coolerman Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 εγω θα σου ευχηθω καλη επιτυχια στο ενχειρημα σου ειναι παρα πολυ δυσκολο,αλλα οχι ακατορθωτο. κοιταξε και στο youtube,υπαρχουν DIY. αναμενουμε
Roger Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 To θεμα το καλυψε ο sil unique,ο οποιος το reballing που κανει ειναι καλυτερο και απο το εργοστασιακο. Το ματι δεν μπορει να διακρινει οτι εχει γινει reballing,αψογη δουλεια,respect
sil_unique Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας παιδια! Εχω να πω τα εξης: 1ον Εχω σπουδασει τεχνικος Η/Υ αλλα επαγγελματικα δεν ειχα ασχοληθει με αυτο τον κλαδο απλα εφτιαχνα υπολογιστες φιλων απο hobby.Τα τελεφταια 2 χρονια ασχολουμαι αλλα οχι σε επιπεδο chip και εκει θελω να φτασω. 2ον Κολλητηρι χρησιμοποιω για επισκευες τροφοδοσιας λαπτοπ και αλλαγη σε πυκνωτες απο desktop. 3ον Εχω θερμομετρο ακιδας 1000+ οC, συρμα αποσυγκολλησης,flux,κολλητηρι,ισοπροπυλικη αλκοολη 98%. Σας ευχαριστω και παλι. στο θερμόμετρο προτείνω να έχεις omega K type sensor, και πρέπει να πάρεις και no clean flux καθώς δεν κάνει το απλό [και φθηνο]
ririco Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2013 εγκατέλειψα την ιδέα λόγω του μεγάλης πιθανότητας αποτυχίας.εάν κάνει κάποιος θα ήθελα να μου στείλει μυνημα με καλή προσφορά επαγγελματική λόγω του ότι θα συνεργαστεί στην ουσία με μαγαζί που κάνει επισκευές υπολογιστών.
Atsumbalos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Με το πιστόλι θερμού αέρα και χωρίς προθέρμανση θα τσουρουφλιστεί το chip από πάνω, θα κυρτώσει η μητρική σε εκείνο το σημείο και όταν εξαντηθεί η υπομονή σου και ανεβάσεις στους 300° [αν έχεις ένδειξη από θερμόμετρο που είναι απαραίτητο] και το τραβήξεις να βγεί θα φύγουν μαζί και pads της μητρικής ενώ το chip θα έχει πεθάνει σε εκείνη την θερμοκρασία. Έστω ότι έχεις όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό θα χάσεις μερικά chip - μητρικές μέχρι να μπεις στο κόλπο μόνο για να το ξεκολλήσεις χωρίς να κάνεις ζημιά. Έπειτα πρέπει να καθαρίσεις τις επαφές και να περάσεις τα καινούρια balls - σχετικά λεπτή και σχολαστική διαδικασία. Το κόλλημα το θεωρώ το πιο έυκολο αλλά αν γίνει κάτι λαθος εκεί το κάνεις πάλι από την αρχή. Οπότε χρειάζεσαι σταθμό για BGA, το ανάλογο stencil, τα ανάλογα balls, κολλητήρι, σύρμα αποσυγκόλλησης, και ειδικό flux καθώς τα απλά θα προκαλέσουν διάβρωση μακροπρόθεσμα. 'Επειτα μερικές μητρικές για δοκιμές πρώτα και είσαι έτοιμος. Α οι 200° που αναφέρονται παραπάνω δεν θα κάνουν δουλειά καθώς οι οικολογικές - αμόλυβδες κολλήσεις που πλέον χρησιμοποιούνται έχουν σημείο τήξεως πάνω από τους 217° σε αντίθεση με τις μολυβδομένες που έχουν στους 183° ακριβώς. Υπάρχει σχετικό διάγραμμα θερμοκρασίας - χρόνου σε σημειώσεις αλλά και σε βίντεο στο διαδίκτυο. Παίζει ιδιαίτερο ρόλο ο ρυθμός ανόδου της θερμοκρασίας και φυσικά ο ρυθμός καθόδου να μην υπερβαίνουν τα καθορισμένα όρια (π.χ άνοδος 3 βαθμοί Κελσίου ανά δευτερόλεπτο μέγιστο και κάθοδος 5 βαθμοί Κελσίου αντίστοιχα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα