Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Εχω ενα δισκο ssd και δυο sata και ξαφνικα το pc βλεπει μονο τον ssd με τα windows Μπορω να κανω κατι εκτος hardware που ειμαι ...ασχετος να δει τους δισκους ? Στην διαχειρηση δισκων βλεπει μονο τον ενα δισκο Εχω windows 7 Ευχαριστω.
viper2005 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δες τα καλώδια. Ειναι κάπως περίεργο να βαρεσανε και 2 δικοί ταυτόχρονα...
SPANK Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Στο bios βλέπει και τους 2 η μονο τον έναν , επισης αμα βάλεις τον καθένα μονο του ? 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Θα μας τρελανει...Εκανα επανεκκινηση να μπω στο bios τους ειδα ολους πατησα F10 για εξοδο και τωρα τους βλεπω παλι ολους !!!!!
SPANK Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Οποτε τώρα ολα λειτουργούν σωστά ? Μήπως απλα τα καλώδια εχουν κανα πρόβλημα για δοκίμασε κανενα αλλο καινούργιο γιατι και εμενα σε μια τετοια περίπτωση τα καλώδια ηταν και έβριζα άδικα 1
viper2005 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Απο hardware ειμαι ..... Και εγώ. Μετά κατάλαβα οτι είχε χαλάσει το κλιψακι του sata boot στον server...
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Στο bios έχεις ενεργοποιημένο το ahci mode? Δεν πειραζω το bios γιατι φοβαμαι μηπως κανω...ζημια και δεν ξεκιναει.
MauMaus Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 δε γινεται καμμια ζημια δε χαλαει τιποτα ! αν δε το γυρισεις σε ahci mode χανεις τις επιδοσεις του ssd σου ..
HALF EVIL Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 δε γινεται καμμια ζημια δε χαλαει τιποτα ! αν δε το γυρισεις σε ahci mode χανεις τις επιδοσεις του ssd σου .. Σωστά.
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 δε γινεται καμμια ζημια δε χαλαει τιποτα ! αν δε το γυρισεις σε ahci mode χανεις τις επιδοσεις του ssd σου .. Αυτο απο που το γυριζουμε ??? Ευχαριστω.
SPANK Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Καλα το ahci mode δεν εχει σχέση με το πρόβλημα που ειχε ο φίλος αλλα ναι καλο ειναι να ειναι ενεργοποιημένο , επωφελείται πολυ ο δίκσος σου απο αυτο πριν το ενεργοποιήσεις ομως πρέπει να περάσεις και drivers στα windows αλλιως δεν θα κανουν boot. Ανάλογα τον controller που εχει η μητρική σου κατεβάζεις και drivers , για intel (https://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&keyword=%22AHCI+SATA+Driver%22) και στην συνέχεια αφου τους βάλεις μπαίνεις στο bios καπου στους δίσκου εχει μια επιλογή να επιλέξεις απο IDE που έχεις σε AHCI 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Καλα το ahci mode δεν εχει σχέση με το πρόβλημα που ειχε ο φίλος αλλα ναι καλο ειναι να ειναι ενεργοποιημένο , επωφελείται πολυ ο δίκσος σου απο αυτο πριν το ενεργοποιήσεις ομως πρέπει να περάσεις και drivers στα windows αλλιως δεν θα κανουν boot. Ανάλογα τον controller που εχει η μητρική σου κατεβάζεις και drivers , για intel (https://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&keyword=%22AHCI+SATA+Driver%22) και στην συνέχεια αφου τους βάλεις μπαίνεις στο bios καπου στους δίσκου εχει μια επιλογή να επιλέξεις απο IDE που έχεις σε AHCI Ευχαριστω.Εχω την Asus P5KC αλλα πως βρικσω ποιον controler εχει ?
SPANK Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Όταν ενεργοποιήσεις το ahci mode και δουλεύει κανονικά μπορεις αν θέλεις να κοιτάξεις και μερικα tips για καλύτερο performance του ssd σου εδώ http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/ Έχει το JMicron® JMB363 PATA and SATA controller , για γύρισε το ομως σε ahci μηπως βρεί αυτοματα drivers τα windows και δεν χρειάζεται αλλιως αμα δεν κανει boot γύρνα το σε IDE και θα ειναι κομπλέ Επειδή φαντάζομαι εχεις τα 7 ειναι 32 η 64 bit ? Edit : Ο driver που θέλεις ειναι εδώ ftp://driver.jmicron.com.tw/SATA_Controller/Windows/JMB36X_WinDrv_R1.17.65_WHQL.zip 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα