Επισκέπτης Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Και το ποίημα μονόλογος είναι... έτσι πρέπει να το ερμηνεύσεις. (χωρίς κίνηση όμως ) Προσπάθησε να δώσεις νόημα σε κάθε λέξη που λες. Πες όμως και με τι κομμάτια θα πας να θυμηθώ τις παλιές καλές εποχές! Αν θυμάμαι καλά, σε εξετάσεις έχω δώσει: Άλμα (καλοκαίρι και καταχνιά-Τennessee Williams), Ηλέκτρα, Πουκ από Όνειρο θερινής νυκτός του Σέξπηρ (μιλάμε για ΤΗΝ αποτυχία!), ποίημα της Δημουλά "Σας άφησα μήνυμα", και τραγούδι "Μη με ρωτάς" του Λοΐζου και "Αυτή η νύχτα μένει" (Αυτό το τραγουδάω και σε ακροάσεις όταν χρειάζεται). Γενικά για να ξέρεις, καλό είναι να έχεις ετοιμάσει πάνω από 2 μονολόγους που να διαφέρουν μεταξύ τους αρκετά. Για μονολόγους εχω επιλέξει: 1) Ρομπερτ/ Περα απ'τον ορίζοντα (Eugene O' Neill) 2) Ιππόλυτος Και ψάχνομαι για άλλους 2 (σύμφωνα και με τις περσινές απαιτήσεις) Το ποίημα ηταν το πρωτο που βρήκα. Το "Ενός λεπτού σιγή" του Χριστιανόπουλου. Τώρα, για τραγούδι, τι να σου πω, δεν εχω ιδεα ακομα!
skn Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Αγαπητέ Pintsie, όντας απόφοιτος του Ιασμου και διαβάζοντας τα σχόλια σου αμφιβάλλω πολύ για το οτι είσαι απόφοιτος της σχολής. Διαβάζοντας μάλιστα τις προτροπές για τη σχολή Τράγκα δεν ξέρω γιατί αλλά μου κάνεις περισσότερο για απόφοιτος Τράγκα. Όπως και να χει καλή σταδιοσρομία σου εύχομαι αν και ξέρεις, υπάρχουν παιδιά που προχωράνε στο "Ελλαδιστάν", όπως μειωτικά αναφέρεις την πατρίδα μας, χωρίς γλύψιμο...
Pintsie Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Αγαπητέ Pintsie, όντας απόφοιτος του Ιασμου και διαβάζοντας τα σχόλια σου αμφιβάλλω πολύ για το οτι είσαι απόφοιτος της σχολής. Διαβάζοντας μάλιστα τις προτροπές για τη σχολή Τράγκα δεν ξέρω γιατί αλλά μου κάνεις περισσότερο για απόφοιτος Τράγκα. Όπως και να χει καλή σταδιοσρομία σου εύχομαι αν και ξέρεις, υπάρχουν παιδιά που προχωράνε στο "Ελλαδιστάν", όπως μειωτικά αναφέρεις την πατρίδα μας, χωρίς γλύψιμο... Τι να σου πω.. πήγαινε δες τα αρχεία της Μάγδας εάν σπούδασα εκεί ή όχι... Δεν ανέφερα πουθενά την Τράγκα... Άλλος την ανέφερε. Έχω δουλέψει όσο καιρό το κυνηγούσα. Αλλά με τόσα λεφτά που μου χρωστάνε στο Ελλαδιστάν (ναι, έτσι θα αναφέρω μία χώρα που ηθοποιός σημαίνει πόρνη πολυτελείας που την έχεις ανασφάλιστη και την πληρώνεις μετά από 2 χρόνια και αν!) έχω πάψει πλέον να το κυνηγάω και δουλεύω μόνο αν με καλέσει γνωστός σκηνοθέτης που έχουμε ξανασυνεργαστεί. Κάποιοι προχωράνε χωρίς γλύψιμο, σίγουρα. Δυστυχώς όμως σε αυτό το επάγγελμα αυτοί είναι λίγοι. Ελπίζω να είσαι από αυτούς