kastas4 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 χαιρετιζω την παρεα!ειμαι καινουριος εδω.. καταρχην συγγνωμη που (ξανα)κουραζω με το ζητημα απλα εχω ψαξει διαφορα στο διαδικτυο και κλασικα ο καθενας λεει το δικο του πανω στο συγκεκριμενο προβλημα.. κλασικα κι εμενα το pc ξαφνικα εκει που ηταν φυσεκι(τροπος του λεγειν γτ ειναι παλιο pc) ενα πρωινο (προχτες για την ακριβεια) παω να το ανοιξω και τπτ!εβγαζε το μνμα του τιτλου θεματος "a disc read error occured etc.." αμεσως το μυαλο μου πηγε στο οτι κατι παιζει με τον σκληρο..δυστυχως ειπα απο μονος μου ευκαιρια για ενα format ειχα xp πανω στο pc.δοκιμαζω να κανω format λοιπον εγκαθιστώντας τα xp kai pali!αλλα στην μπλε οθονουλα εβρισκε ενα σφαλμα στον δισκο δεν θυμαμαι ακριβως το μνμα (σε ενα αρχειο μου φενεται ) ξαναδοκιμαζω τα 7 κολλουσε μετα το install sto 98%. ε τελευταια επιλογη παω να βαλω tα Linux mint και εκει που ολα βαιναν καλως στο τελος παλι μου εβγαλε μνμα οτι μαλλον ο δισκος εχει αυτο που λενε πολλοι το bad sectors (μου φενεται)ή λογω παλαιοτητας του δισκου χρειαζεται αλλαγη! ΔΥΣΤΥΧΩΣ,εκανα τα λαθος βηματα και ενημερωθηκα επειτα απλα βλεπω να επικρατει μια συγχυση και σε οσα forum ειδα τι μπορει να ισχυει μαλλον παω για σκληρο δισκο και στην χειροτερη για μητρικη ετσι? υ.γ. κατεληξα σε μια τελευταια προσπαθεια.. ισως ειναι να αποσυνδεσω και να ξανασυνδεσω τα καλωδια του σκληρου ή να κατεβασω το http://www.hirensbootcd.org/download/ να το φορτωσω και να κανει scan τον δισκο(δεν εχω ιδεα απλα απο οσο καταλαβα κατι τετοιο ειναι το συγκεκριμενο "προγραμματακι") ! (επισης δεν μπαινει safe mode to pc) . οντως το θεμα ειναι βασανο! καποιος που γνωριζει απολυτα ή εχει αντιμετωπισει με επιτυχια το συγκεκριμενο προβλημα θα του ημουν ευγνωμον αν μου εδινε μια λυση!!! ευχαριστω εκ των προτερων!
kastas4 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 φίλε σχεδόν σίγουρα έχεις χτυπήσει δίσκο σε ευχαριστω για την απαντηση.και γω αυτο πιστευα απλα η πλακα ειναι οτι εγινε πολυ ξαφνικα θελω να πω οτι δεν ανοιγα και πολυ το συγκεκριμενο pc παρα μονο σε ειδικες περιπτωσεις που ειχα να κανω εργασιες για τει κτλ..ειχα ψαξει και ο καθενας ελεγε το δικο του στα φορουμ .τεσπα παμε για καινουριο δισκο
tasos555 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2013 ξέρεις υπαρχή και μια μικρή περίπτωση να είναι η μητρική αν μπορείς άλλαξε θήρα στον δίσκο και δες μήπως δεν πάτα καλά η τροφοδοσία του επίσης αν μπορείς άνοιξε το pc ενώ κρατάς το δίσκο αν δεν νιώθεις κάτι ο δίσκος είναι σίγουρα (όλα αυτά πρέπει να τα κανείς για να είμαστε σίγουροι) 1
kastas4 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 ξέρεις υπαρχή και μια μικρή περίπτωση να είναι η μητρική αν μπορείς άλλαξε θήρα στον δίσκο και δες μήπως δεν πάτα καλά η τροφοδοσία του επίσης αν μπορείς άνοιξε το pc ενώ κρατάς το δίσκο αν δεν νιώθεις κάτι ο δίσκος είναι σίγουρα (όλα αυτά πρέπει να τα κανείς για να είμαστε σίγουροι) ξεσυνδεσα και ξανασυνδεσα τα καλωδια του δισκου τπτ..και επισης ο δισκος λειτουργει (μαλλον) καθως ψιλοζεσταθηκε αμεσως οση ωρα ανοιξα το pc.καθοτι αυτη τη στιγμη δεν εχει λιτουργικο πανω το pc εβαλα απευθειας τα xp(μπας και λειτουργουσε το μηχανιμα για να τα περασω) αλλα τζιφος οπως φορτωνε η οθονη για τα xp μου πεταξε το μνμα "the file mountmgr.sys is corrupted ..press any key to continue" καμια ιδεα για το τι μπορει να εχει χαλασει τελικα???....αν ηταν μητρικη (επειδη μου εχει ξαναχτυπησει στο παρελθον)το λογικο δεν θα ηταν να μην εδειχνε τπτ η οθονη απλα να ακουγεται μονο το τροφοδοτικο?
ssns Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 ξεσυνδεσα και ξανασυνδεσα τα καλωδια του δισκου τπτ..και επισης ο δισκος λειτουργει (μαλλον) καθως ψιλοζεσταθηκε αμεσως οση ωρα ανοιξα το pc.καθοτι αυτη τη στιγμη δεν εχει λιτουργικο πανω το pc εβαλα απευθειας τα xp(μπας και λειτουργουσε το μηχανιμα για να τα περασω) αλλα τζιφος οπως φορτωνε η οθονη για τα xp μου πεταξε το μνμα "the file mountmgr.sys is corrupted ..press any key to continue" καμια ιδεα για το τι μπορει να εχει χαλασει τελικα???....αν ηταν μητρικη (επειδη μου εχει ξαναχτυπησει στο παρελθον)το λογικο δεν θα ηταν να μην εδειχνε τπτ η οθονη απλα να ακουγεται μονο το τροφοδοτικο? Δοκιμασε τον δισκο σε υπολογιστη φιλου ή ως εξωτερικο να δεις αν μπορει να αναγνωριστει!!Σε περιπτωση που μπορει τοτε συμβαινει κατι με το λειτουργικο αν δεν μπορει τοτε πας αναγκαστικα για καινουργιο δισκο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα