Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα δισκο ssd και δυο sata και ξαφνικα το pc βλεπει μονο τον ssd με τα windows

Μπορω να κανω κατι εκτος hardware που ειμαι ...ασχετος να δει τους δισκους ?

Στην διαχειρηση δισκων βλεπει μονο τον ενα δισκο

Εχω windows 7

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Οποτε τώρα ολα λειτουργούν σωστά ? :-D

Μήπως απλα τα καλώδια εχουν κανα πρόβλημα για δοκίμασε κανενα αλλο καινούργιο γιατι και εμενα σε μια τετοια περίπτωση τα καλώδια ηταν και έβριζα άδικα

• Like 1
Δημοσ.

Απο hardware ειμαι ..... :devil:

Και εγώ.

Μετά κατάλαβα οτι είχε χαλάσει το κλιψακι του sata boot στον server...

Δημοσ.

δε γινεται καμμια ζημια δε χαλαει τιποτα !  αν δε το γυρισεις σε    ahci mode χανεις τις επιδοσεις του ssd σου ..

Δημοσ.

δε γινεται καμμια ζημια δε χαλαει τιποτα !  αν δε το γυρισεις σε    ahci mode χανεις τις επιδοσεις του ssd σου ..

Αυτο απο που το γυριζουμε ??? Ευχαριστω.

Δημοσ.

Καλα το ahci mode δεν εχει σχέση με το πρόβλημα που ειχε ο φίλος αλλα ναι καλο ειναι να ειναι ενεργοποιημένο , επωφελείται πολυ ο δίκσος σου απο αυτο πριν το ενεργοποιήσεις ομως πρέπει να περάσεις και drivers στα windows αλλιως δεν θα κανουν boot.

Ανάλογα τον controller που εχει η μητρική σου κατεβάζεις και drivers , για intel (https://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&keyword=%22AHCI+SATA+Driver%22) και στην συνέχεια αφου τους βάλεις μπαίνεις στο bios καπου στους δίσκου εχει μια επιλογή να επιλέξεις απο IDE που έχεις σε AHCI

bios_ahci.png

• Like 1
Δημοσ.

Καλα το ahci mode δεν εχει σχέση με το πρόβλημα που ειχε ο φίλος αλλα ναι καλο ειναι να ειναι ενεργοποιημένο , επωφελείται πολυ ο δίκσος σου απο αυτο πριν το ενεργοποιήσεις ομως πρέπει να περάσεις και drivers στα windows αλλιως δεν θα κανουν boot.

Ανάλογα τον controller που εχει η μητρική σου κατεβάζεις και drivers , για intel (https://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&keyword=%22AHCI+SATA+Driver%22) και στην συνέχεια αφου τους βάλεις μπαίνεις στο bios καπου στους δίσκου εχει μια επιλογή να επιλέξεις απο IDE που έχεις σε AHCI

bios_ahci.png

Ευχαριστω.Εχω την Asus P5KC αλλα πως βρικσω ποιον controler εχει ?

Δημοσ.

Όταν ενεργοποιήσεις το ahci mode και δουλεύει κανονικά μπορεις αν θέλεις να κοιτάξεις και μερικα tips για καλύτερο performance του ssd σου εδώ http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/

Έχει  το JMicron® JMB363 PATA and SATA controller , για γύρισε το ομως σε ahci μηπως βρεί αυτοματα drivers τα windows και δεν χρειάζεται αλλιως αμα δεν κανει boot γύρνα το σε IDE και θα ειναι κομπλέ

Επειδή φαντάζομαι εχεις τα 7 ειναι 32 η 64 bit ?

Edit : Ο driver που θέλεις ειναι εδώ ftp://driver.jmicron.com.tw/SATA_Controller/Windows/JMB36X_WinDrv_R1.17.65_WHQL.zip

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...