που προχωράνε χωρίς γλύψιμο. Μακάρι κάποια στιγμή να μην προχωράει κανείς με αυτό τον τρόπο. Αλλά νομίζω πως έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας. Όσον αφορά τον Ίασμο, ανέφερα ότι είναι πεταμένα λεφτά καθώς 450 ευρώ που έδινα εγώ κάθε μήνα για να είμαι ανάμεσα σε άλλους 30 άλλους ηθοποιούς που πρέπει να δείξουν το κομμάτι τους μέσα σε ένα 4ωρο, είναι πολλά λεφτά. Ο πρώτος χρόνος ήταν φανταστικός. Όπως και η προετοιμασία που έκανα πριν μπω στη σχολή για να δώσω ΥΠΠΟ. Μετά τα πράγματα χάλασαν. Δεν είχαμε σχεδόν ποτέ αίθουσες για πρόβες, οι καθηγητές ξαφνικά ακύρωναν το μάθημα γιατί είχαν παράσταση και άλλα ωραία. Δυστυχώς εγώ δεν είχα κανέναν να με συμβουλέψει τότε και όταν είδα ότι δουλεύει εκεί η Σολωμού και άλλοι celebrities είπα ότι θα είμαι στην καλύτερη σχολή της Ελλάδας. Δεν είναι έτσι όμως. Και από τη στιγμή που ρωτάει ένας νέος άνθρωπος μια συμβουλή/γνώμη σχετικά με τη συγκεκριμένη σχολή, θεωρώ ότι πρέπει να του τη δώσω. Κάποιοι καθηγητές που είχα ήταν φανταστικοί. Αλλά κρίμα δεν είναι από μια σχολή να ξεχωρίζουν 3-4 καθηγητές; (στο τρίτο έτος επειδή ήξερα ότι θα φύγω 2 μήνες νωρίτερα, ζήτησα συγκεκριμένους καθηγητές φαντάσου) Από τότε που έφυγα μέχρι τώρα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι (ξέρω ότι μείωσαν κατά 100 ευρώ τα δίδακτρα μόνο) οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη από μία χρονιά και μετά. Πάντως δεν είναι τυχαίο το "όνομα" που έχει ο Ίασμος όταν πηγαίνεις σε ακροάσεις. Έχω πάει σε ακρόαση και με ρώτησε ο σκηνοθέτης "Σε ποια σχολή είσαι;" όταν απάντησα, δεν με άφησε καν να δείξω το μονόλογό μου. Κρίμα δεν είναι αυτό; ΥΓ: Είμαι αγαπητή. ΥΓ2: Ξέρω πολλά παιδιά από Τράγκα και είναι φανταστικοί ηθοποιοί που δεν το περίμενα. Αντίστοιχα και στη σχολή της Ντενίση. Εγώ δεν θα πήγαινα. Αλλά έχει να κάνει και με το ταλέντο του άλλου και το τι ζητάει. Όταν ο άλλος ανοίγει το στόμα του και σε μεταφέρει αλλού, δεν έχει να παίξει η σχολή κανέναν ρόλο. Το καλύτερο πάντως είναι να φτιάξεις μια ομάδα και να είσαι κύριος. Δεν έχεις ανάγκη κανέναν. Έχεις και την ασφάλειά σου. 1
pol 01 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Pintsie Τι μονολόγους θα δώσετε; Δυστυχως δεν εχω ιδεα.. γενικα ειμαι σε σκεψεις ακομα.. δεν ξερω καν που να ψαξω και με ποιο κριτηριο να διαλεξω τραγουδι, μονολογο, ποιημα.. Δεν πιστευω πως κανοντας μονη μου προετοιμασια (χωρις καποιος να μου λεει πως και τι, σωστο και λαθος) εχω ελπιδες. Γνωριζει μηπως καποιος που μπορω να απευθυνθω; Οσο για τις ιδιωτικες σχολες, απ'οσο εχω ψαξει, εδω στη Θεσσαλονικη εχουμε τρεις ολο κ ολο που να δινουν καλο πτυχιο.. Ιασμος, Ροντιδη, Βουτσινα Στην Αθηνα οι επιλογες ειναι περισσοτερες Αν καποιος γνωριζει κατι για τις τρεις αυτες σχολες, πολυ θα ηθελα να το μοιραστει μαζι μας
