επιλογές ΑP mode --> client και AP client router mode --> client παίρνει wan ip όποτε θυμηθεί, δλδ σχεδόν ποτέ. Το ίδιο και με ένα ελεύθερο δίκτυο όπου δεν κατάφερα να συνδεθώ ποτέ. Έχω το τελευταίο firmware. Καμία συμβουλή? κι εσυ φιλε εχεις προβλημα με το σεταρισμα? τελικα ειμαστε πολλοι... εμενα μου συνδεεται με τα ελευθερα δικτυα αλλα μονο τοπικα. δεν εχει καθολου ιντερνετ...Έχω το τελευταίο firmware.
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 και πως το μετατρέπεις στα Standard values που ξέρουμε όλοι. Δεν υπάρχει αντιστοιχία ώστε να μετατραπεί, καθώς πρόκειται για 2 διαφορετικά πράγματα. Το dB μας δείχνει την απώλεια ή το κέρδος ισχύος ενός σήματος σε σχέση με κάποια σταθερά, η οποία υπολογίζεται από τα συνολικά στοιχεία σε οποιαδήποτε συσκευή (εκπομπή, λήψη, κέρδος κεραίας, απώλεια καλωδίου, επίδραση περιβάλλοντος κλπ). Λέμε, "έχουμε 2dB κέρδος σε αυτή τη ζεύξη" και όχι "η ζεύξη έχει 2dB ισχύ". Το dBm μας δείχνει την ισχύ ενός σήματος σε σχέση με 1mW.
Universal Soldier Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Ωραίο κόλπο για να μην μπορείς να το συγκρίνεις με αλλα AP για να δεις πιο έχει καλύτερο σήμα. Πολύ μεγάλη βλακεία να μην μετράει το σήμα με τον Standard τρόπο.
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Βασικά στη σχεδίαση και στον έλεγχο μιας ασύρματης ζεύξης κύριο ρόλο παίζει ο υπολογισμός του Fade Margin παρά η ισχύς του λαμβανομένου σήματος. Το Signal Strength μας δείχνει γρήγορα την στάθμη του λαμβανόμενου σήματος, αλλά δεν είναι ο κύριος παράγοντας μιας καλής ζεύξης. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, ειδικά σε κορεσμένα αστικά περιβάλλοντα, που μπορεί να έχουμε λήψη σήματος -60dBm αλλά η ζεύξη να είναι προβληματική με χαμηλές ταχύτητες ή/και αυξομειώσεις και υπολογίζοντας το Fade Margin αυτό να είναι χαμηλό. Από την άλλη σε λαμβανόμενο σήμα -80dBm να έχουμε καλύτερα στοιχεία ζεύξης με το υπολογισμένο Fade Margin να είναι υψηλό. Βέβαια αυτό που δείχνει η TP-Link δεν είναι η κανονικά μέτρηση, καθώς δεν γνωρίζει τα στοιχεία του πομπού, και θεωρώ ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη μέτρηση λαμβάνονυας υπόψη τα δικά της στοιχεία με παραδοχή κάποιον σταθερών. Είναι σαν να λέει ότι το 25 είναι καλύτερο από το 10, οπότε οι απλοί χρήστες το καταλαβαίνουν καλύτερα. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Ωραίο κόλπο για να μην μπορείς να το συγκρίνεις με αλλα AP για να δεις πιο έχει καλύτερο σήμα. Πολύ μεγάλη βλακεία να μην μετράει το σήμα με τον Standard τρόπο.Eμπειρικα εντελως το 15db της tp-link ισοδυναμει με το -77 αντε -79 στην γνωστη κλιμακα. Το λεω εχοντας δοκιμασει 5210 και αλλη κεραια ιδιου τυπου (nanostation m2) στην ιδια θεση, με ιδια στοχευση και ληψη απο το ιδιο AP. Το 5210 εδειχνε 15-18db και το nanostation γυρω στα -77. Βασικά στη σχεδίαση και στον έλεγχο μιας ασύρματης ζεύξης κύριο ρόλο παίζει ο υπολογισμός του Fade Margin παρά η ισχύς του λαμβανομένου σήματος. Το Signal Strength μας δείχνει γρήγορα την στάθμη του λαμβανόμενου σήματος, αλλά δεν είναι ο κύριος παράγοντας μιας καλής ζεύξης. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, ειδικά σε κορεσμένα αστικά περιβάλλοντα, που μπορεί να έχουμε λήψη σήματος -60dBm αλλά η ζεύξη να είναι προβληματική με χαμηλές ταχύτητες ή/και αυξομειώσεις και υπολογίζοντας το Fade Margin αυτό να είναι χαμηλό. Από την άλλη σε λαμβανόμενο σήμα -80dBm να έχουμε καλύτερα στοιχεία ζεύξης με το υπολογισμένο Fade Margin να είναι υψηλό. Βέβαια αυτό που δείχνει η TP-Link δεν είναι η κανονικά μέτρηση, καθώς δεν γνωρίζει τα στοιχεία του πομπού, και θεωρώ ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη μέτρηση λαμβάνονυας υπόψη τα δικά της στοιχεία με παραδοχή κάποιον σταθερών. Είναι σαν να λέει ότι το 25 είναι καλύτερο από το 10, οπότε οι απλοί χρήστες το καταλαβαίνουν καλύτερα. Εχω δει προβληματικοτατο link με καμποσα timeouts και packet losses, ακομα και με 30db ενδειξη στην 5210. Οι παρεμβολες κλπ ειναι δυσκολο να αντιμετωπιστουν, αν υπαρχουν Που εντος πολης υπαρχουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα