Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους

Εχω το κατωθι χρεπι το οποιο τρεχει Windows 7

xrepipower.jpg

σκεφτομουν να κανω μια ελαφρια αναβαθμιση στον επεξεργαστη πηγαινοντας σε καποιον τετραπυρυνο, οπως τον πολυ διαδεδομενο Q6600 που ειδα οτι τον υποστηριζει η μητρικη μου.

Οι ερωτησεις που εχω ειναι οι παρακατω:

1. Δεν εχω ξαναλλαξει ποτε μονος μου μια cpu. Ειναι δυσκολη διαδικασια? τι ακριβως θα χρειαστω?

2. η νεα cpu πρεπει να παει απαραιτητα με τη δικη της ψυκτρα/fan ή θα μπορουσα να χρησιμοποιησω αυτα που ηδη εχει ο E6300 μου?

3. Βλεπω οτι κυκλοφορουν διαφορες εκδοσεις του Q6600... ποιες οι βασικες διαφορες? να προτιμησω καποιον συγκεκριμενο ή δεν παιζει και τοσο μεγαλο ρολο?

4. μετα την εγκατασταση του νεου επεξεργαστη θα χρειαστει να κανω αλλες ρυθμισεις πχ. στο bios ή πουθενα αλλου?

θενξ και σας απειλω οτι θα επανελθω με περισσοτερες αποριες!  :-D

Δημοσ.

Να προτιμήσεις εξ ολοκλήρου αναβάθμιση σε κάτι νετότερο CPU +MOBO + RAM .

Ο Q6600 αν και αρκετά καλύτερος από τον επεξεργαστή σου είναι πια γέρος .

Ενα σετάκι VFM με 6-πύρηνο σήμερα κοστίζει

CPU --> 105€

MOBO --> 80€

RAM 8GB --> 60€

--------------------------------

Πούλησε τα παλιά σου και βάλε την διαφορά.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Κάνε μια ολοκληρωμένη μετάβαση σε φρέσκο socket και συγκεριμένα στο απόλυτο vfm AM3+ της AMD. Ακόμα και τον Phenom 2 x4 965BE να βάλεις, θα είσαι κομπλέ και θα δεις τεράστια διαφορά.

Θα μπορούσες κάλλιστα και σε FM2 socket με τον τιμιότατο για τα λεφτά του Athlon II X4 750K με μία vfm μητρική Asrock.

Δηλαδή με περίπου 80€ για cpu, 70-80€ για μητρική και 65-70€ για 8gb ram θα έχεις κλάσεις ανώτερο σύστημα!  :-)

Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω για τις προτασεις σας και για το χρονο σας να ασχοληθειτε με το θεμα μου, αλλα ο υπολογιστης δεν ειναι για βαρια χρηση και δε με ενδιαφερει να τον αναβαθμισω τοσο πολυ

Και εδω ερχεται κουτι η παραπανω ερωτηση:

Τι Bugdet έχεις ? 

θα ελεγα 50 ευρω, οσο η αγορα του συγκεκριμενου επεξεργαστη μεταχειρισμενου!

Ισως τελικα να μην εθεσα σωστα τον τιτλο του θεματος μιας και αυτο που με ενδιαφερει ειναι απλα η αλλαγη του επεξεργαστη και οχι μια συνολικοτερη αναβαθμιση του υπολογιστη μου....

αν καποιος μπορει να βοηθησει στις αποριες του πρωτου ποστ, παρακαλω ας το κανει  ^_^

επισης αν δεν ταιριαζει το θεμα στον πινακα των αναβαθμισεων (mea culpa) ας μεταφερθει οπου κρινεται σωστο

Δημοσ.

Για ελαφριά χρήση το μηχάνημα αυτό στέκεται μια χαρά κατά την γνώμη μου. Ο q6600 ναι μεν είναι καλύτερος αλλά δεν παύει να αποτελεί επεξεργαστή 6ετίας, και δεν πιστεύω ότι θα δεις αισθητή διαφορά. Αν αυξήσεις λίγο το μπάτζετ πήγαινε καρφί για έναν ssd, πραγματικά θα κάνει διαφορά. Θα πρότεινα 120 gb για να μην έχεις κανένα πρόβλημα να βάλεις τα windows και όλα τα προγράμματα σου. Αλλιώς δες έναν 60άρη, που έχει όμως χειρότερο λόγο ευρώ/GB:

https://www.skroutz.gr/s/2600661/Kingston-SSDNow-V300-60GB-w-Adapter.html

https://www.skroutz.gr/s/2591228/Kingston-SSDNow-V300-120GB-w-Adapter.html

Δημοσ.

Αν το θέτεις έτσι, τότε ο Q6600 είναι πολύ ανώτερος του E6300 και κατ' εμέ σε αυτά τα χρήματα ΝΑΙ αξίζει να κάνεις την αλλαγή.

Ο E6300 υποστηρίζεται απ' το bios 0211 και άνω, ενώ ο Q6600 απ' το 1405 ή το 0609 αναλόγως αν πρόκειται για την έκδοση G0 ή την Β3 αντίστοιχα.

Δημοσ.

Βαζω λοιπον στα υπ'οψιν και εναν 120αρη SSD!

Φιλε giokou υπαρχουν σημαντικεςι διαφορες αναμεσα στις δυο εκδοσεις του Q6600 που λες?

ποιος θα ηταν προτιμοτερος?

η εκδοση στο bios ειναι 2104, οποτε ειμαι καλυμμενος  ;)

Δημοσ.

ο G0 είναι λίγο πιο δροσερός και παίρνει περισσότερο oc. Όπως και να χει αν πάρεις, βάλε και την αγορά μιας ψύκτρας στο πρόγραμμα.

Δημοσ.

μαλιστα....

επειδη γενικα δε με ενδιαφερει το αθλημα του oc, με τη μαμα ψυκτρα δε θα ειμαι οκ?

επισης η μαμα ψυκτρα του Ε6300 θα δουλευει για τον Q6600? (σε περιπτωση που βρω μονο τη cpu, χωρις ψυκτρα)

Δημοσ.

μαλιστα....

επειδη γενικα δε με ενδιαφερει το αθλημα του oc, με τη μαμα ψυκτρα δε θα ειμαι οκ?

επισης η μαμα ψυκτρα του Ε6300 θα δουλευει για τον Q6600? (σε περιπτωση που βρω μονο τη cpu, χωρις ψυκτρα)

Θες πιο δυνατη ψυκτρα γιατι ο Q6600 εχει max TDP 105 Watt ενω ο E6300 65 Watt.Ενω εξωτερικα η stock ψυκτρα του Q6600 μοιαζει ιδια με του E6300, εχει αλλο δυνατοτερο Delta ανεμιστηρα.

Δημοσ.

Τιποτα, επειδη τον εχω στο λεω οτι η stock ψυκτρα του αν και ιδια εμφανισιακα ειναι πιο δυνατη απ αυτη των Core 2 Duo επειδη ο Q6600 εχει υψηλοτερη καταναλωση ρευματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...