Pintsie Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Στον Ίασμο της Θεσσαλονίκης έχει καλούς καθηγητές. Και γενικά τώρα τελευταία υπάρχει μεγαλύτερη επαγγελματική κίνηση στη Θεσσαλονίκη από ότι στην Αθήνα (μιλάω επαγγελματικά. Δηλαδή "Σε πληρώνω για να παίξεις", όχι αν γίνονται περισσότερες "παραγωγές"). Αν μου δινόταν ξανά η ευκαιρία, θα έδινα πανελλήνιες για το τμήμα των Καλών Τεχνών στην Θεσσαλονίκη στο τμήμα Υποκριτικής. Ούτε υπουργεία ούτε τίποτα. Πανελλήνιες απλά. Θα σου πρότεινα αν αποφασίσεις να μην κάνεις προετοιμασία, να κοιτάξεις για μονολόγους από μονόπρακτα γιατί θα σου είναι πιο "εύκολο". Η Εβραία του Μπρεχτ για παράδειγμα. Επίσης θεωρώ "εύκολα" κείμενα αυτά της Σάρα Κέιν. Όταν λέω εύκολα εννοώ ότι έχουν από μόνα τους τόσο συναίσθημα που αποκλείεται να μην τα πάει καλά κάποιος που δεν έχει κάνει προετοιμασία με σκηνοθέτη. άμα δεν έχεις καμία επαφή, καλή είναι η προετοιμασία σε σχολή. Σου μαθαίνουν και πώς να μην ξεχνάς τα λόγια σου κτλ. Γενικά, να θυμάσαι να κάνεις χαλάρωση πριν παίξεις και να συγκεντρώνεσαι. Αυτά θα στα μάθουν. Και αυτά είναι που θα χρειάζεσαι για όλη σου την επαγγελματική πορεία. Για προετοιμασία μην δώσεις πάνω από 100 ευρώ/μήνα... πραγματικά... εγώ είχα δώσε 350/μήνα. Ω ναι... βάλε επί 4 μήνες... Και ένα άρθρο του (Έλληνα) Προέδρου του Μεταπτυχιακού προγράμματος του Actors Studio (του γνωστού, ναι) http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=27012
pol 01 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Στον Ίασμο της Θεσσαλονίκης έχει καλούς καθηγητές. Και γενικά τώρα τελευταία υπάρχει μεγαλύτερη επαγγελματική κίνηση στη Θεσσαλονίκη από ότι στην Αθήνα (μιλάω επαγγελματικά. Δηλαδή "Σε πληρώνω για να παίξεις", όχι αν γίνονται περισσότερες "παραγωγές"). Αν μου δινόταν ξανά η ευκαιρία, θα έδινα πανελλήνιες για το τμήμα των Καλών Τεχνών στην Θεσσαλονίκη στο τμήμα Υποκριτικής. Ούτε υπουργεία ούτε τίποτα. Πανελλήνιες απλά. Θα σου πρότεινα αν αποφασίσεις να μην κάνεις προετοιμασία, να κοιτάξεις για μονολόγους από μονόπρακτα γιατί θα σου είναι πιο "εύκολο". Η Εβραία του Μπρεχτ για παράδειγμα. Επίσης θεωρώ "εύκολα" κείμενα αυτά της Σάρα Κέιν. Όταν λέω εύκολα εννοώ ότι έχουν από μόνα τους τόσο συναίσθημα που αποκλείεται να μην τα πάει καλά κάποιος που δεν έχει κάνει προετοιμασία με σκηνοθέτη. άμα δεν έχεις καμία επαφή, καλή