Προς το περιεχόμενο

χειροποιητο pc case

jimmys98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

πλαινο απο κουτι ειναι ολι λεπτο και λυγιζει ,μια ευκολη λυση ειναι να το σχεδιασεις ολο και να το κοψεις σε plexi glass (laser)http://www.insomnia.gr/topic/100432-φωτογραφίες-modαρισμένων-κουτιώνcases/?p=54145564

ριξε μια ματια στη δικια μου κατασκευη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Περιεγραψε και λιγο τα μερη της κατασκευης...

Αν ρωτας εμενα ειναι σχετικα απλο αποφασιζεις τη θελεις να κανεις με το case και τι εχεις σκοπο να βαλεις (συσκευες 5.25 δισκους 3.5 /2.5) κτλ , μετα με τη ψυξη θα εισαι αεροψυξη η υδροψυξη,και προχωρας απο εκει (βολευει αρκετα μια μακετα απο χαρτονι η ξυλο ακομα καλυτερα για να μπορεσεις να εχεις μια καλυτερη αποψη το τι κανεις , εγω εκανα το σχεδιασμο αποκλειστηκα με το google sketchup (μου εφερε και ενας θειος την pro εκδοση ) για να μπορω να κανω export τα αρχεια για corel (που χρειαζοντε τα μαγαζια που κανουν κοπη σε laser

Απο εκει και περα αναλαμβανει δουλεια η φαντασια σου ,και ποσο μερακι εχεις για να κατσεις να ασχοληθεις

Βασικο ειναι να πας σε καποιο καταστημα να ρωτησεις για τα μεγεθη του plexi ωστε να αποφασισεις σε τι μεγεθος θα δουλεψεις (εγω πχ πηγα σε 10μμ για της 3ις οριζοντιες επιφανιες και σε 8μμ για της καθετες καποιες λεπτομεριες εγιναν σε 3μμ αλλα το μεγανιωσα λιγακι γιατι σπανε ευκολα , οποτε δεν θα προτεινα με τιποτα κομματια με παχος κατω απο 5μμ η ακομα καλυτερα 8μμ, αν καποιος θελει περετερω βοηθεια ας μου στειλει μυνημα και θα χαρω να βοηθησω ακομα και στα αρχικα βηματα του σχεδιασμου

• Moderators

@Inuyasha ξερεις κανενα αλλο υλικο εκτος απο plexi να χρησιμοποιησω;Αυριο λογικα θα κανω τα πρωτα σχεδια

Καποια λαμαρινα πχ (παλι κοπη σε laser ομως) καθως και στραντζα περιμετρικα για να αποκτηση μεγαλυτερη ακαμψια εκει πχ μπορεις να παιξεις με λαμαρινα 3μμ και με στραντζα περιμετρικα να μην εχει τοσο ελαστικοτητα ακομα καλυτερα αν πας σε 5μμ

Εμενα η κατασκευη αν θυμαμε καλα πρεπει να βγηκε κοντα στα 140-160 ευρω + κανα 20αρικο τα ποδαρακια της lian li σε λαμαρινα που ειχα ρωτησει ανεβαινε υπερβολικα το κοστος για την ιδια κατασκευη σχεδον σε 2πλασια λεφτα λογο της παραπανω δουλειας που ειχε με την στραντζα

• Moderators

Σε λαμαρινα εκτος απο το κοστος θα βγει και αρκετα πιο βαρυ και αρκετα πιο δυσκολο στο σχεδιασμο , και μονος σου να κανεις τα κοψιματα (να μην τα πας σε laser θα χρειαστεις παρα πολλες ωρες αν θελεις να βγει τελειο + οτι θα πρεπει να βρεις στραντζα να δουλεψεις για τα λυγισματα

• Moderators

Τελειως διαφορετικο πραγμα το ενα απο το αλλο το κουτι 40 ευρω σε περιοριζει στο τι μπορεις να κανεις μια κατασκευη σε αφηνει να διαλεξεις εσυ τι ακριβως θελεις να κανεις

Τελειως διαφορετικο πραγμα το ενα απο το αλλο το κουτι 40 ευρω σε περιοριζει στο τι μπορεις να κανεις μια κατασκευη σε αφηνει να διαλεξεις εσυ τι ακριβως θελεις να κανεις

Nαι το ξερω αλλα ειναι πολυ πιο ευκολο.Το να φτιαξεις κατι τετοιο απο το μηδεν ειναι πολυ δυσκολο και φυσικα θα δωσεις πολλα € για κατι τετοιο.Εγω θα ηθελα να φτιαξω κατι τετοιο ή εστω να πειραξω κατα μεγαλο βαθμο ενα ετοιμο αλλα δεν εχω τον καταλληλο εξοπλισμο :(   :/

• Moderators

Πιο φτηνο σιγουρα δεν ειναι γιατι ξεκινοντας να σκαλιζεις καταληζεις να εχεις δωσει πιο πολλα λεφτα απο οτι αν επερνας καποιο αρκετα καλυτερο κουτι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...