είναι η προετοιμασία σε σχολή. Σου μαθαίνουν και πώς να μην ξεχνάς τα λόγια σου κτλ. Γενικά, να θυμάσαι να κάνεις χαλάρωση πριν παίξεις και να συγκεντρώνεσαι. Αυτά θα στα μάθουν. Και αυτά είναι που θα χρειάζεσαι για όλη σου την επαγγελματική πορεία. Για προετοιμασία μην δώσεις πάνω από 100 ευρώ/μήνα... πραγματικά... εγώ είχα δώσε 350/μήνα. Ω ναι... βάλε επί 4 μήνες... Και ένα άρθρο του (Έλληνα) Προέδρου του Μεταπτυχιακού προγράμματος του Actors Studio (του γνωστού, ναι) http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=27012 Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια! Εσυ εκανες σε θεατρικη σχολη προετοιμασια; Κοιταξα στις σχολες της Θεσσαλονικης αν εχει τμηματα προετοιμασιας και δεν βρηκα κατι. Σκεφτηκα το ενδεχομενο του ωδειου ή των ιδιαιτερων μαθηματων φωνητικης (για το τραγουδι, γιατι περισσοτερο αυτο με αγχωνει).. θα ψαξω τιμες. Το αρθρο που μας εδωσες μου λεει οτι δεν υπαρχει
Pintsie Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=27012 Ο τίτλος του άρθρου είναι "Δράμα οι δραματικές σπουδές στην Ελλάδα" αν δεν φαίνεται το λινκ τσέκαρε στο γούγλη. Εγώ έκανα προετοιμασία στη Δραματική σχολή. Υπουργείο δίνεις στην Αθήνα εσύ ή έχετε και Θεσσαλονίκη; Σε ρωτάω γιατί όταν ανοίγουν οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις, είναι από έξω πολλά χαρτάκια/καρτελάκια για προετοιμασία! μήπως έβρισκες τότε. Αλλιώς κάνεις και ιδιαίτερα. Σίγουρα θα βρεις. Τσέκαρε κάποιες σελίδες στο fb "Ακροάσεις", "casting place" κα γιατί ξεκίνησαν ήδη να ανεβάζουν για μαθήματα που γίνονται.
pol 01 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=27012 Ο τίτλος του άρθρου είναι "Δράμα οι δραματικές σπουδές στην Ελλάδα" αν δεν φαίνεται το λινκ τσέκαρε στο γούγλη. Εγώ έκανα προετοιμασία στη Δραματική σχολή. Υπουργείο δίνεις στην Αθήνα εσύ ή έχετε και Θεσσαλονίκη; Σε ρωτάω γιατί όταν ανοίγουν οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις, είναι από έξω πολλά χαρτάκια/καρτελάκια για προετοιμασία! μήπως έβρισκες τότε. Αλλιώς κάνεις και ιδιαίτερα. Σίγουρα θα βρεις. Τσέκαρε κάποιες σελίδες στο fb "Ακροάσεις", "casting place" κα γιατί ξεκίνησαν ήδη να ανεβάζουν για μαθήματα που γίνονται. oκ το βρηκα το αρθρο (y) οι εξετασεις του Υπουργειου ειναι αλλες και του Κρατικου/Εθνικου αλλες; ειχα την εντυπωση οτι αν θες να μπεις Κρατικο - δινεις εξετασεις Κρατικου και αν θες Εθνικο - δινεις εξετασεις Εθνικου
Pintsie Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 ναι. και αν θες να πας σε ιδιωτική σχολή, δίνεις Υπουργείο. Και δίνεις και στις σχολές για να μπεις.
pol 01 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Ενταξει για Εθνικο και Κρατικο δινεις τις εξετασεις της καθε σχολης αντιστοιχα, αλλα για ιδιωτικη (πχ Ιασμος) εξεταζεσαι σε αυτα που ζηταει η σχολη και δινεις και εξετασεις Υπουργειου;Σε παλιοτερα μηνυματα λετε κατι για ΜΑ και ΒΑ.. τι ακριβως ειναι;
Pintsie Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Ενταξει για Εθνικο και Κρατικο δινεις τις εξετασεις της καθε σχολης αντιστοιχα, αλλα για ιδιωτικη (πχ Ιασμος) εξεταζεσαι σε αυτα που ζηταει η σχολη και δινεις και εξετασεις Υπουργειου; Σε παλιοτερα μηνυματα λετε κατι για ΜΑ και ΒΑ.. τι ακριβως ειναι; Όταν μπήκα εγώ στον Ίασμο, δεν δίναμε. Τώρα δεν ξέρω πώς είναι. Πρώτα δίνεις Υπουργείο και μετά στον Ίασμο πχ. Απλά (το παράδοξο της Ελλάδας) τα αποτελέσματα του Υπουργείου βγαίνουν αφού ξεκινήσουν τα μαθήματα στις σχολές! Και υποτίθεται ότι χωρίς το Υπουργείο δεν "μπορείς" να σπουδάσεις. βλακείες να 'χαμε να λέγαμε δηλαδή! BA παίρνεις από την ΑΚΜΗ. Μεταπτυχιακό μπορείς να κάνεις μόνο αν βγεις από ΑΚΜΗ. Αλλιώς, αν έχεις περάσει Υπουργείο, μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό εκτός Ελλάδας(μόνο!) ή να δώσεις κατατακτήριες για το τμήμα Θεατρικών Σπουδών στην Ελλάδα. Για αποφυγή παρεξηγήσεων: αυτά ίσχυαν το 2008 που ξεκίνησα εγώ. Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει το οτιδήποτε. Για να μην αγχώνεσαι... το δίπλωμα υποκριτικής δεν θα στο ζητήσει ποτέ κανείς για δουλειά. Ποτέ όμως! Απλά αν περάσεις Εθνικό, έχεις στάνταρ δουλειά με 900 ευρώ περίπου κάθε μήνα (αν δεν έχει κατέβει ξανά. Το 2008 ήταν 1200€). Ενώ αν μπεις σε ιδιωτική σχολή, θα πηγαίνεις από 'δω κι από 'κει να βρεις δουλειά, συνήθως θα σε έχουν χωρίς ΙΚΑ ή θα σου ζητάνε ΤΕΒΕ(!!!) και πολλές φορές δεν σε πληρώνουν κι όλας (τις περισσότερες δηλαδή). Γενικά, για να ξέρεις πώς λειτουργεί το σύστημα, στην τηλεόραση πλέον πληρώνεσαι με το μήνα. Παλιά ήταν με το επεισόδιο. (Γυρίζεται 1 επεισόδιο/βδομάδα κατά μέσο όρο, άρα έχει μειωθεί ο μισθός στο 1/4!). Παλιά, αν πήγαινε δεύτερη σεζόν, πληρωνόσουν +κάποιο ποσοστό παραπάνω ή διπλασιαζόταν ο μισθός σου. Πλέον υπάρχει όρος στο συμβόλαιο που λέει ότι δεν πληρώνεσαι παραπάνω. Επίσης, παλιά, μέσω του Διονύσου (ένας οργανισμός) πληρωνόσουν κάθε φορά που παιζόταν σε επανάληψη το κάθε επεισόδιο. Πλέον δεν ισχύει σε όλες τις παραγωγές. Στο θέατρο πληρώνεσαι με το μήνα και -φυσικά!- δεν σου πληρώνουν τις πρόβες! Δηλαδή: έχεις 1 μήνα παραστάσεων και 3 μήνες πρόβα; θα πάρεις 600 ευρουλάκια για τον κόπο σου. και φυσικά, θα ψάχνεις δουλειά για όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Αυτά γίνονται στις περισσότερες παραγωγές, αν όχι σε όλες. Στα λέω για να είσαι προετοιμασμένος, γιατί δυστυχώς μπορεί να μην έχεις κάτι "από πίσω σου" για να αντέξεις οικονομικά αυτό το επάγγελμα. Μακάρι να έχεις συνέχεια δουλειά. Σου προτείνω να μην μείνεις μόνο σε αυτό πάντως. Και αν είσαι μικρός/ή και δίνεις τώρα πανελλήνιες, καλύτερα πήγαινε ναύπλιο ή θεσσαλονίκη στων θεατρικών σπουδών. Ή θεσσαλονίκη στην καλών τεχνών. Θα ακολουθήσεις το ίδιο επάγγελμα με ΑΕΙ! που σημαίνει ότι έχεις αυτόματα άλλες 10 επιλογές για δουλειά πέρα από ηθοποιός
leo1994 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Χαίρεται! Επειδή και γω θέλω να ασχοληθώ με την υποκριτική και κλείνω προς ιεκ ακμή θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε ή έχετε ακούσει αν είναι όντως καλή σχολή πανώ στο θέμα υποκριτική και αν σε βοηθάει στο μέλλον αν έχεις αποφητήσει απ το συγκεκριμένο ιεκ?
Pintsie Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 πουθενά δεν θα σε βοηθήσει σε αυτό το επάγγελμα στο μέλλον η σχολή. (εννοώ καμία σχολή). Μπορείς να ρωτήσεις εάν ανακοινώνουν casting που γίνονται όμως. Κάποιες σχολές δεν αφήνουν τους σπουδαστές καν να δουλεύουν παράλληλα. Κάποιες άλλες έχουν πίνακα ανακοινώσεων με ακροάσεις και casting για τους σπουδαστές. Οπότε αυτό μπορείς να το ρωτήσεις για να είσαι σίγουρος. Εγώ έχω γνωρίσει άτομα από ΑΚΜΗ και μου έχουν πει ότι έκαναν Μέθοδο κάτι που στις δραματικές σχολές δεν κάνουν. Οπότε εάν γυρνούσα το χρόνο πίσω και έπρεπε να επιλέξω, ίσως πήγαινα στην ΑΚΜΗ. Αν πάρεις τηλ. για πληροφορίες, ρώτα ποιοι καθηγητές είναι, αν χρησιμοποιούν κάποια Μέθοδο (και ποια!) και γενικά το "πρόγραμμα" σπουδών. Αν πχ θα κάνεις και Musical ή Stand up Comedy κτλ. Λογικά όλα αυτά δεν θα τα ξέρει η γραμματέας και θα σου πει να πας από εκεί για να μιλήσεις και με καθηγητές ίσως. Που είναι και το καλύτερο. Πάντως, γενικά... σπουδάστε και κάτι άλλο παράλληλα. Το λέω με όλη την καλή διάθεση. Δεν έχει "ψωμί" αυτή η δουλειά δυστυχώς. Από τις 10 ακροάσεις/casting που μου έρχονται κάθε μέρα, οι 9 είναι χωρίς αμοιβή...
gatsy Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Διαβαζω αυτο το θεμα κ φαινεται πολυ ενδιαφερον..σκεφτομουν κ γω να δοκιμασω αλλα μαυτα που διαβαζω αστο λεω καλυτερα?..δεν μου κολλαει να παω να παιζω το θλιμμενο ποντικι κ την κουρασμενη σφουγγαριστρα..για ονομα του θεου..παντως σκεφτομαι οταν κλεισω 18 να παω να δωσω στο εθνικο αλλα πεγκυ καρακισαριδου να γελασουμε λιγακι..αληθεια παει κ κανα αγγουρι να δωσει η ειναι ενας κ ενας διαλεκτοι?
pol 01 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Να ρωτησω και κατι ακομα... στους μονολογους ή στο ποιημα υπαρχει περιπτωση να εχουμε τις σημειωσεις μαζι μας ή ολα τα μαθαινεις παπαγαλια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα